Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Tiniminimavihanim

Zarif hasretim annecim gel artık seni bekliyorum👼
Pro Üye
20 Aralık 2020
16.659
72.776

KEGEL EGZERSİZLERİ

Vajina girişinin etrafındaki çok güçlü kaslara, aşk kasları, vajina kasları, pubococcygeal kaslar, pelvik taban kasları ya da PC kaslar denir. İlk defa Dr. Arnold Kegel ve takipçileri tarafından tanımlanan bu kaslar üreme sistemi ve üriner sistem için kilit rol üstlenmişlerdir, idrar tutmaya, dışkılamaya, cinsel birleşmeye, orgazma, bağırsak hareketlerine ve doğum sırasında bebeğin çıkmasına yardımcı olurlar. Bu kaslar üriner açıklığı, vajinayı ve anüsü bir çember gibi çevrelerler ve iskelet sistemine tutunarak, pelvic organları destekleyip tutarlar. Yani PC kasları 8 rakamı şeklindedir, bir halka vajinal bölgeyi diğer halka da anal bölgeyi çevrelemiştir. Her bir halkanın ucu iskelet sistemine bağlıdır, karını ve leğen kemiği organlarını korumak ve tutmak için bir ağ gibi çevreler. Genellikle genç bayanlarda pubik kasların gücü muhteşemdir, sadece kontrol etmeyi öğrenmeye ihtiyaçları vardır. Bunun için seçici kontrolün öğrenilmesi gerekir. Bu kaslar genellikle gevşek değildir. Bu kasların sıkılması cinsel birleşmeye engel olabilir. Uyguladığımız yönteme göre cinsel terapide amaç; bu kaslar üzerindeki bilinçli kontrolün öğrenilmesi ve koşullanmış refleksin sistematik olarak değiştirilmesidir.

Az kullanmak, güçsüz düşme, doğum eylemi esnasında yıpranma, menopoz dönemine girildiğinde olan gevşeme PC kaslarının kasılma yeteneklerini azaltarak sınırlayabilmektedir. PC kaslarının zayıflığı ve kullanılmaması kadınlarda ve erkeklerde cinsel işlev bozukluklarında önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü kadının orgazmı ischio cavernosi, bulbo cavernosi ve puboccygeus kaslarının kasılmasından meydana gelmektedir. Ve perivajinal kaslardan alınan proprioseptif tepkiler cinsel haz veren erotik vajinal hissin önemli bir kaynağıdır. Bu nedenle PC kaslarının egzersizler ile güçlendirilmesi daha çok cinsel haz veren orgazmların yaşanmasına yardımcı olacaktır. Gevşek veya atrofik aşk kaslarının güçlendirilmesi için yapılan, Dr. Arnold Kegel ve takipçileri tarafından ilk defa tarif edilen PC kaslarının egzersizlerine Kegel egzersizleri adı verilmiştir.

Kegel egzersizleri hastalara tarif edilirken, pek çok kadının PC kaslarını bulmakta güçlük çektiklerinden bahsedilmelidir. Egzersizler esnasında PC kaslarının yerine karın ya da uyluk kaslarını çalıştırılabilir. Hastalar PC kaslarından haberdar değilse, karın ve kalça kaslarının gevşek olmasına dikkat etmek kaydıyla, kendisine sık sık idrar yapmaya başlaması ve hemen ardından durdurması söylenir. İdrar akışını durdururken kasılan kaslar PC kaslarıdır. Bu şekilde hastalar bu kas grubundan haberdar olmayı öğrenirler. Yine de doğru kas grubunu çalıştırdığından emin olamayan hastalar için elektrik stimülasyon tekniği uygulanabilir. Kaslara yerleştirilen elektrotlar yardımı ile hangi kas gruplarının kasıldığı veya gevşediği anlaşılabilir. Kegel egzersizleri halter kaldırmaya benzer. Yani ağırlık kaldırdıkça kol ve omuz kasları nasıl güçlenirse Kegel egzersizleri uygulandıkça PC kasları da güçlenir. Kegel egzersizlerinde başarı, uygun teknik kullanmaya ve düzenli egzersiz programına uymayla doğru orantılıdır. Kegel egzersizlerinde her birim egzersiz için kasların 5 - 10 saniye kasılması ve bu kadar bir sürede ara verilmesi gerekir. Kasılma ve bekleme arka arkaya 5 - 10 kez uygulanmalıdır. Egzersizler esnasında normal nefes alıp verme ve yalnızca PC kaslarının çalışıyor olmasına dikkat edilmelidir. Bu birim egzersizin günde en az 5 -10 kez yapılması gerekmektedir. Bazı uzmanlar egzersizlerde aşırıya kaçmanın ve idrar yaparken bu egzersizleri uygulamanın kişilere sıkıntı verebileceğini iddia etse de yeterlilikte kriter kasıklarda ağrı hissedilmesidir. Kegel egzersizleri iş yerlerinde, yolda, evde vb. yerlerde kolaylıkla uygulanabilir ve dışarıdan bir göz bu egzersizleri uyguladığını anlamaz. Bu egzersizleri her gün düzenli olarak uygulamalıdır.

Genç kızların ya da kadınların vajeni sıkıdır. Ama bunun nedeni kasların güçlülüğü değil aksine zayıf olmasıdır. Gelişmemiş kasların esneme yeteneği azdır. Bu nedenle gergin kalırlar. Esneme yeteneği az kaslar içine bir cisim girince ağrılı bir şekilde gerilir ve ilişkiyi ağrılı hale getirebilir. Bu nedenle ilk ilişkiden önce vajen etrafındaki kasları çalıştırmak çok yararlı sonuçlar verecektir. Kegel egzersizleri denen bu egzersizleri yapmayı alışkanlık edinecek bir kadın sadece cinsel yaşamında değil, doğumda ve doğum sonrasında da birçok sorundan uzak kalır. Kegel egzersizi öğrenmek isteyen bir kadın idrar yaparken idrarını tutmaya çalışır. Her idrarda birkaç kez idrarı tutup salmaya çalışır. Zamanla bu kolay hale gelir. Bu işlem kadına kaslarını tanıtır. Hangi kasları kasıp gevşeteceğini öğrenir. Bundan sonra her pozisyonda kasları kasıp gevşetebilir. Otururken, yolculukta, TV seyrederken, sırada beklerken birkaç saniye kasılı tutup gevşetir. Her seferinde 10 kez yapmak yeterlidir. Her gün birkaç kez yapılması çok kısa sürede vajen kaslarını güçlendirir. Kegel egzersizlerinin esnetme egzersizlerinden önce yapılması tavsiye edilir. Güçlü vajen kasları sayesinde esnetme işi çok daha kolaylaşır. Çünkü kadın atıl ve kullanılmamış kaslarını tanır. Kasılı ve gevşek olma halini birbirinden ayırır. Esnetme sırasında kaslarını gevşek tutabilir. Parmağı sokmadan önce kasları önce kasar, sonra gevşetir. Böylece gevşek tutmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlemiş olur. Parmak ucu vajen girişindeyken parmağı kasarak tutar ve gevşetir. Böylece parmağın ilerleyişini daha da kontrollü hale getirir. Aynı şekilde erkekle çalışırken de daha kontrollü olabilir. Güçlü kaslar güçlü ve uzun süreli orgazm olmayı da sağlar.

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel birlikteliğin yolu, öncelikle kişinin kendine duyduğu özgüvenden ve bedeniyle barışık olmasından geçer. Vajinanın geniş ve sıkılığında azalma olması kadının yapısından kaynaklanabildiği gibi sık ve yoğun kurulan cinsel ilişkilere, ilerleyen yaşa, normal doğuma, iri bebek doğurmaya, doğumda yırtılma olmasına ve usulüne uygun dikilmemesine bağlı olabilir. Yaklaşık 8-10 cm arası uzunluğunda cinsel ilişki sırasında kasılabilen ve gevşeyebilen bir organ olan vajina ile penis arasındaki uyumsuzluk, her iki partnerde orgazm konusunda sorun yaratabilir ancak zevk almayı öncesine göre biraz farklılaştırsa bile engellemez. Bu durumu en aza indirgeyebilmek ve vajinanızı eski sıkılığına kavuşturabilmek için kegel egzersizleri adını verdiğimiz bir takım özel çalışmaları yapabilirsiniz.

Bir Gün Değil Hergün Kegel Egzersizi

Kegel Egzersizleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle pelvik taban kaslarının fark edilmesi gerekir. Pelvik kaslarını tespit etmek için idrar yaparken akışı durdurmak gerekir. İdrar akışı pelvik taban kasları kasılarak durdurulur. Pelvik taban kasları gevşetilerek idrar akışı devam ettirilir. Kegel egzersizleri bu kasların kasılıp gevşetilmesi ile yapılır. Egzersizlerin tekrar edilmesi gerekir. Bazı teknikler şöyle sıralanabilir:

• 15 kez kasları hızlı hızlı sıkmak arada 30 saniye dinlenip tekrar edilir. 15 tekrar ile başlanır 100 tekrara çıkılır ve günde 2 kez yinelenir.
• Kaslar yavaşça kasılarak 5 saniye tutulur ve sonra yavaşça serbest bırakılır. Günde 2 kez 25 defa tekrarlanır.
• Önce kaslar 1/3 güçte kasılır, beklenir, 2/3 güçte kasılır, beklenir, tüm güçle kasılır ve beklenir. Günde 2 kez 10 tekrar yapılır.

BİR GÜN DEĞİL HER GÜNE KEGEL EGZERSİZİ

Mesane kontrolünden tutun da ileri yaşlardan ya da gebelikten kaynaklı organ sarkmalarını önleyici hatta doyurucu cinsel ilişkiye kadar birçok konuda kendi kendimizi tedavi edici basit bir yolun olduğunu biliyor muydunuz? Bahsettiğimiz, pelvik taban kaslarının kasılıp gevşetilmesi anlamına gelen Kegel egzersizleri… Gelin, basit gibi görünen bu konunun biz kadınlar açısından ne denli önemli olduğunu ve egzersizi nasıl yapmamız gerektiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’dan öğrenelim.

Kegel egzersizi nedir?

Pelvik taban kaslarının (pubococcygeus kaslarının) güçlendirilmesi amacıyla bu kasların kasılması ve gevşetilmesi ile yapılan, Dr. Arnold Kegel tarafından 1948’de geliştirilmiş egzersizlerdir.

Kegel egzersizi Neden yapılması gerekir?

Gebelik, normal doğum, aşırı kilo almak, karın ameliyatları gibi durumlar pelvik taban kaslarının zayıflamasına neden olur. Kegel egzersizleri böyle durumlarda pelvik taban kasların güçlenmesine yardım eder.

Kegel egzersizi Hangi rahatsızlıklar için önerilir?

Kegel egzersizleri pelvik taban kaslarının gebeliğin ilerleyen dönemlerinde güçlenmesi ve hamilenin normal doğuma hazırlanması için önerilir. Ayrıca rahim ve vajina sarkmasının önlenmesinde, bazı tür idrar kaçırma problemlerinin tedavi edilmesinde ve seksüel memnuniyetin arttırılmasında önerilmektedir.

Kegel egzersizinin Cinsel fonksiyonlara faydalı mıdır?

Kegel egzersizlerinin vajinayı saran kasları sıkılaştırdığı düşünülmektedir. Normal doğum sonrasında Kegel egzersizleri vajinanın sıkılaşmasına ve cinsel memnuniyetin her iki kişi açısından da artmasına yardımcı olabilmektedir. Yeni doğum yapmış bir kadın sıkıştırma egzersizleri yaparak gebelik öncesi vajinal sıkılığa ulaşabilir. Aynı zamanda vajinismus ve vajinal kasların aşırı kasılmasına bağlı gelişen ağrılı cinsel ilişki olarak tanımlanan disparauni durumlarında pubucocsigeus kaslarının gevşetilmesine yardımcı olur.

Pelvis kaslarının kadın cinselliğindeki önemi nedir?

Pelvik kasların güçsüzleşmesi ve vajinanın gereğinden fazla genişlemesi, cinsel ilişki sırasında her iki partnerin birbirini hissetmesini engelleyebilir ve cinsel zevkin daha az olmasını ve orgazmın her iki partner için de zorlaşmasına sebep olabilir. Bunun yanında vajinismus durumunda pelvik taban kaslarının aşırı istemsiz kasılması söz konusudur ve bu durum cinsel birleşmeyi imkânsız kılabilir. Bu nedenle vajinal kasların hem aşırı kasılması hem de aşırı gevşek olması cinselliği önemli ölçüde etkiler.

Pelvis kaslarınızın yeterince çalışmadığını düşünüyorsanız

Pelvis kaslarının zayıf olduğunu düşünen kadın basitçe 2 ya da 3 parmağını vaginaya yerleştirerek sıkıştırmaya çalışmalı. Eğer basınç hissetmiyorsa doktora başvurması gerekir. Vajinal muayene (digital muayene) çoğunlukla yeterli olur, nadiren perineometre testine ihtiyaç olur. İdrar kaçırma şikayeti varsa ürodinami testi hastalığın tipini belirlemede ve tedavi yöntemini seçmede faydalı olur.

Organ sarkmalarını engellemek amacıyla da yapılabilir

Vajina, rahim ve idrar torbası sarkmalarını engellemek için Kegel egzersizleri faydalı olabilmektedir. Kısmi olarak da dışkı kaçırma durumunda yardımcı tedavi olarak kullanılmaktadır. Vajinismus ve disparoni pubococcygeus kaslarının istemli olarak gevşetilmesi öğrenilerek tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Kegel egzersizlerinin sıklığı ne olmalıdır?

Kegel egzersizleri düzenli olarak uygulanmalı. Başlangıçta belli bir fayda sağlanıncaya kadar günde iki kez artan setler halinde yapılmalı, daha sonra etkiyi devamlı kılacak şekilde ömür boyu devam ettirilmeli.

Hangi durumlarda kegel egzersizi yapılmaz?

Kegel egzersizini herkes her durumda uygulayabilir. Önemli olan aşırıya kaçmadan yalnız pelvik taban kaslarının kullanıldığından emin olunarak uygulanmasıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Taze gelinlerimiz : (gurur duyduklarımız)

1- Derin (06/04/2010) (kk)
2- Cgdm85 (10/04/2010)
3- Ayumut (...............)
4- Hayatnur86(25/04/2010)
5- Munisse (27/04/2010) (kk)
6- Aysecikkk (30/04/2010)
7- Guinnes (30/04/2010)
8- Mızmız (05/05/2010) (kk+dr)
9- Kayra79 (06/05/2010)
10- Smooty (09/05/2010)
11- Melekupos (11/05/2010)
12- Kadriye_33 (14/05/2010)
13- Ayaznaz (28/05/2010)
14- Secir (31/05/2010)
15- lkim07 (01/06/2010)
16- Snm84 (03/06/2010) (kk)
17- Hephuzunlu (14/06/2010)
18- Crescent84 (10/07/2010) (kk+dr)
19- Ada81 (19/06/2010) (kk)
20- World_purple (...........)
21- Esra1980 (01/08/2010)
22- Elifnil58 (..............) (kk+dr)
23- İzmirli87 (18/08/2010) (kk)
24- Bae (21/08/2010)
25- Bengisu81 (28/08/2010)
26- Szn_dnzl (29/08/2010)
27- Dilbo (04/09/2010)
28- Aslıcanım (06/09/2010)
29- Yaren42 (15/09/2010)
30- Fimu (21/09/2010)
31- Edacaa (21/09/2010)
32- Betty_elt (26/09/2010)
33- Aykırı (26/09/2010)
34- Ayseligul (26/09/2010)
35- Antayse (07/10/2010)
36- Julina (10/10/2010)
37- Fillix (10/10/2010)
38- Umut84 (10/10/2010)
39- Hayat_Acil (11/10/2010)
40- Busenim (11/10/2010)
41- Suboom (13/10/2010)
42- Email (24/10/2010)
43- Yagmur82 (10/11/2010) (kk)
44- Ysmnmawi (10/11/2010) (kk)
45- Sukut (21/11/2010) (kk)
46- Zerdam (25/11/2010) (kk)
47- Fatma0000 (29/11/2010) (kk)
48- Nihalite (29/11/2010) (kk)
49- Seviim (05/12/2010) (kk)
50- Sekerparemm (............) (kk)
51- Sinemmelek (..............) (kk)
52- Aisha2010 (10/12/2010) (kk)
53- Kuzeyyildizi79 (13/12/2010) (kk)
54- Metehayal (18/12/2010) (kk)
55- Berfenur (25/12/2010) (kk)
56- Immortal3457 (31/12/2010) (kk)
57- Nihaann (31/12/2010) (kk)
58- Polimer (...............) (kk)
59- Papatyapa (04/01/2011)
60- Palyaco (07/01/2011)
61- Hndckr (10/01/2011)
62- Figen85 (10/01/2011)
63- Serenceylan (25/01/2011) (kk)
64- Cilekli_seker (28/01/2011) (kk)
65- 16450 (31/01/2011) (kk)
66- Karahilal (05/02/2011) (kk)
67- Lacivert17 (06/02/2011) (kk)
68- Ranasena (08/02/2011) (kk)
69- Cicekist (09/02/2011) (kk)
70- Yorgunumut (13/02/2011) (kk)
71- Umutluvaka (.............) (kk+dr)
72- Samm (...........) (kk)
73- Nazende_87 (05/03/2011) (kk)
74- Esra_ogt (06/03/2011) (kk)
75- Gonokok (08/03/2011) (kk)
76- Antibiyotik (14/03/2011) (kk)
77- Bilgenm (15/03/2011) (kk)
78- Vaveyla86 (20/03/2011) (kk)
79- Pando (21/03/2011) (kk)
80- Anofel20 (26/03/2011) (kk)
81- Sbaran (.............) (kk)
82- Ebruli1988 (29/03/2011) (kk)
83- Marti_2011 (02/04/2011) (kk)
84- 15beyonce (07/04/2011) (kk)
85- Yayvusu2009 (10/04/2011) (kk)
86- Sue1 (18/04/2011) (kk)
87- Asmincan (20/04/2011) (kk)
88- Nuray181 (21/04/2011) (kk)
89- Hfz_kubra (25/04/2011) (kk)
90- Yapamadımbenonu (08/05/2011) (kk)
91- Happy35 (11/05/2011) (kk)
92- Mika58 (15/05/2011) (kk)
93- Ezberbozanlale (15/05/2011) (kk)
94- Yufa (18/05/2011) (kk)
95- Sevgiliyarim (18/05/2011) (kk)
96- Nur8436 (22/05/2011) (kk)
97- İlknur34 (30/05/2011) (kk)
98- Turkuaz84 (..........) (kk)
99- Eylulgulu (09/06/2011) (kk)
100- Soyafilizim (12/06/2011) (kk)
101- Cancanek (14/06/2011) (kk)
102- Simeron (............) (kk)
103- Mukix (...........) (kk)
104- Aiysa (...........) (kk)
105- Veh (28/06/2011) (kk)
106- Minilya (28/06/2011) (kk)
107- Melek2000 (29/06/2011) (kk)
108- Balbocuu (30/06/2011) (kk)
109- Onlysea (02/07/2011) (kk)
110- Meltem2024 (06/07/2011) (kk)
111- Zeynepyaso (07/07/2011) (kk+dr)
112- Heyyyyy (14/07/2011) (kk)
113- Bulutlar (18/07/2011) (kk)
114- Kıs_gunesi (18/07/2011) (kk)
115- Yagmurcukkusu (23/07/2011) (kk)
116- Mima_50 (25/07/2011) (kk)
117- Masumcat (05/08/2011) (kk)
118- Bıdıkcan (06/08/2011) (kk)
119- Scarlet82 (16/08/2011) (kk)
120- Olsadayesek (17/08/2011) (kk)
121- Felif (17/08/2011) (kk)
122- Diamont1 (17/08/2011) (kk)
123- Vizon (18/08/2011) (kk)
124- Adi_sevda (19/08/2011) (kk)
125- Elif06 (20/08/2011) (kk)
126- Yazgulu (20/08/2011) (kk)
127- Uzgunkedicik (19/08/2011) (kk)
128- Fairymm (23/08/2011) (kk)
129- Mnk661 (26/08/2011) (kk)
130- Acemisurucu (31/08/2011) (kk)
131- Aysn_er (18/10/2011) (kk)
132- Senminay (05/09/2011) (kk)
133- Dimre (06/09/2011) (kk)
134- Yakamoz1456 (06/09/2011) (kk)
135- Poeticcry (10/09/2011) (kk)
136- Unzilee (07/09/2011) (kk)
137- _Fadime_ (08/09/2011) (kk)
138- Lalekus (08/09/2011) (kk)
139- Byn_ukala (12/09/2011) (kk)
140- Alewuska (13/09/2011) (kk)
141- Gazel81 (13/09/2011) (kk)
142- Aytutulması (14/09/2011) (kk)
143- Minelcetin (15/09/2011) (kk)
144- Ezgimm87 (17/09/2011) (kk)
145- Hellohello17 (17/09/2011) (kk)
146- Herseyim_ysf (17/09/2011) (kk)
147- Arzusunrise (20/09/2011) (kk)
148- Maviaraba (22/09/2011) (kk)
149- Albuneaa (25/09/2011) (kk+dr)
150- Firstnur87 (30/09/2011) (kk)
151- Gamzekaya (30/09/2011) (kk)
152- Jour (30/09/2011) (kk)
153- Zezeze (04/10/2011) (kk)
154- Naz8 (06/10/2011) (kk+dr)
155- Nilayy_84 (09/10/2011) (kk)
156- Vaveylam (11/10/2011) (kk)
157- Sardunya84 (11/10/2011) (kk)
158- Diloyloy (28/09/2011) (kk)
159- Pbkt (14/10/2011) (kk+dr)
160- Mucizesinsen (15/10/2011) (kk)
161- gülsevdam (15/10/2011) (kk)
162- Belinaysu (17/10/2011) (kk)
163- Diego (18/10/2011) (kk)
164- Unforgattable (18/10/2011) (kk+dr)
165- İsimsizzz (23/10/2011) (kk)
166- Maviliklere (23/10/2011) (kk)
167- 07Belinay (23/10/2011) (kk)
168- Rbarc (24/10/2011) (kk)
169- Hassascan (24/10/2011) (kk)
170- Neyzen83 (26/10/2011) (kk)
171- Gamzee91 (08/10/2011) (kk+dr)
172- Missbon (30/10/2011) (kk)
173- Papatya1980 (04/11/2011) (kk)
174- Ficklebird (11/11/2011) (kk)
175- Elis23 (11/11/2011) (kk)
176- Olessa (15/11/2011) (kk)
177- Salihabetul (18/11/2011) (kk)
178- Butter_ (19/11/2011) (kk)
179- Gencliktirask (20/11/2011) (kk)
180- Ys8276 (20/11/2011) (kk)
181- Hawaiian (21/11/2011) (kk)
182- Hediyemm (25/11/2011) (kk)
183- Karabiber34 (26/11/2011) (kk)
184- Acemkizii (26/11/2011) (kk)
185- Zencefiil (27/11/2011) (kk)
186- Reyyan87 (28/11/2011) (kk)
187- Nursesila (29/11/2011) (kk)





nerde bu millet nerde bu devlet ???? kızlar unuttuklarım haber versin

şu an :


yenip anne olan => 76 kişi
yenen => 187 kişi
egzersiz yapan => 109 kişi
tembel tenekeler => 35 kişi
düşük yapan => 10 kişi (tahmini)
toplam............>>> 407 kişi yaklaşık 1 yıl içinde bize bilgi veren vajili arkadaş :KK43:

2010 nisan ayından bu yana vajiyi yenen/yenemeyen yardım bekleyen/yazamayan sessiz okuyan kim bilir daha kimler var ?????

***lütfen bu listede adınız yoksa ekletin ne kadar çok kadının bu sıkıntıyı yaşayıp aşabildiğini herkes görsün :KK71:

 
Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende evliliğimin ilk 3 ayı vajinusmusla uğraştım evliliğimin ilk günleri kabusa dönüşmüştü ama eşim okadar anlayışlıydiki hiç sorun etmedi ben bu hastalığı kendi kendime yendim bunda eşimin desteğide çok büyük canım sakin ol kendini kasmamaya bak ama eğer kendin yenemiyosan bir doktora görünmende fayda var....
 
canım benim doktorum da vajinusmustan şüpheleniyordu sora alttan muayene yaptılar ufacık bir kist çıktı ondan acı çekiyormuşum ameliyala aldılar evliliğimin ilk senesi neler çektim çok kötü inşallah tez zaman da iyileşirsin bitanem benim şimdi iyi ama bazen acı oluyor yine idare ediyorum işte öncelikle rahat ol bu tamamen psikolojik bir şey ilişki esnasında sakın acı çekeceğini düşünme biraz hayal kurarak kendini motive et bitanem ben bu şekilde mücadele verdim zamanla geçecek sabırlı olman lazım eşinlede her şeyi çok açık bir şekilde konuş duygu ve düşüncelerini paylaş bu illeti el ele vererek atlatırsınız ancak
 
Vajinismus denilen bi bela ile ugrasıyorum.:çok üzgünüm:

Eger dermanını bilen varsa yardım etsin.yeni evliyim ve evliligim tehlikede.

ne yapacagimi bilmeyorum:sm_confused:

simdiden tesekkur ederim.:Saruboceq:

merhaba cnm heralde 6 aylık evliydin ve eşinle problemlerin vardı yanlış hatırlamıyorsam seni dövdüğünü filan yazmıştın acaba sorunlarınız bu yüzden olmasın.

arkadaşım evlendiğinden beri hiçmi birlikte olamadın bence bir dr yardım almalısın hayatım geçmiş olsun bide kendini hiç kasma bizde evlendiğimizde 3 gün ilişkiye giremedik çok acım oluyodu kafamı başka yerlere çektim bide krem filan hallettim allahtan dr bana demiştiki kendini kasma rahat bırak tadını çıkardığını düşün filan demişti.
 
nasıl bi sorun olduğu hakkında pek bilgim yok ama bence önce eşinin desteği gerekli bi arkadaş vardı burda tam 2 sene vajinusmus çekmiş ama sonra doktor yardımıyla ve eşinin desteği ile sorunu aşmış ve o kornmayıp ilk ilişki yaşadıkları ay hamile kaldı. inşallah senin de öyle olur.
 
inşallah iyileşir, düzelirsin canım, ama bunun en önemli sebebinin kulaktan dolma yanlış bilgilerin bilinçaltında yer etmesiyle psikolojinin bozulması sonucu oluştuğunu düşünüyorum.

Sonuçta eşini seviyorsan sadece buna odaklan, bütün algını eşine olan sevgine döndür, ve ona güven..
Tabi bunun için eşinin de sana destek olması gerek, bu anca ikinizin bir olup üstesinden gelebileceği bi hastalık.
 
eşinle ayrıca konuş onun sana tavırlarından dolayı strese giripte olmayabilir eşinin desteği çok önemli cnm
 
yanlış anlama ama evliliğinin 6,ayında döven birini duyunca şoke oldum.zaten şiddeti benım aklım almıyor hele hele yenı evliyken duydum inanamadım.istersen önce esımı doktora yönlendır şiddete iten sebeplerı neyse çözulsun zaten sen iyileşirsın ozman.sana ıyı davranınca.boşan dıcem ama tam bilmıyorum cok üzüldum ama en cok dayak konusuna cinsellık hersey değilsenağlama
 
kızlar benımde bı problemım var esimin cinsel anlamda bana dokunmasını ıstemıyorum.oglumun hastaydı ve 2.cocukda rısklı dedı doktor ve hamıle kalmaktan korkuyorum.hatta hıc ıstemıyorum.onun korkusundan mı bılmem yanıma koymuyorum adamı ve yanma oluyo ılıskı anında.bana yardımcı olursanız sevınırım
 
ben de ilk evlendiğimde 5 ay olmadı çok zordur emin ol bu durumu sadece çekenler bilir ve allah kimsenin başına vermesin ben akşam yine aynı konu olacak deiye işten gelmesini bile istmezdim bir ki kere jinekolojik muayane oldum ikincide hamile kaldım nası oldu bende bilmiyorum tesadüf tabi çok mutlu olduk şimdi kızım 9 günlük bu zaman zarfında son 40 haftalıkken 10a yakın çatı muayenesi yapıldı zorlada olsa sezeryanla oldum ama korku dersen hala var ama kendi kendlml teskin ediyorum o kadar muayeneden sora vajinismusluğum kalmamıştır herhal ama önce korkuların canım benin onu yeneceksi yenmeye çalışacan aslında canımız yanmıya sadece kastıığımız için biz acıtıyoruz ben birden hırsla muayene eden doktorlara yine yaptıramıyordum açamıyordum bacamı amasakin sakin benim hazır olmamı bekleyen dr. ile sorunum olmadı çatı muayenesinde eşinde önemli tavi yavaş ve sakin kasma kendini allah şifa versin umarım tedavi en iyi şekilde sonuçlanır
 
canım bende 15 gün çektim o sıkıntıyı ama eşim bana çok destek oldu.doktorla çözdük olayı anestol diye bi krem var onu verdi bunu ilişkiden önce vajinana sür eşinde vazelin sürsün kayganlaşması için dedi ve böyle bi yöntemle kurtulduk hiç korkma rahat sakin ol
 
çok sevindim eğer egzersizlere başlayıp uygularsanız bu iş bitmiş demektir..ben de kısa süre yaşadım bu durumu ......öselden isteyen arkadaşlarıma neler yaptıklarımı anlatabilirm..bu arada anestol çok az tesirli bi ilaç................yerel anestesik yani...emla krem alın ve bi fındık tanesi kadar içine sıkın arkadaşlar ve bi hafta mühlet verin kendiize her gün azar azar deneyin...........haa çok kötü durumda olanlar isee ilk öncee eşinizle aranızdaki sıcak teması kesmeyin, mesela bi gün boyunda eşinizle kucaklaşın , sırtnı okşayın , aklınıza o an olacak diye düşünmeyin..sonra da o egzersizlerre geçin önce siz sonra da eşiniz yapsın bunu,,,en son aşama ilişki...egzersizler oluyorsaaa ilişki olmuş bilin ,,bol şanslarr .............
 
ARKADAŞLAR SİZ BU EMLA KREMİNİ EGZERSİZLERDEMİ KULLANIYORSUNUZ ?

ben gleit gelen diye bir jel almıştım ondan daha memnun kalmıştım hem zararsızdı ..
 
[/kızlar önce ben yapacağım deyin kendinize ,her şeyden önce kararlı olmak ve beyninizdeki acı hissedeceğimi yok etmeniz gerekiyor..zaten acı değil hissedilen ..sızı arkadaşlar..B]
 
arkadaşlar ben 8 aylık evliyim ve evliliğimin ilk 2,5 ayında aynı sorunu yaşamıştım, çok araştırdım internetten,bizimki gibi cinselliğin tabu olduğu toplumlarda zaten çok yaygın,bi psikiyatriste gitmiştim ama adamı sevmedim,ben de internette sitesi de olan cinsel tedavi derneğinin başkanı doktor cem keçenin vajinismusun üstesinden gelmek kitabını okudum ve başardım..daha sonra konuştuğum bi psikolog bu olayı kitapla çözen ilk sizi gördüm deyip tebrik etmişti,zaten kitaptaki egzersizler bi terapistin size yaptıracaklarıyla aynı..bu sorunu yaşayanlara belki faydası olur diye söylüyorum,internetten satın alabilir ve ilerde evlenecek arkadaşlarınıza da şimdiden okutabilirsiniz,bu olayı kimin yaşicağı belli olmaz,ben ilişkiden bu kadar korkacağımı kendimi kasacağımı hiç düşünmemiştim..sonuç olarak önemli olan başarmayı istemek azimli ve en önemlisi bilinçli olmak,eşlerinizi de bu konuda bilgilendirin ki anlayışı ihmal etmesinler..
buarada nazar'cım 8 yıldır hala bu sorunu yaşıyormuşsun bu zamana kadar terapi görüp üstesinden gelmemen büyük hata, terapiyle başarı oranı çok yüksek % 90-95 oranında..lütfen daha fazla bekleme,anlatmaktan da utanma ve hemen tedaviye başla,bu kesinlikle biz kadınların suçu değil arkadaşlar,toplumun yanlış yargılarının sonucu, biz sadece kurbanız ama öyle kalmak zorunda değiliz!
 
sevgili pnr.cnr
beni çok rahatlattı yazdıkların.
dr.cem keçe'nin kitabını almak istiyorum.
benim de sorunum vajinismus ve artık çözmeye kararlıyım.
kitabı egzersizler için almak istiyorum. yani bana klasik vajinismus şudur, budur vs sebeplerini anlatmasın. işe yaradığını söylemişsin.

Kızlar
ben biraz da kendi durumumu açıklamak istiyorum. uzun bir süredir bu sıkıntım var. gittiğim ilk ve tek doktor kızlık zarının operasyonla yırtılması gerektiğini söyledi. neye uğradığımı şaşırdım. yani bana zar kalın vs demedi. hiç bir açıklama da yapmadı... çok zorunlu değilse ben bunu istemiyorum. moralim tamamen bozuldu...

ben de ilişkiye girmeye çalışırken acı ve kasılma yaşıyorum. yapabilirsem egzersizlerle bunu çözmek istiyorum. başka bir doktora gitmeden de şu egzersizleri öğrenmek istiyorum. doktor fobisi yaşadığımı söyleyebilirim şu an.

önerilerinizi bekliyorum.

----
sitede yeni olduğumu söylemeyi unuttum. siz fark etmişşinizdir nasılsa. gecenin bu saatinde paylaşılan şeyleri okumak bile beni az da olsa rahatlattı.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 1 yıl önce bende sizler gibi bu illetle mücadele ediyordum ki hatta vajinismus kadını hamile kalabilirmi die konu açmıştım görmüşsünüzdür. fakat artık böle bi sorunum yok çok şükür. sitenin birine yönlendirildim oraya üye olduktan sonra 1 haftada bu iş bitti ne çekmişim ya çok kolaymış meğer.hamile kaldım ve oğlum dünyaya geldi 3 buçuk aylık ve dünyalar benim oldu allah kimseye yaşatmasın. aksamadan yapılan egzersizlerle kesin çözüm...
 
X