Yöresel Tarif Van Mutfağı

Yöresel Yemekler
BUNU MUHAKKAK yap canım çok lezzetli oluyor.. tahmin ediyorumki bir sen birde kocan var.. o yüzden bu tarif size yeterde artar bilee..
MALZEMELER..600 gram hamsi...1 su bardağı prinç.. 1 büyükçe kuru soğan.. çam fıstığı takriben iki yemek kaşığı.. kuş üzümü herkez sevmez ama ben seviyorum güzel tat katıyor ..karabiber .tuz..sıvıyağ. maydanoz..
YAPILIŞI:....
Soğanı doğra yağda fıstıkları kavur ama yakma.. yıkanan princi ekle.. kuş üzümünü karabiberi.. ve 2 bardak suyla pişir tuzunuda ekle...demlendikten sonra maydanozu ekle tek kişilik fırın kaplarına bunun gibiEki Görüntüle 1363995 hamsilerin sırtı altta gelecek şekilde diz..ama eğer evde Eki Görüntüle 1364000 bu kaplardan varsa bunlarlada oluyor..kenarlardan sarkıcak yani kabını hamsiye güzelce diz.. pilav koy..açıkta kaln kısımları kapat ve tamamen hamsiyle kapat..üzerlerine birer parça tereyağı koy 170 derece 40 dakika pişir.. bunun gibi olacakk..Eki Görüntüle 1364008 benim birebir uyguladığım tarif AFİYET olsun bebemm
Ayyy canım emeğine sağlık zahmetler edip yazmışsın uzun uzun hakkını helal et , çok teşekkür ederim :KK74::KK36: Mutlaka yapcam yapımcada resmini göndercem sana , öpüyorum:KK36:

AYRAN AŞI
Eki Görüntüle 851250
Malzemeler

1 bardak aşurelik buğday (yarma)
1 yumurta
1,5 bardak yoğurt
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
nane
Yemek Tarifi

Yoğurt tencereye konulur. içine yumurta ve un bir de tuz eklenir. güzelce çırpılır.Ayran kıvamına gelene kadar su eklenir karıştırılır.Ayrı bir tencerede buğday haşlanır (10-15 dakika kadar) kabaklar küçük küçük doğranır.Maydonozlar ayıklanıp, doğranır yoğurtlu karışımın içine buğday, prinç, maydonoz ve kabak eklenir.Sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra karıştırmadan kaynamaya bırakılır. kabaklar pişince ocaktan indirilir. üzerine az zeytin yağı gezdirilir ve nane serpilir.Afiyet olsun…
ALINTIDIR..
Ayran aşı süperdir. Ben ilk kez Ercişte, memleketimde içmiştim :)

benim eşim de bayılır ayran aşıya ayda 3-4 defa yaparım :) ohh mis tarifte yoğurdu az olmuş gibi geldi ve yoğurt mutlaka ekşi olmalı tatlı yoğurtla yapınca meze gibi oluyor . ayrıca biz yarpuz denen bir ot kullanıyoruz nane yerine o da çok güzl tat veriyor

benim eşim de bayılır ayran aşıya ayda 3-4 defa yaparım :) ohh mis tarifte yoğurdu az olmuş gibi geldi ve yoğurt mutlaka ekşi olmalı tatlı yoğurtla yapınca meze gibi oluyor . ayrıca biz yarpuz denen bir ot kullanıyoruz nane yerine o da çok güzl tat veriyor
Ah yarpuz ve diğerleri gibi mis otları heryerde bulabilsek keşke , kişniş gibi mesela ;)

Back
X