- 19 Ağustos 2025
- 8
- 0
- 1
- 29
- Konu Sahibi someonefromtheworld
-
Benim için en zor kısım kabullenmekti. Uzun süre tek başıma aşmaya çalıştım ama olmadığını görünce bir uzmana gitmeye karar verdim. Doktorum bana sürecin aslında düşündüğüm kadar korkutucu olmadığını gösterdi. Önce zihnimdeki korkuları anlamama yardımcı oldu, sonra da egzersizlerle yavaş yavaş ilerledik. İlk başlarda çok zorlandım ama küçük adımlarla başarabileceğimi gördükçe özgüvenim arttı. Şunu söyleyebilirim: Hiçbir şekilde imkansız değil. Yeter ki pes etmeyin ve destek almaktan çekinmeyin. Zamanla hayatınızın en büyük kabusu sandığınız şey, aslında aşılabilir bir süreç haline geliyor.Nasıl aştınız tedavi süreci nasıldı yardımcı olabilir misiniz
Bnde 1aydır evliyim sureklı agrı yasıyorum ılıskı sırasında yarıya kadar alıyorum devamı olmuyor spreyle denemeyı dusunuyoruz sızcede dogru karar vermısmıyzMerhaba kızlar,
Belki birçoğunuz gibi ben de bu konuyu uzun süre içimde yaşadım. “Neden ben?”, “Acaba hiç düzelmeyecek mi?”, “Normal miyim?” diye kendi kendimi yedim durdum. Kimseye açamadım, anlatamadım. Utanç, korku, suçluluk… Hepsi bir aradaydı.
Bir gün artık böyle devam edemeyeceğime karar verdim. Tedaviye başlamak çok zor bir karardı, ama hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biri oldu. İlk seansımda bile kalbim yerinden çıkacak gibiydi, ama yavaş yavaş içimdeki kaygıların azaldığını fark ettim.
Süreç bazen kolay olmadı, bazen “yapamayacağım” diye ağladım. Ama küçük küçük adımlarla ilerledikçe aslında sandığım kadar imkânsız olmadığını gördüm. Kendime güvenim geri geldi, bedenimi tanımaya başladım, korkularımın yerini umut aldı.
Şimdi arkama dönüp baktığımda o karanlık günlerin ne kadar geride kaldığını görüyorum. Ve en çok da şu duyguyu yaşıyorum: “Keşke daha önce başlasaydım.”
Bunu yazmamın tek sebebi, bu satırları okuyan ve belki de aynı kaygıları yaşayan kadınlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak. Vajinismus kader değil, tedavisi var. Yalnız başınıza zor olabilir. Doğru destekle ve biraz sabırla bu yol aşılabiliyor. Ben bu süreçte Nazife Ergen Micozkadıoğlu ile çalıştım ve onun sabrı, anlayışı sayesinde yol alabildim.Sadece 4 seans gibi kısa bir sürede bunu yendim. İyi ki böyle bir destek almışım diyorum. Siz de böyle bir süreçten geçiyorsanız, lütfen ertelemeyin. Vajinismus kader değil, tedavisi mümkün. Herhangi bir sorunuz varsa bana mesaj atabilirsiniz, umarım yardımcı olabilirim sizlere. Unutmayın yalnız değiliz. Bunu yaşayan sadece siz değilsiniz, milyonlarca kadın bununla savaşıyor ve yeniyor.
Hepinize sevgiler
İnşalalh en kısa zamanda atlatırsınız. Siz kendinizde vajinusmus niye oldunuz diye bağlayabildiğiniz bir şey var mı? Evlilik öncesinde anlaşılabilir ve önlenebilir bir durum mu, hiç doktora veya psikoloğa gittiniz mi?Bnde 1aydır evliyim sureklı agrı yasıyorum ılıskı sırasında yarıya kadar alıyorum devamı olmuyor spreyle denemeyı dusunuyoruz sızcede dogru karar vermısmıyz
Ben cok kasıyorum kendımı ve ıster ıstemz acı yasıyorum ılıskıyı bitirmek istiyorum esımi itiyorumİnşalalh en kısa zamanda atlatırsınız. Siz kendinizde vajinusmus niye oldunuz diye bağlayabildiğiniz bir şey var mı? Evlilik öncesinde anlaşılabilir ve önlenebilir bir durum mu, hiç doktora veya psikoloğa gittiniz mi?
Özellikle gırıslerde cok acı oluyor parmak egzersizi yapabılıyoruz ama peniste zorlanıyorumİnşalalh en kısa zamanda atlatırsınız. Siz kendinizde vajinusmus niye oldunuz diye bağlayabildiğiniz bir şey var mı? Evlilik öncesinde anlaşılabilir ve önlenebilir bir durum mu, hiç doktora veya psikoloğa gittiniz mi?
Niye acıyor, niye kendinizi kasıyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum, evlilik öncesinde korku ve tabularınız mı vardı, doktor ne diyor?Ben cok kasıyorum kendımı ve ıster ıstemz acı yasıyorum ılıskıyı bitirmek istiyorum esımi itiyorum
Gerdek gecesı korkusu vardı genel o acı korkusu doktor hıcbır sorun olmadığını belirttiNiye acıyor, niye kendinizi kasıyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum, evlilik öncesinde korku ve tabularınız me vardı, doktor nediyor?
Arkadaşlarınızın kötü tecrübelerini mi dinlediniz, bu korku bir psikologla çözülebilir ama. Doktor sorun yok dediyse psikoloğa gittiniz mi?Gerdek gecesı korkusu vardı genel o acı korkusu doktor hıcbır sorun olmadığını belirtti
bence kesinlikle doğru karar çünkü içeri alışta problem yok. kayganlaştırıcı + uyusturucu krem / spreyle çok daha kolayca bu işi halledebilirsiniz. o bölgedeki kaslar bu tepkiye alışana kadar bu şekilde devam edip sonraki süreçte uyusturucu kremi bırakmalısınız tabiki.Bnde 1aydır evliyim sureklı agrı yasıyorum ılıskı sırasında yarıya kadar alıyorum devamı olmuyor spreyle denemeyı dusunuyoruz sızcede dogru karar vermısmıyz
parmak egzersizinden ziyade dilatör çalışması sizin için daha iyi olacaktır muhtemelen, boyut boyut olduğu için kaslarınız tepkileri öğrenecek ve zorlandığınızda napmanız gerektiğiniz (gevşemeniz) daha iyi anlayacaksınızdır, ve tamamen sizin elinizde olduğu için kasıldığınızda durup gevsediğinizde devam edebilirsiniz bu sayede.Özellikle gırıslerde cok acı oluyor parmak egzersizi yapabılıyoruz ama peniste zorlanıyorum
Dilatörü alacak kadr cesaretli hısstmıyorum kendımıbence kesinlikle doğru karar çünkü içeri alışta problem yok. kayganlaştırıcı + uyusturucu krem / spreyle çok daha kolayca bu işi halledebilirsiniz. o bölgedeki kaslar bu tepkiye alışana kadar bu şekilde devam edip sonraki süreçte uyusturucu kremi bırakmalısınız tabiki.
parmak egzersizinden ziyade dilatör çalışması sizin için daha iyi olacaktır muhtemelen, boyut boyut olduğu için kaslarınız tepkileri öğrenecek ve zorlandığınızda napmanız gerektiğiniz (gevşemeniz) daha iyi anlayacaksınızdır, ve tamamen sizin elinizde olduğu için kasıldığınızda durup gevsediğinizde devam edebilirsiniz bu sayede.
parmaktan hiçbir farkı yok aslında. dilatör alıp uyusturu kremi dilatöre sürüp deneme yaparsanız kolay olduğunu göreceksiniz aslında. umarım hızlıca ilerlersiniz aşılamayacak bir şey yok inanın kendinizeDilatörü alacak kadr cesaretli hısstmıyorum kendımıparmak egzersizi gayet ıyı yapıyoruz spreye gelincede uyustgmu hissediyorum ama gırıste tekrar o acıyı yasamaktan korkuyorum
Gırınce cok canım yanıyor acaba dar oldugu içinmi kastıgım ıcın miparmaktan hiçbir farkı yok aslında. dilatör alıp uyusturu kremi dilatöre sürüp deneme yaparsanız kolay olduğunu göreceksiniz aslında. umarım hızlıca ilerlersiniz aşılamayacak bir şey yok inanın kendinize
kastığın için muhtemelen. o esnada idrarını yapar gibi rahat bırakırsan çok kolay bir şekilde halledebilirsin. ıkınmaktan bahsetmiyorum o itme eylemi olur rahatça idrar bırakır gibi yaparsan rahatlatırsın kaslarınıGırınce cok canım yanıyor acaba dar oldugu içinmi kastıgım ıcın mi
Alkol kullan diyenler oldu ama fazla bı etkisini goremedm o surecı nasıl atlatablrm acaba tek gırıste sorun yasıyorumkastığın için muhtemelen. o esnada idrarını yapar gibi rahat bırakırsan çok kolay bir şekilde halledebilirsin. ıkınmaktan bahsetmiyorum o itme eylemi olur rahatça idrar bırakır gibi yaparsan rahatlatırsın kaslarını
alkol falan etki etmez, çok kaygılanıyorsan kayganlaştırıcı bölgesel uyusturan sprey yada kremle birlikte denemeni öneririm. kasları gevsek bırakman yavas yavas ilerlemeniz
jetex, anestol içerik olarak aynı kremler bu tarz bakabilirsinz. sprey bilmiyorum onu eczaneye sorarsanız daha iyi olurSprey deneyeceğiz krem vb onerınız varmdr sızın yenı olduğumuz için her girişlerde canm cok yanıyor bırakasım geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?