Erkek İnfertilitesi varikosel ameliyatından 5.5 ay sonraki değerlerde değişim..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

prenses0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
37
3
98
Adana
mrb kızlar.evde pc olmadıgı için uzun zamandır giremedim siteye.9 aylık evliyim.ben 32 eşim 36 yaşında oldugu için bi an önce bebek istedik ama eşimin evlendikten sonraki 4. ayda yaptırdıgı tahlillerdeki degerler epey yıkmıştı bizi acıkcası..size o değerleri yazayım önce..

miktar : 2ml
1 ml de sperm sayısı : 2.75 milyon
total sperm sayısı : 5.5 milyon
hızlı ileri hareketli : %0
yavaş ileri hareketli : % 9
yerinde hareketli : % 9
hareketsiz : % 82
motilite : % 18
kruger : % 4

bu degerleri görünce panige kapıldık ve doktora gittik hemen .doktor sol tarafta varikosel saptadı ve eşime ameliyat önerdi.bizde yaptırdık hemen(ama eşim ameliyatta cok korkmuştu ne de olsa ilk ameliyatı oldugu için).sonrasında ertesi gün taburcu oldugumuzda doktor 6 ay sonra gelmemizi istedi tekrar.aradan gecen bu 5.5 aylık sürecte eşim hergün keciboynuzu pekmezi yedi,arasıra içinde bal,ceviz,tarcın,fındık olan karışımdan yedi,arasıra keciboynuzu kürü uyguladı(bunu cok sık yapmadı ama),sonuçta iyi kilo aldı onuda söyleyeyim :) bugun itibarıyla eşim ameliyat olalı 5 ay 22 gün oldugu için bizde doktora gitmeden önce spermiogram yaptırıp en azından elimizde sonuçla gitmeyi düşündük normal olarak.tabiiki bizimde içimiz içimizi yedi spermiogram sonucu cıkana kadar gecen 4-5 saatte..eşim yukardaki ilk testi yaptırdıgımız özel hastanede yaptırdı testi dün itibarı ile,size cıkan sonuçları yazıyorum :

miktar : 5.6 ml
1 ml de sperm sayısı : 29,5 milyon
total sperm sayısı : 165,2 milyon
hızlı ileri hareketli : %0
yavaş ileri hareketli :%9
yerinde hareketli : %8
hareketsiz : %83
kruger : %4
gördüğünüz gibi umdugumdan iyi sonuçlar elde ettik sayı konusunda.cok da sevindik gercekten.2,75 iken 29,5 milyona cıktı sayı sonuçta ve sayı konusunda standardı yakaladık en azından.ama ileri hareketli sperm hala %0 ve bunu artmasıda cok önemli tabiki..cuma günü kontrole gidecegiz doktora.sanırım hız problemi için ilaç tedavisi verecektir.hızı artırma için bi önerisi olan arkadaşlarımdan da yardım bekliyorum..
biraz uzun oldu yazdıklarım,ama en azından sayı problemi yaşayan arkadaşlarıma umut olsun diye yazdım,umudunuzu hiç kaybetmeyin arkadaşlar,gördüğünüz gibi bi anda 3 milyon civarından 30 milyona cıkabiliyor bi ameliyatla,herkese ikiz bebişler nasip olur işallah diyorum..

Tedavi paketlerimiz (14 gunlük)
• Zayıflama paketı.
• Kısırlık. erkek ve kadın cınsel rahatsızlıkları ürolojik hastalıklar.
• Kas iskelet sistemi hastalıkların tedavısı.
• Mide rahatsizliklari ve karın tedavisi.(gastrit, mide ülseri)
• Relax anti-stress paketi Sinir sisteminin fonksiyonel bozuklukları (sedef hastaligin tedavisi).

canim INSALLAH tez zamanda hayirlisi ile hamile kalirsin, benim esimde ameliyat olali 4.5 ay oldu 3. ayda sperm analizi berbat cikti doktor esime spermotrend diye bi ilac yazdi 1.5 ay oldu kullanali simdi sabirsizlikla 6. ayimizin tamamini bekliyorum INSALLAH her sey yoluna girer diye umut ediyorum. 18 aylik evliyim

3. aydaki değerleriniz ameliyattan önceki değerlerinize göre dahamı düşüktü

maşallah sayınız çok artmış değerleriniz bizimkine çok benzediği için yazmak istedim. ben varikosel ameliyatından 6 ay sonra hamile kaldımve bizimde temel problemimiz hareketti. hareket sorunu olanlarda aşılama çok işe yarıyo

Canim sen asilama ile mi hamile kaldin?

mrb kızlar tekrardan.dün itibarı ile kontrole gittik eşimle doktora.doktor da sayı artışını cok begendi.ileri hızı artırmamız lazım dedi.önce proxeed plus düşündü,ama sonra "boşuna fark parası verirsiniz,sonuçta ikiside işlev ve etki olarak aynı derecedeler,tek farkları aradaki fiyatlar" diyerekten trental adlı ilacı yazdı eşimin ileri hızlı hareket problemi konusunda.en azından 3 ayda hamilelik oluşmasa bile proxeed e vereceginiz farkı aşılama için kullanırsınız dedi.3 ay ilacı kullanıp tekrar kontrole gelmemizi istedi.eger ilacı kullanacagımız 3 ayın sonunda da hamilelik oluşmazsa aşılamaya gecebiliriz dedi,şu anki sonuçlar aşılama için cok uygun sonuçlarmış.bizi en sevindiren şey artık her an normal bir şekilde bebegimiz olabilecegi ihtimalinden(az da olsa) bahsetmesi oldu doktorun.sadece yumurtlama dönemini iyi takip etmemizi ve bu dönemde ilişkiye bir görevmiş gibi bilinçli ve zevk olayından uzak durarak girmemizi istedi.dediğim gibi cok umutluyuz şu anda eşimle birlikte,işallah olucak cocugumuz Allahın izniyle,tabi bu dualarım hepiniz içinde arkadaşlar..

Canim INSALLAH hayirlisiyla hamile kalirsin , hem belki biliyosundur ovulyasyon testleri satiliyor eczanelerde yumurtlama gunlerini takip icin sana yardimci olur

evet canim biz %10 ileri hareketle amaliyata gittik 3 ay sonra %0 olmustu sayi 25.000.000 dan 17.000.000 na dusmustu

bizimde benzer durum yaşandı ileri hareket 3. ayda yüzde 0 a düştü.. size doktor ne dedi peki bu durumla ilgili bizim doktor pek konuşmuyorda

bizimde benzer durum yaşandı ileri hareket 3. ayda yüzde 0 a düştü.. size doktor ne dedi peki bu durumla ilgili bizim doktor pek konuşmuyorda

bizim doktor bize 6 aylik spermotrend diye bi ilac yazdi esim simdi sabah aksam onu iciyor, bi de doktor 3. aydan sonra daha hizli yukselir dedi en yuksek 1 senede oluyormus INSALLAH cok beklemeyiz

Son düzenleme:
bu ilacı ilk defa duydum varmı bu ilacı kullanıpta fayda görenler..bizede doktor bekleyim yaşınız genç dedi boğacaktım neredeyse adamı ne genci millet torunu sevecek nerdeyse[/QUOTE]

Canim hic arastirmadik direk aldik ama icindekiler vitaminler icinde ..yok yok . Siz kac yasindasiniz? Ben 25 esim 31yasindayiz. Canim bende ogleyim doktor her defa 3 ay sonra bulusuruz dediginde parcalamak istiyorum :)))

Son düzenleme:

slm cnm benımde esım 17 kasımda amelıyat oldu amelıyat oncesı en yuksek testımız en son 8 mılyon ıdı subat 19 da bakıldıgında sperm sayımı 48 mılyona yukselmıstı cok sevıdkdık ancak hala bebıs yok ortalarda beklemdeyız doktorlarımızın da soyledııg ılk 6 ayı doldurun ondan sonra asılama dneersınız dıyorlar bende evlenelı 18 ay oldu ve 1 sneedır ıstıyoruz amelıyat sonra ben esıme bırkac vıtamın uyguladım artık onlarmı ıse yaradı bılmıyorum ama sızın harekette aazlık var hareket ıcın taze sıkılmıs havuc suyu cok ıyı dıyorlarr bılgın olsun canım

kızlar ben dün nette gezınırken cok garıp bıse duydum. belkı sızler duymus veya okumussunuzdur. kaynayan sütün buharına oturup 15 dk sonrasında ılıskıye gırıyosun. gun asırı yapıyor ve 3. kez yaptıktan sonra bırakıyorsunuz.adetten hemen sonrakı gunlerde uyguluyosunuz. yanı 6 günde üç kez süt buharı üç kez de ilişki. duyan var mı. hatta ıcıne karabıber ve maydonoz da atıyolarmıs. bu yolla hamıle kalanların sayısı baya var

bunu hiç duymamısım canım :) hamıle kalanların sayısı fazla dıyorsan faydaıs vardır belkıde :)

valla ben de ılk kez duydum. ben yapamam yaa. buharından yanarım falan. hem spermler sıcagı sevmez dıo doktorlar o yüzden çelıstı aklım

teşekkürler canım tavsiyen için.keciboynuzu pekmezi,kuruyemiş vb. şeyleri kullandık ama havuç suyunu hiç denememişti eşim,tavsiyene uyacagız kesinlikle..

Merhaba arkadslar, ben yeni katildim az biraz bi göz gezdirdim ama kafam karisti:) benim esimde Ocak ayinda Varikosel ameliyati oldu ve degerleri Ameliyattan önce iyidi , gerci 2 ay olmustu baska bi sebepten dolayi Örnek verdi kötü cikti. Bizim doktorda afferdersiniz biraz Odun gibi pek konusmuyor, daha ilk gittimizde ameliyat olmadan önce tek careniz Tüp bebek dedi bizim dünyamiz yikildi dogal olarak. Esiminde sperm sayisi az ve hareketsiz cok yavaslarmis, Varikoseden gelebilir gelmeyebilirde denio. Hastanede ameliyat eden doktor kesin ondan diyo, Hamile kalma ihtimaliniz az da olsa var diyo Ameliyattan 3 ay sonra test yaptirin demisti , ama o 1 ay önceki sonucu görünce esim test mest artik yaptirmicam dedi, gerci gene mecbur yaptiracakta ama okudugumuz ver arastirdigimiz kadariyla en az bi 6 ay sonra belli olurmus diyolar, ben bu konuyla olgili tecrübelerinizi ögrenmek istedim. COcuk sahibi olmak en büyük hayalimiz suan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…