• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

evet canım benım kontrolumde ve jelsiz sadece kremle. jelde alcam cunku işe yarayacagına yuzde yuz emınım Allahıın izniyle. sen p..s tamamını alabiliomuusn

alabiliyorum blezyacım ama ilk 1-2 dk hiç birşey yapmadn bekletiyorum alışsın diye sonra git-gellere başlıyoruz jeli de bolca kullanıyorum.

Dilator malesef en kucuk boy suan:( Ben ne kadar deriiin derin nefesler alsam da dilator hic girmedi.Sadece dis kismindan biraz ilerledi ama vajene gelince baski olusuyor sanki kulagima bir cubuk sokmusum gibi yada burnuma boylesine imkansizlasiyor yani...Bu baskiyi hissede hissede yine de devam edemiyorum yani aci hissediyorum, aciya regmen devam edersem daha kotu olacak bi daha egzersiz yapmaya bile istegim kalmayacak diye korkuyorum.

Anladığım kadarı ile parmak kalınlığında olan dilatörle çalışıyosun. Eğer onunla da yapamıyorsan en klasik yönetmele başla canım, kulak çöpü. Egzersizlerini de mutlaka yatar gibi yap. Vajene gelince baskı oluşturuyo diyorsun ya, sanırım kaslara geldiğin noktada kalıyorsun. Kaslara geldiğinde baskı hissetmen normal, o duvarı aşabildiğinde sorun kalmayacak zaten. Peki sen daha önce hiç doktra vs gittin mi? Çünkü eğer o baskı hissi kaslardan kaynakalnmıyor ise başka birşeyler de olabilir.

Anladığım kadarı ile parmak kalınlığında olan dilatörle çalışıyosun. Eğer onunla da yapamıyorsan en klasik yönetmele başla canım, kulak çöpü. Egzersizlerini de mutlaka yatar gibi yap. Vajene gelince baskı oluşturuyo diyorsun ya, sanırım kaslara geldiğin noktada kalıyorsun. Kaslara geldiğinde baskı hissetmen normal, o duvarı aşabildiğinde sorun kalmayacak zaten. Peki sen daha önce hiç doktra vs gittin mi? Çünkü eğer o baskı hissi kaslardan kaynakalnmıyor ise başka birşeyler de olabilir.

Dr agittim canim lakin hic bi sorun yok.:( cok umit ettim anatomik birsey olmasini ama...

:((( evet ne desen haklısın sela... işte tipik vajinismus triplerindeydim ben de:( aslına bakarsan vajili olduğumu kabullenmemle geçti kaçaklığım. hep bu doktorlar yüzünden adamakıllı bana vajilisin sen git egzersiz yap ya da tedavi ol deselerdi şimdiye kadar yenmiştim ama hiçbirine güvenmiyorum artık canım hepsi boşvermiş gibi davrandı bana:( ben dışında kimse bu hastalığı kabullenmişe de benzemiyor eşim bile inanmış görünüyo ama sanki hala başka bir çözümü olduğunu düşünüyor bence. ama artık ben kabullendim veeeee tekrar döndüm sahalara:) inşallah yencem ama iyi gidiyorum baya maşallah...

artık bırakma, kafanı doktorlara neden taktın ki?? bana da vajinismus değilsin demişlerdi ama öyle değildi işte. kendin kabullenmedikçe çözüm gelmiyor. kabullenmen iyi olmuş. bu sefer işi sıkı tut, senin de halayını çekelim. ilk geldiğin zamanlar da iyi gidiyordun, hatırlıyorum ben seni. sonra kayıplara karıştın. bu kez kaçmak yok, takıldıklarını sor ve yenene kadar burdan kaybolma, tamam mı?? :16::16::16:

:((( evet ne desen haklısın sela... işte tipik vajinismus triplerindeydim ben de:( aslına bakarsan vajili olduğumu kabullenmemle geçti kaçaklığım. hep bu doktorlar yüzünden adamakıllı bana vajilisin sen git egzersiz yap ya da tedavi ol deselerdi şimdiye kadar yenmiştim ama hiçbirine güvenmiyorum artık canım hepsi boşvermiş gibi davrandı bana:( ben dışında kimse bu hastalığı kabullenmişe de benzemiyor eşim bile inanmış görünüyo ama sanki hala başka bir çözümü olduğunu düşünüyor bence. ama artık ben kabullendim veeeee tekrar döndüm sahalara:) inşallah yencem ama iyi gidiyorum baya maşallah...

artık bırakma, kafanı doktorlara neden taktın ki?? bana da vajinismus değilsin demişlerdi ama öyle değildi işte. kendin kabullenmedikçe çözüm gelmiyor. kabullenmen iyi olmuş. bu sefer işi sıkı tut, senin de halayını çekelim. ilk geldiğin zamanlar da iyi gidiyordun, hatırlıyorum ben seni. sonra kayıplara karıştın. bu kez kaçmak yok, takıldıklarını sor ve yenene kadar burdan kaybolma, tamam mı?? :16::16::16:

Günaydın kızlar nasılsınız:46:hemen rapora geçiyorum:42:c.ertesi günü dediğim gibi egzersiz yaptım.cuma gunu doğum günü mumuyla seçe parmakla bıle yapamazken,c.ertesi gaza geldim kulak pamuklarıyla ve beyaz mumla yapmaya karar verdım.o anda cesaret geldı sanırım:27:neyse kulak pamugu gözume cok kucuk geldı,beyaz bıraz da yumuşayabılen bır mumu bıraz ıncelterek folyoladım.nasıl yapıcam derken jelleyıp basladım calısmalara...baktım bıraz oldu bıraz daha bıraz daha...inanamadım:17:daha rahat edeyım dıye emla süreyim dedım ılk once baya bır yandı ama aldırıs etmedım sonra mumu jelledim yıne ona da emla sürdüm denemeye devam.acımadıgını anladım ya artık daha rahattım.baktım dogru acıyı bulunca hıc bırsey hıssetmıyorum nasıl rahatladım anlatamam.burada dizlerimin titrediğini bile sonra farkettim sevinçten.hala inanamıyorum ama mutluyum bu bana baya bir güven verdi,çalışma isteği geldi:32:bunu eşime anlattım ilk önce garip buldu,sonra deneyelim diye tutturdu ama kabul etmedım.eş denemesi için henüz erken di mi kızlar?bir de daha sonra çamaşırımda kahverengimsi lekelenme olmuş.acaba zarı mı yırttırdım ya da adet olucam ondan dolayı olabilir mi?

oo bravo, hızlı egzersizciler başımızın tacıdır!!! ellerine sağlık :46::46::46: folyo lafına takıldım, alüminyum folyodan bahsetmiyorsundur umarım. streç filmle muma sardığın peçeteyi, kağıt havluyu vb. sabitle ve bunu mutlaka ya prezervatife ya da steril eldiven parmağına koy. sonra onun üzerini bolca jelle kapla, doğru yönü bulunca pıt diye kayıp gidecek. aman deyim folyo molyo kullanma, aparatı eldiven veya prezervatif içinde olsun her zaman, hijyene dikkat!!:10::10::10: deneme için çok erken, 10cm e gelmeden deneme yasak :20::20::20::20:

Dr agittim canim lakin hic bi sorun yok.:( cok umit ettim anatomik birsey olmasini ama...

Aaaa ne kadar güzel bak, demek ki senin bu sorunu istersen çok kısa bir zamanda aşabilirsin. Senin takıldığın yer kaslar canım duvar dediğin. Rahim ağzı ile vajen girişi arasında mesafe ortalama 10 cm dir bazı insanlarda daha kısa ya da daha uzun olabilir. Eğer dilatör ile yapamıyorsan hiç vakit kaybetmeden kulak çöpü olayından başlaa derim ben, birçok arkadaş ben dahil ilk bununla başladık çünkü. Yapabildikçe kalınlaştırdık, sonra aparatlara geçtik. aparatlar çalışmaya başlayınca parmak egzersiz yapmaya başladım ve emin ol parmak aparattan çok daha kolay geldi bana. Dilatör ile egzersiz yaparken ne kullanıyosun, kayganlaştırıcı, bebeyağı? Tavsiyem kayganlaştırıcı, özellikle egzersizler için ultrason jeli. Ha bir de egzersiz yaparken tahriş etmemeye dikkat et. Egzersizlerin sonrasında fito krem kullanabilirsin mesela.

anoyyyyyy zamanında saatlerce bu topikte olurduk çen çen çen sayfalar a yetişemezdikkkkk.ahhhhh eski günlerrrr:31:

Arkadaslar merhabalar, nasilsiniz? Kegel egzersizi yapan var mi gecmisinde? Kaslari ogrenebilmek icin idrar yaparken skip, birakmak gerekiyor ya. Ben skamiyorum yani soyle ki; sktigimda idrarim devam ediyor az da olsa. Bu normal mi acaba bende bir sorun mu var? Biz kaslari skanlar degil miyiz?? Vajinismus bu degil mi istemsiz skmak..Yani diyorum belki evvelinde fazla bekledigimden idrar yapmak icin ama emin olamadim. Yani bu kaslar gercekten bu egzersizlerle kendilerine geliyorlar mi?/ Ben emin olamiyorum da, cunku yaklasik bir haftadir yapiyorum tabi sadece ogrenme asamasindayim suan hangi kaslari kasacagimi. Neyse cok karisik yazdim ama benim gibi olanlar varsa anlarlar neden bahsettigimi. Ben dilatorle olan egzersizlerime iki gundur ara vermis bulundum istemeden ama zaten hic girmiyordu Selanin tarifine gore. Bu arada ben nasil anlayacagim o kaslari egitip egitemedigimi? Kegelle birlikte dilatorle devam etmeli miyim?...

tatlım zaten şuanda biz o kasları kontrol edemediğimiz için tam kasamamış olman çok normal... sen bunları yaptıkça zamanla tam kasmaya alışacaksın... burdaki amaç kasmayı öğrenmekten çok gevşetmeyi öğrenmektir tatlım çünkü vücudumuz kastığında bizim serbest bırakabilmemiz gerek bu yöntem çok başarılı bence...

eski kızlar toplandık toplnadık toplandık......sordukk neden yıptandık yıprandık yıprandıkkkk hehehehehee

Aaaa ne kadar güzel bak, demek ki senin bu sorunu istersen çok kısa bir zamanda aşabilirsin. Senin takıldığın yer kaslar canım duvar dediğin. Rahim ağzı ile vajen girişi arasında mesafe ortalama 10 cm dir bazı insanlarda daha kısa ya da daha uzun olabilir. Eğer dilatör ile yapamıyorsan hiç vakit kaybetmeden kulak çöpü olayından başlaa derim ben, birçok arkadaş ben dahil ilk bununla başladık çünkü. Yapabildikçe kalınlaştırdık, sonra aparatlara geçtik. aparatlar çalışmaya başlayınca parmak egzersiz yapmaya başladım ve emin ol parmak aparattan çok daha kolay geldi bana. Dilatör ile egzersiz yaparken ne kullanıyosun, kayganlaştırıcı, bebeyağı? Tavsiyem kayganlaştırıcı, özellikle egzersizler için ultrason jeli. Ha bir de egzersiz yaparken tahriş etmemeye dikkat et. Egzersizlerin sonrasında fito krem kullanabilirsin mesela.

CVS in jelini kullaniyorum ama dogal jel daha iyi oluyor.Yani biliyorum anatomik yapiyi ama bilgiden ziyade icraat lazim bana iste.Zaten vajina girisine girebilsem devaminin geleceginden kuskum yok.Ama orda takilip kaliyor iste, kaslar da esnemiyor nefesle filan.Tahris edebilmem icin once biraz girmesi lazim, simdilik oyle disarda oyalaniyoruz biz:)insa bi gun bizi iceri buyur edecek bakalim...

Arkadaslar merhabalar, nasilsiniz? Kegel egzersizi yapan var mi gecmisinde? Kaslari ogrenebilmek icin idrar yaparken skip, birakmak gerekiyor ya. Ben skamiyorum yani soyle ki; sktigimda idrarim devam ediyor az da olsa. Bu normal mi acaba bende bir sorun mu var? Biz kaslari skanlar degil miyiz?? Vajinismus bu degil mi istemsiz skmak..Yani diyorum belki evvelinde fazla bekledigimden idrar yapmak icin ama emin olamadim. Yani bu kaslar gercekten bu egzersizlerle kendilerine geliyorlar mi?/ Ben emin olamiyorum da, cunku yaklasik bir haftadir yapiyorum tabi sadece ogrenme asamasindayim suan hangi kaslari kasacagimi. Neyse cok karisik yazdim ama benim gibi olanlar varsa anlarlar neden bahsettigimi. Ben dilatorle olan egzersizlerime iki gundur ara vermis bulundum istemeden ama zaten hic girmiyordu Selanin tarifine gore. Bu arada ben nasil anlayacagim o kaslari egitip egitemedigimi? Kegelle birlikte dilatorle devam etmeli miyim?...

selanın tarifine göre girmiyor ne demek?? ben sana girmesin diye mi önerilerde bulundum?? ya da anlattıklarım mı yanlış??

kegeli burdaki herkes yaptı. ilk başlarda idrarı tamamen durduramaman normal. bende de öyle oluyordu. bir süre sonra daha iyi durdurur oldum ama kasları iyi anladıktan sonra bunu bıraktım oturduğum yerde yaptım kegelleri hep, aklıma geldikçe. sen bunlarla biraz fazla oyalanıyorsun gibime geliyor artık... kegeli yeterince yaparsan kasıkların ağrır. ben hiç o kadar çok yapamadım ama kitapta öyle yazıyordu. kegel dilatörden bağımsız zaten. ikisini birlikte yapabilirsin.

oo bravo, hızlı egzersizciler başımızın tacıdır!!! ellerine sağlık :46::46::46: folyo lafına takıldım, alüminyum folyodan bahsetmiyorsundur umarım. streç filmle muma sardığın peçeteyi, kağıt havluyu vb. sabitle ve bunu mutlaka ya prezervatife ya da steril eldiven parmağına koy. sonra onun üzerini bolca jelle kapla, doğru yönü bulunca pıt diye kayıp gidecek. aman deyim folyo molyo kullanma, aparatı eldiven veya prezervatif içinde olsun her zaman, hijyene dikkat!!:10::10::10: deneme için çok erken, 10cm e gelmeden deneme yasak :20::20::20::20:

heheh streç canım streç folyo yazmışım hata bende :1: bir de aklıma takıldı eşimle denemelerde bır duvara tosluyordum sankı,şimdiyse dediğin gibi pıt dıye kaydı gıttı acı falan hıssetmedım dogru yapıyorumdur di mi?bir de o kahverengi lekelenmeye takıldım ben ne olabilir acaba fikrin var mı?(bugun adet oldum mesela alıstırmayı ise c.ertesi yapmıstım) ayrıca ilgin için teşekkür ederim.

bütün kızlar toplandık toplandık :)
6 yıllık evlılıgımde ılkdefa dun gece annemler bende kaldı sımdı ıftar hazırlıgı ıcın mutfağa ucucam :)
vajılı oldugumu bıldıgınden hep cekınerek gelıyordu aılem sımdılerde onlarda cok mutlu

eskılerden kımı anne oldu kımı annelık ıcın cabalıyor :31:
gecen sene bu yıl en kotu zamanımdı ..sımdı anneliği düşünmek:31:
Rabbım bu guzel duyguları tum kardeslerımıze yasatsın kadır gecesınde dualarımızı bırbırımızden eksık etmıyelım arkadaşlar:29:

Back
X