• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ameliyatı öncesi ve sonrası değerlerimiz.Yorumlarsanız çok sevinirim.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım merhaba biraz geç yazdım kusuruma bakma.
Öncelikle geçmiş olsun.Reflulu varikosel ilk defa duydum ve ne olduğunu pek bilmiyorum açıkçası.
Bizde sadece varikosel vardı ve çift taraflıydı.

Doktorun fikirleri bence önemli ancak bana sorarsan ilçalarla düzelmesini bekleyerek zaman kaybetme çünkü varikosel teşhisi konmuş hastalık devam ederken ilaçlarla pek fazla yükselme olmayabilir.
Biz varikosel ameliyatı olduk ve 3 ay boyunca düzenli dr verdiği ilaçları kullandık ona rağmen aşırı bir artış olmadı.
Sadece aşılamaya yetecek düzeye geldi.

Varikosel ameliyatı bence olmasında fayda var çünkü ameliyat olmadan tüp bebek denense dahi spermler bozuk olduğundan dolayı düşükle sonuçlanabiliyormuş.
Ayrıca varikosel ameliyatı olduktan sonra en az 6 ay ila 1 yıl arası düzelme oluyormuş 1 yıl sonrası tüp bebek düşünülebilir canım.

Ben ameliyat + vitamin ilaçları + aşılama ücretini toplarsan tüp bebeği masrafını çoktan geçti
Hadi maddiyatı geçtim zaman ve umut kaybı insanı günden güne tüketiyor.

Bence ağrı varsa eşin ameliyat olmalı ağrı yoksa ileri derecede değilse direk tüp denenebilir
Rabbim Meleğine kavuştursun en kısa zamanda inş. canım

Estafurullah canım çok teşekkürler...
Gerçekten zorlu bir süreçmiş,dilerim isteyen herkes bir an önce meleklerine kavuşur,güzel haberleri almak ve vermek nasip olur...
Eşimin hiç ağrısı sancısı yok,doktor da tercihi bize bıraktı;ama eşim ameliyat olmak istiyor.
Nasılsa ilaçlarla düzelecek bir şey değil ama ilerleyecek;en iyisi bir an önce ameliyat olup o 6 aylık sürece girelim diyor.
Ameliyattan sonra şu anki değerlerden daha kötü bir duruma gelme ihtimali yok değil mi canım?
Yani ya aynı kalır ya artar ama düşmez değil mi? Bu kafamı çok bulandırıyor :50:

Estafurullah canım çok teşekkürler...
Gerçekten zorlu bir süreçmiş,dilerim isteyen herkes bir an önce meleklerine kavuşur,güzel haberleri almak ve vermek nasip olur...
Eşimin hiç ağrısı sancısı yok,doktor da tercihi bize bıraktı;ama eşim ameliyat olmak istiyor.
Nasılsa ilaçlarla düzelecek bir şey değil ama ilerleyecek;en iyisi bir an önce ameliyat olup o 6 aylık sürece girelim diyor.
Ameliyattan sonra şu anki değerlerden daha kötü bir duruma gelme ihtimali yok değil mi canım?
Yani ya aynı kalır ya artar ama düşmez değil mi? Bu kafamı çok bulandırıyor :50:

amin inş.canım o güzel haberleri vermekte nasip olur.
Hiç bilmiyorum canım benim daha 6 ay dolmadı ama ilk 3 ayda sanırım yapmıştık testi ve ameliyat öncesindeki değerlerden kat kat daha düşüktü
ne yaptık biz dedim ancak yavaş yavaş yükselmeye başladı
moral çok önemli benim gibi ilk 3 ayda test yapma canım.
sayı düşüyor diye biliyorum
rabbim hakkın en hayırlı olanı nasip etsin canım

amin inş.canım o güzel haberleri vermekte nasip olur.
Hiç bilmiyorum canım benim daha 6 ay dolmadı ama ilk 3 ayda sanırım yapmıştık testi ve ameliyat öncesindeki değerlerden kat kat daha düşüktü
ne yaptık biz dedim ancak yavaş yavaş yükselmeye başladı
moral çok önemli benim gibi ilk 3 ayda test yapma canım.
sayı düşüyor diye biliyorum
rabbim hakkın en hayırlı olanı nasip etsin canım
Anladım canım çok sağol, öyle yaparım yoksa benimki değerleri düşük görürse stres topuna döner.Hakkımızda hayırlısı...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah razı olsun canım aynı durumda olan birinin böyle güzel sonuç alması çok mutlu etti beni :16:
Dilerim bebeğiniz de bekletmeden hayırlısıyla gelir annesi :emir_bebek:
Tek sıkıntımız sperm sayımız;bende de eşimde de başka bir sıkıntı yok.Sayının da varikoselden olacağını söylediler.
Aklıma takılan bir soru var,bu forumda okuduğum kadarıyla varikosel ameliyatından sonra sayı,hız ya da morfoloji değerlerinin ameliyat öncesine göre çok daha düştüğünü söyleyenler oldu.Böyle bir sıkıntı var mı gerçekten,yani olumsuz bir etki söz konusu mudur?
Yoksa ameliyattan 6 ay sonraya kadar değerler anca düzelir diyor ya doktorlar,değerler düştü diyenler o 6 ayı dolmadan hemen test yaptıranlar mı?

Mesajını yeni gördüm bir kere gercekten 6 ayı doldurmak gerekr ilk 3 ayında dusme olabiliyor ama.Ben amelıyatın bir zararı oldugunu dusunmuyorum acıkcası yani olduktan sonra çok iyi sonuclar alınabılır. Alınmayadabılır ama varikosel amelıyatının spremleri düşürmesi bana mantıksız gelıyor.Çünkü varikosel damar genişlemesidir. Penise veya Yumurtalıklara temız kan pompalanmasını engellıyor doktorun yaptıgı damarı kesıp pis kanı ortadan aldırmak ...

Mesajını yeni gördüm bir kere gercekten 6 ayı doldurmak gerekr ilk 3 ayında dusme olabiliyor ama.Ben amelıyatın bir zararı oldugunu dusunmuyorum acıkcası yani olduktan sonra çok iyi sonuclar alınabılır. Alınmayadabılır ama varikosel amelıyatının spremleri düşürmesi bana mantıksız gelıyor.Çünkü varikosel damar genişlemesidir. Penise veya Yumurtalıklara temız kan pompalanmasını engellıyor doktorun yaptıgı damarı kesıp pis kanı ortadan aldırmak ...

Öncelikle teşekkür ederim.Bi sorum olacak bilginiz varsa.Saçma da gelebilir ama eşim sorduğundan kafama takıldı benim de.Ameliyatla birlikte spermler de boşalıyor mu?Yani ameliyattan önce içilen keçiboynuzu kürünün etkisi olmaması gibi bir durum söz konusu mu?

merhaba ben ceren. Bnede sizinle durumumu paylaşmak istedim. bende 5 senelik evliyim. ilk evlendiğimde eşimin askerliği var diye 1.5 yıl hap ile korunduk. sonra geldiğinde çocuk istedik ancak bende miyomlar olduğunu öğrendik. gecen sene mayısta ameliyat oldum. tam beklerken artık olur diye eşimde varikosel olduğunu öğrendik. önce cok korktu ameliyat olmak istemedi ancak 3 temmuzda ikna ettim, ve ameliyat oldu. doktor ameliyattan sonra bize 4 ay zaman verdi. o arada da suya katılan proeed gibi bi toz verdi hergün içiriyorum. daha 1 ay oldu ama sağlık ocağında çalıştığımdan mıdır nedir hamileleri gördükçe sürekli kan verip negatif bir durumla karşılaşmaktan yoruldum. umudumu kesmemeliyim belki, ama sanırım yavaş yavaş kesiyorum. eşi varikosel ameliyatı olan arkadaşlara sesleniyorum. ne kadar zaman sonra cocugunuz oldu? bunu merak ediyorum

merhaba ben ceren. Bnede sizinle durumumu paylaşmak istedim. bende 5 senelik evliyim. ilk evlendiğimde eşimin askerliği var diye 1.5 yıl hap ile korunduk. sonra geldiğinde çocuk istedik ancak bende miyomlar olduğunu öğrendik. gecen sene mayısta ameliyat oldum. tam beklerken artık olur diye eşimde varikosel olduğunu öğrendik. önce cok korktu ameliyat olmak istemedi ancak 3 temmuzda ikna ettim, ve ameliyat oldu. doktor ameliyattan sonra bize 4 ay zaman verdi. o arada da suya katılan proeed gibi bi toz verdi hergün içiriyorum. daha 1 ay oldu ama sağlık ocağında çalıştığımdan mıdır nedir hamileleri gördükçe sürekli kan verip negatif bir durumla karşılaşmaktan yoruldum. umudumu kesmemeliyim belki, ama sanırım yavaş yavaş kesiyorum. eşi varikosel ameliyatı olan arkadaşlara sesleniyorum. ne kadar zaman sonra cocugunuz oldu? bunu merak ediyorum

Merhaba, sonuclariniz nasil oldu hayirli haberleri alabildiniz mi acaba?
Arkadaşım ben sana yardımcı olayım benim eşimin siprem ml 10.milyon toplamda 16 milyondu morfoloji %3 İleri hareket %70 di

3 ay sonra birdaha test yaptırdık ve sayı 6 milyon toplam 10 milyon cıktı diğer değerler aynıydı.Doktor muayene yaptı ve sol tarafta 3mm varikosel oldugunu sağ tarafta daha az oldugunu söyledi istersen amelıyat edelim istersen biraz düşün bekle dedi...biz hemen amelıyat ılmaya karar verdik Kanuni sultan süleyman hastanesinde Abdulkadir Gümrah bey tarafından 14 gun sonra eşim amelıyat oldu amelıyattan 3 ay gectı esım 10 gun önce test verdi ve sayının

mlde 30 milyon toplamda 75 milyon diğer değerler aynı morfoloji bir değer daha artmıs oldugunu gördük...Doktor bu kadar cabuk sonuc beklemıyordum dedi...artık heran cocuk sahıbı olabilirsiniz dedi velhasıl şimdi beklıyoruz rabbımın göndermesini ...bu arada eşim bazen yorulunca ağrıdıgını soylerdı artık o sorunda kalktı

Yani demem oki bence eşin amelıyat olsun ! eğer sorun sadece varikoselse hemen etkisini görürsünüz...

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatını mikro yöntemi ile oldu eşim.
ancak 3 ayın sonunda değerlerimizde hızlı bir düşüş var.
varikosel ameliyatı olupta böyle bir durumla karşılaşan var mı?
Doktorumuz değerlerimize bakıp direk tüp bebek önerdi.

bu ilk 3 ayda ne derece doğru bir karar :KK43:

ameliyat öncesi değerler
> > sperm konsantrasyonu:28.700.000
> > hareketlilik: %3.8
> > morfoloji:%3
> > toplam sperm:80.400.000
> > ileri hareket(a+b):%13.6
> >
> >
> > ameliyat sonrası değerler
> > sperm konsantrasyonu: 4.600.00)
> > morfoloji:%1
> > harketlilik:%2
> > toplam sperm:13.340.000
> > ileri harket(a+b): %9

Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, sonuclariniz nasil oldu hayirli haberleri alabildiniz mi acaba?

Merhaba, sizin sonuclariniz nasil oldu hayirli haberleri alabildiniz mi acaba?

Back
X