Yorumların çok fazla okuyamadım ama yeni üyeyim, bu sorunu yaşarken sadece okur olarak çok faydalanmıştım. Artık kurtulduğum için üye olup tecrübelerimi aktarayım istedim.
Ben 1.5 yıl yaşadım bu sorunu. Öyle belli bir tecavüz, taciz vakasıyla muhatap olmadım Allah'a şükür ama neden bilmiyorum, hayatta en korktuğum şeylerden biridir tecavüz(Allah hepimizi korusun). Ama genel olarak vücuduma bir şey girmesiyle ilgili rahatsızlığım vardır. Öyle endoskopi falan bile beni acayip korkutur. Tabi evlenmeden önce sıkça duyduğumuz ilk geceyle ilgili korku ve acı dolu hikayeler de etkili. Ben teyzeme de çok benzeyen biriyim, o ilk gece hastanelik olmuş, onu duyunca da tabi korkum iyice artmıştı. Neyse evlendim severek, evlendiğim sıra regldim zaten ama sonrasında böyle bir olayla karşılaşabileceğim hiç aklıma gelmemişti herkeste olduğu gibi. Hastalığın adını duymuştum ama ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yoktu. İlk denemede o korku ve kasılmadan sonra neden oldu ki bu diye internette araştırmaya koyulunca vajinusmus olabileceğini anladım, bir süre sonra da kendi kendime teşhisi koymuş bulundum. Sonrasında tedavi seçeneklerine baktım, aşırı pahalı geldi, istemedim bu iş için bu kadar para dökmeyi. Hatta Ankara'da Yasemin Yıldız'la görüştük, hem pahalı buldum, vicdansızlık dedim hem de parmak egzersizi falan deyince yok olmaz o iş diyerek gitmekten vazgeçtim. Zira parmak egzersizi bana tek kelimeyle iğrenç geliyordu. Yahu her ne kadar vücudum kabul etmese de doğal olan oraya parmağın girmesi değil, eşimin cinsel organının girmesi diyordum ve kendi kendime parmak sokmaya çalışmak çok itici gözüküyordu.
Bir süre sonra bir devlet hastanesine gittim, kadın daha muayene ederken parmağını sokup, ben ne olduğunu anlayamadan canımın yanmasına rağmen elini de çekmeyip senin vajinusmus sıkıntın falan yok, kısa sürede düzelirsin deyince oradan da uzaklaştım. En son Lina Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi'ne gittim, Psikolog Hamiyet Hanım ve Jinekolog Güzin Hanım'la tedavi oldum. İstanbul'da yaşadığım için de sadece hafta sonları gitme imkanımız vardı, bu şekilde 3 hafta sonu giderek kurtulmuş oldum. Ücret konusunda da seans ücreti 450 tl olduğu için, diğer merkezlerdeki gibi 3-5 bin tl'yi bulmadı tedavi. Ama mutlaka bir yere gitmek şart diyemem. Benim gitme sebebim tek başıma parmak egzersizini çok denememe rağmen yapamamam olmuştu.
Ancak şunu diyebilirim, bu işten anlayan bir jinekoloğa görünmekte fayda var. Çünkü fiziksel olarak bir sıkıntınız olmadığını, sağlıklı bir vajen ve kızlık zarı yapısına sahip olduğunuzu bilmek müthiş bir güven ve rahatlık veriyor. Sonrasında da mühim olan sorununuzun kaynağını anlamaya çalışmak. Çünkü sadece parmak sokabiliyor olmak başarıyı her zaman getirmeyebiliyor. Bununla beraber kendinizi iyi tanımalı, kendini rahatlatmanın yollarını bilmelisiniz.
Benim tedavimde uygulanan yöntem de başta nefes egzersizleri vardı. Derin nefes alıp verme, vücudu rahatlatma önemli. Sonrasında kegel egzersizlerine benzer bir pelvik taban kaslarını kontrol etmeye yönelik sıkıp bırakma egzersizi var. Ama önemli olan öyle kitap okurken, televizyon izlerken, arabada giderken değil; uzanıp nefes egzersizi sonrası sadece o kaslara odaklanarak onları hissetmeye çalışmalısınız. Ben ilk başlarda kasları sıkıp gevşettiğimi bile anlamazken bir -kaç gün sonrasında bile artık bunu daha bilinçli yapmaya başlamıştım. Sonrasında da en önemli adım parmak egzersizlerini benim değil, eşimin yapması oldu. İlk başta doktor bir parmağını soktu, doktor olduğu için o bölgeyi iyi tanıdığından yanlış bir şey yapmaz herhalde düşüncesi rahatlatmıştı. Sonrasında her ne kadar canım yansa da bir süre nefesimi kontrol edip kendimi rahatlatmaya çalışınca o parmağa alışmaya başlamıştım. Bu da en fazla 20-30 saniye sürüyordu. Sonra eşim doktorun yanında yaptı aynı uygulamayı ve onda daha rahat oldum. Vajina bir kere esneyince işler daha da kolaylaşıyor çünkü. Sonra bir hafta eşimle bu egzersizleri yaptık ve tabi bu sırada bebek yağı kullandık. Ama su bazlı kayganlaştırıcıları tavsiye ederim, daha etkili. Eşimin yapması önemliydi, çünkü o bölgeyi tanıyordu ve bunu p...sle yaptığında da ters bir hareket, yanlış bir şey yapmazdı. Bu sırada sizi rahatlatması falan da önemli. Kendi kendinizin canı yandığı an elinizi çekip kaçabilirsiniz ama başkası yapınca durum öyle olmuyor. Eşimle yaptığımız egzersizlerde de ilk anda canım yansa da eliniz çekmemesini istedim ve bir süre hareketsiz kalınca hep acı hissi kayboldu kısa sürede. Bir sonraki aşamada da 2 parmak egzersizi yaptık. Doktor 3 parmağın gereksiz bir esneklik vereceğini, zevk almayı olumsuz etkileyebileceğini söylediği için burada bitirdik. En son da vajinal ultrason yaptılar ve buna izin veren hastada vajinusmus kalmamıştır zaten dediler. Ama şehir dışından geldiğimiz için garanti olsun, içimiz rahat etsin diyerek aparatla, ama bildiğiniz p...s boyutlarında bir aparatla tedaviyi sonlandırdılar.
Son olarak tavsiyem pozisyonla ilgili. Herkes normalde kadın üstteyken kontrolü kendisinde hissedeceği için daha rahat olacağı yönündeydi ama bence bu kişiden kişiye değişir. Ben egzersizler falan hep muayene pozisyonunda olduğu için klasik misyonerde daha rahat oldum. Kendimi daha iyi rahatlatabildim ve vajeni daha rahat gevşetebildim mesela. Hatta bu şekilde hiç kanamam olmadığı halde, üste geçip denediğimizde kanamam oldu. Anlayacağınız bu biraz sizin kendinizi nasıl daha rahat hissedeceğinizle ilgili, tek bir şeye odaklanmayın.
Bir de insan başta kabullenemiyor ama bu gerçekten herkesin başına gelebiliyor. Mesela ben bir psikolog adayıyım. Doktorumun, jinekolog olan bir hastası bile olmuş. Son derece normal bir durum yani buralarda. :)
Uzun oldu ama umarım okuyan olur ve işinize yarar. Herkese geçmiş olsun.