• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vanlı bir sevgiliniz varsa..

Çok haklısınız ardınızı düşünmekte. Gittiğinizi varsayalım sevgilinizin istediği gibi. Başka bir kültüre, yeni bir şehre, işe, eve, aileye, erkeğe aynı anda alışmaya çalışacaksınız. Bir yandan aklınızda 2000 km uzaklıktaki anneniz olacak. Bu arada Van'a 4-5 kez gittim. Merkezi çok gelişmiş, benim tanıdığım kadarıyla insanı çok iyi ama gelin görün ki ben bir İzmirli olarak geri dönmeme fikrini düşünmek bile istemedim. Orada bir düzen kurma fikri hiç cazip değildi benim için. Lütfen siz de iyi düşünün, pişman olmanızı hiç istemem ve pişman olacağınıza eminim.

Bende pişman olacağımdan eminim. Zaten mesele burda başlıyor. evlenirsem pişman olucam ama ayrılırsamda pişman olucam. o çok mükemmel biri çünkü. ayy ben napcam biri beni parçalasın. afedersiniz ama ne emmeye geliyorum ne gömmeye:KK57: kafam hepten karıştı valla ya :(

Bende pişman olacağımdan eminim. Zaten mesele burda başlıyor. evlenirsem pişman olucam ama ayrılırsamda pişman olucam. o çok mükemmel biri çünkü. ayy ben napcam biri beni parçalasın. afedersiniz ama ne emmeye geliyorum ne gömmeye:KK57: kafam hepten karıştı valla ya :KK43:
Peki sizin kültürel anlamda çatıştığınız hiçbir konu yok mu? Ben de böyle bir ilişki yürütmeyi denedim ama iyiliğin yetmediğini anladım ve döndüm yolun başında. Çünkü bir noktada ailelerin öğretileri devreye giriyor ve olaylara bambaşka bakmaya başlıyorsunuz. Şimdi başka biriyle çok daha mutluyum, hayata aynı yerden bakabiliyoruz çünkü.
İyi bir insan olduğuna eminim aksi halde bu kadar kafa yormazdınız. İçinizi rahat tutun, zaten her şey olacağına varıyor.

Anneniz memleketinden dolayı mı istemiyor yoksa başka nedenleri mi var?

Uzaklık birinci neden. Ama devamıda var sülale baskısı, tükürdüğümü yalamam, ben doğurdum seni benim dediğim olacak, inat yaptın ama benim inadım daha kötü, ben senden ayrılmam, sen olmazsan ben yaşayamam, sen benim hem kocam hem oğlum hem kızım hemde hayatımın anlamısın, evlenme benimde kocam yok birlikte yaşarız vs vs gibi düşünceler , hepsi birleşiyor ve benim gibi psikolijisi bozulmuş bi neden çıkıyor ortaya

Uzaklık birinci neden. Ama devamıda var sülale baskısı, tükürdüğümü yalamam, ben doğurdum seni benim dediğim olacak, inat yaptın ama benim inadım daha kötü, ben senden ayrılmam, sen olmazsan ben yaşayamam, sen benim hem kocam hem oğlum hem kızım hemde hayatımın anlamısın, evlenme benimde kocam yok birlikte yaşarız vs vs gibi düşünceler , hepsi birleşiyor ve benim gibi psikolijisi bozulmuş bi neden çıkıyor ortaya
Annenizi mazur görmelisiniz.Sanırım tek çocuksunuz ve kendisi siz evlenince yalnız kalmaktan çok korkuyor olabilir.Evlenince annenizi yanınıza almayı ya da onun yaşadığı şehre taşınmayı düşünmez misiniz?

Annenizi dinleyin. Vanda anne ne derse o olur. Babayi pek kimse takmaz saygı da pek duymazlar babaya,ama anneye taparlar. Kv elti görümce iç içe bir hayat düşünmek bile bunaltir insanı.

Zaten hep farklı bi şehir planımız vardı. Vana gitmek çok korkunç bi düşünce benim için. Ama zamannn bu noktaya getirdi bizi. zaman hep bişeyleri değiştirdi. ikimizde atanamadık. planlarımız bozuldu. o kendini tatmin edecek bi işe ve kariyere sahip şuan. vazgeçmek istemiyor doğal olarak. çok denedim tehditler ettim ayrıldım gülerce haftaalrca konuşmadım. ama su akıo yolunu buluyor. rabbim bi şekilde yolumuzu kesiştiriyor. ilahi bi güç bizi birbimize hep mecbur bırakıyor sanki. " O senin kaderin, sen bu acıları çekeceksin. sevdiğin insanlarla sınanacaksın" dior sanki bana. ben çıkamıyorum ki içinden

neden vana gitmak korkunç geliyor atanıp öğretmen olsaydınız doğuya tahin çıksaydı ne olucaktı.?Ve neden insan kaynakları yerine kendi mesleğinizi özelde yapmıyosunuz ? sınavı kazanmanız böyle zor olur tabiki

neden vana gitmak korkunç geliyor atanıp öğretmen olsaydınız doğuya tahin çıksaydı ne olucaktı.?Ve neden insan kaynakları yerine kendi mesleğinizi özelde yapmıyosunuz ? sınavı kazanmanız böyle zor olur tabiki

Çünkü çalışmak zorundaydım. Öğretmenlik yapsaydım daha düşük bi ücret alacaktım. biz üç kardeşiz evli bi ablam var. üniversite okuyan bi kız kardeşim var. annem ev hanımı. ben doğuya karşı değilim. sadece özgürlüğümü garanti almadan oraya evlenip gitmeye cesaret edemiorum. Bende mesleğimi yapmak istiyorum :( bunun için hayata pencerelerimi kapatıp işten çıkıp sadece ders çalışmam lazım. ama yapamam. çünkü sorumluluklarım var. hayat bana seçme şansı vermedi malesef

Ben olsam annemi dinlerim
Kendimi kasar kpss kazanir atamami yapar keyfime bakarım.
Hayatin gayet iyi gidiyo galiba bence ortasina incir agacı dikme.

Anneler hisseder.eger annen razi degilse bu isin sonu olmaz evlensen de hayrini goremezsin...

Back
X