- 23 Aralık 2012
- 629
- 103
- 323
Canım merhaba biraz geç yazdım kusuruma bakma.
Öncelikle geçmiş olsun.Reflulu varikosel ilk defa duydum ve ne olduğunu pek bilmiyorum açıkçası.
Bizde sadece varikosel vardı ve çift taraflıydı.
Doktorun fikirleri bence önemli ancak bana sorarsan ilçalarla düzelmesini bekleyerek zaman kaybetme çünkü varikosel teşhisi konmuş hastalık devam ederken ilaçlarla pek fazla yükselme olmayabilir.
Biz varikosel ameliyatı olduk ve 3 ay boyunca düzenli dr verdiği ilaçları kullandık ona rağmen aşırı bir artış olmadı.
Sadece aşılamaya yetecek düzeye geldi.
Varikosel ameliyatı bence olmasında fayda var çünkü ameliyat olmadan tüp bebek denense dahi spermler bozuk olduğundan dolayı düşükle sonuçlanabiliyormuş.
Ayrıca varikosel ameliyatı olduktan sonra en az 6 ay ila 1 yıl arası düzelme oluyormuş 1 yıl sonrası tüp bebek düşünülebilir canım.
Ben ameliyat + vitamin ilaçları + aşılama ücretini toplarsan tüp bebeği masrafını çoktan geçti
Hadi maddiyatı geçtim zaman ve umut kaybı insanı günden güne tüketiyor.
Bence ağrı varsa eşin ameliyat olmalı ağrı yoksa ileri derecede değilse direk tüp denenebilir
Rabbim Meleğine kavuştursun en kısa zamanda inş. canım
Estafurullah canım çok teşekkürler...
Gerçekten zorlu bir süreçmiş,dilerim isteyen herkes bir an önce meleklerine kavuşur,güzel haberleri almak ve vermek nasip olur...
Eşimin hiç ağrısı sancısı yok,doktor da tercihi bize bıraktı;ama eşim ameliyat olmak istiyor.
Nasılsa ilaçlarla düzelecek bir şey değil ama ilerleyecek;en iyisi bir an önce ameliyat olup o 6 aylık sürece girelim diyor.
Ameliyattan sonra şu anki değerlerden daha kötü bir duruma gelme ihtimali yok değil mi canım?
Yani ya aynı kalır ya artar ama düşmez değil mi? Bu kafamı çok bulandırıyor