Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Degerli arkadaslarim, ben basladim egzersize nihayet.Sahurdan once bir besmeleyle basladik. Amma ve lakin ben basarili olamadim. Dilatorumun 0 bedenini denedim basi giriyor vajinamin girisine giriyor yani ama ilerlemiyor, ilerleyemiyorum. Ben inceledim bayagi orada mini minnacik bir aciklik var, toplu igne basi kadarcik. Bizim istemsiz kasilan kaslarimiz zarda mi yoksa vajina girisinde mi anlayamadim, cunku vajina girisini geciyorum ama zara gelince orda kaliyor. Lutfen biri beni aydinlatabilir mi??? Dilator kullanan arkadasim 0 bedeni kac gunde alabilmis icine???Lutfen duyun beniiii...

kızlar adetime 4 gün var evde gebelik testini yapmam için illa ki adet zamanımın geçmesi mi gerekir bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgilendirirlerse sevinirim. göğüslerim 10 gündür feci halde şiş ve ağrıyor. normalde adetten 2-3 gün önce şişerdi. bir de hiç bu kadar şiş olduklarını görmemiştim. bir an önce öğrenmek istiyorum :(

kızlar adetime 4 gün var evde gebelik testini yapmam için illa ki adet zamanımın geçmesi mi gerekir bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgilendirirlerse sevinirim. göğüslerim 10 gündür feci halde şiş ve ağrıyor. normalde adetten 2-3 gün önce şişerdi. bir de hiç bu kadar şiş olduklarını görmemiştim. bir an önce öğrenmek istiyorum :(

beklemene gerek yok sanirim.benim bir arkadas nerdeyse iki gune bir test yapiyordu ona guvenebiliriz.Allah hayirlisini versin hepimize...Ohhhh sen cocuk yapma asamasina gecmissin coktan...masallah..

Kimsenin bir cevabi yok sanirim bana...Haydi bana iyi geceler o vakit...Cvp verebilecek arkadaslar eger ozel msj atabiliyorlarsa ozelden yazabilirler mi lutfen, zira birikenleri okumaya hic zamanim olmuyor malesef, cunku neredeyse her gun misafirim var..

çok şükür 1 sene 3 haftalık bi işkenceden sonra bu aşamaya geçebildim;)

eşimle ilk denememiz bebek için ve ben çok sabırsızım aslında ben olmayan bebeğimi 1 senedir
bekliyorum belki de bu sabırsızlığım ondan. yumurtlama günlerimde ilişkide bulunmaya özen gösterdim bir de ondan umudum var tabi. ama dediğim gibi şu dört günü bi geçirebilseydim. beklemek çok zor..

çok şükür 1 sene 3 haftalık bi işkenceden sonra bu aşamaya geçebildim;)

eşimle ilk denememiz bebek için ve ben çok sabırsızım aslında ben olmayan bebeğimi 1 senedir
bekliyorum belki de bu sabırsızlığım ondan. yumurtlama günlerimde ilişkide bulunmaya özen gösterdim bir de ondan umudum var tabi. ama dediğim gibi şu dört günü bi geçirebilseydim. beklemek çok zor..

O zaman neden bekliyorsun ki hemen testini yap mutlu haberi paylas bizimle...

Degerli arkadaslarim, ben basladim egzersize nihayet.Sahurdan once bir besmeleyle basladik. Amma ve lakin ben basarili olamadim. Dilatorumun 0 bedenini denedim basi giriyor vajinamin girisine giriyor yani ama ilerlemiyor, ilerleyemiyorum. Ben inceledim bayagi orada mini minnacik bir aciklik var, toplu igne basi kadarcik. Bizim istemsiz kasilan kaslarimiz zarda mi yoksa vajina girisinde mi anlayamadim, cunku vajina girisini geciyorum ama zara gelince orda kaliyor. Lutfen biri beni aydinlatabilir mi??? Dilator kullanan arkadasim 0 bedeni kac gunde alabilmis icine???Lutfen duyun beniiii...
zar dudağımız kuruyunca üzeirnde deri kalkar ya öyle ince bir şeydir. Adı üstünde zar. O kasıldığın yer duvar gibi oluyor. Orayı kamamayı öğrenmen lazım. O yğzden biraz daha sabır. Jinekoloğa gitmiş miydin?

zar dudağımız kuruyunca üzeirnde deri kalkar ya öyle ince bir şeydir. Adı üstünde zar. O kasıldığın yer duvar gibi oluyor. Orayı kamamayı öğrenmen lazım. O yğzden biraz daha sabır. Jinekoloğa gitmiş miydin?

jinekologa gittim bir sorun yok dedi ama bana bir sorun var gibi geliyor yaa..yani bakiyorum ben ince bir zar gormuyorum orda sanki bir et parcasi var nasil anlatsam bilemiyorum.

jinekologa gittim bir sorun yok dedi ama bana bir sorun var gibi geliyor yaa..yani bakiyorum ben ince bir zar gormuyorum orda sanki bir et parcasi var nasil anlatsam bilemiyorum.

seçil zarı sen göremezsin, girişten 2-3cm içerde. doktorlar ışıkla bakıp görebiliyorlar. kafanı zardan uzaklaştırmanı tavsiye ederim öncelikle. bunu takıntı yapmamalısın.

delik için toplu iğne başı demişsin, o tarif ettiğin idrar deliği sanki. bacaklarını iyice ayırıp ıkınmayı denedin mi? mercimek, nohut kadar diyenler oldu da, toplu iğne başı kadar küçük olması imkansız, o yüzden endişe ettim. acaba doğru yere mi bakıyorsun?? istersen nette biraz resimleri araştırıp incele. yerden emin ol.

dilatörün ilerlememesi öncelikle kasmandan sonra jel kullanmıyorsan ondan olabilir. jeli hem dilatöre hem girişe sür dairesel hareketlerle. girişe biraz masaj yap, rahatla, sonra girişe yerleştir derince nefes al verirken it. öncelikle biraz düz girer, bir şeye çarpar gibi olur. o noktada yine nefes al ve verirken popoya doğru eğim vererek it. nefes verirken ıkınmaya da çalış, kolayca kayıp gidecektir. tamamen girince biraz yanma olabilir, paniklemeden bekle. 10sn sonra geçer, ve dayanabildiğin kadar uzun dilatörü içinde beklet. çıkarmak istediğinde ıkın, kolayca çıkar. sonra yapabildiğin kadar tekrarla bunu. hadi başarılar. yapabilirsin. moralini bozma. :16::16::16:

Back
X