Var mı benım gibi düşünen

Evlenemedim malesef...güzellik meslek her sey yerinde olmasına ve çok istemem rağmen olmadı...oyle bişi.olsa 40 gün 40 gece kutlardım görmediğin düğünü olmuş misali

Düğün illa oynamalı, göbekli olmak zorunda değil. Şirin bir mekanda (arka fonda sakin bir müzikle) nikahınızı kıyın, yemek yiyin sonra aile büyükleri konuşma yapsınlar takısını takmak isteyen de taksın bitsin gitsin. Hem insanlar tanışır, hoş bir sohbet ortamı da olur hem de kimsenin gönlü kalmaz, hallolur gider.

Elalem dul gibi gidiyo der

Elalemin ne dedigi kimin umrunda? Elalem degil insanin kendisinin ne istedigi onemlidir. Elalem ne der diye yasarsaniz cok basiniz agrir.

Konu sahibi tam benim dusuncelerimi anlatmis. Ben hatta arttiriyorum. Gelinlik giymesem bile olur. Cocuklugumdan beri dugunlere uyuz oluyorum. Yapmayi da dusunmuyorum hepsi bosa para. Ona verilen parayi balayina veya evime harcamayi tercih ederim. Şık ve sade bir elbise, belediyede git imzayi at. Sonrasi en yakinlarimla guzel bir yemek ve bitti.

Aynı sizin gibi düşünüyordum. Dünyanın en gereksiz şeyi. Kredi çekip düğün yapanları hele hiç anlamıyorum. Evliliğinin en güzel zamanı borç içinde yaşamaya değer mi insanlar 2 saat göbek atsın diye. Düğün yapmak hiç istemedim ama tek çocuğum ailem duygu sömürüsü yaptı resmen hele annem bunu o kadar önemli bir mesele haline getirdi ki. İşin erkek tarafı boyutu da var çok ısrarcı oldular. Resmen mecburiyetten düğün yaptım 😂 Daha çok gençsiniz bunlar zamanı gelince düşünülmesi gereken ayrıntılar. O zamana neler çıkacağı belli olmaz

Maddi durum uygunsa eğer yapılacaksa şık bir düğün yapılmalı. Yemekli dekorasyonu şık asil bir düğün. Bunun için de 5 sene borç ödenmemeli. Sırf elaleme göstermek düğünümüz var demek için, kız kendini 3 saat pilemses hissetsin diye çirkin bir düğün salonunda kıytırık bi gelinlik, üç tane leblebi ve korkunç müzikler eşliğinde enişte oynaması bana inanılmaz çirkin geliyor. Daha bir düğünden memnun ayrılan görmedim. Bi de ailelere bi ton masraf çıkarıp olmazsa borçla harçla düğün yapıp 5 sene borcunu ödüyorlar, bi de geçinemeyip kavga ediyorlar :D işte bunlat hep hayatın amacının evlenmek olmasından kaynaklı. Düğün yapmamak kabul edilemez geliyor. Onunla bi şeyler ispatlamış oluyorlar. Ben sana katılıyorum. Yapılacaksa borçsuz harçsız şık ve tam bir düğün yapılmalı, yoksa bir nikah ve küçük bir kutlama en doğrusu.

Tamam da biz dügünü kendimiz icin yapmadik tamamiyla aileler icindi bizim icin
Kukla gibi gibinip ortada göbek atmak hic tarzim degil, esim oynamayi sevmez
Cift olarak zaten cevresi olmayam insanlariz ailelerin tanidiklari akrabalar geliyor
Bizlik bir durum degildi ama yine de yaptik ailelerin gönlü olsun diye, hatta katlandik diyebilirim
Köyde yaptik, organizasyon masa sandalye, süslemeleri ayarladi, bilmem kac binlik et döner pilan tatli falan yapildi
Millet yesin iscin eglensin diye yapildi hersey
Özellikle köyde yaptik, gelenler icin ulasim kolay olsun diye
Bize kalsa en fazla 30 kisiyle bir yerde yemege cikmak olurdu dügün
Köcek bile oynadi iki tane
Yine diyorum ben ve esim oynamasini sevmeyiz bile, ama millet güzel eglendi
Bu da bizi mutlu etti, tercih sansim yoktu zaten o dügün yapilacakti aileler icin bari böyle herkes mutlu ayrilsin

Mesela ben hayırlısı ile evlendiğim zaman düğün yapmayı düşünmüyorum bir kere dans etmeyi hiç hiç sevmem nefret ederim ve 3 saatlik bir düğün için 100 bın harcamak bana mantıksız geliyor o bu gobek atacak diye. Onun yerıne kısa ve salaş bir mekanda nikahtan sonra toplanıp bir yemek yemek bana daha mantıklı geliyor düğüne vereceğimiz parayla da çok güzel bir balayı veyatta başka bir şey alınır diye düşünüyorum. Bunu aileme anlattığım da hep saçmalama diyorlar sizce ben mi saçma düşünüyorum :KK70:
Düğün gibi kına gecesi yaptım ben davullu zurnalı dansözlü nikahtan evlendim nikahtan sonrada kokteyl tarzı bişey oldu bazı nikah salonlarında isteğe bağlı olabiliyor Bistro masalar ikramlar eş dost aile ile fotoğraf senfonisi oldu da bitti

Bizim sülalede hep öyledir. Kimse düğün yapmaz. Bir mekanda toplanılır yemek yenir içki içilir biter. Gelenek gibi bir şey bu bizim ailede ama ben bu geleneği bozacağım sanırım. Ben düğünleri seviyorum çünkü😂

Mesela ben hayırlısı ile evlendiğim zaman düğün yapmayı düşünmüyorum bir kere dans etmeyi hiç hiç sevmem nefret ederim ve 3 saatlik bir düğün için 100 bın harcamak bana mantıksız geliyor o bu gobek atacak diye. Onun yerıne kısa ve salaş bir mekanda nikahtan sonra toplanıp bir yemek yemek bana daha mantıklı geliyor düğüne vereceğimiz parayla da çok güzel bir balayı veyatta başka bir şey alınır diye düşünüyorum. Bunu aileme anlattığım da hep saçmalama diyorlar sizce ben mi saçma düşünüyorum :KK70:
Hicde saçma gayette güzel. Tebrik ederim bende öyle düşünüyorum bende küçük bir erkek kadın ayrı mevlid yaptım kendi aramızda hatta albüm bile yapmadım .ve hicde pişman değilim çok şükür. Sizin dediğiniz gibi cnm iki üç saatlik milyonlar vermeye gerek yok bence. Ama bu yapan kişiye de saygı duyarım. En azından içinde kalmamış olur. Hakkında hayırlısı olsun cnm benim. 😘💕❤️❣️

Back
X