Biz daha evvel bülent tıraşta tüp bebek denemiştik. Sonuç negatifti. Bülent bey sonraki görüşmede benim basit bir hasta olduğumu tekrar denersek gebe olabileceğimi soyledi. Ben de kendisine eşimin sperm sonuçlarına bakmadan tüp bebek yapmalarının hatalı bir tedavi oldugunu, kendilerinin başarısının kadındaki problemler için geçerli oldugunu, tüp bebek için asıl zorluğun erkek sorunu olduğunu belirtip çıktım. Çalıştığım işyeri ege üniv veya devlet hastanesinden bir rapor getirirsek tüm yaptığımız masrafları karşılayacağını söyledi. Biz de bir üniv hastanesinde başhekim olan ürologa gittik. Ürolog güncel tahlillerde de sorun çıkarsa rapor vereceğini iletti.. Esime elle muayenesinde sorun olmadığını söyledi spermiyografi istedi. Beklediğimiz gibi sorunlu cikti. Sonra doppler ultrason istedi. Iki taraflı 2.derece varikosel cikti. Oysa tüm yaptığım araştırmalarda varikoselin en doğru teşhisinin elle muayene ile yapıldığı belirtiliyor. Eşim zaten doktorun gerekli olduğunu söylemesine rağmen ameliyat olmayı kesinlikle reddediyor. Ben ise hala şüphe içindeyim. Elle muayenede çıkmayıp sperm testi sonrası doplerde çıkan varikosel sizce doğru mu? Bu konuda dogru sonyc icin hangi doktoru önerirsiniz ? Saygılarımla