Vajinismus?

Foreverfriend

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
14
1
1
31
Herkese merhaba öncelikle. Bu soruyu sorup sormama konusunda çok kararsız kaldım. Ben evli değilim ama bu hastalığı öğrendiğimden beri ara ara aklıma geliyor ve çok üzülüyorum korkuyorum. Benim cinsellikle ilgili bir korkum olmadı ama bazen önüme bir anda cinsel içerikli bi fotoğraf gelince misal vajina bölgemde kasılma mı bilmiyorum ama farklı bir şeyler oluyor. Çok büyük bir kasılma gibi değil ama ne biliyim. Aklima takılıyor üzülüyorum girip yazılarınızı okuyorum. Allah bu dertle uğraşanlara acil şifalar versin hepinizi çok seviyorum tanımadan. Zorlu bir süreç ama eminim asacaksiniz. Bu durumu atlatan ablalarimdan kardeslerimden fikir almak istiyorum. Daha başıma gelmeden takip dusunmekten yoruldum ve sürekli kendimi kontrol ediyorum acaba kasiyo muyum falan diye. Cinsel içerikli bi şeyi kendim acinca gayet rahatım aslında böyle bi kasılma hissi olmuyor. Sizce bi anda karşıma çıkınca hissettiğim nedir ufak bir kasılma mı, bu bir sorun olur mu? Bir de ben eskiden sanki bunları görürsem oradan bi şeyler akacak ve benim boy abdestim bozulacak sanıp kendimi sikardim ama bunu düzelttim şimdi sıkmıyorum. Biraz takıntılı bir insanım lütfen bana yardımcı olun şunu kafamdan sileym :( hepizinixe iyi günler diliyorum

Bunu dusundum ama sadece anti depresan veriyorlar.

sadece antidepresan vermiyorlar siz depresif değil anksiyete sahibisiniz mesela. daha vajinismus olmadan vajinismusum diye panik olmak psikiyatriye gitmeden çözülebilecek bir şey değil. bu gidişle kendi kendinizi zorla vajinismus hastası yapacaksınız.

vajina kaslarını her kadın istemli sıkıp bırakabilir zaten kolumuz bacağımız gibi hissettiğiniz de bu.

sadece antidepresan vermiyorlar siz depresif değil anksiyete sahibisiniz mesela. daha vajinismus olmadan vajinismusum diye panik olmak psikiyatriye gitmeden çözülebilecek bir şey değil. bu gidişle kendi kendinizi zorla vajinismus hastası yapacaksınız.

vajina kaslarını her kadın istemli sıkıp bırakabilir zaten kolumuz bacağımız gibi hissettiğiniz de bu.
Yani hissettiğim şey bir problem değil bunu hissetmem normal mi? Hafif bir kasılma hissi gibi. Acaba korkuyorum bu yüzden istemsiz mi oluyor diye dusundum. Bunu aşmak istediğim için size sormak istedim. Bende anksiyete olduğunu düşünüyorum çünkü bu konuyu kafamdan silsem başka bir şeyi takarim kendi kendine yenemez miyim

Muhtemelen cinsel içerikli fotoğraflardan tahrik oluyorsunuz.

Ne yazık ki tahrik olmayı hastalık sanan bir genç kadın var karşımızda.

Vücudunuzu tanıyın, öğrenin lütfen. Bunlar ayıp şeyler değil.
:( Gerçekten bende öyle düşündüm acaba tahrik hissi mi diye. Ama hafif bir kasılma gibi olduğu için korktum. Tahrik hissi kasilmayi beraberinde getirir mi?

Cinselliği ülkemizdeki kadınlara korkulacak utanılacak birşey diye öğretince böyle durumlar ortaya çıkıyor işte...lütfen açın okuyun biraz,yaşadığınız normal,ama siz bu tarz baskıcı düşüncelerden kendinize takıntı yapmışsınız.ne zaman gelişecek değişecek bu ülke anlamıyorum.

Cinselliği ülkemizdeki kadınlara korkulacak utanılacak birşey diye öğretince böyle durumlar ortaya çıkıyor işte...lütfen açın okuyun biraz,yaşadığınız normal,ama siz bu tarz baskıcı düşüncelerden kendinize takıntı yapmışsınız.ne zaman gelişecek değişecek bu ülke anlamıyorum.
Haklısınız. Sadece hissettiğim şey etkilenmekten değil sanki kendimi sıkıyormuşum gibi... :(

Bi fotoğrafla orgazm olmuyorum ama o his orgazm hissi değilki. Hafif sanki kendini sıkmak gibi ne biliyim çok fazla sıkmak değil tabi. Yaptım evet...

Orgazm öğrenilen bişeydir. Öyle ha deyince olmaz zaten.
Bedenini tanıyacaksın, nelerden hoşlanıyorsun öğreneceksin.
İlerde partnerin olduğunda birlikte de bir çok şey keşfedeceksiniz.

Şimdilik bir sorunun yokç sadece tahrik oluyorsun. Çok normal şeyler bunlar. Vajinismus falan da değilsin korkma. Cinsellik, sevişmek korkulacak bişey değil.

Orgazm öğrenilen bişeydir. Öyle ha deyince olmaz zaten.
Bedenini tanıyacaksın, nelerden hoşlanıyorsun öğreneceksin.
İlerde partnerin olduğunda birlikte de bir çok şey keşfedeceksiniz.

Şimdilik bir sorunun yokç sadece tahrik oluyorsun. Çok normal şeyler bunlar. Vajinismus falan da değilsin korkma. Cinsellik, sevişmek korkulacak bişey değil.
Teşekkür ederim. Öyle umuyorum... Kafamdan silsem kendimi kontrol etmemeye çalışsam daha iyi olacak :)

Okb olabilirsiniz anksiyeteden ziyade ben de de hastaliklara karsi takinti oluyodu sonra o hastalikla ilgili bisey görsem okusam birden aynisi bana da oluyodu yani istemsiz bisey bu siz istemeden oluyo oyle dusunuyorum ben.Takıntı sonucta.Başka seylerle ugrasin daha cok film izleyin kitap okuyun kafanız baska seylerle mesgul olsun azalir

Okb olabilirsiniz anksiyeteden ziyade ben de de hastaliklara karsi takinti oluyodu sonra o hastalikla ilgili bisey görsem okusam birden aynisi bana da oluyodu yani istemsiz bisey bu siz istemeden oluyo oyle dusunuyorum ben.Takıntı sonucta.Başka seylerle ugrasin daha cok film izleyin kitap okuyun kafanız baska seylerle mesgul olsun azalir
Siz yenebildiniz mi? Bende öyle yapacağım

Back
X