Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ay pardon isomleri karistirdim gelinkizdi galiba tekrar denedim olmadi diyen:(

canım tedirgin olman yersiz.sende biliyosunki kafada bitiyo bu.ne kadar tedirgin olursan okadar zor olur.ama herzaman yapıyomuş gibi doğal olursan herşey yolunda gider.bende tedirgindim onun için azda olsa zorlandım şimdi nekadar saçma yere tedirgin olmuşum diyorum:34:

canım tedirgin olman yersiz.sende biliyosunki kafada bitiyo bu.ne kadar tedirgin olursan okadar zor olur.ama herzaman yapıyomuş gibi doğal olursan herşey yolunda gider.bende tedirgindim onun için azda olsa zorlandım şimdi nekadar saçma yere tedirgin olmuşum diyorum:34:

Dimi? Bencede dogru haklisin vaktinden evvel tedirgin olmamak lazim olacaaaaaak demek lazim evrene dyzgun elektrik yollamaliyim:)

Ay pardon isomleri karistirdim gelinkizdi galiba tekrar denedim olmadi diyen:(

merhaba elmascım. evet o bendim :) ya aslına bakarsan kabahat biraz da benimdi sanırım. ilkini yaptım ikincisi kolay olur diye düşünmüştüm. ama daha öğrenci olduğumu unuttum. sonuçta her seferinde yeniden yapıyorsun. herşeyin etkili oluyor iyi geçmesinde. kaygan mı, ön sevişme ne kadar sürdü, kafan hazır mı!! ki bence en önemlisi bu. ben tamamen "hadi bakalım, ilkini yaptın da önemli olan devamını getirebilmek. araya zaman da soktun, al sana zor olcak işte" diyerek giriştim. büyük ihtimal psikolojik olarak tıkadım diye düşünüyorum. kendimi yeterince rahatlatmamıştım.

her insan bir olmaz elbette ama bence kendini hazır hissedince ve her anlamda (özellikle de psik.) rahat olduğunda dene. kafanı boşalt. sadece kocanı ne kadar sevdiğni düşün. acıyacak dersen acıyo çünkü :) umarım faydalı olabilmişimdir sana...
kolay gelsin cnm, umarım başarırsın bunda da ;)

Dimi? Bencede dogru haklisin vaktinden evvel tedirgin olmamak lazim olacaaaaaak demek lazim evrene dyzgun elektrik yollamaliyim:)

evet ne kadar heycanlanır acaba olacakmı die tedirgin olursan okadar kasılırsın.baktım tedirgin olunca kasıyorum e kasıncada acıyo.sanki herzaman yaptığım normal bişey gibi düşündüm ve öle çok rahat oldu:16:bol şans canım bak yaptıktan sonra ikinci daha kolay oldu diceksin.bn regl olmadan iki kere yapmıştım ve ikinci ilkine göre çok kolay olmuştu.regl biraz tedirgin etmişti beni ve tedirginliğimin karşılığınıda görmüştüm:1:

slm kızlar ben en sonunda dayanamadım ve geçen hafta sonu bi psikiyatriste gittim 1 saat boyunca benimle ve eşimle konuştu ilişkiye girmeyi yasakladı hatta 15 gün boyunca parmak egzersizide yok sadece her akşam eşimle birbirimize masaj yapacakmışız bide kegel egzersizi günde 5 defa 10 ar kere başladık işte bunları yapmaya doktor guya 6 8haftada sonuç alırız dedi bi yandan doktorun dediklerini yapıyorum bi yandan da kararsızım acaba bırakıp parmak egzersizimi yapsam yoksa doktora güvenip devammı etsem hatta ve hatta 2-3 saatte uşakta çözen bi doktorla bile konuştum 2000 tl dedi gözden çıkarıp onamı gitsem siz olsaydınız ne yapardınız kafam çok karışık

slm kızlar ben en sonunda dayanamadım ve geçen hafta sonu bi psikiyatriste gittim 1 saat boyunca benimle ve eşimle konuştu ilişkiye girmeyi yasakladı hatta 15 gün boyunca parmak egzersizide yok sadece her akşam eşimle birbirimize masaj yapacakmışız bide kegel egzersizi günde 5 defa 10 ar kere başladık işte bunları yapmaya doktor guya 6 8haftada sonuç alırız dedi bi yandan doktorun dediklerini yapıyorum bi yandan da kararsızım acaba bırakıp parmak egzersizimi yapsam yoksa doktora güvenip devammı etsem hatta ve hatta 2-3 saatte uşakta çözen bi doktorla bile konuştum 2000 tl dedi gözden çıkarıp onamı gitsem siz olsaydınız ne yapardınız kafam çok karışık

canım sen bilirsin tabi ama ben fikrimi söylemek istiyorum.ben iki yada üç saylır dr değiştirdim.hep aynı şeyler söylediler sana söyledikleri gibi hatta evinize misafir kabul etmeyin falan...hiçbiri olmadı son olarak bi dr a daha gidecektik 2000tl istedi maddi olarak bişey kalmamıştı diğerlerine verdik zaten...burayı buldum ve okadar dr un bana yaptıramadığı egzersizleri yaptım.bence dr a para verme onun yerine yenince o parayla tatile gidin:9:burda herkes yardımcı olur ve yenersin.ben egzersiz yaparken arkadaşlar sağolsun çok yardımcı oldular:16::16:

canım sen bilirsin tabi ama ben fikrimi söylemek istiyorum.ben iki yada üç saylır dr değiştirdim.hep aynı şeyler söylediler sana söyledikleri gibi hatta evinize misafir kabul etmeyin falan...hiçbiri olmadı son olarak bi dr a daha gidecektik 2000tl istedi maddi olarak bişey kalmamıştı diğerlerine verdik zaten...burayı buldum ve okadar dr un bana yaptıramadığı egzersizleri yaptım.bence dr a para verme onun yerine yenince o parayla tatile gidin:9:burda herkes yardımcı olur ve yenersin.ben egzersiz yaparken arkadaşlar sağolsun çok yardımcı oldular:16::16:

sağolsunlar burda herkes çok yardımcı oluyo ben çok dedim bugün başlıyorum egzersize diye ama ikinci gün kendime hep bahane uydurdum şimdi ise ev ödevlerini sırf verdiğim paranın hatrına yapıyorum hergün acaba o yönden etkili olurmu diyorum çok kararsız kaldım

ınsallah hepımız başarıcazz !!! bende aranıza gırmek ıstıyorum
sabırsızlanıyorum smdı ısden cıkıp eve gıtmeye.
biran önce baslamak ıstıyorum
okurken bıle kendımı kasıyorum farkındayım ama sakınlesıcem

yapanları okudukca güven gelıyor bana...

ama bebek yağı ile yapıcam ....cnki param yok cuma gelıyo maaşım. ve yıne ertelemek ıstemıyorum bahane bulmak ıstemıyorum
evde bebek yagı var cnkı .

idare edıcem artık.

diyar bende aynı seyı dusunuyorum
acaba pskatrıye gıtsem sırf para verdıgım ıcın kendım mecbur hıssedermıyım ödevlerı yapmaya
100 tl seans ücreti

ama bılemıyorum ..

5 şubat a kadar tek basıma yapıcam bu aksam bellı olur gercekten kararlı olup olmadıgım ...yıne olmazsa
haftaza cumartesı gıdıcem pskologa =)

sağolsunlar burda herkes çok yardımcı oluyo ben çok dedim bugün başlıyorum egzersize diye ama ikinci gün kendime hep bahane uydurdum şimdi ise ev ödevlerini sırf verdiğim paranın hatrına yapıyorum hergün acaba o yönden etkili olurmu diyorum çok kararsız kaldım

canım bu hastalıkta önemli olan öncelikle istemek.ama sözde değil gerçekten istemek.zaten biz istiyoruz diyoruz ama erteleme hastalığı bu.bugün değil yarın yarın değil daha sonra falan.inan dr a para verince bile fayda etmiyo ben 5000tl ye yakın para verdim olmadı...tabi kişiye göre değişir.bence bir hafta buraya ii bi takıl ve gerçekten isteyerek ertelemeden karar ver ve egzersiz yap baktın olmuyo ozaman dr düşün derim ben.ya para vermeden halledebilirsin die söylüyorum.tabi sen kendini daha ii tanırsın

canım bu hastalıkta önemli olan öncelikle istemek.ama sözde değil gerçekten istemek.zaten biz istiyoruz diyoruz ama erteleme hastalığı bu.bugün değil yarın yarın değil daha sonra falan.inan dr a para verince bile fayda etmiyo ben 5000tl ye yakın para verdim olmadı...tabi kişiye göre değişir.bence bir hafta buraya ii bi takıl ve gerçekten isteyerek ertelemeden karar ver ve egzersiz yap baktın olmuyo ozaman dr düşün derim ben.ya para vermeden halledebilirsin die söylüyorum.tabi sen kendini daha ii tanırsın

buraya öle sık takılamıyorum da şuan işteyimde açıp bakabiliyorum akşam eve gidip yemek yap yemek ye filan hiç vakit kalmıyo gibi bişey dr da 2 hafta sonra tekrar gittiğimde egzersiz vercek muhtemelen kendi başıma olmuyo dediğin gibi dr a vereceğim parayla tatile gidebilirim az parada vermiyorum çünkü

buraya öle sık takılamıyorum da şuan işteyimde açıp bakabiliyorum akşam eve gidip yemek yap yemek ye filan hiç vakit kalmıyo gibi bişey dr da 2 hafta sonra tekrar gittiğimde egzersiz vercek muhtemelen kendi başıma olmuyo dediğin gibi dr a vereceğim parayla tatile gidebilirim az parada vermiyorum çünkü

tabi ya 2000tl ne demek...bak bence eşinle konuş eminim yardımcı oluyodur ama işten gel bir iki saat dinlenmenin ardından egzersiz yap.yemek yapmak ev düzeni falan biraz aksasın:34:zaten bu işi halletmeden herşey dağınık geliyo insana.yani ben temizlikte yapsam sanki herşey dağınıktı bana göre.eğer izin alma şansın varsa işten izin al bir haftada halledersin bak gerçekten:34:

tabi ya 2000tl ne demek...bak bence eşinle konuş eminim yardımcı oluyodur ama işten gel bir iki saat dinlenmenin ardından egzersiz yap.yemek yapmak ev düzeni falan biraz aksasın:34:zaten bu işi halletmeden herşey dağınık geliyo insana.yani ben temizlikte yapsam sanki herşey dağınıktı bana göre.eğer izin alma şansın varsa işten izin al bir haftada halledersin bak gerçekten:34:

ben akşam gidip eşimle konuşayım bakalım ben gitmicem doktora dediğimde gidelim tedavi ol diyodu bende paraya kıyamıyorum keşke yaz olsa evde soğuk günler kısa

Biri bana yardımcı olur mu dün de sordum cevap vermedi kimse :(( eşimle yendikten sonra 10 kere felan birlikte olmuşuzdur ama her defasında parmaklarımla genişletmeden alamıyorum normal mi buuu?????

sen ne kadar sürede ne kadar çalışıyodun bide ben aparatla yapmamıyorum sadece parmak egzersizi yapabiliyorum oda 2 parmak alamamıştım

ben 14 günde yenmiştim ama annem vardı hergün egzersiz yapamıyodum.son zamanlarda gece eşim yatınca uyumuyodum yapıyodum.tabi senin iş var.ben 3 parmak yaptım ama içim rahat etmemiştigarantiye almak için bide aparatla yaptım ama inan aparat parmaktan daha kolay.2 parmak alamadım diyosun olur arada öyle ben bi gün 3 parmak aldım bigün 1 parmak bile alamadığım oldu.çünkü kasıyodum kendimi.ne kadar rahat olursan okadar rahat yaparsın.birde acaba olacakmı acıyacakmı die düşünme olacak de acımayacak de.yendikten sonra acıdı diyen oldumu hiç olmadı tabi.düşünsene ben 3 paramk alıyoken hala olacakmı die korkuyodum çok karamsardım:1:buraya daha sık takılmaya ve olumsuz düşünmemeye çalıştım.sende öle yap.üzerine düşünce bir haftada halledersin gerçekten:34:
çokmu yazdım ne kafanmı karıştı:1:

diyaar bak ben de bu aksam baslıcam 6 günde bıtırmeye karar verdım
henüz hıc denemedım
ama salı gününe kadar bıtırmelıyım !!

hadı beraber baslıyalım

yaparsın eger gercekten ıstıyerek yaparsın..

silip atalım korkularımızıııı

eger olmazsa bende son care doktora gıdıcem

ama o ıhtımalı smdı dusunmuyorum

Back
X