• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Pes etme hemen... Eşini de anla, senin canının yandığını anlayınca o da üzülüyodur. Egzersiz yapmayı denedin mi hiç?

egzersizde yapamıyorum ya cok korkagım ben hiç ilerleme yok egzersizleri yapamayan orayı incelesin demişlerdi inceledm ama tık yok ben ck kötüyüm ya resmen psikoloji kalmadı :(

egzersizde yapamıyorum ya cok korkagım ben hiç ilerleme yok egzersizleri yapamayan orayı incelesin demişlerdi inceledm ama tık yok ben ck kötüyüm ya resmen psikoloji kalmadı :(

Canım yapamıyorum diye düşündükçe yapamazsın. 12598. sayfada benim baştan bu zamana kadar olan yazılarım var. Hepsini sizler için arayıp buldum. O zamanlar bende parmak düşüncesi bile beni çok geriyor yazmışım ama aylar sonra tekrar cesaret edip bu foruma geldim ve egzesizlerle 4 günde yendim. Yapacağım diye düşün ve derin nefes al ve egzersizlere başla. İnan bana başka çözümü yok:34:

Son düzenleme:

Hangi ildesin? Ankara'da Dr. Çiğdem Soykan var. Yalnız bıkmadan usanmadan dirayetle gideceksin, doktora inanacaksın ve dediklerini harfiyen yapacaksın. Ben onun sayesinde yendim tam bir yıl sonra oldu ilk defa. Psikologa da altı ay gittik esimle... Sabırlı ol yapabileceğine İnan. Ne kadar bunaldigini çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olur inşallah bol bol dua et

Moralini bozma lütfen... Seni çok iyi anlıyorum. Hatta ben vajinayı incelerken bile dokunduğumda ya bişey oursa diye korkuyodum. Sanki bişey olcakmış gibi. Ama bikaç gün inceledim aynanın karşısında. Küçük bi ayna al, bacaklarını açıp vajiyi incele. İlla oraya bişey sokman gerekmiyo başlarda. Bi kaç gün sonra alışıyosun zaten. Sonra da egzersizlere başlarsın yavaş yavaş. Acele etme hemen olcak diye bişey yok. Bazı arkadaşlar aparatları kullanmış ama ben parmağımla başladım egzersizlere:) Başta heyecanlanıyosun olmaz diyosun ama oluyo hatta hissetmiyosun bile. Kayganlaştırıcı jel alabilirsin. Ben vazelin kullandım , önce vajinaya sürüyosun tabi sonra da eline ya da aparat kullancaksan ona sürüyosun. İnan bana acımıyo bile. ben bi hafta egzersiz yaptım pek düzenli değildi. her akşam yapamadım ama kararlıydım. Önce kendin karar ver. Derin bi nefes al ve ben bunun üstesinden gelicem de. Belki bu cümleyi çok duymuşsundur ama inan ordan kocaman çocuk çıkıyoo:1: He bi de Egzersiz yaparken burundan nefes alıp verince vajina açılıyo zaten. kenndiliğinden giriveriyo:D
Egzersiz yapmadan işin daha zor olur çünkü gittikçe inancın kırılır. Bi an önce başla. Bir de kızlık zarını aldırman bişey değiştirmez. Sen yine kasarsın kendini. Zaten kasmadığın sürece kan falan da gelmiyo. Ben den gelmedi mesela:1: Kızlık zarı dedikleri şey kasıldığı için orası kanıyo. KORKMA VE İNANCINI KAYBETME. BAŞARACAKSIN.... ALLAH YARDIMCIN OLSUN... DUALARIM SENLE VE SENİN GİBİ ARKADAŞLARLA...

Canım yapamıyorum diye düşündükçe yapamazsın. 12598. sayfada benim baştan bu zamana kadar olan yazılarım var. Hepsini sizler için arayıp buldum. O zamanlar bende parmak düşüncesi bile beni çok geriyor yazmışım ama aylar sonra tekrar cesaret edip bu foruma geldim ve egzesizlerle 4 günde yendim. Yapacağım diye düşün ve derin nefes al ve egzersizlere başla. İnan bana başka çözümü yok:34:

Bu olay derece derece, herkes farklı konumda. Belki sen çok daha çabuk atlatacaksın ama önce inanman gerek.

Bu olay derece derece, herkes farklı konumda. Belki sen çok daha çabuk atlatacaksın ama önce inanman gerek.

Evet mesela ben 4 günde yendim bazı arkadaşlar bir hafta bazıları bir kaç haftada bazıları birkaç ayda çözüyor ama egzersiz yapıncai sabredince ve inanınca:34: Egzersiz yap, sabret göreceksin senn de başaracaksın:46:

Evet Bendee 5 Eylülde Yenmiştim. Ve Alışmam Çok çabuk oldu. Hiç problem çıkmadı bendee çok şükürr. Bu aradaa 7-8 Yazmışsın ya 7-8 Ay demek istedin heraldee. Gün Olmucağınaa göree. O kadar oldumu yawww seninn:26::26:

oldu canım ama alıştıgım 1.5 ay tam anlamıyla rahat olduğum.senin maşallah alışma suren ne kdr kısa sürmüşş

Hangi ildesin? Ankara'da Dr. Çiğdem Soykan var. Yalnız bıkmadan usanmadan dirayetle gideceksin, doktora inanacaksın ve dediklerini harfiyen yapacaksın. Ben onun sayesinde yendim tam bir yıl sonra oldu ilk defa. Psikologa da altı ay gittik esimle... Sabırlı ol yapabileceğine İnan. Ne kadar bunaldigini çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olur inşallah bol bol dua et

ben size ankarada hera klinik i öneririm bende aynı sorunu
15 ay yaşadım.3 günde sorunumdan kurtuldum çok güvenilir insanlar internettende araştıra bilirsiniz..SÜLEYMAN ESERDAĞ doktorun ismi ben geçen 17 eylülde gittim 19 eylülde sorunumdan kurtuldum rahatsızlığın derecesine göre egzersiz programı uyguluyolar bana orta derecede demişti çok kötü durumdaydım oraya gittiğimde inanın %100 garanti veriyolar tedavi olamasam ben olamazdım..

iyi geceler kızlar...
başımda bir dert var anlamıyorum doktora gidicem ama bir türlü vakit bulamıyorum. benden 3 gündür kahverengi bir leke geliyor. regl gibi bazen yoğunluğu. ilk defa oldu bu bende. kist varmış bende onun durumu için doktora gidicektim ama bu çıkınca şaşırdım ne yapayım bilemedim. nedeni nedir onuda bilmiyorum. kist mi patladı ondan mı? adet habercisimi? nette öyle kötü senaryolar var ki bunun için tırstım çok fena. böyle bir durumu bilen,yaşayan var mı?

Son düzenleme:
Arkadaşlar nasıl yeniyorsunuz 4 günde bravo ya inanamıyorum ben temmuzdan beri bu siteyi düzenli takip edip denemeler yapıyorum daha yenemedim ve çok yavaş ilerliyorum az önce denedim hiç sokamadım aparatı, çok azıcık girdi ucu, dün daha kalın aparat girmişti bugün daha ince bile olmadı niye böyle anlamıyorum ki artık yaşamak bile istemiyorum herkesin çocuğu oldu çevremde ve bna sıra sende diyorlar bıktım artık ağlamaktan gözlerim şişti, moralim çok bozuk kendimi hiç sıkmasam bile girmiyor 1 gün olsa bir sonraki gün olmuyor daha 6,5 cm deyim ilerleyemiyorum lütfen yardım edin...
Acaba Saygın Bey çok iyi diyorlar ona mı gitsem bir yakınım gitmişti ama eşim istemiyor onu ikna etmek çok zor bir de gitsem de aynı yöntemi mi uygulayacak O da aparat verecek faydası olurmu...

Son düzenleme:
Arkadaşlar nasıl yeniyorsunuz 4 günde bravo ya inanamıyorum ben temmuzdan beri bu siteyi düzenli takip edip denemeler yapıyorum daha yenemedim ve çok yavaş ilerliyorum az önce denedim hiç sokamadım aparatı, çok azıcık girdi ucu, dün daha kalın aparat girmişti bugün daha ince bile olmadı niye böyle anlamıyorum ki artık yaşamak bile istemiyorum herkesin çocuğu oldu çevremde ve bna sıra sende diyorlar bıktım artık ağlamaktan gözlerim şişti, moralim çok bozuk kendimi hiç sıkmasam bile girmiyor 1 gün olsa bir sonraki gün olmuyor daha 6,5 cm deyim ilerleyemiyorum lütfen yardım edin...

canım bende 13 ay sonra yendim. senin yaşadığını hepimiz yaşadık ama bak şimdi hergün Allahıma şükrediyorum. burası için,verdikleri destek için,eşimin anlayışı için,azmim için.
sen kararını vermiş yenmek için en büyük adımı atmışsın gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
1) egzersize hiçbir zaman ümitsiz oturma hep kendi kendine motive et. önce sen inan kendine.
2)egzersizlerini aksatma hergün yap. kocana kızsan da,yorgunda olsan hiçbir bahaneyi kabul etme
3)her egzersizde ilk aparattan başla en sonuncusuna kadar git. biri rahatça olmadan bir diğerine geçme.
4)egzersiz sırasın müzik dinle,şarkı söyle,sitelerde dolaş,dizi izle başka şeylerle de uğraş.
5)her başarından sonra mutlu et kendini.ödüllendir kendini.

canım bende 13 ay sonra yendim. senin yaşadığını hepimiz yaşadık ama bak şimdi hergün Allahıma şükrediyorum. burası için,verdikleri destek için,eşimin anlayışı için,azmim için.
sen kararını vermiş yenmek için en büyük adımı atmışsın gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
1) egzersize hiçbir zaman ümitsiz oturma hep kendi kendine motive et. önce sen inan kendine.
2)egzersizlerini aksatma hergün yap. kocana kızsan da,yorgunda olsan hiçbir bahaneyi kabul etme
3)her egzersizde ilk aparattan başla en sonuncusuna kadar git. biri rahatça olmadan bir diğerine geçme.
4)egzersiz sırasın müzik dinle,şarkı söyle,sitelerde dolaş,dizi izle başka şeylerle de uğraş.
5)her başarından sonra mutlu et kendini.ödüllendir kendini.

Canım çok sağol inan bu dediklerinin hepsini yapıyorum ama ilerleme ya çok az oluyor ya da hiç olmuyor çok üzülüyorum 31 yaşını doldurucam 1 ay sonra çocuk işini de belli bir yaşa kadar halletmek lazım çok korkuyorum kadın doğum doktoru da ultrasonla baktığında rahimin kalp şeklinde gibi dedi ortadan ayrık gibiymiş böyle olunca da düşükler olabiliyormuş çok tedirginim bir an önce halledip çocuk yapmam lazım. Her gece rüyalarımda aparat görüyorum kabusum oldular...

Bir de adetim git gide azalıyor eskisi kadar yoğun adet göremiyorum :(((

Son düzenleme:
Acaba Saygın Bey çok iyi diyorlar ona mı gitsem bir yakınım gitmişti ama eşim istemiyor onu ikna etmek çok zor bir de gitsem de aynı yöntemi mi uygulayacak O da aparat verecek faydası olurmu...

saygın beye ben gittim canım.oda aparatlar veriyo tabiki ama ilk orda kendi yapıyo bu apartlarla.ben ilk apartta anlamamıştım bile hiç acı yok.kendin yapmaya çalış canım benim cesaretim yoktu kendim egzersiz yapamıyodum sende yapamassan en son çare doktora gitmek olsun

canım aslında sen bıraz ılerlemişsin. boşa para verceksin gidersen.bakma olmadığına arada hepimiz bunu yaşıyoduk.yarın gene denersin ben ilk once daha küçük aparatı deniyip sonra büyügüne geçiyodum yani aynı gün içinde önce 6 yı dene hemen peşınden 7 yi.belki yönunu ayarlıyamıyosundur canım popoya dogru yap.egzersizde baktın olmuyo zorlama hemen yönunu değiştir o zaman olur bir dene

canım aslında sen bıraz ılerlemişsin. boşa para verceksin gidersen.bakma olmadığına arada hepimiz bunu yaşıyoduk.yarın gene denersin ben ilk once daha küçük aparatı deniyip sonra büyügüne geçiyodum yani aynı gün içinde önce 6 yı dene hemen peşınden 7 yi.belki yönunu ayarlıyamıyosundur canım popoya dogru yap.egzersizde baktın olmuyo zorlama hemen yönunu değiştir o zaman olur bir dene

Asında ben aparat kalınlaştıkça korkuyorum korkuyu bir yensem olacak doktor da fizyolojik bir problem olmadığnı söylemişti ben kalınlaşınca kan gelecek korkusu yaşıyorum sürekli ve hep aynı aparatı ya da çok az daha kalınını kullanıyorum ve çok az itebiliyorum çok fazla girmiyor ya da ben yapamıyorum siz ne kadar zamanda yendiniz...

Canım çok sağol inan bu dediklerinin hepsini yapıyorum ama ilerleme ya çok az oluyor ya da hiç olmuyor çok üzülüyorum 31 yaşını doldurucam 1 ay sonra çocuk işini de belli bir yaşa kadar halletmek lazım çok korkuyorum kadın doğum doktoru da ultrasonla baktığında rahimin kalp şeklinde gibi dedi ortadan ayrık gibiymiş böyle olunca da düşükler olabiliyormuş çok tedirginim bir an önce halledip çocuk yapmam lazım. Her gece rüyalarımda aparat görüyorum kabusum oldular...

Bir de adetim git gide azalıyor eskisi kadar yoğun adet göremiyorum :(((

sorunun da bu işte kendini çok strese sokuyosun. oluruna bıraksan yoluna girecek. bir şeyi nekadar kafamıza taksak o kadar sekteye uğramaz mı. oku bak başarı öykülerini,%90 ı "hiç beklemediğim bir anda oldu,hiç hesaplamamıştık,aklımızda yokken denedik oldu..." şeklinde değilmi. sen nekadar hesaplarsan,ne kadar canını sıkarsan,kendine baskı yaparsan o kadar geri itiyor. nolur "hayırlısı" deyip devam et. illa şu zamana kadar yapmalıyım diye baskı yapma kendine.

herşeyin bir vakti var buna inan. hiçbir şey vaktinden önce olmuyor. bebişler de öyle. hayırlısıyla zamanı gelince o da olacak. yapman gerekn öncelikle bu sıkıntı yenmen. onun içinde egzesizleri sürdürmen. 1 hafta veriyorum sana. rahatla,dua et yada başka sana ne iyi geliyosa onu yap.bak nasıl ilerliyosun o zaman egzersizlerde sonra da buraya gelip" kızlar bumuymuş gerçekten" diyosun :))

Son düzenleme:
aekadaşlar berayy,,cadıkedi yenenlerrr...7 cm kalınlık da oldu...arka arkaya kalınlaştırıp denemek dahamı iyi acaba...

iyi geceler kızlar...
başımda bir dert var anlamıyorum doktora gidicem ama bir türlü vakit bulamıyorum. benden 3 gündür kahverengi bir leke geliyor. regl gibi bazen yoğunluğu. ilk defa oldu bu bende. kist varmış bende onun durumu için doktora gidicektim ama bu çıkınca şaşırdım ne yapayım bilemedim. nedeni nedir onuda bilmiyorum. kist mi patladı ondan mı? adet habercisimi? e öyle kötü senaryolar var ki bunun için tırstım çok fena. böyle bir durumu bilen,yaşayan var mı?
Bende de reglden önce bahsettiğin gibi akıntı geliyor. 4-5 gün kahverengi akıntı geliyor sonra normal regl oluyorum. Bende de kist juar.

Asında ben aparat kalınlaştıkça korkuyorum korkuyu bir yensem olacak doktor da fizyolojik bir problem olmadığnı söylemişti ben kalınlaşınca kan gelecek korkusu yaşıyorum sürekli ve hep aynı aparatı ya da çok az daha kalınını kullanıyorum ve çok az itebiliyorum çok fazla girmiyor ya da ben yapamıyorum siz ne kadar zamanda yendiniz...

kan falan gelmiyo korkma. ne egzersizde ne de sonrasında. kalınlaştırdıkça nasıl yaptığını görüp mutlu olmalısın aslında sonunda. yarım cm kalınlaştırıp yap.

Back
X