- 7 Ocak 2018
- 27.511
- 79.915
- 598
- 35
Böyle yapacağım bakalım ne kadar dayanabileceğimÇocuk sevmiyor demek ki:) Bırakın istediğini yesin nasılsa en geç 3-5 yıl sonra değişecek yeme alışkanlığı. O kadar kavga edeceğinize güzelce, hoş sohbet ile yemekeleri yiyip kalkın :) Siz yine kendi yemeğinizini yapın aile için yemeyeceği zaman kalksın kendine kızartsın köfte ve patates o kadar...

Evet canım yeniliklere kesinlikle karşı tadını dahi bilmediği şeyleri kesinlikle yemiyor akışına bıraktım artık. Ne kadar dayanabileceğimbir anne olarak günümüzün en büyük sorunlarından biri çocukların yemek seçmesi, karonhidrat ve hazır gıda abur cubur apırlıklı beslenmesi ve buna çözüm bulamamak.
aç bırakmak, abur cubur almamak, onunla yemeği birlikte pişirmek, yemekelri karışım olarak hazırlamak yemediklerini farklı forma sokup yedirmeye çalışmak bir çözüm değil kesinlikle..
ama şu da var ki herkesin sevmediği birşeyler vardır, tadını bilir ama sevmediğinden yemez saygım sonsuz ama tadını bile bilmediği şeyleri yememekte ısrarcı ise o zaman orada bir sıkıntı var demektir.
ve tek tip beslenme de doğru değil herşeyden kararında yemesi lazım ki sağlıklı olsun , yemiyor diye ölmez zayıfta kalmaz ama ilerki yaşlarda obezite vs bir ton sağlık sorunu çıkar....
benimde 3,5 yaşında kızım var okulda kendisi yer severse hepsini yer çıkan yemeğin sevmezse yemez aç gelir.
evde kahvaltılık herşeyi yer ve en sevdiği öğün kahvaltıdır, her gün süt içer, meyvenin hemen her türünü yer. köfte yemez tek yediği hazır hamburger köftesi, tavuk kırmızı et balık az miktarda tüketir. bakliyat yer ama çok değil en sevdiği kuru fasulye bakliyat türünden...
sebzeye gelirsek bizdede sorun var ama hiç yemiyor diyemem bazılarını yer bazılaını yemez bende yediklerini yedirmek için arada ısrar ederim ama yemeyeceğini bildiğim için ısrarcı olmam... eksiklik hissedersem kıa süreli vitamin desteği veriyorum.
sağlığı enerjisi yerinde sebze az yesede meyveden ve kahvaltılıklardan alıyor vitamini sorun etmiyorum.
sizin çocuk için bence yeniliklere kapalı olduğundan çoğu şeyi yemiyor bırakın böyle gitsin artık değişmez kendisi istemezse ama küçüğe odaklanın ki o yesin çeşitli gıdalar..