Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Vazelin beni hep tahriş etti canm zeytinyağı ama saf kullandim egzersz yaparken hiç bi sıkıntı cıkmadı aparatlarıma kullannıodum hep ilk eşimle yaparkende bebe yağı kullandm daha sonra doktor bna su bazlı kayganlaştırıcı aldırttı zeytin yağı da sorun olmaz dedi kayganlaştırıcı hemen kuruduğu için ben zeytin yagıyla bebe yağına devam ettim

KiZ iste sen yonu bulmussun. Ben daha once resim attim ya buraya. Bulamayanlar vajina yonu yazdin gorsellere. Asagi dogrudur. O zaman batma hissi acima olmaz
Hımmm ya batma yada sızı hissettiğimde canım yanmıyor artık bekliyorum 2 sanine sonra geçiyor devam ediyorum korkutmuyor artık :) bide bi tecrübe daha edindim kızlar pns tam erekte olmadığı zaman başı girdikten sonra içimizde yukarı doğru kıvrılıyor ve batıyor yukarı doğru da olmayan bi yolda ilerlemeye çalıştığı için hem sızı oluyor gende tamam duvar hissediyorum ben yapamıyorum olmuyoruz diyoruz buna da dikkat edin mutlaka bizde olduğu kadar eşlerdende kaynaklana biliyor

Hımmm ya batma yada sızı hissettiğimde canım yanmıyor artık bekliyorum 2 sanine sonra geçiyor devam ediyorum korkutmuyor artık :) bide bi tecrübe daha edindim kızlar pns tam erekte olmadığı zaman başı girdikten sonra içimizde yukarı doğru kıvrılıyor ve batıyor yukarı doğru da olmayan bi yolda ilerlemeye çalıştığı için hem sızı oluyor gende tamam duvar hissediyorum ben yapamıyorum olmuyoruz diyoruz buna da dikkat edin mutlaka bizde olduğu kadar eşlerdende kaynaklana biliyor
Evet bnm benm denemelerımde penısın bası hep kıvrılıyo üstte de altta da denedım. Sert gbı gelıyo ama demek o sırada yavas yaptgm ıcın sertlıgı gıdıyo

Vazelin beni hep tahriş etti canm zeytinyağı ama saf kullandim egzersz yaparken hiç bi sıkıntı cıkmadı aparatlarıma kullannıodum hep ilk eşimle yaparkende bebe yağı kullandm daha sonra doktor bna su bazlı kayganlaştırıcı aldırttı zeytin yağı da sorun olmaz dedi kayganlaştırıcı hemen kuruduğu için ben zeytin yagıyla bebe yağına devam ettim
Bende saf zeytin yagi kullaniyotum cnm.ondan sordum bebeyagi kimyasalmoldugu icin kaşıntı ve yanma cok oluyordu teelsekkurler cnm Allah razi olsun

Evet bnm benm denemelerımde penısın bası hep kıvrılıyo üstte de altta da denedım. Sert gbı gelıyo ama demek o sırada yavas yaptgm ıcın sertlıgı gıdıyo
Penisin uzun süre erekte kalması için eşlerin hap içmesi gerekiyor en azından tam alışıp rahat alıncaya kadar biz tamamen düzelince eşlerde normale dönermiş ilaca gerek kalmazmış çünkü onlar haz almayınca zorlanıyor

Arkadaşlar merhabalar 2 sene önce çok severek evlendim ve gerdek gecemde öğrendim ki vajinusmusum.

Maddi durumdan dolayı tedavi olamadım, olamıyorum o yüzden kendi yöntemlerimle aşmak istiyorum bu lanet şeyi

Bir kaç yerde okudum vemcaine lokal anestezi bir sprey dişçiler kullanırmış bununla vajinusmusu yenen bayanlara denk geldim

Aranızda kullanıp yenen var mı?

Başka türlü kendim nasıl yenebilirim Allah rızası için bir yardım edin bana

Allah korusun evliliğim boşanmaya gidecek bu sebepten dolayı çok korkuyorum. :KK43:

Arkadaşlar merhabalar 2 sene önce çok severek evlendim ve gerdek gecemde öğrendim ki vajinusmusum.

Maddi durumdan dolayı tedavi olamadım, olamıyorum o yüzden kendi yöntemlerimle aşmak istiyorum bu lanet şeyi

Bir kaç yerde okudum vemcaine lokal anestezi bir sprey dişçiler kullanırmış bununla vajinusmusu yenen bayanlara denk geldim

Allah korusun evliliğim boşanmaya gidecek bu sebepten dolayı çok korkuyorum. :KK43:

Allah göstermesin canım öyle düşünmeyin
Evet o spreyin çok etkisi oluyor ama spreyi sıkıp direk penisi alamazsın galiba egzersiz yapman gerek sonra aparatlarla çalışırsın vajenin genişleyince sen yavaş yavaş alışıyorsun sonra eşinle denemelere başlarsın eşini ilk alınca zaten o korkun geçer alıp alışmaya başlarsın

Allah göstermesin canım öyle düşünmeyin
Evet o spreyin çok etkisi oluyor ama spreyi sıkıp direk penisi alamazsın galiba egzersiz yapman gerek sonra aparatlarla çalışırsın vajenin genişleyince sen yavaş yavaş alışıyorsun sonra eşinle denemelere başlarsın eşini ilk alınca zaten o korkun geçer alıp alışmaya başlarsın

egzersiz yapmadan spreyi sıksam neden alamam ki ben acıyacak korkusuyla yapamıyorum uyusursa bişey hıssetmem yaparım diye dusunuyorum.

egzersiz yapmadan spreyi sıksam neden alamam ki ben acıyacak korkusuyla yapamıyorum uyusursa bişey hıssetmem yaparım diye dusunuyorum.
egzersizle bu spreyin ne alakasi var anlamadim bende kullandim bu spreyi harika bisey iki kere disina iki kere de vajinanin icine sık hemen uyusuyor eger daha once iliski yasamadiysan rahat edersin aci hissin kaybolur korkmana gerek yok yani.

egzersizle bu spreyin ne alakasi var anlamadim bende kullandim bu spreyi harika bisey iki kere disina iki kere de vajinanin icine sık hemen uyusuyor eger daha once iliski yasamadiysan rahat edersin aci hissin kaybolur korkmana gerek yok yani.

Daha önce hiç ilişki yaşamadım. Sadece sevişme tarzı oluyordu birleşme yasamadık. Acıyacak korkusuylada denemedık hıc. Şimdi sorum şu ki ben spreyı aldım direk soreyı sıkıp ilişkiye hirersem his olur mu ağrı olur mu onu merak ediyorum.

Egzersizden sonra eşli deneme henen yapiliyormu arkadaslar

Ikı parmaği kolaylıkla aldıktan sonra eşlilere geçılıo canm bn ole yaptım hatta parmak alamıodum ıkıliyi yani parmagım teki kayıodu falan doğru düzgün durmuodu 20 25 li kulak çöpüyle aparat yapıp eşliye geçtim rahat oldu canm

Ikı parmaği kolaylıkla aldıktan sonra eşlilere geçılıo canm bn ole yaptım hatta parmak alamıodum ıkıliyi yani parmagım teki kayıodu falan doğru düzgün durmuodu 20 25 li kulak çöpüyle aparat yapıp eşliye geçtim rahat oldu canm
Ayni gün mu yaptın cnm. Egzersiz yaparken ayni gün eşli deneme mi yaptın birde egzersiz kac gun yaptin kuzum

Herkese merhaba,
Vajinismusu yenişimin üstünden 1.5 sene geçtikten sonra sizinle deneyimimi paylaşmak için yazıyorum. Umarım birilerine yardımcı olabilirim. Hastalığı farkedişim partnerimle beraber olmayı denediğim zaman oldu. Öncesinde jinekoloğa gittiğim zamanlar tansiyonum düşerdi, korkardım ama konuyu vajinismusa bağlamazdım. Gerçekle yüzleşince önce internetten yerli yabancı ne bulduysam okudum. Sonra konunun benim tek başıma başa çıkamayacağım kadar büyük olduğunu farkettim ve bir psikoloğa gitmeye başladım. Vajinismus konusunda bilgisi çok kısıtlıydı, bıraktım. Forumlarda da çok adı geçen isimlerden birine gittim biraz yol kat ettiysem de parmak egzersizlerinde takıldım. Günler benim için kabusa dönmüştü ve aklımda sürekli bu konu vardı. Partnerim süreç boyunca hep anlayışlı olduysa bile ben kendimi bir süre sonra depresyonda hissetmeye başladım. Konunun üstüne daha fazla gidersem kafayı yiyeceğimi düşündüm ve bir süre konuyu bıraktım. Parmak egzersizlerini yapamıyordum ve çok sinirlerim bozulmuştu. Enerjimi topladığımda kendime bir psikiyatrist buldum. Vajinismus odaklı olmadan yoğun bir şekilde seanslara gitmeye başladım. Doktor kontrolünde ve terapi eşliğinde hafif bir antidepresana başladım. Parmak egzersizleri yerine çok ufak vibratörlerle çalışmaya karar verdim. İlk önce internette gördüğüm en ufak vibratörden sipariş verdim, sırt üstü uzanıp derin nefes alarak kayganlaştırıcıyla çalıştım. 10-15 gün hemen hemen her akşam çalışarak sonuna kadar sokmayı başardım! Ama vibratör penisle kıyaslanamayacak kadar ufaktı. İkinci bir vibratör aldım, biraz daha büyük olan bu vibratörle de bir süre çalıştım. İlk başlarda hiç yapamıyordum ama derin nefes alarak sakinleşerek çalıştım. Maalesef hiç zevk almıyordum ve zevk almaya çalışarak bu egzersizleri yapmak daha da eziyet geliyordu o yüzden televizyonda sevdiğim herhangi bir diziyi açıp dikkatimi diziye verirken bir yandan parmağımla vibratörü itiyordum. İki vibratör daha alıp bunlarla da çalıştım, zevk almadığım için büyük olanların tamamını içime sokmakta zorlandım ama yine de kendime güvenim kesinlikle yerine geldi. Bir süre sonra en ufak vibratörle başlayıp en büyüğüne kadar sırayla hepsiyle çalışıyordum. Her gün hepsini sokmayı başardığımı söyleyemem ama parmakla kat edemediğim kadar büyük yol kat ettim. Egzersizlerin hepsini sırt üstü uzanarak yaptığım için partnerimle de aynı pozisyonda denedim ve bu şekilde başardım. Yine de ilk 5-10 ilişkide bacaklarımı sıkmaya ve huysuzluk yapmaya devam ediyordum ama zamanla hemen hemen hepsi geçti. Hala çoğu hemcinsim gibi rahat beraber olamıyorum, ilk başta hep sırt üstü olmak istiyorum ama bu da zamanla yeneceğim bir konu :) Şu an rahatlıkla tampon takıyorum, fitil koyabiliyorum. Vibratörlerin hepsini çöpe atmıştım, farklı pozisyonlarda da rahat olabilmek için ve bu kez ateşkes yapıp zevk alabilmek için yeni bir tane almayı düşünüyorum. Kısacası herkesin deneyimi kendisine göre ama yılmayın. Benim konuyu fark edişim ve çözüşüm arasında hemen hemen 1.5 yıl geçti. Ben farklı farklı bir çok tedavi denedikten sonra çözümü önce bir psikiyatriste gidip sakinleşip psikolojimi toplamakta sonra da parmak egzersizi yerine kendime irili ufaklı aldığım vibratörlerle çalışmakta buldum. Vibratör çalışmasıyla konuyu çözüşüm ise yaklaşık 2-3 ay almıştır. Partnerim ne kadar anlayışlı olursa olsun, çalışmayı kendi hızıma ve cesaretime göre yapmak istedim. Moralinizi bozmayın, insanların kötü tecrübelerinin sizi etkilemesine izin vermeyin, cesur olun, ister internetten ister seks shoplardan kendinize minicik bir vibratör ve kayganlaştırıcı alarak başlayabilirsiniz :)

Hayrr.canm aynı gün değil yenmezden önce bı buçuk ayy aralıklarla egzersz yaptım hergün yapmasamda üçgünde bi yapmaya özen gösterdm ilk kulak çöpüyşe başladm sonra serce parmak sonra orta parmak ve kulak çöplerini 5 10 20 liyapıp soktum en son 25li soktum ve 20 25liyı sokmaya başlayınca eşli denemeye gectım. Ve basardım şükür. Egzersz önmli tatlım beyini alıştırıosun oraya bişeyler girceğini görüp inanıosun yapcagina güven gelıyoo ve acılıyo orası inşallh yardımcı olmuşumdur

Back
X