• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

cadı kedi ben iki parmak ilk boğumdayım şimdilik gerisi regl den sonra inşaallah.
yalnız iki parmağı denerken vajinin giriş kısmı içe gömülür gibi oluyordu. doğru tariff edebildimmi bilmiyorum ama bu normal mi?

cadı kedi ben iki parmak ilk boğumdayım şimdilik gerisi regl den sonra inşaallah.
yalnız iki parmağı denerken vajinin giriş kısmı içe gömülür gibi oluyordu. doğru tariff edebildimmi bilmiyorum ama bu normal mi?

Sanırım normaldir ama kesin bir şey söyleyemem ama sanırım benim hissettiğim his de ona benzer bir şeydi :1:

KASIM AYI VAJİNİSMUS TAKİP LİSTESİ;

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]Kullanıcı Adı[/td]
[td]Egzersiz Durumu[/td]
[td]Vajinismus'u yendiği tarih:)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]1.eylülkelebek[/td]
[td]Bitti ama farkında değil:)[/td]
[td]Farkedip onaylamasını bekliyoruz:27:[/td]
[/tr]

[tr]
[td]2.realove[/td]
[td]Bitti ama farkında değil:)[/td]
[td]Farkedip onaylamasını bekliyoruz:27:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]azygosvein[/td]
[td]7cm aparat [/td]
[td]Bekliyoruz:)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kumtanesi09[/td]
[td]Kulak Çöpü[/td]
[/tr]
[tr]
[td]girlinred[/td]
[td]8 cm aparat[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gizemsak[/td]
[td]Kegel[/td]
[/tr]
[tr]
[td]YusNes[/td]
[td]2 parmak tam :)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Pissa[/td]
[td]3 parmak + aparat :)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]seker86 [/td]
[td]Eş işaret parmağı:)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]dikab06[/td]
[td]14 cm aparat :)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ebyad34[/td]
[td]11 cm aparat[/td]
[/tr][tr]
[td]cecemm[/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]seherrrvakti[/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]senem8183[/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sevimnur[/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]zfyrnkp[/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Fuschia [/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]İstanbula [/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]taebte [/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gncemr [/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tekumudum [/td]
[td]Rimel[/td]
[/tr]
[tr]
[td]dinmeyen [/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]seiss [/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hopefor[/td]
[td]İki parmak ilk boğum[/td]
[/tr]
[tr]
[td]HENNA34[/td]
[td]???[/td]
[/tr]
[/table]
[/I][/COLOR]

EYLÜL AYI 22 GELİNLE KAPANDI :)
EKİM AYI 16 GELİNLE KAPANDI...
KASIM AYININ İLK 2 GELİNİ BELLİ AMA TAM FARKINDA DEĞİLLER :D...

KIZLAR YENİ EGZERSİZCİLERİ LİSTEYE EKLEDİM AMA EGZERSİZ AŞAMASINDA NE DURUMDA OLDUĞUNUZU BANA BİLDİRİRSENİZ EGZERSİZ AŞAMANIZI DA YAZARIZ, BU BİZİM TAKİP ETMEMİZ AÇISINDAN DA İYİ OLUR:34:

GEL GELİNİMMMM LİSTEYE GELLLLLLLLLL :1:

Ohh rahatladım valla o kafama çok takılmıştı son günlerde:52: çok tatlısın sen çoooooook teşekkürler:)) BU SİMGELERİ DE SENDEN ÖĞRENDİM :34: , KIZMADIN DİMİ:26:

Son düzenleme:
Ohh rahatladım valla o kafama çok takılmıştı son günlerde:52: çok tatlısın sen çoooooook teşekkürler:)) BU SİMGELERİ DE SENDEN ÖĞRENDİM :34: , KIZMADIN DİMİ:26:

Neden kızayım tatlım yaf herkes kullano :1: Bunlar sitenin nasıl olsa bizim malımız tepe tepe kullan :1:

cadıkedi üzgünüm olmadı napıcam artık bılemıyorumm psıkolojım cok kötu:((

Canım benim üzülme... Olacak bir gün hiç merak etme... Umutsuzluğa kapılma... Canım benim listeden baktım ne yaptığına... 14 cm aparat harika... sen çok yakınsın yenmeye.. olmuyor yapamıyorum diye denemekten vazgeçme sakın...

Ne yaptın, nasıl denedin? Ben de ilk denememde olmuyor yapamıyorum deyip kalkmıştım sonra hayır yaaa olacak demiştim tekrar denemiştim ve olmuştu, inanamıştım, yönünü tutturamamışsındır belki?

Son düzenleme:
regl olmustum cuma bıttı hesabıma gore bızde dun deneyelım dedık son aparatla calıstım sonra kangeldı bırazcık tedırgın oldum ne kanı onuda bılmıyom sonra denedık ama olmuyo yaaa agladım hıckıra hıckıra nerde yanlısyapıyoruz anlmadım:(

regl olmustum cuma bıttı hesabıma gore bızde dun deneyelım dedık son aparatla calıstım sonra kangeldı bırazcık tedırgın oldum ne kanı onuda bılmıyom sonra denedık ama olmuyo yaaa agladım hıckıra hıckıra nerde yanlısyapıyoruz anlmadım:( bence yonunde sorun yok ama esımve benımhazır oldugumuz zaman aynı zmanaolmuyo sanıırmm bıde ben altta oluyorum yastık koyuyo ol edenıyoruzz dıger sekılde ben basarılı olamyorm uste ıken bılmıyomnasıl yapmalıyız anlayamdım ınan kı tek bıldıgım caresızıdım dunn rabbımyardımız olsunnn:((

regl olmustum cuma bıttı hesabıma gore bızde dun deneyelım dedık son aparatla calıstım sonra kangeldı bırazcık tedırgın oldum ne kanı onuda bılmıyom sonra denedık ama olmuyo yaaa agladım hıckıra hıckıra nerde yanlısyapıyoruz anlmadım:(

Tatlım inan ki seni gaza getirmek için söylemiyorum. 14 cm aparat harika!!! Mutlaka yapacaksın, çok yakınsın. Sadece kendine inanman lazım. Hangi pozisyonda denedin? Bitanem ben 10cm aparat bile yerleştirmeden yendim... 14 ü ben bile alamıyordum. Mutlaka yapacaksın, benden iyi durumdasın egzersizde. :34:

regl olmustum cuma bıttı hesabıma gore bızde dun deneyelım dedık son aparatla calıstım sonra kangeldı bırazcık tedırgın oldum ne kanı onuda bılmıyom sonra denedık ama olmuyo yaaa agladım hıckıra hıckıra nerde yanlısyapıyoruz anlmadım:( bence yonunde sorun yok ama esımve benımhazır oldugumuz zaman aynı zmanaolmuyo sanıırmm bıde ben altta oluyorum yastık koyuyo ol edenıyoruzz dıger sekılde ben basarılı olamyorm uste ıken bılmıyomnasıl yapmalıyız anlayamdım ınan kı tek bıldıgım caresızıdım dunn rabbımyardımız olsunnn:((

Canım kan gelebilir, bu normal. O kandan tedirgin olma.

Hazır olmadan penis denemelerine geçme. Son çalıştığın aparatı yerleştir tekrar, beklet içinde. 20 dk falan beklet. Sabret biraz. Sonra tekrar deneyin. Aparat orayı biraz genişletmiş olacak.:34: Sonra aynen aparata nasıl jel sürüyorsan jel sür. Altta yenemiyorsundur belki, ben hala altta yapamam. :50: Üste geç, eşine arkanı dön. Elinle aynen aparatı yerleştiriyor gibi yerleştirmeye çalış. Bak göreceksin bu sefer olacak:34: Çok az bir baskı olacak, aparatta bile ondan fazla baskı oluyor:34: Girişte çok çok az yanma oluyor sonra bi bakmışsın hepsi girmiş, anlamıyorsun bile. İnanamıyorsun:34: Hemen umutsuzluğa kapılma, tekrar deneme şansınız varsa bir daha deneyin. Zor bir süreç biliyorum ama inan ki 14 cm aldıysan onu ohooooo kaç kere alırsın, sadece yön bulma kısmında ya da pozisyon kısmına yanlış yapıyorsunuzdur:34: Üstte çıktığında tuvalete oturuyor gibi dur, biraz öne eğil ve popon yukarı kalksın. Öyle yap söylediklerimi. Biraz dizlerin titrer o pozisyonda durmak zorluyor insanı ama dayanabilirsin ona:34:

Geçmiş sayfaları okumaya üşenenler için ya da gözden kaçıranlar için SIK SORULARIN SORULARI tekrar paylaşıyorum kızlar :34:

Son düzenleme:
SIKÇA SORULAN SORULAR:27:

1. PARMAK EGZERSİZLERİ YA DA PENİS EGZERSİZLERİ SIRASINDA HANGİ JELLERİ KULLANMAMIZI ÖNERİRSİNİZ?

Ultrason jelleri, okey ve durexin kayganlaştırıcı jelleri, eczanelerde satılan kayganlaştırıcı jeller. Bunlar vajinanın ph dengesini koruduğu için hem de zevk suyu ile aynı kıvama yakın oldukları için kullanılması zamanında bize önerilen bizlerin de sizlere önerdiği jellerdir. Maddi durumu elvermeyenler sırasıyla yazdığım yolu takip edebilirler. Bu listede en ucuzu ultrason jeli.

Internetten alıntıdır;
Vajinismus Tedavisi İçin Kayganlaştırıcı (lubrikan) Kremler ve Jeller
Yine pek çok hekim tarafından evliliklerinde cinsel ilişkiye giremeyen çiftlere ilk etapta vaginal kayganlaştırıcı kremler veya kayganlaştırıcı jeller verilmektedir.
Kayganlaştırıcı “lubrikan”, vajinal kayganlaştırıcı ise “vajinal lubrikan” (veya lubrikant) olarak da geçer. Lubrikanlar İngilizceden “lubricant” kelimesinden gelmektedir.
Vajinismus hastalarının pek çoğunda ön sevişmede uyarılma vardır, bu nedenle vajinanın ıslanma ve sulanma problemi yoktur. Bu nedenle vajinismus hastalarında tek başına vajinal kayganlaştırıcı (lubrikan, lubrikant) kullanımının önemi yoktur ve çözümü sağlamaz.
Vaginal lubrikantlar daha sıklıkla cinsel terapilerde hastaya destek amaçlı verilebilir. Yine disparoni yani “cinsel birleşmede ağrı” problemi olan hastalarda da vajinal lubrikanlar verilebilir.
Vajinal lubrikantlar krem, jel, ovül, aplikatör (çubuk) şeklinde olabilir. Hemen hepsinin ortak amacı vajinanın kayganlaşmasını sağlamak ve penisin içerideki mekanik etkisini kolaylaştırmaktır. Vajinal lubrikan seçiminde hastaların vajina PH’ı ile uyumlu, su bazlı lubrikantları seçmesi önemlidir.

2. BEPATHENE, ANESTOL, EMLA GİBİ KREMLERİ KULLANABİLİR MİYİM? HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ?

Kullananlar elbette var. Ama iyi bir kayganlık için jel kullanmanız daha yararınıza olacaktır. BEPATHENE tahrişi önlemek amaçlı kullanılıyor, anestol uyuşturucu bir pomattır, ilk sürüldüğü sırada yanma yapar.

(Internetten alıntıdır;)
Mucizevi bir vajinismus ilacı veya kremi yoktur !..
Vajinismus tedavisinde hastalara verilen bazı ilaç tedavileri yalnızca cinsel tedaviyi kolaylaştırmak ve sonuca ulaşmayı hızlandırmak içindir. Aksi takdirde hiç bir ilaç vajinismus tedavisi için kesin çözüm sağlamaz.
Maalesef piyasada cinsel tedavi veya vajinismus tedavisi için satılan pek çok ilaç da kesin çözüm sağlamamaktadır. Bir takım ilaç tedavileri yalnızca hastaların tedavilerine destek olmak içindir.

Vajinismus ve Emla Krem
Vajinismus ve disparoni (ağrılı cinsel birleşme) tedavilerinde cinsel tedaviye destek için verilen emla krem lokal anestezik (bölgesel uyuşturucu) etkiye bir sahiptir.
Emla krem aynı zamanda kişilerin vajina mukozasında yanma hissi, alerjik etkiler ve ödem (şişlik) yapabilir.
Cinsel ilişkide sorun yaşayan veya vajinismus sorunu olan hastalarda vajinal bölgede zaten acıya hassasiyet daha fazladır. Bu nedenle vajinismus tedavisinde ve cinsel ilişkide sorun yaşayanlara pek çok hekim tarafından emla krem önerilse de tek başına tedavi için yeterli olmamaktadır. Yani, vajinismus hastaları tarafından emla krem cazip görünmemektedir.
Diğer taraftan emla krem vajinada yanma şikayeti yapmaktadır.

Vajinismus ve Anestol Krem
Anestol krem de emla krem gibi lokal anestezik etkilere sahip bir kremdir. Vajina gibi mukozal yapılara uygulandığında yakıcı bir etki oluşturur. Tek başına vajinismus tedavisinde etkinliği yoktur.

Vajinismus ve Xylocaine Pump Sprey
Vajinismus ve cinsel terapiler için hastalara pek çok kişi tarafından önerilen Xylocaine Pump Sprey de Emla krem gibi uyuşturucu etkiye sahiptir.
Bir bilinçaltı ve istemsiz kas kasılmaları ile karakterize vajinismus hastalığında işe yaramaz. Xylocaine Pump Sprey özellikle ağız içinde olduğu gibi mukozal dokularda uyuşturucu etkiye sahiptir. Bu nedenle özellikle kulak burun boğaz (KBB) ve diş hekimleri tarafından ağız içini uyuşturmak için daha sıklıkla kullanılabilmektedir.
Xylocaine sprey vajinal bölgede yanma ve kaşıntı gibi şikayetler oluşturabilmektedir.

3. VAJİNİSMUS TEDAVİSİ İÇİN ANTİDEPRESAN KULLANSAM YARARI OLUR MU?

Depresyon (içe çökkünlük) tedavisinde kullanılan ilaçlara “antidepresan ilaçlar” veya “antidepresanlar” adı verilir.
Maalesef antidepressan ilaçlar günümüzde tüm dünyada kullanılan ilaçlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Son yıllarda geliştirilen antidepressanların yan etkileri eskiye oranla daha azaltılmıştır. Bununla birlikte pek çok antidepressan ilaç kişilerde cinsel isteği azaltıp cinsel isteksizlik problemi de yapabilir.
Diğer taraftan vajinismus gibi cinsel sorunlar kişide depresyona zemin hazırlayabilir. Bu durumda vajinismus probleminin çözülmesi depresyonun da ortadan kalkmasına neden olacaktır. Tam tersi şekilde ağır depresyon da kişilerde vajinismus hastalığının tetiklenmesine neden olabilir.
Vajinismus veya diğer cinsel problemler nedeni ile tedaviye başlanacak kişilerde depresyon sorunu varsa antidepressan ilaçlar kullanılabilmektedir. Vajinismus problemi tedavisinde depresyon problemi olmayan kişilerde ise antidepressanların kullanılmasına gerek yoktur.

4. BEN PARMAK EGZERSİZİ YAPACAĞIM AMA SANKİ ORADA DUVAR VAR GİBİ GELİYOR, AYNAYA BAKTIĞIMDA DUVARDAN BAŞKA BİR ŞEY GÖRMÜYORUM, BENDE Mİ BİR PROBLEM VAR?

Hayır. Eğer jinekolojik muayeneden geçtiyseniz ve doktorunuz size "herhangi bir problemin yok" dediyse siz sağlıklısınız, vajinanızda herhangi bir problem yok. Vajinada duvar yok. Sadece pelvik kaslarınızı çok sıktığınız için orayı kapalıymış gibi görüyorsunuz. Parmak egzersizlerine casaret edip başlarsanız aslında oranın nasıl açıldığını görürsünüz. Aynaya bakıp ıkınırsanız da açılan bir yerin olduğunu göreceksiniz:34: Bakın burada ilk resimde kegel egzersizi yapılmadan kasların nasıl kasıldığını ve vajina girişinin nasıl dar olduğunu görünüyor. İkinci resimde ise kegelle biraz rahatlatılan kaslardan sonra, parmak egzersiziyle içeriyi nasıl genişlettiği görülüyor:34:
$kegel exercises.gif

5. EŞ EGZERSİZLERİ SIRASINDA HANGİ POZİSYONDA OLMALIYIM?

Belinizin altına yastık koyup poponuzu hafifçe yukarı kaldırırsanız eşinizin işini kolaylaştırmış olursunuz. Bu fotoğrafta görüldüğü gibi vajina yolu aşağı doğru, popoya doğru yani. O yüzden penisi düz yerleştirirken de , parmağı da düz yerleştirirken parmak ya da penis duvara çarpıyor, zaten kaslarla sıkılan duvar iyice daralıyor ve canınız yanıyor. Eğer egzersizler sırasında yönü popoya doğru bulursanız canınız acımayacak:34:

$gspot-2.webp

6. PENİS EGZERSİZLERİ SIRASINDA UYGUN POZİSYONLAR HANGİLERİ?

Bu kişiden kişiye değişiyor. Ben üstte ve eşime sırtım dönük şekilde yendim, birçok arkadaş da bahsettiğim bu pozisyonda yendi;

$f0upg.webp

Ama bu pozisyonda da yenenler var, hatta egzersiz yapar gibi belinin altında yastık koyup, altta kalmayı tercih ederek de yenen arkadaşlarımız var. Ama o bahsettiğim son pozisyonun fotoğrafını bulamadım :1:

$f0unf.webp

7. BEBE YAĞI KULLANABİLİR MİYİM?

Bebe yağı çoğu kişide mantar yapıyor. Bende de yaptı. O yüzden yanlış yönlendirmek istemeyiz ;)

KIZLAR, VAJİNANIZA VAJİNA DEMEKTEN, PENİSE DE PENİS DEMEKTEN ÇEKİNMEYİN. BUNLAR ZATEN BU ORGANLARA VERİLEN BİLİMSEL İSİMLER. UTANMAYIN. :20:

Cevabını yanlış yazdığımı düşündüğünüz, rahatsız olduğunuz ya da eklememi istediğiniz şeyler varsa lütfen beni uyarınız:34:

HAYDİ PAMUK ELLER VAJİLEREEEEE:34::33:

Son düzenleme:
selacm, oncelikle yardımcı oldugun için çok tesekkur ederm. evet jel kullandım.. yıkama jeli vardı evde onunla yaptım egzersizi.. İlk egzersiz yaptıgım gün oldu.. hemen olan bir sey mi ki egzersiz sırasında oldu.. Şimdilik bir şey yok şükür. Bir de egzersizden sonra bir gün boyunca ağrım oldu. Çok mu zorladım ya da üşüttüm mü bilmiyorum..

yıkama jeli mii!!!!!!!!:53::53::53: naptın sen, yıkama jeli orayı mahveder direk mantar yani. sabundan farkı yok ki yıkama jelinin. hep söylüyoruz su bazlı jel olacak. ultrason jeli, eczanelerde satılan kayganlaştırıcı jeller ya da ok, durex gibi markette satılan su bazlı jeller olacak. sakın bi daha yıkama jeli kullanma. bahsettiğim jellerden alıp onunla egzersiz yap. hatta birkaç gün ara ver egzersize, vajinanın phsı kendine gelsin biraz. ağrı sızı da oraya sabun gönderdiğin için olmuş olabilir, biraz dinlendir kendini. egzersize tam alışana kadar biraz ağrı olması da ayrıca normal, kastığımız için ağrıyor. kasmamayı öğrenince bütün ağrılar geçiyor. moralini bozma, düzelince devam et egzersize.

Back
X