Daha önceki yorumumu kopyaladım bu arada. Ben vajinismus iken çalışmıyordum ve tüm günüm bunu düşünmekle geçiyordu. Eşimi çok sevmeme rağmen yapamazsak ayrılırız gibi saçma düşüncelre girmiştim eşim çok anlayışlı olmasına rağmen. Yani kısa sürede yenmekten başka çarem yok gibi görmüştüm çünkü bence gerçekten çok zor bir psikoloji. İyi ki de böyle görmüşüm yoksa daha çok uğraşırdım. Burada bana özelden çok yardımcı olan ablalar oldu hepsinin tavsiyesini denedim. (Hepsine hala dua ederim

)Bana ne denilirse uyguladım. Size ne tavsiye verilirse siz de uygulamalısınız çünkü size neyin iyi geleceğini bulmanız lazım. Dilatör mü dediler korkarım yapamam edemem demeden denemeniz lazım kegel egzersizi mi dendi yapmanız lazım burada denilenlere uymayacaksanız korkuyorum deyip kestirip atacaksanız inanın buraya derdinizi yazmanın hiçbir anlamı yok. Size bu kadar kadın acımıyor diyorsa boşuna demiyordur. Doktor da bir engeliniz olmadığını söylemiş hala dilatörden korkuyorum yazanlar oluyor korkuyorsanız bile devam edin ki alışın. 14 yıl çooook uzun bir süre. Ve asla bu kadar beklemeye değer değil. Dünyada bu sorunu yaşayan tek kadın da siz değilsiniz herkes bir şekilde acısa da devam etti ki yendi, bu süreçte belki ağladı üzüldü ama devam etti.
Ben ilişkiye giremediğimi fark eder etmez jinekoloğa gidip fizyolojik bir engel var mı bunu öğrendim önce. Doktor bana hiçbir anormallik yok İlk ilişki de gerçekleşmiş dedi ( doktordan çekindiğim için eşime acısa da bugün olacak demiştim ve yine yapamayınca eşimle denerken saçma sapan bir şeye gülmeye başladık. Daha sonra ben ne olduğunu anlamadan eşim kanadığını söyledi ve bir de baktık ki olmuş. Ertesi gün doktora gittim)
Daha sonra yine denedik ve yine yapamadığımız oldu ama eşim çok destek oldu hep beni rahatlattı ve ben ilkini yapabildiğimiz için daha rahattım artık. Eşimşn yanında parmağımla deneyince hiç acımadığını fark ettim. Çok araştırdım çok video izledim bu konuyla alakalı. Daha sonraki denememizde öpüşerek denedik ve bu da beni çok rahatlattı. Siz de sizi gevşetecek bir şeyler varsa bununla deneyebilirsiniz. İlişkiye giremiyor olmanız eğer fizyolojik bir engeliniz yoksa tamamen kaslarınızı sıkmanızla alakalı. Ben yeneli 6 ay oluyor ama kaslarımı sıkarsam kendimi kasarsam ben de yapamam mesela. Dar vs diye kendinizi kandırmayın ben de ilk başlarda acaba dar da ondan mı diye düşünüyordum ama bu yapamadıpımız için kendimizi kandırmak oluyor. Tamamen sakin kalmanız ve bir kerelik acı yaşasanız bile bunun bu psikolojide kalmaktan dahakolay olduğunu bilemeniz gerekiyor. Kendinizi kastıgınızı poponuza iğne yapılacakmış gibi hissetmenizden anlayabilirsiniz demişti burdan biri. İlişki esnasında kaslarınız çişinizi yaparkenki kadar rahat olmalı. Ve eğer ilk ilişkiniz gerçekleşmediyse biraz acı yaşayacağınızı kabul etmelisiniz ama asla dayanılmaz bir acı değil. Bir kerelik ve çok kısa. Daha sonrasında da kaslarınızı sıkmamayı öğrenene kadar acı hissedebilirsiniz ve bu da normaldir ve yine çok katlanılmaz bir acı asla değildir. Denerken gerginlikten ıslanamayabilirsiniz kesinlikle jel kullanmanızı öneririm. Hem kendinize hem eşinize bol bol sürün. Bazı kayganlastırıcılar cok cabuk kuruyabılıyor kuruyunca eger suyla ıslatırsanız eskisinden daha kaygan oluyor. Pozisyon olarak doğum posizyonu deniyor sanırım bunu öneririm. Bir de bunu yapılması gereken bir görev olarak görmemelisiniz. Kendiniz de istemelisiniz. Bunun zevkli bir şey olduğunu bilip kabul edip kendiniz için yapmak istemelisiniz eşinizi mutlu etmek için değil. Allah kadınları buna uygun yaratmış sizin o bölgeye bir sey giremegeceği inacınız yaradılışımıza ters bunu bu durumun içerisindeyken fark edemegebiliyoruz. Son olarak bunun bir süreç olduğunu bilmeniz bir gün gececeğine inanmanız gerekiyor. Ve derdi veren Allah çözümünü de vermiş. %100 tedavi oranı ben hiçbir hasalıkta duymadım mesela ama bunun var tedavisi. Bu durumu çözmek için eğer dilatör kullanmanız gerekiyorsa yapamam edemem demeden denemeniz gerekiyor. Eğer hiç yapamıyorsanız doktora gitmeniz gerekiyor. Umarım en kısa sürede aşarsınız. Bebek konusunda söylediklerimi de tekrardan bir düşünün