Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ramazan olmasa daha fazla yaparım belki ama 11, 12 gibi ancak fırsat buluyorum ,1 saatten sonrada yoruluyrm dinleneyim derken sahur gelioo... ama elimden geldiğince uzatıcam süreyi.

anliyorum canim neyse sen yap yapabildigin kadar insallah en kisa sürede kurtulursunuz hepinizz... egzersiz yaptigim günler geldi aklima ahh ahh :)

ne jel kullaniyorsun bilmiyorum ama ultrason jeli kullandik burda cogu kisi ve iyiydi yanii kuruma falan olmuyordu...
r
okeyin jelini kullanıyorum ve çok az kayganlaştırıyor. gibi su gibi akıp gidiyor sanki sonrada hani uhu olur ya onun gibi olup sertleşiyor yapışıyor bi de onunla uğraşınca iyice sinir basıyor offf çok yoruldum gerçekten nasıl yencez bu sorunu yaa bütün kaslarım kaskatı oluyor strese girince:( Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte çok zor...

r
okeyin jelini kullanıyorum ve çok az kayganlaştırıyor. gibi su gibi akıp gidiyor sanki sonrada hani uhu olur ya onun gibi olup sertleşiyor yapışıyor bi de onunla uğraşınca iyice sinir basıyor offf çok yoruldum gerçekten nasıl yencez bu sorunu yaa bütün kaslarım kaskatı oluyor strese girince:( Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte çok zor...

ozmn ultrason jeli al onu kullan canim.. egzersizle yenicek herkess bizde oyle yendik cunku.. baska türlü olmuyor maleseff... egzersizleri birakmayin sakin..

canım fizyolojik bi sorun olsa parmak içine girmezdi. sen diyorsun tamamı girdi we acı hissetmedim diye ama kafanın rahatlaması için istersen bi dr gidebilirsin ama bence gerek yok... çünkü hepimize söylenen aynı şey tamamen psikolojik... kendi parmaklarınla deneyebilirsin madem eşin yokkk.. ben şuan o aşamadayım. 3 parmak girdiriyorum... dilatör yok ama kızlar mumla denememizi söylüyolar, sonraları mumu peçete ile kalınlaştıracakmışız sarıp prezerwatife koyup öyle deneyecekmişizzzz...ben de dasha o aşamaya gelemedim... bildiklerim bunlar... bu arada ne kadar zaman oldu ewlilik canım?

Ben de öyle düşünüyorum canım sorun olsaydı parmak girmezdi diye... Parmak sanki daha iyi gibi, daha sert bir şey insanın gözünü korkutuyor değil mi? 2 yıl oldu canım evleneli....

ozmn ultrason jeli al onu kullan canim.. egzersizle yenicek herkess bizde oyle yendik cunku.. baska türlü olmuyor maleseff... egzersizleri birakmayin sakin..

tamam canım sağolasın inşallah bir an önce sonuca ulaşırız sen yenmişsin galiba diğer tüm vajilerin başına inşallah... egzersizleri disiplin içinde yapmaya çalışıyorum bakalım henüz çok umutlu bir durumda değilim ama bir gün de ben de sevinç çığlıkları atmak istiyorum burda... herkese iyi geceler...

farkındamısınız umut nerdeee? hıc gırmıyooo ne yaptıkı acabaaa gıttımı dr kıı
yok anam ne doktoru gdemedım daha yawrum forunmada gremıom bıtıme yaklasırken bır davettır gdıor bızım aılede....
dün müydü ondan önceki gün müydü girmişti, daha gitmedi doktora.
hmmmmmmmmm:((((((((
bir fikrim yok açıkçası :26:, araştırdıkça ve buldukça yazarım, zevkli gecelerimiz olur inşallah :34:. Şimdilik parmak egzersiziyle gel gel yapmaya devam :21:.
kız gel gel nedır :1::1::1::1: anam ne cahılmısım yawf.....kız cıleklım bulmusun yıne bse...araştırmacı yazar çileklipudıng:51: özledım sizi........

arkadaşlar bana bi çözüm bulun ne oluuur.. bitsin istyrm bu ızdırapp:(( kaç gündür yazmıyrm etkilerim iyi giden arkadaşları diye ama olmuyorr olmuyorr... inanamayaaksınız 2 gün önçe kendimi iyiçe ikna etmek için 4 parmağı birden aldımm tamamdır dedim.. ertesi gün bu iş bitti dedim yine öne kendim egzersiz yaptım (biraz zorlandım) sonra p.. denemesine geçelim dedik kapandı resmen orasıı.. eşle parmak denemesi yapalım dedik zar zor orta parmak oldu.. bu geçede egzersiz yaptım sonra p.. denemesine geçtik kendimi kötü hissettim o şeyin oraya değmesi yettii çok kötü oldum eşimde ilk defa bu kadar gerginleşti.. tekrar deneyelim dedim ama hevesim kaçtı dedi gitti... niye korkuyosun anlamadınmı orası ne kadar büyük 4 parmak yaptın! dedi... korkmuyorumki girebilir evet ama ben kötü hissediyorum elimde değil çok kötü bir duygu kaplıyo içimi:(((( ne yapmalıyım bilmiyrmm çok yoruldum sıkıldımm ve mutsuzummm:((

Canım kontrolü sen eline alsan hangi pozisyonda denedin bilmiyorum ama bence üste olmak psikolojik olarak da daha rahat oluyo bol jel sür bide öncesind esıcak bir duş al gevşemene yardımcı olur ama moral bozmak yok tam olana kadar egzersizlere devam

zeyynepp tebrik ederim =) halayina katilayim derhal :64::64::64::64::64::64::64:

darisi egzersiz yapan bütün arkadaslara...

ben bir süre cok aktifce buralarda olamiycam malesef, en kisa zamanda islerimi halledip kafa ütülemeye devam etme planlarim var ama...

hayırlı ramazanlar bende yaklaşık 1,5 yıl bu illetle uğraştım sanırım biraz ilerleme kaydettim ama sadece tek pozisyonda yapabiliyorum sadece ben üstteyken bu bir anormallik mi böyle hamile kalınabilir mi cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Arkadaslar ben ciddi manada egzersize baslayali 3 gun oldu sanirim zaten anlamissinizdir.Kimin egzersiz yapmadigi belli oluyor, yapanlar mutlaka soyle oldu boyle oldu soyle olmasi gerekmez miydi tarzinda sorular soruyorlar, oyle degil mi:)
Dun yapmamistim, bugun yaptim ama sure kisitli tabi yine. Ben parmagimla denemistim inceki gunlerde olmadi gibi, bugun dilatorle bayagi ugrastim bir saat dilatorun bas kismini o ice koyana kadar. Hani siz demissiniz parmakta bir bogum once filan. Simdi sormak istedigim yer surasi, bir bogum bu dista gordugumuz acikliktan itibaren bir bogum mu yoksa vajina acikligindan itibaren bir bogum mu?
Ikinci sorum su: O bir bogum iki bogum giden arkadaslar nasil o baskiyi ignore edip ikinciye gecebilmisler???Ve tabi sonra ucuncuye ve bla bla bla...
ucuncu sorum: Bir iki ayda egzersiz yapip yenenler sanki benim gibiler, yani benimki de oyle surer gibi ve hatta hic olmayacakmis gibi.Uc gun boyunca sadece bir bogumda kalanlar var mi? Ikinciye gecmesi haftalarini alanlar ama israrla egzersiz yaptikca 3-5 gunde diger boyuta gecenler var mi???
Son sorum: Burda yenenler veya 12 cm e ilerleyenler oyle birden pat diye hemen parmagini rahatlikla alabilen arkadaslar mi??

Itinayla cevap veren arkadaslar olacagini umuyorum, simdiden minnettarim...

merhaba kıslarrrrr ben eskilere hiç bakmadan selam vereyim dedim kusuruma bakmayın kaç gündür giremiyordum hemn pc devamlı kapanıyordu hemde bir ev telaşı vardı kiralık ev arıyordum ama artık buldum inşaallah hafta içi kesinleşecek... içim biraz daha rahat... bayram öncesi ve sonrası sanırım taşınmayla uğraşıcaz foruma gelemezsem kusuruma bakmayın lütfen... ama vaktim oldukça girerim özelden yazarsanız sorularınız varsa DAHA RAHAT CEVAPLARIM İNŞAALLAH...

arkadaşlar bana bi çözüm bulun ne oluuur.. bitsin istyrm bu ızdırapp:(( kaç gündür yazmıyrm etkilerim iyi giden arkadaşları diye ama olmuyorr olmuyorr... inanamayaaksınız 2 gün önçe kendimi iyiçe ikna etmek için 4 parmağı birden aldımm tamamdır dedim.. ertesi gün bu iş bitti dedim yine öne kendim egzersiz yaptım (biraz zorlandım) sonra p.. denemesine geçelim dedik kapandı resmen orasıı.. eşle parmak denemesi yapalım dedik zar zor orta parmak oldu.. bu geçede egzersiz yaptım sonra p.. denemesine geçtik kendimi kötü hissettim o şeyin oraya değmesi yettii çok kötü oldum eşimde ilk defa bu kadar gerginleşti.. tekrar deneyelim dedim ama hevesim kaçtı dedi gitti... niye korkuyosun anlamadınmı orası ne kadar büyük 4 parmak yaptın! dedi... korkmuyorumki girebilir evet ama ben kötü hissediyorum elimde değil çok kötü bir duygu kaplıyo içimi:(((( ne yapmalıyım bilmiyrmm çok yoruldum sıkıldımm ve mutsuzummm:((

huzurcum, moralini bozma. ilk denemede yapamaman normal. bunla karşılaşan çok, ben kaçbinincide yaptım bilmiyom :1::1::1::1::1: eşinle güzelce konuş, bunun normal olduğunu anlatmaya çalış. senin moralini daha da bozmasın. eşinle mikinin başını alma denemeleri yap. ya da sana değdirsin giriş yapmadan, buna alışmaya çalışın. bir de eşinle ilgili olumsuz düşüncelerin vardı ya, onlardan tamamen kurtuldun mu?? bunları zihninden silmen lazım. düşünceler çok etkiliyor, kendini teslim edemiyor olabilirsin.

canım fizyolojik bi sorun olsa parmak içine girmezdi. sen diyorsun tamamı girdi we acı hissetmedim diye ama kafanın rahatlaması için istersen bi dr gidebilirsin ama bence gerek yok... çünkü hepimize söylenen aynı şey tamamen psikolojik... kendi parmaklarınla deneyebilirsin madem eşin yokkk.. ben şuan o aşamadayım. 3 parmak girdiriyorum... dilatör yok ama kızlar mumla denememizi söylüyolar, sonraları mumu peçete ile kalınlaştıracakmışız sarıp prezerwatife koyup öyle deneyecekmişizzzz...ben de dasha o aşamaya gelemedim... bildiklerim bunlar... bu arada ne kadar zaman oldu ewlilik canım?

bernacım, aparat yapma şartı yok. parmak yapamayanlar aparat yapıyor, benim gibi :))) sen 3 parmağı rahat yap, sonra eşinle denemelere geç. eşinle denemeler hep sonuçsuz kalırsa bir de aparat denersin. 3 parmağı yapan kişinin aparata ihtiyacı yok bile. devam böyle :46::46::46:

Arkadaslar ben ciddi manada egzersize baslayali 3 gun oldu sanirim zaten anlamissinizdir.Kimin egzersiz yapmadigi belli oluyor, yapanlar mutlaka soyle oldu boyle oldu soyle olmasi gerekmez miydi tarzinda sorular soruyorlar, oyle degil mi:)
Dun yapmamistim, bugun yaptim ama sure kisitli tabi yine. Ben parmagimla denemistim inceki gunlerde olmadi gibi, bugun dilatorle bayagi ugrastim bir saat dilatorun bas kismini o ice koyana kadar. Hani siz demissiniz parmakta bir bogum once filan. Simdi sormak istedigim yer surasi, bir bogum bu dista gordugumuz acikliktan itibaren bir bogum mu yoksa vajina acikligindan itibaren bir bogum mu?
Ikinci sorum su: O bir bogum iki bogum giden arkadaslar nasil o baskiyi ignore edip ikinciye gecebilmisler???Ve tabi sonra ucuncuye ve bla bla bla...
ucuncu sorum: Bir iki ayda egzersiz yapip yenenler sanki benim gibiler, yani benimki de oyle surer gibi ve hatta hic olmayacakmis gibi.Uc gun boyunca sadece bir bogumda kalanlar var mi? Ikinciye gecmesi haftalarini alanlar ama israrla egzersiz yaptikca 3-5 gunde diger boyuta gecenler var mi???
Son sorum: Burda yenenler veya 12 cm e ilerleyenler oyle birden pat diye hemen parmagini rahatlikla alabilen arkadaslar mi??

1.parmağının iç çizgisi tam vajina girişi ile denk olacak. yani bir boğum tam içerde olacak. bu da tam kasıldığımız noktaya kadar olan yer. orayı geçersen, gerisi bomboş zaten, bunu deneyimleyeceksin.

2.baskıyı tolere etmek sabra bağlı, bir boğuma alışınca, ordan sonra yön değiştirip 30 derece açıyla aşağı iteceksin ve 2 boğum olacak, yönü bulunca zaten 2 boğumda beklemezsin, 3.ye kendi kayıp gidiyor. ben ilk günden serçe parmak tamamı yapmıştım. bacaklarım tirtir titremişti. ama dayandım titreme geçene kadar derin nefesler aldım ve bekledim. bi süre sonra sakinleşip baskıya alışıyorsun. tutabildiğin kadar içerde tutmak senin için faydalı. parmak ya da aparat farketmez, mümkün olduğunca beklet, rahatsızlık hissi geçince yavaşca gitgel yap. olmayacakmış gibi fikrini çıkar aklından. hepimize öyle geliyordu ama oldu!! ben çok yavaş bir egzersizciydim, endişeye mahal yok. bu tamamen yapı meselesi. ben 10cm e gelene kadar sanırım 1 ay geçti. rahat olmadan ilerlemedim, hep rahat olana kadar bekledim.
3.yenenlerin hepsi senin tereddütlerini yaşadı, bi gün yaptığını öteki gün yapamadı. takıldı ağladı etti ama sabredince yendi. hepsi sabır işi. moral bozmadan devam et.

Bugun egzersiz yapmadim itiraf ediyorum:( cunku egzersiz yaparken kafamin rahat olmasi lazim ve ben bugun hic iyi degildim. Yarin yani bugun herneyse ve ertesi gun misafirim var. Ay sonunda tasiniyoruz..Nasil olacak bilemiyorum. Ben iki yil once buraya uye idim, okudum birseyler ama bu kadar ciddiye almamistim, bir de okulu bitirememistim ders calismam gerekiyordu egzersizden ziyade.Iki yil gecti yine burdayim.bir arkadas vardi nazli85 taniyan var mi?o da burda ogrendigi egzersizlerle yenmisti.insa yeneriz biz de bir gun. yenemesek de artik ne diyeyim cennette insa..:)

tatlım seni gaza getireyim nazlı85 yendi ve şimdi bebişini kucağına bile aldı... sanırsam bi 5-6aylık bebişi var... haydi sıra sende canım... kolay gele...

Merhaba canım senin kafan çok karışmış galiba önce bi sakinleş bakalım... ve bu egzersiz süreci kişiden kişiye değişiyo o yüzden bence şöyle oldu mu böyle oldu mu diye düşünme ... Kimisi bir hafta içinde hallediyo kimisinin biraz daha uzun sürüyo ama sonuçta egzersizler aksatılmadığı sürece sonuç pozitif ha belki pat diye ilk denemede olmayabilir ama illaki oluyo... bu arada parmak boğumlarına gelince ben hiç boğuma takılmıyodum parmağı aldım mı aldım ... Önemli olan egzersize başladığında sakin olman stres yapıp gerildiğinde kendini de kasıyosun ve o yüzden alamıyosun canım egzersize başladığında söyle derin nefes alıp ver belki rahatlamana yardımcı olur ve nefes verirken parmağını almaya çalış ve girişe de parmağına da bol jel sür

Back
X