Vajinüsmus ve kürtaj.. lütfen beni rahatlatın :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi alik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok fazla ileri götürmedi sakin ol bu kadar dedi ama sonra henüz bişey yapmadım dedi. Bende bu kadarda canım böyle yandı desim istemeden drun elini ittirip çıkardım. Gercekten çok az bisey mi ilerliyor?

doktorun elini itterebilecek şekilde oturduğunuz için acımış olmasın?
o pozisyonda doktorun eline ulaşamamanız lazım.
hayır ileri gidiyor ama hissetmiyorsunuz. siz kastığınız için canınız acıyor.

Vajinismusla infertilitenin bir alakası yok ki. Korkan her türlü korkar bundan. Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin bu arada,Allah isteyen herkese nasip etsin. :)
Allah razı olsun amin Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Alakası var demedim zaten yani kadınlar buna katlanabiliyor onların yaşadıkları zorluklari okumak korkuyu yenmede faydası olabilir. Doğrusu doktor desteği almaktir. Çok uzun bir süre beklemiş çoktan çozmek için adım atilmaliydi diye düşünüyorum. Tabi ki düşüncelerim şahsi. Kimine kolay gelen kimine zor gelir bu da apayrı.
Allah şifa versin.

Vajinal muayene sandığınız kadar acıtmaz. Siz çok kastınız muhtemelen kendinizi. Hatta doktorlar jel kullanır rahat girsin diye. Uzman desteği aldınız mı öncesinde? Deneyin lütfen. Sağlığınız için.

doktorun elini itterebilecek şekilde oturduğunuz için acımış olmasın?
o pozisyonda doktorun eline ulaşamamanız lazım.
hayır ileri gidiyor ama hissetmiyorsunuz. siz kastığınız için canınız acıyor.
Bir bacak aşağıda bir bacak yukarıdaki desteğe gelicek sekilde hafif dik yatırılmış bi koltuktu.

Vajinal muayene sandığınız kadar acıtmaz. Siz çok kastınız muhtemelen kendinizi. Hatta doktorlar jel kullanır rahat girsin diye. Uzman desteği aldınız mı öncesinde? Deneyin lütfen. Sağlığınız için.
Almama gerek kalmadan halletik sanmıştım, ta ki bu muayeneyle karsı karşıya gelene kadar. Cinsellikte sorun yaşamıyoruz.

Vajinsmus olmayan insanlar da fenalasabilir bence,kendinizi bunun icin suclamayin. Bence bu sorunu cozmeden 2.bebege cesaret ettiginiz icin suclayin. Keske korunsaymissiniz.(tuyo:prezervatif ile daha kolay giris oluyoor..)

Sizi cok iyi anliyorum.
1.5 sene vajinismus yasadim ben de yeneli nerdeyse 9 sene oluyor. Ama vajinal muayene hala gerer beni. Cinsellikte sorun yasamadigim halde geriliyorum muayenede.
Vajinal ultrason hic zor bir sey degil ama gercekten. Kendinizi rahatlatin. Derin nefes alin. Kasmadiginiz surece hissetmeyeceksiniz bile.

Bende vajinismusu yeni atlattim dogumuma az bi zaman kaldi ve hic alttan muayene olmadim. Olmam gerekseydi bebegim icin yapmaya calisirdim drla konusun yavas yavas iteklesin yada birini okumustum aleti kendisi iceri itekleyip dr a hazirim diye sesleniyordu oylede yapabilirsiniz. Acimayacagini dusunun ve gevsemeye calisin insallah sorunsuz bi gebelik olur bebeginize saglikla kavusursunuz:)

Biz bir yıldır uğraşıyoruz olmuyor, vajinusmusla iki hamilelik, Allah ol deyince oluyor demek ki.

Yedi yildir neden destek almadiniz?
Korkunuzdan dolayi belkide saglikli bir bebegin ölümüne neden olacaksiniz
Kendinizi rahatlatin ki muayneyi yapabilsinler
Yoksa kurtaj olurum anestezi degil is
Belki saglikli bebek

Siz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?

Arkadaşım seninkü biraz pskolojik olmalı , ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım , bilen bilir ne muayeneler ne işlemlerden geçiyorsun , rahim filmi falan çektirsen demekki masada kalırsın sen , yani demem o ki çubuk gibi ince bir cihazla alttan muayene ediyor bu kadar büyük birşey değil sen kendin büyütüyorsun, kafanda bunu yenmen lazım...

Vajinal muayene korkusunu anlarım ama niye inatla beklemeden sürekli doktora gittiniz onu anlamadım. Bir anne olarak tecrübe etmiş olmanız lazım bebek küçükken ilk haftalarda karından görünmez alttan muayene ile görebilir doktor. Dayanamadım gittim demek garip geldi bana.. biraz sabretseniz 2 aylik olunca karından bakıyor zaten.

Arkadaşım seninkü biraz pskolojik olmalı , ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım , bilen bilir ne muayeneler ne işlemlerden geçiyorsun , rahim filmi falan çektirsen demekki masada kalırsın sen , yani demem o ki çubuk gibi ince bir cihazla alttan muayene ediyor bu kadar büyük birşey değil sen kendin büyütüyorsun, kafanda bunu yenmen lazım...
Bencede konu psikolojik
Problem acı olsa sezaryen dogum yapmis biri sonuc olarak.
Kendimden biliyorum sezaryende kolay bir dogum sekli degil sonucta sanildigi gibi..

Vajinsmus olmayan insanlar da fenalasabilir bence,kendinizi bunun icin suclamayin. Bence bu sorunu cozmeden 2.bebege cesaret ettiginiz icin suclayin. Keske korunsaymissiniz.(tuyo:prezervatif ile daha kolay giris oluyoor..)
Diğer yorumlarda da yazdım, 2-3yıldır cinsellikte sorun yaşamıyorduk, oğlumda 5yaşına gelince 2.cocuk olsun istedik. Vajinal muayeneden korkan normal insanlar da var, demekki vajinusmus grçmişimde olunca daha zor oldu.

Biz bir yıldır uğraşıyoruz olmuyor, vajinusmusla iki hamilelik, Allah ol deyince oluyor demek ki.
Allah herkesi farklı sınıyor, vajinüsmüsta ne kadar zor ceken bilir. Allah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin sana da, bana da inşallah.

Vajinal muayene korkusunu anlarım ama niye inatla beklemeden sürekli doktora gittiniz onu anlamadım. Bir anne olarak tecrübe etmiş olmanız lazım bebek küçükken ilk haftalarda karından görünmez alttan muayene ile görebilir doktor. Dayanamadım gittim demek garip geldi bana.. biraz sabretseniz 2 aylik olunca karından bakıyor zaten.
İlk öğrendikten bir hafta sonra gittim dr ve ilk muayenede bozulmuş gebelik olabilir dedi, o yüzden başka dra da göründük.

Bende vajinismusu yeni atlattim dogumuma az bi zaman kaldi ve hic alttan muayene olmadim. Olmam gerekseydi bebegim icin yapmaya calisirdim drla konusun yavas yavas iteklesin yada birini okumustum aleti kendisi iceri itekleyip dr a hazirim diye sesleniyordu oylede yapabilirsiniz. Acimayacagini dusunun ve gevsemeye calisin insallah sorunsuz bi gebelik olur bebeginize saglikla kavusursunuz:)
Benimde aklıma geldi kabul ederse ben alete hakim olayım bari, belki daha az gerilirim. Birde daha önce hiç vajinal muayene olmadığım için başıma ne geleceğini bilmiyordum karından baktığı gibi içinde oynatır falan sandım. Çok çok gerildim bu yüzden.

Allah herkesi farklı sınıyor, vajinüsmüsta ne kadar zor ceken bilir. Allah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin sana da, bana da inşallah.
Amin canım sağlıkla gelsin bebeğin :KK200:

Back
X