Vajinismuslu hamile kalirsa ne yapmali

Elif066

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2025
32
1
1
33
Merhaba bayanlar ben vajinismustum 4 ay sonra yendim dedim. Ilk beraberlikte hamile kaldım ama cinsel ilişki tam anlamıyla rayına oturmadı benim izin verdiğim zaman ve şekilde oldu. Geçenlerde agrım olunca hastaneye gittim parmak muayenesi yaptı o günden beri daha fazla kasilmaya başladım ve korkuyorum muayeneden çünkü çok ağrı duydum sanırım tam atlatamamışım vajinismusu tetikledi dedi doktor. Şimdi ne yapacagimi bilmiyorum kimisi normal ol diyor kimisi sezeryan benim gibi olan var mı ben normal doğum yapabilir miyim bilginiz var mı bu konuda

Kendine güveniyorsan yaparsın normal doğum.
Ben sezeryan oldum.

Sağlıkla alın kucağınıza, daha ileri haftalarda verirsiniz kararınızı. Bir riskiniz yoksa ilişkiye de devam edin. Doğum sonrası belki tekrar zorlanabilirsiniz geçici bir süre.

Sağlıkla alın kucağınıza, daha ileri haftalarda verirsiniz kararınızı. Bir riskiniz yoksa ilişkiye de devam edin. Doğum sonrası belki tekrar zorlanabilirsiniz geçici bir süre.
Doğum yaklaştı şuan 2 ya da 3 hafta kaldı. Çok orta bir noktadayım. Vajinismus olan normal doğum yapabilir mi bunu bilmiyorum. Ebe dediki 2 parmak muayenesi seni zorlamış ama ordan bebeğin kafası çıkacak. Yani kaslar izin verir mi doğuma bunu bilmiyorum

Zorlanacaksanız, bacaklarınızı sıkacaksanız bu doğum sizin iyi geçmez. Az vakit kalmış önemli olan sağlıkla kucağınıza almanız.

Zorlanacaksanız, bacaklarınızı sıkacaksanız bu doğum sizin iyi geçmez. Az vakit kalmış önemli olan sağlıkla kucağınıza almanız.
Işte biraz yendim normal ultrasonla muayenede bacaklarımı kapatmıyorum. Parmak muayesinde ağrım oldu onun içinde parmak çalışıyorum. Çok az bir ağrı oluyor o yüzden tereddutluyum hangi doğum diye.

Açılmanız iyi olursa normal doğum olur
Ama o anda kasma sıkma olursa olmaz
Sezeryan olun derim o yüzden

Işte biraz yendim normal ultrasonla muayenede bacaklarımı kapatmıyorum. Parmak muayesinde ağrım oldu onun içinde parmak çalışıyorum. Çok az bir ağrı oluyor o yüzden tereddutluyum hangi doğum diye.
Vajinal doğum istiyorsanız ben motivasyonunuzu düşürmek istemem. Ama doğum pat diye gerekleşmiyor dizilerdeki gibi, saatlerce sürüyor. Defalarca muayeneden geçebilirsiniz. Şu an klasik müzik falan açın, gözünüzü kapatıp kendinize olumlu telkinlerde bulunun, rahatlarsınız en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…