• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus ve adet düzensizliği

masraf

Deli ruh hali iyi gelir ama biz cok abarttik.
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
2.787
2.984
373
merhaba doktor hanım, diğer konulara baktım fakat tam cevap bulamadım derdime. bunun için ben de yaşadıklarımı anlatıp danışmak istiyorum.
bir buçuk yıldır evliyim ve vajinismusum.aynı zamanda ilk adetimden beri adet düzensizliğim var, jinekoloğa bunun için gittim fakat vajinismus yüzünden alttan muayene olamadım. ultrasonla baktı doktor, herhangi bir sorun yok ama tam ilişki olmamış belki bunun için ara kanaman oluyordur dedi. ben evlenmekle alakası olmadığını evlenmeden önce de düzensizliğim olduğunu söyledim ama ilaç falan vermedi bekle tam ilişki olsun öyle bakalım dedi.
daha sonra belki başka bir sebeptendir diye dahiliyeye gittim adet düzensizliği için ve hafif hipotrioid teşhisi koydu doktor. ilaç vermeyecekti ama işin içinde adet düzensizliği de var hap verelim bunu bitir tekrar bakalım dedi. hapın bitmesine bir hafta falan var fakat benim zaten olmayan adet düzenimin üzerine bir de adetimin uzun sürmesi eklendi.
kafam çok karıştı ne yapmalıyım sizce? :çok üzgünüm:

merhaba doktor hanım, diğer konulara baktım fakat tam cevap bulamadım derdime. bunun için ben de yaşadıklarımı anlatıp danışmak istiyorum.
bir buçuk yıldır evliyim ve vajinismusum.aynı zamanda ilk adetimden beri adet düzensizliğim var, jinekoloğa bunun için gittim fakat vajinismus yüzünden alttan muayene olamadım. ultrasonla baktı doktor, herhangi bir sorun yok ama tam ilişki olmamış belki bunun için ara kanaman oluyordur dedi. ben evlenmekle alakası olmadığını evlenmeden önce de düzensizliğim olduğunu söyledim ama ilaç falan vermedi bekle tam ilişki olsun öyle bakalım dedi.
daha sonra belki başka bir sebeptendir diye dahiliyeye gittim adet düzensizliği için ve hafif hipotrioid teşhisi koydu doktor. ilaç vermeyecekti ama işin içinde adet düzensizliği de var hap verelim bunu bitir tekrar bakalım dedi. hapın bitmesine bir hafta falan var fakat benim zaten olmayan adet düzenimin üzerine bir de adetimin uzun sürmesi eklendi.
kafam çok karıştı ne yapmalıyım sizce? :çok üzgünüm:
selam öncelik hangi sorununa verilmeli sen karar vermelisin. adetlerini düzene koymak çok kolay, tiroid problemin için ilaç başalamışsın zaten başka bir sakıoncan yoksa doğum kontrol hapı da başlanır ve adet düzene girer. vajinismus için mutlaka seks terapisti denilen ve cinsel işlev bozukluklarında uzmanlaşmış, psikayatr veya psikologlardan çift olarak yardım alın. sorun uzayıp, içinden çıkılmaz bir hal almasın.

peki doğum kontrol hapını sürekli mi kullanmalıyım yani yarın çocuk istediğimizde bırakırsam yine düzensiz olacak o zaman adetlerim?

peki doğum kontrol hapını sürekli mi kullanmalıyım yani yarın çocuk istediğimizde bırakırsam yine düzensiz olacak o zaman adetlerim?

doğum kontrol hapları kullanıldıkları dönem içinde etkinlik gösterir. bıraktığınızada gebe kalmak için başka bir engeliniz yok ise elbette gebe kalabilirsiniz.

peki doktor hanım, çok teşekkür ederim :)

merhaba doktor hanım sitede dolaşırken tesadüfen gördüm yorumlarınızı ben yaklaşık 2yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum bir kızım var 2.5 yaşında artık kullanmak istemiyorum e tabi çocukta istemiyorum şöyle sorim 4 nisanda hapı bıraktım 8 nisanda adet gördüm ve bitti hesaplarıma göre mayıs 6 da adet görmem gerekiyordu ama görmedim. doktoruma bir türlü ulaşamadım adet görseydim sonunda smear testimi yaptıracaktım ama görmedim.adet görmemem normalmi hamile kalma olasılığım varmı çünkü bu zaman içerisindede başka şekilde korunduk:(

merhaba doktor hanım sitede dolaşırken tesadüfen gördüm yorumlarınızı ben yaklaşık 2yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum bir kızım var 2.5 yaşında artık kullanmak istemiyorum e tabi çocukta istemiyorum şöyle sorim 4 nisanda hapı bıraktım 8 nisanda adet gördüm ve bitti hesaplarıma göre mayıs 6 da adet görmem gerekiyordu ama görmedim. Doktoruma bir türlü ulaşamadım adet görseydim sonunda smear testimi yaptıracaktım ama görmedim.adet görmemem normalmi hamile kalma olasılığım varmı çünkü bu zaman içerisindede başka şekilde korunduk:(

selam korunmayı tam olarak bırakmamışsınız belki ilacı kesmekten kaynaklı bu ay yumurtlamada sorun gecikme olmuş olabilir. Tabii bu iyi niyetli bir düşünce gebelik testi yaptırmadan gebe olmadığınızı ispatlayamayacağımdan doktorunuza ulaşmanıza da gerek yok, kanda gebelik testi heryerde rahatlıkla yapılabilir onu yaptırıp doktorunuza öyle de ulaşabilirsiniz. Gebelik yok ise sizi muayene eder durumunuzu saptar. Herşey gönlünüzce olsun.

Back
X