Aslında sorun sadece benim..
Çok tüylü hormanel bozukluğa sahip bir yapıya sahip olmak istemezdim.
Hormonel bozukluğa bağlı olarak kilo almakta.
Alnımdan tutun ayak parmağıma kadar tüy fışkırıyor.
Lazer derseniz durum ortada nasıl yaparım.
Bunların hepsi beni düşündürüyor ..
İlerde evlendiğimde nasıl yapıcam alınca kılları avazım çıktığı kadar bağırıyorum.
Bekarken bu kadar bakımsız paspal isem evlenirsem nolck.
Hadi diyelim epilasyonla basa çıkmak istedim eşim gördükçe ya da napıyorsun yine mi kıl derse napıcam.
Ağda epilasyon ip artık çok sıkıldım.
Bacaklarımı alıyorum ertesi hafta çıkıyor.
Yüzüm 2-3 günde ..
İsyan etmiyorum yaradılışıma ama bende kılsız kilosuz selülitsiz olmak isterdim.
Nişanlancağım adam kesinlikle kıllı kilolu tüylü bir kadınla evlenceğini görse herhalde terkeder
Kızlar akıl verin ya napıcam ben neeeee
Evlenince işe mi eve mi kendimemi yoksa bebeklerimemi bakcam
Evlilikten korkuorum işte bu yüzden
Benim gibi olan var mıdır acaba
bence mutlaka tedavi olmalısın. eğer hormonal bozukluk düzelmezse kıllardan asla kurtulamazsın. bi de kaç yaşındasın ? benim de 18 yaşlarındayken falan hormonlarım bozuktu şimdi geçti. sana tavsiyem endokrinoloji uzmanına görünmen en iyisini en doğrusunu onlar bilir canım. bu durumda doktora güvenmek zorundasın
benimde hormonlarım bozuktu doktora gittim tedavi gördüm bi yılda iyileştim çok şükür önce doktora gidip tedavi ol canım herşeyin devası var Allah dermansız dert vermezmiş sen yeter ki iste ve araştır yani Allah yardımcın olsun kurtulursun inşallah sağlıklı günler canım...
kıl tüy olayları benide çok gerer!
öyle özenirimki kıl tüy sorunu olmayanlarabide jilete alıştırdım senelerce
ağdaya döndüm 2 aydır.inanılmaz fark var.epilasyon düşünüyorum ama çok pahalı be
doğum kontrol hapı kullandınmı tatlım?hormonel bozukluklarda kullanılıyor çünkü...:44:
hormonal bozukluğa bağlı kıllanmanın pek çok nedeni varmış öncelikle sende hangi durumun hormonal bozukluğa yol açtığını bulmak gerekiyor nedenlerden bazıları şöyleymiş
Menapoz
Polikistik over hastalığı
Yumurtalık Tümörleri
Aşırı kıllanma nasıl tedavi edilebilir?
A)Kozmetik Tedavi
Ağda, tıraş, tüy dökücü kremler gibi yöntemlerle geçici olarak tüyler ortadan kaldırılabilir. Kalıcı yöntem epilasyonur. Bu lazer veya elektrokoter kullanılarak yapılabilir. Çıkmış olan kılların hormon tedavisi yapılsa bile yok edilmeleri ancak epilasyonla mümkündür.Hormon tedavisinden 6 ay sonra yapılır.
Tıbbi Tedavi
En sık kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarıdır. Bu androjen seviyelerini düşürtür.Ayrıca antiandrojen spiranolakton veya GnRH-a larda aşırı kıllanma tedavisinde kullanılmaktadır.Öncede çıkan kılları yok etmenin tek yolu en az 6 ay sonra epilasyona başlayarak bu tüylerin yok edilmesidir.
Kıl yüzünden bende az korkmadım evlilikten,bende kıllıyımdır,esmerim çünkü..
yüzümde pek yok çok şükür bende bıyıktan çok çektim allahtan lazerle hallettim
bekarken denize falan giderdim,önce baştan aşağı bacaklar,kollar baştan aşağı,tüm göbek sırtımın alt kısımları
ağdaya harcadığım parayla bi araba alırdım herhalde yıllarca..
Ama şu an 2 yıllık evliyim,şansıma tüylerim o kadar azaldı ki e yıllarca aldıra aldıra seyreldi artık,kendim bile alıyorum artık..
kocam da takmaz espriyle dalga geçer çok kıllanırsam,ama her ay ya da 2 ayda bir mutlaka ağda yaptırırım...
bence sende bu kadar takma,hormon testleri falan yaptır ona göre uygun tedavi verirler mutlaka canım..
Benim de böyle bacaklarıma ağda yaptırırım bir bakmışım 1 hafta geçmiş hemen siyah siyah noktalar başlamış bir de kalın ve siyah oldukları için o halde hayatta etek bermuda pantolon filan giyemiyorum. Yılda giydiğim etek sayısı sınırlı bı yüzden. Kollarımı alıyorum bir haftada hemen minik minik diken gibi çıkıyorlar. Kaşlarımı zaten 4-5 günde bir topluyorum bıyıkta aynı şekilde. Doktora da gittim bir sürü hormon tahlilide yaptırdım belki testeronum yüksektir filan diye düşünmüştüm tam tersi gayet normal çıktı doktor da genetik dedi yapacak bir şey yok lazerle anca halledilebilir. Şu kıl tüy yüzünden harcadığım paraya, çektiğim acılara ve boşa geçren zamana acıyorum cidden ama yapcak bir şey yok işe gireyim ilk maaşımı almamla birikte lazere gidicem direk.
amaaaan ne korkuyosun evlilikten
erkek kendi kıllarına baksın da sana öyle laf etsin
ilerde derse sana kıllısın diye, sana sarıla sarıla bana bulaştı dersin
şaka bir yana da hormonel birşeyse muhakkak doktora görünün
bazı şeyleri evleneceğiniz erkek için değil, kendiniz için yapın
öncelikle vücudun için yaptığın her şeyi yani rahatsızlık duyduğun diyim daha doğrusu herşeyi önce kendi psikolojin ve sağlığın için çözüm yolu aramalısın çünkü bömyle şeyler insanı çok etkiliyo yani kocanı hiç düşünme çünkü seni seven erkek seni her şekilde sevicekdir ama deiğim gibi böyle şeyler insanın psikolojisini çok etkiliyo tek yapman gerekn hormon testlerinden geçmen zaten doktor sana gerekli ilacı hapı veriyo canım
bir de için rahatlıcaksa eğer şu kadarını söyliyim ben doktora gittiğimde tüğlerime baktı doktor testlerden önce ve dedi ki ''bu verdiğim ilaçlar oluşan tüyleri dökmicek sadece incelticek ama yeni oluşumu da engellicek artık''dedi ve inan hapı kullanmaya başladığım anda tüylerimde incelme oldu ve hatta vücudumun bazı bölümlerinde ki tüyler döküldü biliyo musun bu inanılmaz rahatlatıyor insanı yani tekrar ediyorum çaresiz dert yok çok şükür sadece güvenilir bir doktora git ve güvenilir laborantlar ortamında testlerini yaptırman canım hiç üzülme bu psikolojiyi biliyorum çünkü kafana taktıkca çok kötü oluyor insan umarım düzelir birde bu testler öncelikle dermotoloji,dahiliye ve en önemlisi de jinekolog olarak yapılıyor ama önce jinekoloğa git eğer kadınlık hormonlaarında bişi yoksa o seni yönlendirir güzelim:80:
Benim annem çok kıllıdır, babamsa bir erkek için baya bir kılsızdır, bacakları annemden seyrek yani Yıllardır idare ediyorlar işte. Bir kere annem bir süreliğine bacaklarını almamış, gördüm tabii öyle dedim ki "anne bunlar ne homoseksüelmi yapacaksın pederi"