• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba kızlar.. 2 aylık evliyim.. İlk gece ilişkiye giremeyince kızlık zarımın kalın olduğunu o yüzden ilişkiye giremediğimizi düşündük. Balayında yine denemelerimiz oldu ama başaramadık. Balayından döndükten sonra yani düğünden 1 hafta 10 gün kadar sonra jinekoloğa gittim, jinekolog parmağıyla muayene etmeye çalıştığında kendimi istemsiz şekilde geriye çektim. Doktor direkt şunu söyledi: "Vajinismussun!" O ana kadar vajinismus benim için sadece stand up çıların tiplemelerinde duyduğum ve hakkında hemen hemen hiçbir şey bilmediğim ve sadece komiklik olsun diye söylenen bir şey olduğunu sanıyordığım bir terimdi ve kendimin vajinisimus olduğumu duyduğumda ilk anda komik geldi. "Nasıl tedavi olabilirim, ilaç vs. ile geçmez mi?" diye sordum doktora. "İlaçla geçecek bir şey değil, tamamen psikolojik" dedi. "Ben seni muayene etmeye çalıştığımda sen mani oluyorsun, normalde buraya akıntı vb. nedenlerle genç kızlar geliyor onları rahatlıkla muayene edebiliyorum, onların hiç sesi çıkmıyor. Ne yaptığımı bile hissetmiyorlar ama sen kendini kasıyorsun, izin vermiyorsun. Bunun adı vajinismus." dedi. Hastaneden çıktığımdaysa kendimi çok kötü hissediyordum. Eve gittim ve bir süre ağladım. Eşim çok destek oldu. Doktora da beraber gitmiştik zaten. Doktora "Kimden yardım alabilirim, tanıdığınız biri var mı?" diye sorduğumda bana bir doktorun kartını vermişti. Aradım ama seans başına 300 TL istiyordu sanırım. Tam hatırlayamıyorum. Kaç seans süreceğinin de belli olmadığını söyledi. Hastalığın derecesine göre ve ev ödevlerinin yapılıp yapılmadığına göre seans sayısının değişebileceği söylendi. Bu da bizim bütçemizi aşacaktı. İnternetten araştırma yapmaya başladım ve bu siteyi buldum. Ümidimi kaybetmemeye çalıştım. Dr. Cem Keçe' nin kitabını okuyarak yendiğini söylüyordu bir üye. Kitabı internetten aldım. Şu anda okuyorum. Kegel egzersizlerini sürekli yapıyorum. Her tuvalete girdiğimde mutlaka idrarımı pc kaslarımı kasıp gevşeterek yapıyorum. Umudum tekrar kırıldı. Kitabın başlarında cinsel yaşantıya ilişkin özgeçmiş çıkarın günlük tutun vb. şeyler yazıyordu. Ben onları yapmadım. Biraz nefes egzersizleri yaptım ve sonra vajinaya serçe parmağı sonra egzersizine başladım ve malesef başarılı olamadım. Ümidim kırıldı, çok üzüldüm, ağladım. Kulak çöpüne krem sürüp vajinama sokmaya çalıştım ama gene olmadı. Bir duvar varmış gibiydi. İttirince acıyordu. Ben de bu denemeyi kesmek zorunda kaldım. Yapı olarak da karamsarlığa daha meyilli olduğum için sanırım, bu konuda da karamsarlık sardı beni. Çok üzülüyorum. Kitabı henüz bitirmedim. Bakalım bitirdiğimde bir şeyler değişecek mi hayatımda?

öncelikle moralini bozma tatlım.. bende aynı sıkıntıları çektim oraya hiç dokunamıyordum.. kendime büyükçe bi ayna aldım birkaç gün sadece inceledim ama bi türlü cesaret edemiyordumdokunmaya.. eldiven aldım emla aldım ve jel aldım..ama süremiyordum bile.. eşimin iyice morali bozuluyordu herkes çocuk soruyordu daha biz ilk aşamayı geçememiştik bile.. ben hala erteliyordum.. en sonunda o anlayışlı adam çok ters biri oldu ve açık açık üstüme geldi.. kızdı yani.. hem çok üzgündü de.. kendisini sevdiğimi ve onun için cesaret etmemi söyledi.. benimle konuşmaması çok ağırıma gidiyordu ve birgün eldivei taktım serçe parmağıma emlayı sürdüm tam vajinanın üzerine dokunup kremi sürmeye başladı.. ilk önce elimi çektim sonra tekrar zorladım falan.. en sonunda küçük parmağımın ucu girdi.. nefes egzersiziyle bi müddet sonra tamamını aldım.. ertesi gün işaret parmağı ve orta parmak.. günler sonra 2 parmak ve şimdi de 3 parmaktayım.. eldivensiz yapmıyorum.. ben egzersize başlayalı 10 gün olacak geçenlerde bi deneme yapalım dedik olmadı.. ama yılmıyorum şimdi mumdan aparat hazırladım kendime onu deneyeceğim.. inşallah rahat alırım ve sonra eşimle denememizde olur..
lütfen cesaret et!! ben de 2 aylık evliyim. seninle ben bu kurbana kadar yapalım inşallah.. :D :D önce bol bol incele ve sonra dokunmaya çalış hiç bir şey olmayacak ..

Kızlar kitap kimin adı ne bende alayım bari, bu arada kasımda evlilik yıldönümüm o zmana kadar bu vaji gıcığını yenerim inş.

yenersın ınsallah canım hırslı ol ben 9 eylulde egzersıze basladım 12 ekım evlılık yıldönumumde 8 ekımde yendım cok sukur....taa gecen yıl:1::1:

burada kimin eşiydi hatırlamıyorum ama demiştiki kulak çöpüyle egzersiz yapıp başardığında, bir kulak çubuğu kadar olamadım kıskanıyorum gıbı bısey soylemıstı :1::1::1::1::1::1::1:

ben kulak çubuguyla yapmadım ama benim eşimde aparatları kıskanıyodu onlarla yapıyosun benle neden yapamıyosun anlamıyorum falan dıye soyleniyodu:)

öncelikle moralini bozma tatlım.. bende aynı sıkıntıları çektim oraya hiç dokunamıyordum.. kendime büyükçe bi ayna aldım birkaç gün sadece inceledim ama bi türlü cesaret edemiyordumdokunmaya.. eldiven aldım emla aldım ve jel aldım..ama süremiyordum bile.. eşimin iyice morali bozuluyordu herkes çocuk soruyordu daha biz ilk aşamayı geçememiştik bile.. ben hala erteliyordum.. en sonunda o anlayışlı adam çok ters biri oldu ve açık açık üstüme geldi.. kızdı yani.. hem çok üzgündü de.. kendisini sevdiğimi ve onun için cesaret etmemi söyledi.. benimle konuşmaması çok ağırıma gidiyordu ve birgün eldivei taktım serçe parmağıma emlayı sürdüm tam vajinanın üzerine dokunup kremi sürmeye başladı.. ilk önce elimi çektim sonra tekrar zorladım falan.. en sonunda küçük parmağımın ucu girdi.. nefes egzersiziyle bi müddet sonra tamamını aldım.. ertesi gün işaret parmağı ve orta parmak.. günler sonra 2 parmak ve şimdi de 3 parmaktayım.. eldivensiz yapmıyorum.. ben egzersize başlayalı 10 gün olacak geçenlerde bi deneme yapalım dedik olmadı.. ama yılmıyorum şimdi mumdan aparat hazırladım kendime onu deneyeceğim.. inşallah rahat alırım ve sonra eşimle denememizde olur..
lütfen cesaret et!! ben de 2 aylık evliyim. seninle ben bu kurbana kadar yapalım inşallah.. :D :D önce bol bol incele ve sonra dokunmaya çalış hiç bir şey olmayacak ..

aynı şeyleri yaşamışız ikimizde

Ya benimkine bepanten getir dedim....hametan getirmis..ne yapsam sursemmi cilt yanigi tahriş pişik die yazio ustunde...bse diin kiz bilenler ..vaj...baktim simdide ic dudaklarin ice dogru gden kisimlari beyaz putur putur olmus yaa ..

onlar yatakta daha iyi deseydın :1::1::1::ssz::ssz::ssz::1::1::1:

bayılmıyorum tatlım bunlar sana giden yolda çekilen kutsal çileler de :1::1::1::1:

valla hiç bayılmyodum:)aynı umut gibi doktordan cıkınca yanma oluyodu kendime kızıyodum az dişimi sıksam nelerle uğraşıyodum biz kulagımızı ttersten kaşıyoruz galiba kızlar:)kolayı varken zor yolu seçiyoruz yapıncada aa bumuymuş ne kolaymış ya deyip afallıyoruz

canım esının cumlelerıne uzulme ama ona bu durumu asmak ıcın elınden geldıgını yaptıgını anlat oyalanma bahane uretme ev ısı falan onunla ır yataga olmuyorsa olmuyordur bunu anlamalı..hepımız aynı yollardan gectık benım esım yataga gelmıyordu benden sonra yatıyordu aglıyordum konustum bıgun aynı sneın durumun gıbı bana benı cekmıyorsun dedı oyle gucume gıttı kı sımdıde cok ısteklısın dıyor o gunlerın ıntıkamını alır gıbıyım bunu bı ıspat mesleesı halıne getırmısım cınsellkten zevk alsamda bundanda otesı var basarma duygusu ıtıyor benı cınsellıge o 8 ay ımtıhanım oldu hala yaptıkcva basardıkca mutlu oluyorum o gunlerın ıntıkamını alıyorum sankı...esıne kırılma eslerde haklı uzuluyorlar kendılerınde bır sorun oldugunu dusunuyorlar bunu yansıtmasalrda kendılerı bı yerde yanlıs yaptıklarını dusunuyorlar ve soz konusu erkeklıkse tum erkklerın egoları agır basar bu konuda yorum dahı kabul edılemez onlar bızım gıbı degıller bu konuda ınan bana esın dunya tatlısı bı ınsan belkı ama ınan bu surecte o karakterınden tamamen saparak hareket etmesı cok normal bunu hepımız yasadık uzulme sakın sen moral ve motıvaSYON BOZMADAN egzersıze bol jelle devam et esınle deneyecegın zamnda caktrmadan ıcıne jelı bosaltıver ben oyle yapmstım jelı dokmustum ıcıme :1::1::1: bır dahada jel kullanmadım

Anlattıkların için gerçekten çookk teşekkür ederim...Benim durumumda olan burada arkadaşlar varmı acaba bilmiyorum ama artık karı koca sevgisi ve saygısı azalıyo resmen...zaten kavga ettiğimizde ben haklı bile olsam haksız durumu düşüyorum sırf bu sebepten dolayı...konu aslında çok farklı olsa bile konuyu buraya bağlıyo her defasında ve ben hep alttan almak zorunda kalıyorum..eğer almazsam sinirle fazla bağırıyor bende aman etraf duymasın diye susuyorum...yani nasıl anlatayım egzersizlik bir zamanımda kalmadı eğer ona yaklaşırsam olması gerekiyo eğer olmazsa gecenin saat kaçı olursa olsun susmuyo söyleniyo hatta bağırıyo...ben o yüzden eşimle denemeler yapamıyorum...yaptığımda olacak diye yaklaşmam lazım...deneyelim desemde hak getire...26 aylık evliyiz herkez gibi bizimde aşk evliliğimiz var çok seviyorum eşimi onunda beni çok sevdiğini biliyorum...ama zaman ilerledikçe huyları tuhaflaşmaya başlıyo surf bundan dolayı...tv izlerken bile kolunun altına yaklaşıyorum ya hiç refleks göstermiyo yada kendisini çekiyo...eğer böyle bir durum olmasa ben ona yapacağımı biliyorum ama...yani artık vaji olayını geçip eşle ilgili sorunları konuşmaya başladık bazılarımız...doktora gitmeye hiç yeltenmiyo zaten sorun doktorluk değil sorun bende bunu söylüyo...bunu herkes yapıyo, ucunda ölüm yok, çocuklu çiftleri özeniyorum gibi sözleri sürekli duyuyorum...zaten bu aralar yine aramız bozuk yaklaştığımda başarısız olursak daha çok bozulacak adım gibi eminim...o yüzden emla almıştım en azından acı denilen olayı ki bilmiyorum öyle bişey varmı en aza indirgemek için...ama onun kullanımındada ıslaklık olmuyo bunuda jelle aşıcaz sanırım...yani ben bunu denediğimde ya olacak ya olacak...yoksa evliliğimiz farklı boyutlara girecek...birde pozisyon sormak istiyorum herkesin rahat olduğu şekildedir mutlaka ama hangisi daha çok psikolojiyi rahatlatır...

Back
X