• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Aparatı mı alıyorsunuz tamamen penisi mi. Penisi alıyorsanız neden panik oluyorsunuz anlamadım dostlar.
Penisi alıyorum ama bilmiyorum beynimde o kadar değişik düşünceler var ki nasıl anlatsam nasıl söylesem bilmiyorum. Tamamen olmuyor ilişkimiz hemen hemen hepsi giriyor ama tamamen bitmiyor. Olmadığı gibi her denememize korkarak başlıyorum son denememizde ki gibi alamıyorum buda beni geriye gidiyorum kanısına ulaştırıyor. Kaç aydır burdayım egzersiz için sabırsızım es denemesi için aceleciyim kendimi hep olsun bitsine şartlandırdığım için hep bişey oluyor yapamıyorum.

tsk ederim canim gercekten beni,bana cok iyi anlattin..yersiz dusunceler yuzunden surekli erteliyoruz erteleme ihtiyaci duyuyoruz ve erteledigimiz icin kendimize kiziyoruz ama yine de erteliyoruzz..esim insallah yorgun gelir bugun olmasin,yarin olsun..ertesi gun gelir yine ayni korku kaygi erteleme duygusu..bilincaltim ertelemem icin surekli bahaneler uretiyo ve bu bahaneler isime geliyo..ama bak ne guzel altetmissin bilincaltini:) sorularimizin cevabini belki hicbi zaman veremicez ama su bi gercek bilincaltimizin eline beyaz bayragi vericez ve artik pes edicek baska alternatif yok :KK66:
canım benim aynen öyle o bilinçaltı durumları çok değişik bazen hiç farkında bile olmadan siliyosun onu hayata o kadar değişik yöntemlerle bağlanıyoruz ki.. bazıları kalıyo öyle bile beraber yaşıyo ama zararsız olabiliyo... bazıları da böylesine hayatımızı derinden etkileyebiliyo.. ama bunlar çözümsüz değil kesinlikle.. bazılarını çok derin izler taşımayanları zaten kendimiz farklı bir bakış yakalayınca çözüyoruz kendi kendimize farkında olmadan yapıyoruz çoğu zaman.. hani bazı insanlar vardır hayatımızda onlarla küçük sohbetler bile bizi nasıl etkiler bakışımızı değiştirir.. vardır senin de yaşadığın böyle anlar... o zaman farkında olmassın ama bir çok şeyi düzeltmiş olursun içinde .. işte bazı durumlar da vardır kendine kendine bişey yapamazsın onların izleri daha derindedir daha güçlüdür..destek gerektirir.. aslında bundan kurtulmanın yollarını aramalıyız bulmalıyız ama bu biraz meşakatli ve uzun bir süreç oluyo.. bu nedele şuan önceliğin bir an önce vajinusmustan kurtulmak.. bunun için bu sorgulamaları bir tarafa bırak..herşeyin bir vakti var.. o da vakti gelince çözülecek elbet.. başaracağına inan.. bu inanç seni zaten kurtaracak inan.. egzersizlerini de yapıyorsun zaten.. az kaldı yeneceksin buna inan.. en kısa sürede de yeneceksin ben inanıyorum:))

Aynen o an kafamı dağıtayim diyorum bi türlü basaramiyorum. bi ara ilişki iğrenç bişey gibi görünmeye başlamıştı. İnsanların bu kadar zevk aldığı şeylerden nasıl oluyor da korkuyorum onu anlamıyorum pekte kıymetli şeyim var.
:) arada esimle uygun pozisyon bulmak icin film izliyoruz..keske su kadinin seyi ben de olsaydi diyorum o derece kafayi yedirtti..ben saatlerce kafasini zor aliyorum millet benim kadar zaman harcasa onlarca iliski
yasar..benim bi tanidik ilk gecesinde hamile kaldi sonraki gunlerde iliskiye girmemisler bisi olur diye..bi de bana ohhh sen ne gzl hergun yapiyosundur dedi..vay anasini dedim ilkgecede nasil zevk almis :(

merhaba arkdaslar aynı dertten yakınıp duruyorum bende artık deneme yapmaya bile korkar oldum napacağımı bilmiyorum egzersiz zaten yapamıyorum hera klinik ve kayra bera klinikleri var onlar çok iyi diye duydum ama maddi yetersizlikler yolumu kapatıyo biriktiriyorum :/ son bi kere de lokal anestezik kremlerle denemeyi düşünüyorum hissizlik dışında kötü bi etkisi olur mu arkadaşlar kullanan bilen var mı?? emla krem ve xlynoine pump sprey ikisini iyi diye duydum cinsel birleşme için lütfen kullanan varsa yardım etsin ??

Penisi alıyorum ama bilmiyorum beynimde o kadar değişik düşünceler var ki nasıl anlatsam nasıl söylesem bilmiyorum. Tamamen olmuyor ilişkimiz hemen hemen hepsi giriyor ama tamamen bitmiyor. Olmadığı gibi her denememize korkarak başlıyorum son denememizde ki gibi alamıyorum buda beni geriye gidiyorum kanısına ulaştırıyor. Kaç aydır burdayım egzersiz için sabırsızım es denemesi için aceleciyim kendimi hep olsun bitsine şartlandırdığım için hep bişey oluyor yapamıyorum.
canım benim şuandan itibaren işte sanki ilişki algını değiştirmen lazım.. şimdiye kadar tek derdimiz bir an önce yenmek kurtulmak olduğu için..algımız bu şekildeydi.. ben yenmeden önce yatak odasına birr raf yaprırmayı planlıyordum alet edavat için..:)) yağ mum havlu peçete streç film vs vs ler için...sanki bir ömür ihtiyaç duyacakmışım gibi hissediyordum.. yendik bitti ama elimden düşmüyordu.. eşim hadi diyodu ben yine elime mumumu zeytinyagımı filan alıp öyle gidiyordum yatağa belki ihtiyacım olur diye kafada hep o var.. ...algı böyle olaya böyle bakıyordum.. ama dayanamadım bir gün hepsini toplayıp attım.. yani bana egzersizleri hatırlatacak herşeyi attıp.. sanki hiç o günleri yaşamamışım gibi.. iyi ki de yapmışım.. şuan daha farklı bakıyorum ilişkiye.. ha her seferinde zevk alamıyorum ama algım bu yönde en azından işte aşama aşama bşarıyoruz biz de böyle napalım..buda gececek biliyorum..sen de artık başardın penisin hepsini alıyosun bunun farkında ol.. ama bu noktada kalma.. artık bakışını değiştir.. algını değiştir.. sen de herkes gibi bunu keyif almak için yapman gerektiğine buna ihtiyacın olduğuna inanırsan bu da olacak..

canım benim aynen öyle o bilinçaltı durumları çok değişik bazen hiç farkında bile olmadan siliyosun onu hayata o kadar değişik yöntemlerle bağlanıyoruz ki.. bazıları kalıyo öyle bile beraber yaşıyo ama zararsız olabiliyo... bazıları da böylesine hayatımızı derinden etkileyebiliyo.. ama bunlar çözümsüz değil kesinlikle.. bazılarını çok derin izler taşımayanları zaten kendimiz farklı bir bakış yakalayınca çözüyoruz kendi kendimize farkında olmadan yapıyoruz çoğu zaman.. hani bazı insanlar vardır hayatımızda onlarla küçük sohbetler bile bizi nasıl etkiler bakışımızı değiştirir.. vardır senin de yaşadığın böyle anlar... o zaman farkında olmassın ama bir çok şeyi düzeltmiş olursun içinde .. işte bazı durumlar da vardır kendine kendine bişey yapamazsın onların izleri daha derindedir daha güçlüdür..destek gerektirir.. aslında bundan kurtulmanın yollarını aramalıyız bulmalıyız ama bu biraz meşakatli ve uzun bir süreç oluyo.. bu nedele şuan önceliğin bir an önce vajinusmustan kurtulmak.. bunun için bu sorgulamaları bir tarafa bırak..herşeyin bir vakti var.. o da vakti gelince çözülecek elbet.. başaracağına inan.. bu inanç seni zaten kurtaracak inan.. egzersizlerini de yapıyorsun zaten.. az kaldı yeneceksin buna inan.. en kısa sürede de yeneceksin ben inanıyorum:))
Yazdıklarını ağlayarak okudum kendimi buldum yazdıklarında. Hala bile babamın yanında kocamla pek karşılıklı konuşmaya girmem. Annem varken eşimle beraber uyumaya gidemezdim ben önce giderdim o ben gittikten sonra gelirdi. Bu aile kültürü bizim bu durumda olmamızı sağlayan.

insallahhh canim insallah olumsuz hicbi seyi dusunmek yoook..beyinismus bizi yenmeden biz onu yenicez ;) allahim bu sorunu yasayan herkesin yardimcisi olsun..

canım benim şuandan itibaren işte sanki ilişki algını değiştirmen lazım.. şimdiye kadar tek derdimiz bir an önce yenmek kurtulmak olduğu için..algımız bu şekildeydi.. ben yenmeden önce yatak odasına birr raf yaprırmayı planlıyordum alet edavat için..:)) yağ mum havlu peçete streç film vs vs ler için...sanki bir ömür ihtiyaç duyacakmışım gibi hissediyordum.. yendik bitti ama elimden düşmüyordu.. eşim hadi diyodu ben yine elime mumumu zeytinyagımı filan alıp öyle gidiyordum yatağa belki ihtiyacım olur diye kafada hep o var.. ...algı böyle olaya böyle bakıyordum.. ama dayanamadım bir gün hepsini toplayıp attım.. yani bana egzersizleri hatırlatacak herşeyi attıp.. sanki hiç o günleri yaşamamışım gibi.. iyi ki de yapmışım.. şuan daha farklı bakıyorum ilişkiye.. ha her seferinde zevk alamıyorum ama algım bu yönde en azından işte aşama aşama bşarıyoruz biz de böyle napalım..buda gececek biliyorum..sen de artık başardın penisin hepsini alıyosun bunun farkında ol.. ama bu noktada kalma.. artık bakışını değiştir.. algını değiştir.. sen de herkes gibi bunu keyif almak için yapman gerektiğine buna ihtiyacın olduğuna inanırsan bu da olacak..
Eşimde bana bu konuda çok kızıyor zevkine bak diyorum bişey yapmıcam diyo ama aynıyım. Bunu da bilinçaltıma yapmak zorunda olduğum şey olarak yer etmişim mecburiyetmis gibi. Dediğin gibi algımı da değiştirmem gerekli bunu mecburiyet olarak değil de, sevdiğim insanla birlikte olmanın vereceği mutlulukla yapmalıyım

canım benim.. bu konuda da da yalnız değilsin maalesef.. beni de hep bişiyler engellerdi.. sanki derdim kendi kendime istesem yaparım zaten ben başarırım ama istemiyorum sanki..gerek yok doğru değill derdim hep.. işte saçma sapan duygular geliştirmişim kendimce..sevdiğim adamın elini tutup nasıl çıkıcam karşısına, onun yanında nasıl sohbet edicem den tut---düğün geceme kadar.... düğünümde bile o kadar utandım ki.. babamın karşısına nasıl çıkarım gelinlikle..gelinlik giymesem olmazmıdan tut koca kız olmadım haala..babam ordan bakarken ben sevdiğimle nasıl dans ediceme kadar neler neler... bunlar oldu geçti.. geriye döndüğümde diyorum keşke utanıp sıkılacağıma daha çok keyfini çıkarsaydım:)) benim vaji 3 yıl sürdü.. o dengeyi kuramadım hiç.. ama acıycak korkusu değildi benimkisi biliyordum yani çünkü çok canı tatlı biri değilimdir yani..başka bişiydi ama bilmiyordum ..şimdi yendim ama sebebini haala bilmiyorum neydi üç senede olmayan da o gecede olmuştu... bunun gerçekten nedenini bilmiyorum.. artık sormuyorum da kendime..bilinçli aklım bana doğru olanın ne olduğunu yapmam gerekenin ne olduğunu söylüyorda o bilinçaltında oluşturduğum duygularım neler onu bilmiyordum yani..
ama sonucu biliyorum:)) olması gerekiyordu artık.. bunun için de çok emek harcıyordum..hem çalışıyordum hem egzersizlere yoğunlaşmıştım hergün yeni bişiy öğreniyordum uyguuyordum..eşim çok geç geliyordu gece 4 lere kadar uğraşıyordum sabah kalkıp işe gidiyordum.. arada kavgaları tartışmaları dengelemek de hep bana düşüyordu.bildiğin vaji kampına sokmuştum kendimi yani... --olmuştu sonunda.. 3 yıl sonraydı belki geçti belki ama olmuştu yani...yenmiştim vajinusmusu:))...
ha şimdi ne değişti.. hemen söyleyeyim.. şimdi de diyorum mesela hamile kalsam hamile halımle nasıl çıkarım babamın karşısına.. yine utanırım sıkılırım... o utanma duygusunu o çekinmeyi tarif edemiyorum işte hisseden bilir sadece..ve bunu kolay kolay kendi kendimize üstesinden gelmek biraz zor.. bilinçaltı çalışmaları yapmak gerekiyo.. geçmişte kurduğun yanlış duygusal bağlar ne kadar güçlü onu bilemiyoruz belki kolay geçer belki zor ama iyi bir piskoterapistle falan çalışmak gerekir diye düşünüyorum..
ama önemli olan şu.. bu senin de hissettiğin duygun var ya 'yapmaman gerektiği duygusu' onun içinde geçerli.. bu bilinçaltının duygusu..şuan ki senin değil.. her ne olduysa artık ne yaşadıysan böyle bir duygu oluşturmuşsun. bunun önemi yok.. bunun cevabını kendi kendine vermen de zor.. ama nedenini bilmesen de bu duygunu silemessen de şuan bunun seni engellemesini durdurabilirsin.. yani şuan ki sen, biliyor hem de çok iyi biliyor..'' sen sevdiğin adamla eşinle kocanla ilişkiye girmek istemen çok normal .. bu kötü birşey değil....bu işi yaptığın zaman sen de kötü olmuyorsun.. artık evli bir kadınsın ve evli tüm kadınlar gibi bunun gerekli olduğunu, buna ihtiyacın olduğunu, bundan keyif alman gerektiğini bu işi keyfince yaptığın zaman gerçekten bir kadın gibi hissedeceğini bilinçli sen yani şu anki sen çok iyi biliyorsun.. sadece buna odaklanırsan belki daha kolay olur senin içinde... benim için öyle olmuştu... biraz uzun oldu kusura bakma.. ha öbür duyguya gelince de.. niye var nedenini ne nasıl kazıycaz silicez atıcaz beynimizden onu bende bilmiyorum henüz ..bende etkisi haala devam ediyor.. onun bir yolunu bulursan bana da söyle:))
:(benim de duygularima tercuman olmussun. Yetistirilme tarzimiz en buyuk sebebi bunun sanirim. Sayginin sinirini kaciriyoruz. Allahim bu illetten kurtuldugumuz gunleri gostersin tez zamanda..

:) arada esimle uygun pozisyon bulmak icin film izliyoruz..keske su kadinin seyi ben de olsaydi diyorum o derece kafayi yedirtti..ben saatlerce kafasini zor aliyorum millet benim kadar zaman harcasa onlarca iliski
yasar..benim bi tanidik ilk gecesinde hamile kaldi sonraki gunlerde iliskiye girmemisler bisi olur diye..bi de bana ohhh sen ne gzl hergun yapiyosundur dedi..vay anasini dedim ilkgecede nasil zevk almis :KK43:
:) ben o tarz filmlerde daha çok korkuyorum vallahi. Birde o ilk gece yapanlara hayranım nasıl yapmışlar nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Ben burada bi yerlerimi yırtıyorum milim milim ilerliyorum.

Csnim ilk aparatini kulak cubugundan yapabilirsin once peceteye sar sonra strecle bunu ilerleyen zamanlarda da iki uc kulak cubugunu birlestirerek de yapabilirsin daha kalin aparat icinde kalin bakkal mumuna pecete sar ve strecle onuda muayene eldiveninin tek parmagina gecirerek deneyebilirsin
Teşekkür ederim ben başlangıç için 3 kulak çubuğunu bir araya getirip denedim rahatça içime girdigine inanamadim. Sonra 5 çubugu bir araya getirip pamukla sarıp yaptım dün gece. Vajenime almayı başardım ama binbir güçlükle ve sanki fazlaca sert geldi bana. Sanki streç de ısırıyordu.. O yüzden kafam karışmıştı.. Amaaan sade pamukla bile yapsak batma hissedeceğiz. Esas şu korkumuza bir çare bulalım demi... Cesaret hapı mı alsak ne :-)

Arkadasım sen yendin Aynanın karşısına gec ve bunu söyle. Cok şükür.
Umarım yakın zaman da da küçük bir Meleğin olur...

Yazdıklarını ağlayarak okudum kendimi buldum yazdıklarında. Hala bile babamın yanında kocamla pek karşılıklı konuşmaya girmem. Annem varken eşimle beraber uyumaya gidemezdim ben önce giderdim o ben gittikten sonra gelirdi. Bu aile kültürü bizim bu durumda olmamızı sağlayan.
kızlar evet aile kültürü derseniz doğru , çevre derseniz doğru ama işte yeterli değil çünkü hemen hemen herkes bu kültürde büyüdü ama herkes bunları bizim gibi algılayıp içselleştirip dert etmiyo dimi...biz niye yapıyoruz.. birşeyler var işte bazı olaylar yaşamışız ve onlara böyle saçma sapan anlamlar yüklemişiz kendi kendimize.. onlardan da duvarlar örmüşüz kendimize şimdi kendimizi boğuyoruz o duvarların içinde.. yoksa yanlış olduğunu bizde biliyoruz asında artık..bunun için hüzünlenmeye gerek yok tatlım.. inan seni hüzünlendirmek için söylemedim.. çünkü bütün bunları hissetmende inan senin sucun yok.. kendine bunları söyle artık ..algın değişecek inanıyorum.. geçmişte ne yaşadıysam beni ne bu hale ne getirdiyse getirsin artık şuan biliyorum ki benim bunlarda bir suçum yok de.kendini sakın suçlama .. bu olaya her ne sebep olduysa yada her kim sebep olduysa ailemiz arkadaşlarmız onlar da sende böyle bir travma yaratmak istememişlerdir mutlaka ..onlar da bilemezlerdi senin bu anlamları yükleyeceğini ve onları da affet.... sonunda bak gerçekten algın değişecek ve keyif almaya başlayacaksın sen de

Bu sabah küçük aparatımla egzersiz yaptım. İçime aldıktan sonra eşimi yanıma çağırdım. Gelip ilk kez görmesini istedim vajenimin birşeyleri alabildiğini. Görünce şaşırdı ve bana inanmak için çıkarmamı istedi. Çıkardım. Biraz keyiflendi. Bu hem beni mutlu etti hem de üzdü.. Bu illet hastalık duyguların da beynini dağıtıyor. Allah hepimize kolaylıkla bu hastalığı biran önce aşmayı nasip etsin dostlar. Amin

İnşaallah canım ben de çok işe yaradı bayağı rahatladım. Çok fazlaca panikleyen bir insanım vajinamla konuşmak kendiliginden gelişti. İyi de oldu tecrübe kazandırdı ve bu ayrıntıyı da kapmış oldum sizlerle de paylaşmak istedim. İnşallah bu sıkıntıyı yaşayan bütün hanımlar bu illetten kurtulur. Tek sıkıntımız gevşeyememek ve bu da psikolojiden geçiyor.. Bence egzersizlerin bir işe yaraması icin dışarıdan kendi kendine veya dışarıdan terapi almak şart. Hislerimize kulak verelim, bakalım bize neler söylüyorlar ve biz de hislerimizin korkularını denemelerde vajinamızla konuşarak giderelim inşallah başarırız
insallah ben de doktora gitmeden basarmak istiyorum ama ilerleyemezsem daha da uzatmak istemiyorum doktor yardimi alabilirim 5 yila yaklastim cunku.

kızlar evet aile kültürü derseniz doğru , çevre derseniz doğru ama işte yeterli değil çünkü hemen hemen herkes bu kültürde büyüdü ama herkes bunları bizim gibi algılayıp içselleştirip dert etmiyo dimi...biz niye yapıyoruz.. birşeyler var işte bazı olaylar yaşamışız ve onlara böyle saçma sapan anlamlar yüklemişiz kendi kendimize.. onlardan da duvarlar örmüşüz kendimize şimdi kendimizi boğuyoruz o duvarların içinde.. yoksa yanlış olduğunu bizde biliyoruz asında artık..bunun için hüzünlenmeye gerek yok tatlım.. inan seni hüzünlendirmek için söylemedim.. çünkü bütün bunları hissetmende inan senin sucun yok.. kendine bunları söyle artık ..algın değişecek inanıyorum.. geçmişte ne yaşadıysam beni ne bu hale ne getirdiyse getirsin artık şuan biliyorum ki benim bunlarda bir suçum yok de.kendini sakın suçlama .. bu olaya her ne sebep olduysa yada her kim sebep olduysa ailemiz arkadaşlarmız onlar da sende böyle bir travma yaratmak istememişlerdir mutlaka ..onlar da bilemezlerdi senin bu anlamları yükleyeceğini ve onları da affet.... sonunda bak gerçekten algın değişecek ve keyif almaya başlayacaksın sen de
Moral oldunuz bana çok sağolun Allah razı olsun. O kendime güvenmeyen halim uçtu gitti iyiki varsınız.

Arkadasım sen yendin Aynanın karşısına gec ve bunu söyle. Cok şükür.
Umarım yakın zaman da da küçük bir Meleğin olur...
O kadar çok istiyorum ki Rabbim gönlümüze göre verir inşallah. İsteyen herkese versin Rabbim yokluğunu göstermesi. Yapıcam vallahi geçti gitti dicem. Kurtuldum bu illetten diyecem bide böyle deneyelim bakalimm :)

Bu sabah küçük aparatımla egzersiz yaptım. İçime aldıktan sonra eşimi yanıma çağırdım. Gelip ilk kez görmesini istedim vajenimin birşeyleri alabildiğini. Görünce şaşırdı ve bana inanmak için çıkarmamı istedi. Çıkardım. Biraz keyiflendi. Bu hem beni mutlu etti hem de üzdü.. Bu illet hastalık duyguların da beynini dağıtıyor. Allah hepimize kolaylıkla bu hastalığı biran önce aşmayı nasip etsin dostlar. Amin
delilolita1 gerçekten bu yazdığınla beni duygulandırdın bir anda kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi bir parmak bir boğum yaptığımda kalkıp oynamıştım giriş yaptım diye :) ben de eşimi çağırmıştım bak yaptım gördün mü diye nasıl bir mutluluktu bişeyleri yapabildiğimi görmek... inanıyorum buradaki aşan herkes aynı şeyi söylüyor ben yaptıysam herkes yapar diye ben de aynı şeyi söyledim Allahım yardımcınız olsun inşallah güzel haberler verirsiniz yılmadan egzersizlere devam :)

dismenore denilen illet beni de bitirmişti ama yaklaşık 3 hafta önce ameliyat oldum kistler temizlendi bir de polip vardı o temizlendi o kadar rahat bir adet dönemi gecirdim ki sanki bir rüyadaydım doktorum önce bana düşük yapar gibi ağrı çekersin demişti gerçekten de çektim bu ağrıyı gün boyunca yataktan kalkamıyordum belim kırık gibiydi kemiklerim kırılıyor gibi ağrım vardı Allahım bu illeti yaşayan herkese yardım etsin biran önce doktorunuza gidin arkadaşlar tecrübe ile sabit bi fikrini alın. ben artık doktoruma dua ediyorum Allah razı olsun adet olduğumu bile bilemedim bu benim için çok ütopik bişeydi Allah yardımcın olsun cnm :KK43:
tesekkur ederim canm bilgi verdiğin için

Back
X