• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vanlı bir sevgiliniz varsa..

Tepkim şundan dolayı doğuyu ömründe bi kez olsun görmemiş doğuyla ilgili herhangi bilgisi olmayan insanların sadece kulaktan dolma laflarla yorum yapması. Doğuda kadına önem veriliyor hanımefendi. Doğudaki insanlar batıdaki insanlara göre eğitime daha çok önem veriyorlar şartlara rağmen. Bence doğuyu görmeden gerçek anlamda öğrenmeden yorum yapmak çok yanlış. Neyse ben ne Söylesemde boş gibi umarım bi gün bnm gördüğüm güzellikleri sizde görebilirsiniz
Arkadaşım daha demin topikteydim kadının biri derdini anlatıyor doğuluyum babam beni zorla döverek akrabama verdi kocasıda onu amca kızıyla aldatıyormuş çocuklarım var ne yapıcam diye çok değer veriliyor kadına... Bize bilinmedik şeyler anlatmayın elbette ki her milletin iyisi kötüsü vardır ama birde genel tanımı vardır işte bu tanıma demin o topiği okuyunca üzüldüm

vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu :KK43:

bolum ne bilmiyorum ama herseyden once kpss ye yuklenip atanmaniz lazim. O olmadan diger hicbirsey olmaz cunku. Vanli sevgilye gelince, herkesin dusuncesi tarzi kendine, vanli olmasi neyi destirir kafa yapilari yasanti ortusuyorsa. Sadece dogulu diye gozu kapali hayir demek ne kadar yanlissa sirf uzun suredir uzaktan dogru durust tanimadan gorusmek sirf hayatta yanlizsiniz diye o kisiyi cikis yolu gibi gormek yada sirf yasini belli bir sinira yaklasiyor diye elinizin altindakiyle evlenmek cok dusunmeden bunlarda yanlis.

Sirayla gidin simdi oncelik sizin isiniz, o olduktan sonrada bakin bakalim hala akliniza yatiyormu vanli sevgiliyle evlilik. Bu arada sevgili ne isle mesgul ?Annenizin kaygilarinin sebebi nedir ?

Bence atanmadan evlenip Vana yerlesmek pek mantikli degil ama gorunus o ki atansaniz bile o adamla evlenecekseniz size Van yollari gorunuyor iyi dusunun hayat sizin.

Esim Doğulu ben batiliyim.mezhep farkliligimiz vardi ayrıca. Bu benim icin sorun olmasada ailem icin sıkıntiydi kesinlikle evlenemessin diyorlardi. Ayrildik. Isi biraktim. Telefonum elimden alindi. 3 ay hic bir sekilde ulasamadim. Ama 3 ay bana 3 yil gibi gecti o kadar ozluyordum ki.. geceleri uyuyamaz yemek yiyemez olmustum. ailem esimi ogrendiginde 5 ayimiz bitmisti. Halbuki ne kadar az bir sure degil mi... Telefonumu geri aldigimda bir suru msj. Her sabah Günaydın yazan, aralarda napiyosun askim ben iyim yazan, geceleri iyi geceler rahat uyu askim ne olursa olsun seni beklicem yazan bi adam. Bi kez daha asik oldum o adama.. ailemden gizli 2 sene daha yuruttuk. Ve soyleme karari aldim. Dedim ki anne ben evlenmek istiyorum. Sinir krizleri ve daha bir suru şey yine olmaz dediler.. babasi geldi babamla konusmak icin yok olmaz dediler. Ama bitemiyor iste ayrilamiyorum gercekten seviyorum. 5 senemiz bitti. Ve evlenme karari aldik esimle gitmeyi tercih ettim.... 1 ay sonra birlikteligimizin 10. Yilini kutlayacagiz. Evlilligimizin 5. Yili. 2 yasinda dunyalar tatlisi bi oglum var.. sukur ki keske demedim. Iyikide evlenmisim iyiki.... suanda ailem tarafinda esim bir numarali damat :) Cok seviyorlar.. aramiz eskisi gibi hic bir problemimiz yok cok sukur Rabbime...

Arkadaşım daha demin topikteydim kadının biri derdini anlatıyor doğuluyum babam beni zorla döverek akrabama verdi kocasıda onu amca kızıyla aldatıyormuş çocuklarım var ne yapıcam diye çok değer veriliyor kadına... Bize bilinmedik şeyler anlatmayın elbette ki her milletin iyisi kötüsü vardır ama birde genel tanımı vardır işte bu tanıma demin o topiği okuyunca üzüldüm
Bnm rizeli bi arkadaşım vardı aynı dediğinz gibi babası zorla başkasıyla evlendirdi. Ne oldu kız mutlu olamadı ve eski erkek arkadaşına kaçtı bir yaşındaki kızını bırakıp. Demekki böyle şeyleri doğuya mal etmemek grrekiyormuş her yerde olabiliyormuş. Kadın cinayetleri mesela doğuda mı oluyo sadece. Neyse ya kim ne isterse onu düşünsün.düşüncenizi doğru bulmuyorum ama saygı duyarım yinede...

Bnm rizeli bi arkadaşım vardı aynı dediğinz gibi babası zorla başkasıyla evlendirdi. Ne oldu kız mutlu olamadı ve eski erkek arkadaşına kaçtı bir yaşındaki kızını bırakıp. Demekki böyle şeyleri doğuya mal etmemek grrekiyormuş her yerde olabiliyormuş. Kadın cinayetleri mesela doğuda mı oluyo sadece. Neyse ya kim ne isterse onu düşünsün.düşüncenizi doğru bulmuyorum ama saygı duyarım yinede...
Ah be canım dedim ya her milletin iyisi kötüsü vardır ama geneli vardır sen Karadenizi 1 duyarsın biz Doğuyu 10 anlatabildimmi o yüzden kimseyi melek yapmayın herkes ne nasıl biliyor

Ah be canım dedim ya her milletin iyisi kötüsü vardır ama geneli vardır sen Karadenizi 1 duyarsın biz Doğuyu 10 anlatabildimmi o yüzden kimseyi melek yapmayın herkes ne nasıl biliyor
Haklısın tatlım herkes ne nasıl biliyor. Eğitimliyide biliriz eğitimsizide. Kafatası milliyetçisinide biliriz insana insan olduğu için değer verenide :KK52:

Haklısın tatlım herkes ne nasıl biliyor. Eğitimliyide biliriz eğitimsizide. Kafatası milliyetçisinide biliriz insana insan olduğu için değer verenide :KK52:
Kimseyi insanlığından yargılamadığım için her milletin iyisi de kötüsü de var ifadesini kullandım ve gerçekleri söyledim ama kim ırkçı çoktan belli oldu

vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu :KK43:
kalbinin sesini dinlemek senin elinde ama mantığına uymayan biriyse o kalbi dinlemee derimm

bazı yorumlara gerçekten çok kızdım. ama kimseyi alıntılayıp yorum yapmayacağım..

sadece şunu söylemek istedim. olurda atamanız olur ilk görev yeriniz %95 doğu olarak.
ozaman da gitmemeyi düşünecek misiniz.

Millet öyle bi anlatmış ki kendimi uzaylı gibi hissettim ben de Vanlıyım Batı'ya ya da İç Anadolu'ya gittiğim zaman kültürel anlamda (!) bi farklılık göremedim ha her yerin kendine özgü kültürel farklılıkları vardır ama öyle uç noktalarda değil, siz Van'ı şu dizilerde ağa modunda hayat yaşıyor diye mi biliyorsunuz kaçınız gelip Van'ı gördünüz çok merak ediyorum.

Tepkim şundan dolayı doğuyu ömründe bi kez olsun görmemiş doğuyla ilgili herhangi bilgisi olmayan insanların sadece kulaktan dolma laflarla yorum yapması. Doğuda kadına önem veriliyor hanımefendi. Doğudaki insanlar batıdaki insanlara göre eğitime daha çok önem veriyorlar şartlara rağmen. Bence doğuyu görmeden gerçek anlamda öğrenmeden yorum yapmak çok yanlış. Neyse ben ne Söylesemde boş gibi umarım bi gün bnm gördüğüm güzellikleri sizde görebilirsiniz
Kesinlikle herşeyi doğuya mal etmek gibi amacım yok, insanın tamamen kendini geliştirmesiyle ilgili bu durum. Kaldıki kültür çatışması yaşamak için uzağa gitmeye gerek yok, aynı şehir farklı semtlerde dahi çok uç insanlar görebilirsiniz. Bakın ben böyle bi ilişkininde içine atmam kendimi, benden çok uzak olan doğu Kültürününde içine atmamayı tercih ederim. Sanırım biraz tercih meselesi...

Fakat diğer yerlere oranla doğuda kadına verilen değerin,şartların,eğitime verilen önemin vs daha az olduğunu düşünüyorum cidden. Zaten ülkemizde kadına verilen değer belli. Ben oraya ve insanına kötü olarak bakmıyorum bakın sadece bu açıdan ele alıyorum. Doğuya atanıp yolda yürüyemeyen kadınlarımızın açtığı konularıda okuduk burda. Ama doğu insanı daha misafirperverdir derler mesela, çok zıt örnekler mevcut tabi

Sonuç olarak, belkide sizin haklılık payınız benden daha fazladır bilemiyorum. Ben gördüklerimden, okuduklarımdan yola çıkarak bu kanıya vardım. İnsanları hayatıma alırken Doğu -batı olarak elemedim hiç, böyle bi önyargım yok belirtmek isterim. Ama hayati kararlarda kültür farkını görmezden gelmem.

Canım daha önce van a atanmış ve 4 ay dayanabilmis ve Ankara lı biri olarak sana diyorum ki gitmeee sakın. O gelsin bu taraflara hersey o kadar farklı ki büyük yerde yaşayıp alisip oralarda yapamazsın bir başına. Ve evli biri olarak da diyorum ki aşk sevgi bir yere kadar bunalirsn ailen yok hasta olursun annen yok ha diyince gidilmiyor haa uçağa güvenme o kadar dolu oluyorki acil bişey de bile aynı gün içinde yer bulunmuyor bulunsa bile son gün business la gelirsin. Otobüsle o yollar bitmiyor heleki oranın kışı hiç bitmiyor. Haa gezmeye git gezmek için güzel yerler var ama işte çok kültür farkı var. Degermi aşk için dersen senin yerinde olsam yani bekarken aşk için olmeli aşk o zaman aşk derdim. Amaaa iyi halt yerdim

ben İzmir'de doğdum büyüdüm ailem Konyalı. Nişanlım Bitlis'li. ben ailemi ikna edebilmek için 1bucuk yıl ayrı kaldım ondan. ve Bitlis'te yaşama ihtimalimiz var. vazgecmemelisin hiç bir şekilde. ben 1 buçuk yıl hiç gorusmedim. ne kadar çok görücü geldi hepsini reddettim. nolursa olsun içinden biri hep, keşke olsaydı diyecek sevdiğin adamla evlenemezsen. Buna izin verme. anneni yumusatmaya çalış. mutlaka özel de olsa bir işe gir. bir yerden başla. yanında sevdiğin varken kültür farkı, iklim farkı, dil sive farkı hiç biri gözüne görünmez. ki insanları buna göre siniflandiran biri değilsen takmazsin da. Allah hakkınızda hayirlisini nasib eylesin. Ona guveniyorsan ve seviyorsan herkesi ikna edersin vazgeçme diyorum ben. :KK66:

Tabiki kişinin kendi kararıdır herkes sosyal yaşantısına uyumlu bir eş ister ama ben en çok hanım efendinin konusunda değindiği kelimelere takıldım. Mesela kim çocuğunu vana gelin vermek isterki benzeri şeyler söylemiş. Gerçekten ilginç.

Van diye kastım 2000 km uzaklık farkı. Sizin çocuğunuz yok heralde. benimde yok annelik nasıl bir duygudur bilemiyorum. ama şahsen ben babasız büyüttüğüm herşeyden koruyup kolladığım bi kız çocuğum olsa sadece çok çok çok güvenebilirsem uzaklara gitmesine izin verebilirdim. Benim için şehrin dilin ırkın hiç bir farkı yok insanlık önemli. yani takılınacak birşey yok. olsaydı zaten bunca sene bu kadar hırpalanmaya rağmen bu denli köşeye sıkışmaz vazgeçerdim. umarım anlatabilmişimdir.

bazı yorumlara gerçekten çok kızdım. ama kimseyi alıntılayıp yorum yapmayacağım..

sadece şunu söylemek istedim. olurda atamanız olur ilk görev yeriniz %95 doğu olarak.
ozaman da gitmemeyi düşünecek misiniz.

tabiki de seve seve gideceğim. Ben biyoloji öğretmeniyim. Keşke sınıf öğretmeni olupta yıllarca beni doğuda sürgün etseydiler. çok ama çok seviyorum çocukları, çocuklara birşeyler öğretmeyi. Mesela 15 aya yakın şanlıurfada bir köyde anaokulu öğretmeni olan bir arkadaşımla yaşadım o yüce duyguyu. Benim korkum sadece elimde tutunabileceğim birşey olmadan vanda yaşamak. yaklaşık 3 yıldır özel bir sektörde çalışıyorum. evet kendi mesleğimi yapmıyorum. ama oylede böylede yaşıyorum. oraya gittiğiminde ne yapacağım. erkek arkadaşımın çok iyi bi işi var kendisi mühendis ve çok iyi bir konumda. şartları çok iyi. şimdi bile evlendiğimizde çalışmana gerek yok diyor mesela. bunlardan korkuyorum ben. Yanlış anlaşılıyorum çoğu zaman. Vanlı sevgili benim değil başkalarının söyleme şekilleri, benim o şekilde yazmam sadece o başkalarına tepki amaçlıydı.

Senin de içine sinmemiş baksana, adam evlenelim demiş mutsuzluktan bahsediyorsun. Sevsen hakkaten "evlilik" dediği an ayakların yerden kesilirdi...
Bu ilişki olmamış bence...
Baba özlemi, annenin bazı şeyleri reddetmesi, atanamamanın verdiği çıkmaz seni aslınd aistemediğin şeyleri yapmaya zorlamasın...

Senin de içine sinmemiş baksana, adam evlenelim demiş mutsuzluktan bahsediyorsun. Sevsen hakkaten "evlilik" dediği an ayakların yerden kesilirdi...
Bu ilişki olmamış bence...
Baba özlemi, annenin bazı şeyleri reddetmesi, atanamamanın verdiği çıkmaz seni aslınd aistemediğin şeyleri yapmaya zorlamasın...

Bir bardak suya bile sürekli olumsuz konuşursanız kristallerinin şekli değişir. %70 i sudan olusan bi insana sürekli olumsuz konuşulduğunda nasıl bir tepki verebilir sizce. Evlilik dediği an benimde ayaklarım yerden kesildi. Sadece ben ardımı düşünmek zorundayım. bu yüzdende mutlu olamıyorum. çünkü izin verilmiyor. doğruyu bulmaya çalışıyorum. bazen bende sizin gibi düşünüyorum açıkcası. Ama kısa süreli :/

Bir bardak suya bile sürekli olumsuz konuşursanız kristallerinin şekli değişir. %70 i sudan olusan bi insana sürekli olumsuz konuşulduğunda nasıl bir tepki verebilir sizce. Evlilik dediği an benimde ayaklarım yerden kesildi. Sadece ben ardımı düşünmek zorundayım. bu yüzdende mutlu olamıyorum. çünkü izin verilmiyor. doğruyu bulmaya çalışıyorum. bazen bende sizin gibi düşünüyorum açıkcası. Ama kısa süreli :/

Olumsuz konuşanları kesip atamıyoruz ki, maalesef özellikle bizim toplulumumuzda en büyük meziyettir. Sana yapılan baskıyı tahmin ediyorum, hatta biliyorum. Sen acı çekerken bir de etraftaki insanların meraklarını giderirken eriyip gidersin...
Mantıklı davranıyorsun gene de ama, ardını düşünmemek korkutucu asıl. Güçlü bir yapın var belli, kendine güven bence kararların namına. Annen de aklıma gelen şey için reddediyor sanırım... Baban da sağ değil, seni kaybetme korkusu yaşıyor. Mutlu olmanı istiyor onu suçlayamadım...
İnsanların fikirleri hep kendi ütopyalarına göre, hepsine ayrı ayrı baksan hatalarla dolu bir hayatları var. Önnemli olan, senin ne düşündüğün... bu hayat senin, sen yaşayacaksın. Sıkışınca hiçbiri yanında olmayacaksın, sen yaşayacaksın o acıyı da mutluluğu da...
Bi kahve yap, aç bi çikolata kendini bunaltma.. :)

Çok haklısınız ardınızı düşünmekte. Gittiğinizi varsayalım sevgilinizin istediği gibi. Başka bir kültüre, yeni bir şehre, işe, eve, aileye, erkeğe aynı anda alışmaya çalışacaksınız. Bir yandan aklınızda 2000 km uzaklıktaki anneniz olacak. Bu arada Van'a 4-5 kez gittim. Merkezi çok gelişmiş, benim tanıdığım kadarıyla insanı çok iyi ama gelin görün ki ben bir İzmirli olarak geri dönmeme fikrini düşünmek bile istemedim. Orada bir düzen kurma fikri hiç cazip değildi benim için. Lütfen siz de iyi düşünün, pişman olmanızı hiç istemem ve pişman olacağınıza eminim.

Olumsuz konuşanları kesip atamıyoruz ki, maalesef özellikle bizim toplulumumuzda en büyük meziyettir. Sana yapılan baskıyı tahmin ediyorum, hatta biliyorum. Sen acı çekerken bir de etraftaki insanların meraklarını giderirken eriyip gidersin...
Mantıklı davranıyorsun gene de ama, ardını düşünmemek korkutucu asıl. Güçlü bir yapın var belli, kendine güven bence kararların namına. Annen de aklıma gelen şey için reddediyor sanırım... Baban da sağ değil, seni kaybetme korkusu yaşıyor. Mutlu olmanı istiyor onu suçlayamadım...
İnsanların fikirleri hep kendi ütopyalarına göre, hepsine ayrı ayrı baksan hatalarla dolu bir hayatları var. Önnemli olan, senin ne düşündüğün... bu hayat senin, sen yaşayacaksın. Sıkışınca hiçbiri yanında olmayacaksın, sen yaşayacaksın o acıyı da mutluluğu da...
Bi kahve yap, aç bi çikolata kendini bunaltma.. :)

Demi :) bi tebessüm oldu yüzümde, mutluluk ile.. saolun zaman ayırdınız. sevgiler :)

Back
X