• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Sevgili umuut;geçenlerde bu sorunu çözen bir kadın doğumcu ile telefonda görüştüm...Bana, parmak egzersizi vermediğini,yanlış bilgilerimizi ve korkularımız hangi nedene bağlı ise o nedene yönelik bilinç altına, bilinç açıkken telkinlerde bulunduğunu ve 3-4 seansta çözüldüğünü anlattı...mantıklı geldi bana...ve sorununu çözdüğü hastalarından iki tanesinin numarasını verdi...biri 7 diğeri 2 yıllık evliydi...ben 7 yıldır evli olan bayanın çok zor günler geçirdiğini ve psikolojisinin iyice bozulmuş olabileceğini düşünerek onu aramaya çekindim ve 2 yıllık evli olanı aradım...daha ilişkiye gireli 8 gün olduğunu söyledi...o da bizim gibi psikologlara gitmiş uğraşmış çabalamış... hatta en son bu doktora gitmeye karar verdiklerinde dünya kadar borçları olduğu halde gitmiş kredi çekmişler ve kız iyi ki de çektik o krediyi diyor...yani demem o ki çareler tükenmiş değil, adam %100 başarı diyor...kafam karışık...bana kalsa hemen öderim o parayı ve giderim o doktora...Bence sen kocanı ikna edebilirsen bu parayı bulun ve gidin...Aşağıdaki linkte bir video var...Onu izle ve istersen konuşan doktorla iletişime geç...

Vajinismus nasıl tedavi edilir? - UZMANTV

heh cnm bana tam dr unu göndermişsin :9::9::9: ayy kusura bakma ya o benım gttıgım ılk dr bende oyle senın gbı konustum milletle...hatta gttım görüşmeye ama kimyamız uyuşmadı bu beyfendiyle....ayrıca neden kendını ispatlama çabası içersinde hastalarının no larını dağıtıo bunuda anlamıs deilim :37:

Hoş bulduk canım:)) yani illaki o parmak egzersizlerini yap diyorsun...2 aşama derken? günde 2 kez mi tekrarladın? çubukları pamuklu şekilde mi kullandın? bir soru daha: zarıma kendi kendime bir zarar vermek istemem...bunun sınırını nereden anlayabiliyoruz?sonuçta zar 3-4 cm. geride...çubukların tamamını nasıl girdirebiliyosun?

canım 2 aşama derken yani 1. gün tek çubuk kullanmıştır daha sonra iki kulak çubuğunu kullanmıştır sanırım onu demek istedi..Kulak çubuğunu streçleyip kullanıyorsunn, Çubukları yavaş yavaş ilertetiğin için orayı genişletiyorsun o nedenle kanama olmuyor canım, ama eşin bu konuda hassassa önce onunla konuş daha sonra denemeye başlaaa

Hoş bulduk canım:)) yani illaki o parmak egzersizlerini yap diyorsun...2 aşama derken? günde 2 kez mi tekrarladın? çubukları pamuklu şekilde mi kullandın? bir soru daha: zarıma kendi kendime bir zarar vermek istemem...bunun sınırını nereden anlayabiliyoruz?sonuçta zar 3-4 cm. geride...çubukların tamamını nasıl girdirebiliyosun?

yapıcaksın canım diğer türlü çok zamanını alır eşinle denemedi bizde 4,5 ay denedik olmadı :( 2 aşama derken mesela kalemle bir boy pamuk sarıp yaptığım gün 2.katıda sarıp yaptığım olurdu ama fark etmez günde 2 kezde yapabilirsin.canım bazılarımızın zarı gidiyor bazılarımızın ki kalıyordu.ben pe...boyutunda aparatla bile çalıştım ama eşimle ilk ilişkimde yine kanamam oldu çok az bence onu düşünme eşine söyle egzersizde zarım gidebilirde eğer onu düşünerek yaparsan biraz zor olur :(

20 dk oldu surelı hala uyusmadım bı tupu bosaltmadım oraya ıkı nohut kadar dıyım yanı ama uyusmadı

uyuşmadan beklentin nedir ayrıca sana etki etmemesi diye birşey söz konusu deil ama oraya dokunduğunu hissediyorsun sadece sıksanda acı hissi olmuyor (bunu elinle minik biyerini sıkarak kendin test ederek gözlemleyebilirdin) ayrıca emla kullanan benim ve sürer sürmez etki ettiğini söylemiştim sanırım çok paniklemişsin ve beklentini yüksek tutmuşsun belden aşağının hissedilmeyecek derecede uyuşmasını bekliyor gibisin:) bence parmak egzersizine geçmeden önce aynada biraz daha bakmalısın ıkınarak deliği görüponunla barışma ve nefes egzersizi yaparak kendini rahatlatarak bakmalısın çünkü bu şekilde zor ilerleyeceksin gibi hissediyorum,ayrıca daha önce parmağını soktuğunu söylediğinde (yanlış yaptığını iddia ediyorsun) emla kremin de yoktu ve oraya dokunabiliyordun biraz kasılmadan dokunmaya alışmaya çalış madem

nbr cnm iyileştinmi?doktora gitmişmiydin sistit için yoksa kendikendinemi geçti?denemeler nasıl gidiyo alışabildinmi ilişkiye artıkın?

Saol canm iyilestim sayilir cok hafif yanmalarim var egl falan da girdi araya dra gitmedim esim bi antibiyotk ve tek kapsulden olusan bi toz karisim alms onla gecirdim.alistirma dun denedik iste ust pozisyonda oluo oturabiliorm ama altta yapamadik once yapmis hatta hizlanmistik ama dur bakalim bugun egz.yapcam reglden ciktm ondandr belki yarin yine deniycez..sen napionnn

oldu işte sonunda oldu bim bam bom rüyalarım gerçek oldu bim bam bom duyduk duymadık demesin hiç kimse işte ilan ediyorum herkeseeeeeeeeee: Ah ah ah çok şükür dostlar sonunda artık ben de gelin oldum...:))))))
çok mutluyuuuummmmmmmmmmmmm halaylar çekilsin:)))) halay ekibi nerde?:)

Canım tebrikkllerrrrrr!! Peşpeşe gelin olduk hadi bagammmm halaylar sana gessiiinnnggg!!! :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

Dün gece en rahat uykumu uyudum. Çünkü ben gelin olduuuuooommmm !!! :1: Bu iş burada bitti. :emir_bebek: Kasma şarkısını bize armağan eden arkadaşımıza, bu siteyi kuranlara,:kkk: alt başlığı açana, ha deyip egzersize başlamamı sağlayan ocean_’a , beni yönlendiren althea’ya, bize yardımcı olan ve çıtıpıtı bi hatun olduğunu düşündüğüm inciözmen’e, kendisine hiç soru sormasam da muhabbet beslediğim sela1’ya, ağladığımda mümüklerimi silen zealea’ya, pozisyon ustası olup bana taktik veren reşo ağama, beni gayrete getiren diğer egzersizci arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim :16::16::16:. Bencil olduğumu düşünüp editör kesilen ve bunu beğenen arkadaşlarıma(!) selam olsun. Ben kurtuldum sen de kurtul!! Haydi egzersizciler let’s gooaahh!!!! :21: Herkese mutlu, bol fikifikili günler dilerim. :51::52::52::52::108::119:

Canım tebrikkllerrrrrr!! Peşpeşe gelin olduk hadi bagammmm halaylar sana gessiiinnnggg!!! :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

Dün gece en rahat uykumu uyudum. Çünkü ben gelin olduuuuooommmm !!! :1: Bu iş burada bitti. :emir_bebek: Kasma şarkısını bize armağan eden arkadaşımıza, bu siteyi kuranlara,:kkk: alt başlığı açana, ha deyip egzersize başlamamı sağlayan ocean_’a , beni yönlendiren althea’ya, bize yardımcı olan ve çıtıpıtı bi hatun olduğunu düşündüğüm inciözmen’e, kendisine hiç soru sormasam da muhabbet beslediğim sela1’ya, ağladığımda mümüklerimi silen zealea’ya, pozisyon ustası olup bana taktik veren reşo ağama, beni gayrete getiren diğer egzersizci arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim :16::16::16:. Bencil olduğumu düşünüp editör kesilen ve bunu beğenen arkadaşlarıma(!) selam olsun. Ben kurtuldum sen de kurtul!! Haydi egzersizciler let’s gooaahh!!!! :21: Herkese mutlu, bol fikifikili günler dilerim. :51::52::52::52::108::119:

asıl halaylar sanaaaaaa , şoka soktun bizi bravo sana bravooooo helal olsun be!!
:62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62:
:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

Tatlımmmm sende mi yendinn :) OOOOOOOOOOOOOOO harikaa çok mutlu oldumm. Tebrik ederim sizi kızlar. Kasmaa şarkısını ben duyurmuştum burdan işe yaradığınaa çok sevindim. Allah başka dert vermesin kuzumm. Hadi halaylarrr size gelsinnnnnnnnnnnnnn :1: Ben dedim ama Eylül Ayı hepimize uğurlu geldi diye :52::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

canımmmmmmmmmm şoktayımmmmm maşallah maşallahhh:nazar:Gözün aydın,teberik ederim.dün çalışırken sesin kesildi bukadar çabuk olacağını tahmin etmiyordum.Çok çabuk ilerledin valla hala şoktayım çok sevindim:32::21:ooohhh ohhhhh:21:artık sen beni yönlendirirsin taktiklerini bekliyorum.halayımızı da unutmadan teyyyy teyyyy:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::74::74::74::74::74::74::74::74::74::74:

Kuzuummmm rüya mı ya bu inanmıyorum maşallah sana :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:halay başı ben olacaadım ama neyse bir tek dileğim var mutlu ol yeterrr... canım benm allah başka sıkıntı vermesin bak bitti gitti işte nasıl mutlu oldum bilemezsin..teyy teyyyy hoobaaaa
:64:
:64::64::64::64::64::64::64::64::64:

y.gif
e.gif
n.gif
i.gif
empty.gif
empty.gif
g.gif
e.gif
l.gif
i.gif