• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

evet akıntım var :( egzersiz yaparken kayganlaştırıcı yerine anestol veya bepanten mi kullanayım? anestol biraz yakıyor :( bende ayaklarımı çok üşütüyorum enfeksiyon olabilirim. bu yüzden acı çekmek istemem. anestol veya bepanten i enfeksiyon için mi kullanayım?

ıntım jel i bir araştırayım ilk defa duyuyorum.

anestol bıraz ykar ama cok deıl ve o yanma hıssı 5 snıye sonra gecer eger enfeksıyon varsa evet anestolu surdugunde yanma hıssın hemen gecmez dayanılmıycak bısı deıl.bana aparatı dr yerlestırmıstı ve ılk gıttıgımde enfksıyon oldugunu aparat yerlestırırse bıraz yanma olur dedı bende bısı olurmu dedım.bişi olmaz ama zaten vajnusmussun dedı bu sefer bu yanmayı duyunca zannedıceksın hep yanma olcak bı hafta sonra gel enfeksıyonun gecsın ole dedı ve bı hafta sonra cuk dıe gırdı.he bu arada ben ebnfeksıyona ragmen aparatı yerlestırın dedım ama acı oldu bıraz kadında bıraktı dedıgım gıbı ıkıncı denemede acı yanma olmadan oldu.buyuk bı ıhtımal sende de enfeksıyon olmus olabılır.bepantenının ıcerıyede dısarıyada bı zararı yok tahrısı ve enfeksıyonu gecırıo.ben bepanten kullandım onuda gırıse dısarya suruosun once sonra serce parmagına nohut kadar sur gırıısın ıcınede kullan akıntın gecene kadar bepantene devam et ama sakın usutme bunada dıkkat etkı enfeksıyon hemen gecsın.anestolude egzersız sırasında kullan.anestol uyusturmuo bılıosun.oradakı gerılmeyı kasılmayı alıo gevseklık verıo.afedersın s..şirken bıle bazen orada bı kasılma deılde vajınada bole deısık bı hısler oluo ya kasılma deıl ama kasılma gıbı işte anestol kullanınca orası gevsek oluo rahat oluo.anestoluda soyle kullanman gerekır.once vajınaya suruosun hatta popoya dogru cunku popomuzunda rahat olması lazım sonra dudakların arasına ve son olarakda bı nohutdan daha az ıc kısma 3 dakıka sonra tmm egzersız yapıosan bole tabı tahrıs olmasın dıe yıne bepanten suruosun ıc kısma az bısı sonnra ıster jel kullan ıster kullanma ama bepantenın kayganlastırıcı etkısı varmıs zaten sonra aparartı bırden sokmuoruz gırıse dayıyosun aparatın ucunu nefeslerıne dıkkat edıosun nefes alıp verıosun karnını ve poponu sıkmak yok bacaklarıda sıkmak yok farkettıgın anda kendını telkın et ve rahatlat nefes al ver yaparken o aparat oraya dayanmıs ya bı bakıosun ıcerı dogru kayıyo kendı kendını.kaydı kaydı bı yere gelınce hıssedıosun ama acı yok hıssettgın anda dur bekle hıssın gecmesını ve nefeslerını kontrol et kendını sıkmak yok ama sonra sen rahatladıkca o kendı kendıne kayar kaymazsa yon deıstır devamı gelır

evet akıntım var :( egzersiz yaparken kayganlaştırıcı yerine anestol veya bepanten mi kullanayım? anestol biraz yakıyor :( bende ayaklarımı çok üşütüyorum enfeksiyon olabilirim. bu yüzden acı çekmek istemem. anestol veya bepanten i enfeksiyon için mi kullanayım?

ıntım jel i bir araştırayım ilk defa duyuyorum.

canım akıntın şefaf değilse mantar olmuş olabilirsin.egzersiz yaparken sadece kayganlaştırıcı jel kullan.anestol ensetezik bir krem uyusturduğu için ilk başta yakar,bepanten tahriş önlemek amacıyla kullanılabilir ama vajınanın yapısını bozmamak için su bazlı jel ya da ultrason jelı kullan bence.ayrıca akıntın için doktora gitsen iyi olur alttan muayne etmese bile belki bununla ilgili ilaç verir.zaten mantar olduysan egzersiz ve ilişki de bir süre yasaklanıyor.üsütüne bir de anestol ve bepanten kullanırsan mantar iyice yayılabilir,benim fikrim kullanmaman

Son düzenleme:
cadi34 egzersiz mi yendin yoksa sen egzersiz yapmıyomuydun

Tatlım yanlış anlaşılma olmasın sen de umutlanma egzersizden vazgeçme diye cevap vermek istiyorum. Cadi34 daha önce psikolog yardımıyla , egzersiz yaparak yendi. Ama bir kere ilişkiye girebildi. Ondan sonra hep kasıldığı için ilişkiye giremedi. Devamını getiremedi. 2 gün önce ilişkiye girmiş başarmış acı da çekmemiş o yüzden sordum egzersizsiz mi yaptın diye :34:

anestol bıraz ykar ama cok deıl ve o yanma hıssı 5 snıye sonra gecer eger enfeksıyon varsa evet anestolu surdugunde yanma hıssın hemen gecmez dayanılmıycak bısı deıl.bana aparatı dr yerlestırmıstı ve ılk gıttıgımde enfksıyon oldugunu aparat yerlestırırse bıraz yanma olur dedı bende bısı olurmu dedım.bişi olmaz ama zaten vajnusmussun dedı bu sefer bu yanmayı duyunca zannedıceksın hep yanma olcak bı hafta sonra gel enfeksıyonun gecsın ole dedı ve bı hafta sonra cuk dıe gırdı.he bu arada ben ebnfeksıyona ragmen aparatı yerlestırın dedım ama acı oldu bıraz kadında bıraktı dedıgım gıbı ıkıncı denemede acı yanma olmadan oldu.buyuk bı ıhtımal sende de enfeksıyon olmus olabılır.bepantenının ıcerıyede dısarıyada bı zararı yok tahrısı ve enfeksıyonu gecırıo.ben bepanten kullandım onuda gırıse dısarya suruosun once sonra serce parmagına nohut kadar sur gırıısın ıcınede kullan akıntın gecene kadar bepantene devam et ama sakın usutme bunada dıkkat etkı enfeksıyon hemen gecsın.anestolude egzersız sırasında kullan.anestol uyusturmuo bılıosun.oradakı gerılmeyı kasılmayı alıo gevseklık verıo.afedersın s..şirken bıle bazen orada bı kasılma deılde vajınada bole deısık bı hısler oluo ya kasılma deıl ama kasılma gıbı işte anestol kullanınca orası gevsek oluo rahat oluo.anestoluda soyle kullanman gerekır.once vajınaya suruosun hatta popoya dogru cunku popomuzunda rahat olması lazım sonra dudakların arasına ve son olarakda bı nohutdan daha az ıc kısma 3 dakıka sonra tmm egzersız yapıosan bole tabı tahrıs olmasın dıe yıne bepanten suruosun ıc kısma az bısı sonnra ıster jel kullan ıster kullanma ama bepantenın kayganlastırıcı etkısı varmıs zaten sonra aparartı bırden sokmuoruz gırıse dayıyosun aparatın ucunu nefeslerıne dıkkat edıosun nefes alıp verıosun karnını ve poponu sıkmak yok bacaklarıda sıkmak yok farkettıgın anda kendını telkın et ve rahatlat nefes al ver yaparken o aparat oraya dayanmıs ya bı bakıosun ıcerı dogru kayıyo kendı kendını.kaydı kaydı bı yere gelınce hıssedıosun ama acı yok hıssettgın anda dur bekle hıssın gecmesını ve nefeslerını kontrol et kendını sıkmak yok ama sonra sen rahatladıkca o kendı kendıne kayar kaymazsa yon deıstır devamı gelır

ben iyice korktum şimdi.. althea isimli arkadaş mantar bile olabileceğimi söylüyor ben sadece 6 cm lik aparatı sonuna kadar içime aldığımda vajinanın iç kısmında acı hissediyorum. bide ara ara akıntı oluyor ama bana rahatsızlık veren hiç bir durum yok başka.

canım akıntın şefaf değilse mantar olmuş olabilirsin.egzersiz yaparken sadece kayganlaştırıcı jel kullan.anestol ensetezik bir krem uyusturduğu için ilk başta yakar,bepanten tahriş önlemek amacıyla kullanılabilir ama vajınanın yapısını bozmamak için su bazlı jel ya da ultrason jelı kullan bence.ayrıca akıntın için doktora gitsen iyi olur alttan muayne etmese bile belki bununla ilgili ilaç verir.zaten mantar olduysan egzersiz ve ilişki de bir süre yasaklanıyor.üsütüne bir de anestol ve bepanten kullanırsan mantar iyice yayılabilir,benim fikrim kullanmaman

yani haklı olabılırsın.ama 6 cm yapmıs canı yanmıs bu acemılıkten kaynaklanabılır en azından bugun bepanten ıle denerse egzersızı tekrar acı duyrsa o zaman gıdebılır.ustelık benımde seffaf deıldı cok koyuydu sadece enfeksıyon demıstı bu herkesde olabılıo arkadasımızda da ole buyutulcek bı sorun oldugunu sanmıorum egzersıze yenı bslamıs sonucta acı yanma gıbı sıkayetlerı hepımız yaptık burada:D dr a gıtmesınde fayda var ama ben derımkı bugun bu saatten sonra kalkıp gıtmıyceıne gore aksam tekrr denesın belkı yanma olmaz.ustelık dr bana jel yerıne bepanten kullanabılırsın hem zararsız hemde kayganlastırıcı etkısı var dedı

merhaba arkadaşlar,bu mesajı birkaç gün önce yine yazmıştım tekrar yazıyorum yeni üye olan arkadaşlarımızın sayısı arttı.konular karışmış olabilir.yanlış anlaşılmalara yer vermemek için egzersiz sırasında kullandıklarımızı toparlamak istedim:
kayganlaştırıcı jel
-su bazlı! kayganlaştırıcı jeller(okey,durex vb.) süper marketlerde ve eczanelerde,hiç olmadı internetten elde edebilirsiniz
-ultrason jeli,su bazlı jel olup yine kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir medikallerden ltsini 4-5 liraya alabilirsiniz.

Kremler ve özellikleri
-bepanten krem(mavi) eğer bebek düşünmüyorsanız egzersiz sırasında oluşacak tahrişi önlemek amacıyla kullanılabilir ama zaten kayganlaştırıcı jeller var.
-anestol pomad ve emla eczaneden alabileceğiniz anestezik etkili kremlerdir,her nekadar kullanılmasını doğru bulmasak da illaki kullanmak isteyenler için söylüyorum:emla etki süresi daha uzun olan ve ücret olarak biraz pahallı bir krem ayrıca çok yakıyor
:52:anestol ise emlaya göre daha az yakmasına rağmen etki etme süresi daha kısa ve fiyat olarak daha ucuz.

bebeyağı-kullanıldığında mantara sebebiyet verebileceğinden tavsiye edilmiyor.

dipnot:egzersiz sırasında enfeksiyonlara sebebiyet vermemek için prezervatif kullanmanız yararınıza olacaktır

benim akıntının dışında başka bana acı veren yada kaşıntı falan öyle durumlar söz konusu değil. daha önce doktora gittiğimdede akıntım vardı bazı ilaçlar vermişti anestol ve canesten diye.
egzersizlerde de sadece kayganlaştırıcı krem kullanıyorum mikrop kapmamak için prezervatif ben bu kadar dikkate diyorken bide manrat mikrop kaparsam yandım valla :))

ben iyice korktum şimdi.. althea isimli arkadaş mantar bile olabileceğimi söylüyor ben sadece 6 cm lik aparatı sonuna kadar içime aldığımda vajinanın iç kısmında acı hissediyorum. bide ara ara akıntı oluyor ama bana rahatsızlık veren hiç bir durum yok başka.

hayır bak öle bı durum oldugunu sanmıorum.kendını korkutma bosuna ve tembellık yapma 6 cm yaptın bıraz acıdı demı sonra gectı cok mu surdu acın yok ee demekkı öle cıddı bısı yok ve daha yenı basladın egzersıze beynın acıya odaklı zannedıosunki acıycak oyle olunca acımıycaı varsada acıo basta herkes aynı senın gıbı seyler yasıo normal.bak sen egzersıze basladın 4 cmle ve 6 ya geldın ustelık yenı basladın bu hızlı bı ılerleme bırakda o kadar olsun akıntı herkesde olur bu normal bunuda kafana takma ustelık ben dra sordum ben her usuttugumde enfeksıyon olup ılıskıye gıremıycekmıyım dedım yok dedi girebılceksın su an yenı oldugun ıcın yanma olur korkarsın dedı hepsı bu alıstıktan sonra yanma olmıycak sorunda olmıyck he ıcım rahat etmez dıosan dr a gidip kendını rahatlatabılırsın zaten vajınusmus oldugunu soylersen dr ona gore davranır yanı ıcerı bısı sokmadan muayne edebılır.ama bnm sana tavsıyem cesur bı arkadassın bellı bugunde korkma dene derım egzersız ve acı duycaını hıc sanmıorum

yani haklı olabılırsın.ama 6 cm yapmıs canı yanmıs bu acemılıkten kaynaklanabılır en azından bugun bepanten ıle denerse egzersızı tekrar acı duyrsa o zaman gıdebılır.ustelık benımde seffaf deıldı cok koyuydu sadece enfeksıyon demıstı bu herkesde olabılıo arkadasımızda da ole buyutulcek bı sorun oldugunu sanmıorum egzersıze yenı bslamıs sonucta acı yanma gıbı sıkayetlerı hepımız yaptık burada:D dr a gıtmesınde fayda var ama ben derımkı bugun bu saatten sonra kalkıp gıtmıyceıne gore aksam tekrr denesın belkı yanma olmaz.ustelık dr bana jel yerıne bepanten kullanabılırsın hem zararsız hemde kayganlastırıcı etkısı var dedı

canlarım benim sizi korkutmak gibi bir niyetim yok.ayrıca arkadaşın nasıl hareket edeceğine ben karışamam sadece fikrimi söyledim.vajinanın iç kısmında acı hissetmemiz lazım,ben yeneli baya oldu aynı şikayet bende de var ben de mi acemilik ediyorum,enfeksiyon kapmış olduğumu söylediler ve 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum.yanma girişte birkaç saniye normal fakat vajinanın iç kısmı boşluk orda acı yok.akıntın sarımsı ise mutlaka doktora git en azından ürolojiye git idrar tahilili ol.bu süreçte ilişki yasak,eğer enfeksiyon varsa daha da yayılabilir.bepanten tahriş önleyici aslında yanık kremidir cildi yeniler.biz tahriş önlemek amacıyla kullanıyoruz ama kimyasal olduğu için sonuç olarak vajinanın florasını bozabilir.dediğim gibi bu benim önerim sadece.korkulacak bişey yok.ben çektiğim için eğer sende de böyle birşey varsa başından çöz problemi istedim.buarada lafınıza dalmış bulundum kusuruma bakmayın lütfen kötü bir niyetim yoktu.:16:

cadi34 egzersiz mi yendin yoksa sen egzersiz yapmıyomuydun

slm cadikedi durumu izah etmiş ama ben tekrar açıklayayım. 6 aylık evliyim ilk birleşmeyi evlilikden 15 gün sonra yaşadık ama devamı gelmedi :( kasılmalarım vardı. Cumartesi günü denedik ve acı çekmeden yapabildim. bunuda biraz cesaretle yendim diyebilirim. baktım bissürü yenen var dedim bende yaparım. doğru nefes ve sakinlik, kendimi acı çekmemeye inadırarak oldu. bu akşam tekrar denicem :) yarın yazarım durumu yine :)Darısı başınızaa

benim akıntının dışında başka bana acı veren yada kaşıntı falan öyle durumlar söz konusu değil. daha önce doktora gittiğimdede akıntım vardı bazı ilaçlar vermişti anestol ve canesten diye.
egzersizlerde de sadece kayganlaştırıcı krem kullanıyorum mikrop kapmamak için prezervatif ben bu kadar dikkate diyorken bide manrat mikrop kaparsam yandım valla :))

bende de kaşıntı yok,mantarda illa kaşıntı olması gerekmiyormuş,çok çeşitli bakteriler var.demem şu ki vajinanın içinde sadece baskı hissediyorsun eğer içinde! batma şeklinde bir acı varsa enfeksiyon olabilir.bunun dışında girişte olan batmalar yönün yanlış olmasından dolayı

Canım nasılsın? doktora gittin mi? ben egzersizlerde hala olduğum yerde sayıklıyorum:26:...adettim 1 haftadır falan...bugün başlıcam inşallah...

he bak bıde emla var dogru onuda ben aldım malesef benı hıc uyusturmadı zaten uyusukluk olmaması en iisi ama emla bnm ısıme yaramadı hersey herkesde işe yaramıo malesef

evet canım aslında emla anestolden daha uzun süre etkili bir krem ama geç uyuşturuyor etkisi uzun sürüyor,anestol hemen uyuşrutuyor etkisi kısa sürüyor.ayrıca dediğin gibi herşey herkesde işe yaramıyor haklısın

Canım benim 4 cm i aldığında biraz zorlandığın halde 6 cm geçmen hata olmuş. 4 cm i çok rahat aldıktan sonra 6 cm geçseydin acı hissetmezdin. Sen her aparat yerleştirdiğinde orayı genişletiyorsun, oraya bir şeyin girmesini orayı hazırlıyorsun. :34: O yüzden aldığın aparatları çok rahat almadan bir sonraki aparata geçme. Şimdi tekrar 4cmlik aparatı al ve çok rahat aldığından, hiç acı hissetmediğinden emin olduğunda 6cmlik aparata geç. Canının yanmasının sebebi yönünü doğru bulmadığından kaynaklıdır diye düşünüyorum. Eğer aşağı doğru ittirmezsen, düz ya da yukarı ittirirseniz aparat vajina duvarlarına çarpacağı için canın yanabilir. Öyle bir durumda derin nefes al, aparatı içinde beklet ve aparatın dışarıda kalan kısmını yukarı kaldır yani kendine çek ve çok çok yavaş çekilde tekrar ittirmeye çalış:34:

4 cm yi rahat bi şekilde aldım aslında, bi kaç kere çıkarıp tekrar aldım tamamını içime ayağa kalktım yürüdüm içimde beklettim falan bunları kolaylıkla yapınca biraz kalınlaştırıp denemek istedim gaza geldik eşimle birlikte :)
ama 6 cm vajinanın derinlerine kadar acı hissettirdi. egzersizden sonra uyuyana kadar sızladı :( ama şu anda hiç birşeyim yok. aynene dediğin gibi aparatın dışarıda kalan kısmını yukarı kaldırarak, kendime çekerek yapmaya dikkat ediyorum.
başka dikkat etmem gereken şeyler var mı? mesela 4 cm le gitgel azda olsa yapabiliyordum ama 6 ile yapamadım çok canım yandı :(

Canım nasılsın? doktora gittin mi? ben egzersizlerde hala olduğum yerde sayıklıyorum:26:...adettim 1 haftadır falan...bugün başlıcam inşallah...

ilgin için teşekkür ederim canım:16:jinekoloğa alttan görünemedim ama aile hekimime danıştım o benim şikayetlerim doğrultusunda kadın doğumcudan da destek aldı sanırım.sistit olmuşum ve vajınamda yırtık ya da yara olabilirmiş.antibiyotik ve bir ilaç daha verdi ilişki de yasaktı.idrar sorunum çözüldü gibi bakalım ilişkide batma devam edecek mi:18: adet iyi oluyor aslında vaji dinleniyor biraz ama egzersizlerini ihmal etme günde 10 dak bile ayırsan senin yararına biliyorsun.en son hangi aşamada kalmıştın

canlarım benim sizi korkutmak gibi bir niyetim yok.ayrıca arkadaşın nasıl hareket edeceğine ben karışamam sadece fikrimi söyledim.vajinanın iç kısmında acı hissetmemiz lazım,ben yeneli baya oldu aynı şikayet bende de var ben de mi acemilik ediyorum,enfeksiyon kapmış olduğumu söylediler ve 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum.yanma girişte birkaç saniye normal fakat vajinanın iç kısmı boşluk orda acı yok.akıntın sarımsı ise mutlaka doktora git en azından ürolojiye git idrar tahilili ol.bu süreçte ilişki yasak,eğer enfeksiyon varsa daha da yayılabilir.bepanten tahriş önleyici aslında yanık kremidir cildi yeniler.biz tahriş önlemek amacıyla kullanıyoruz ama kimyasal olduğu için sonuç olarak vajinanın florasını bozabilir.dediğim gibi bu benim önerim sadece.korkulacak bişey yok.ben çektiğim için eğer sende de böyle birşey varsa başından çöz problemi istedim.buarada lafınıza dalmış bulundum kusuruma bakmayın lütfen kötü bir niyetim yoktu.:16:

estapisi pisi:Dsorun deıl hep beraber kardes kardes konusuoruz surada.dr dan dr a deısıo ıste bızde onlardan ogrendıgımız kadar konusabılıoruz burada yada yasadıklarımızdan tabıkı kımse jel kullanmak bıle ıstemes ama bı sure ıdare edıcez artık hıc olmamasından iidr.bu arada sanada cok gecmıs olsun acil şifalar versin Allah.

Çok sevindim yaf maşallah :) Hiç egzersiz yaptın mı peki? Bir anda nasıl oldu yaf :):64:

Ya bende anlamadım gaza geldim birden deneyelim dedim oldu acımadı hiç keyifler moraller düzeldi umarım devamı gelir denemelere devam tabi. biraz egzersiz yaptım tabi onunda etkiis var ama daha çok zihinle alakalı o an düşündüklerinle..

sinirlerim artık o kadar bozuldu ki bu yazdıklarını bile okurken ağlamaya başladım. eşimin hiç umrunda değil sanki ilişki olup olmaması ben bu forumu okurken herkesin mutlu olduğunu eşlerinin son derece destek olduğunu düşünüp daha da çok üzülüyordum. haziran anneleri forumunu okudukça bunalıma giriyordum benimde bebeğim olacaktı ama yapayalnızdım hiç bir hazırlık yapmamıştım. doğana kadar da yapamadım zaten eşimle hep tartışarak ayrılarak her gece ağlayarak geçti hamileliğim.kızım 8 aylık doğdu bi gece tartışmamız üzerine sancılarım başladı,doğuma gittiğimde şaşkın ördek gibiydim.ne hamileliğimi ne doğumumu anladım.nasıl geri gelecek o günler tekrar. zaten o kadar zor bir durumdu ki benim için düşünsene daha kendi organımı tanımıyorum hiçbir cinsellik yaşamamışım ve hamile kaldım fiziğim bozuldu bir de üstüne üstlük daha hiç birşey yaşamadan. zihnimdeki bütün kötü anıları silip yeniden başlamak zorundayım. kızım için bu yuvayı kurtarmak zorundayım. eşimde yaşattıkları için pişmanken düzelsin istiyorum herşey ama hala sanki bu durum umrunda değil. ben de senin gibi bakireliğim bana kalsın diyordum ve iyice uzaklaştım ondan düzelir mi bundan sonra herşey sıfırdan başlayabilir miyiz ki :( ne olursa olsun başladım egzersizlere başarmak zorundayım söylediklerini uygulayacağım canım çok teşekkür ederim. inşallah ilerleme olur ve buraya yazarım.

merhabalar azranur çok iyi anlıyorum seni çünkü anlattıklarınla bende yaşamış olunca artık sana yazma gereği duydum buradan sayfaalr fazla olunca geriye dönüp okuyamamışındır. ben burada çabalarken eşim yapma saçma sapan şeyler aptal durumlar boşver diyip ağlatırdı..ozaman dr a gidelim dediğimde sen nasıl öğretmensin(ünvrste mezunu olunca) okulda 6.sınıf bebeleri yapyor der dururdu... derken ağla ağla dur ve en son kavga ile açtığım boşanma davası....

ve şimdi hani diyorsun ya bu yuvayı kurtarmak adına elbette çok önemli kendin için yapmalısın ki eşinde düzelmiş diyosun... inann benimde eşim feci değişti...çok iyi birisi oldu çok şükür 1 aydır yeniden birlikteyiz davayı çektim geri ve şimdi o iyi oldukça bana güven verdikçe ve kendininde hatalarını kabul edip pişmanlığnı gördükçe yendim vajinüsmusu ama inan yaptım burada egzersizleri.. nasıl mı yaptım.. martta girdim buraya sonra aman ne yapcam mayısda dr a gideriz değmez bu adama dedim... sonra mayısda gitmedik haziranda yeniden egzersize başladım sonra ramazan girdi araya... ama ben cidden yaptım kendimce egzersiz
gizli saklı şekilde... ve şimdi 1 aydır çok çok şükür emin ol sen de kurtulacaksındır allah kötülükler yaşatmasın şeytana fırsat vermesin canım... her zaman yazışırız hoşçakal bol egzersizle kal

Back
X