Erkek İnfertilitesi Varikosel

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Nesinn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2022
12
0
1
29
Merhaba eşimde tek taraflı varikosel çıktı. Eşi böyle olup tüp bebek deneyen var mı yoksa ameliyat mı oldu? Hiç ameliyat taraftarı değiliz ama tüp bebek de tutar mı kararsız kaldık. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Merhaba bizim de tek taraflı varikosel vardı. Sperm ölçümü iyi çıktı. Iyi bir doktora gittik tüp bebek.tedavisi için.Yasimiz ileri olduğu için 40 üstü doktor önce tüp bebek deneyelim ameliyatı erteleyin dedi. Çünkü ameliyat olunca eşinizin yeniden sperm üretimi 6 ayi bulabiliyormuş. Benim değerlerim kötü çıktığından 6 ay beklemek istemedik. O nedenle doktoru dinledik. Iyi ki de dinlemişiz şimdi.hamileyim. Daha sonra ameliyat oldu . Burada önemli olan sanırım sizin ve eşinizin yaşi ve sizin hormonel değerleriniz eşinizin sperm ölçümü..bunlar karat vermede kriter. Bu yani benim yaşantım.Siz yine kendi durumunuza göre ve doktorun dergine göre karar verin.

Merhaba bizim de tek taraflı varikosel vardı. Sperm ölçümü iyi çıktı. Iyi bir doktora gittik tüp bebek.tedavisi için.Yasimiz ileri olduğu için 40 üstü doktor önce tüp bebek deneyelim ameliyatı erteleyin dedi. Çünkü ameliyat olunca eşinizin yeniden sperm üretimi 6 ayi bulabiliyormuş. Benim değerlerim kötü çıktığından 6 ay beklemek istemedik. O nedenle doktoru dinledik. Iyi ki de dinlemişiz şimdi.hamileyim. Daha sonra ameliyat oldu . Burada önemli olan sanırım sizin ve eşinizin yaşi ve sizin hormonel değerleriniz eşinizin sperm ölçümü..bunlar karat vermede kriter. Bu yani benim yaşantım.Siz yine kendi durumunuza göre ve doktorun dergine göre karar verin.

Teşekkür ederim. Doktor ameliyat önerdi bize ben 26 eşim 27 yaşında sperm sayısı düşük ve şekil bozukluğu var

Birşey sormak istiyorum eşimde varikosel var ve ona rağmen hamile kaldım bu bir risk midir yani düşük yapmaktan korkuyorum

Merhaba eşimde tek taraflı varikosel çıktı. Eşi böyle olup tüp bebek deneyen var mı yoksa ameliyat mı oldu? Hiç ameliyat taraftarı değiliz ama tüp bebek de tutar mı kararsız kaldık. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Kesinlikle operasyon olun derim. Yaşlarınız genç. Bizim de operasyon sonrası 9. Ayda gebelik oluştu.

Tüp bebek maddi manevi sıkıntılı bir süreç. Operasyon olunmalı dediyse dr hiç zaman kaybetmeden yaptırıp sakin kafayla bebeğinizi beklemek en doğru süreç sizin için.

Birşey sormak istiyorum eşimde varikosel var ve ona rağmen hamile kaldım bu bir risk midir yani düşük yapmaktan korkuyorum
Varikosel sadece gebe kalmayı zorlaştırıyor. Gebe kalabildiyseniz sağlıklı bir sperm ve yumurta döllenmiş demektir. Böyle bir ihtimal yok rahat olun. :)

Merhaba arkadaslar. 4 senedir evliyiz. 1 senedir korunmuyoruz. Ben 29 esim 30 yasinda. Ancak gebelik maalesef oluşmadı. Spermiogram testine göre toplam 105 milyon sperm var. her ml 21 milyon sperm var. %85 morfolojimiz güzel. Ancak hareketsizlik var. Yüzde 55 hareketsiz, yüzde 30 hızlı ileri , yüzde 10 yavaş ileri, yüzde 5 yerinde. Ayrıca eşimde sol bölümde varikosel cikti. İstirahat halinde 2.7 mm valsalva halinde 3.9 mm dır. Ve reflu akimi izlenmektedir. Testestoron düşüklüğü var. Ameliyat gerekir mi. İlaç tedavisi var mi? Bu hastaligi yaşayan ameliyat olan, ilaçla tedavi olan , var mi. Yardim i olabilir misiniz?

Merhaba. Benim eşim de tek taraflı varikosel teşhisi konuldu. sanırım ameliyatsız çözümler de var evresine bağlı olarak doktorla görüşmeniz gerek. eşimin son evre olmasına rağmen doktor ameliyat ve 3 aylık ilaç tedavisi sonucunda şuan çocuk sahibi olma şansın %5ken, tedavi tamamlanınca %70lere çıkar dedi. Zaten çok basit bir ameliyat. Biz benden kaynaklı sağlık sorunlarım da olduğundan dolayı tüp bebek deniyoruz. Ancak sizde başka bir problem yoksa bence gerekli varikosel tedavisine şans verilebilir. Tüp bebek yapsanız bile ileride doğal yolla gebelik şansınız da artmış olur, bence

canım merhaba bende 4 yıllık evliyim ve herhangi bir gebelik oluşmadı eşime da tek taraflı varikosel teşhisi konuldu. son 3 yıldır tedavi görüyoruz doktorumuz bizede ameliyat önerdi biz ameliyatı olduk fakat biz devlet hastanesinde oldugumuz ıcın ameliyatı ameliyatın ilk 3 ayında degerlerımız ama sonrasında eskı halıne donmeye devam etti ve hala daha gebelik gerçekleşmedi benım sıze tavsiyem zaman kaybetmeden mikrocerrahi sistem ile ameliyatınızı olun normal yolla ameliyat olmayın . bunların yanında bitkisel takviyeler extra vitaminler ve bir sürü şey denedik ama hala daha çözüm alamadık nasip olursa tekrardan ameliyat olucaz biz mikrocerrahi sistem ile ...

Bu hastalıkta en etkin yöntem microcerrahi kesinlikle.benim eşimde mart ayında oldu ameliyat toplam sayı 40 milyondan 6 ayda 300 milyon oldu ama benim rezervim düşük çıkınca vakit kaybetmeden tüpe geçtik biz
Sizde bir sıkıntı yoksa buna emin olun ama bende kendimde bir problem yok sanıyodum yaşım 31 daha olur diyordum çünkü
Sadece eştense varikosel ameliyatla baya düzeliyor ama pozitif sonuç almak biraz şans birazda diğer faktörler açıkçası

Bu hastalıkta en etkin yöntem microcerrahi kesinlikle.benim eşimde mart ayında oldu ameliyat toplam sayı 40 milyondan 6 ayda 300 milyon oldu ama benim rezervim düşük çıkınca vakit kaybetmeden tüpe geçtik biz
Sizde bir sıkıntı yoksa buna emin olun ama bende kendimde bir problem yok sanıyodum yaşım 31 daha olur diyordum çünkü
Sadece eştense varikosel ameliyatla baya düzeliyor ama pozitif sonuç almak biraz şans birazda diğer faktörler açıkçası
allaha şükür bende bi problem çıkmadı rahim filmi ve 1 kere aşılama olmak üzere gerekli tüm kontrollerımı yaptırdım ben yaşım daha 25 benimde rabbim ne zaman nasip edecek bakalım bu çabalarımız ben inanıyorum ki olumlu sonuçlanıcak hepimiz inşallah.

Amh yada adetliyken yumurta sayınızda baktırın mutlaka
Bende hormon vs sorun çıkmıyordu ama adetliyken hiç muayne etmediler ağustos ayında bakıldı sayı az görüldü amh baktırdım hemen 0.69 çıktı öyle olunca ameliyat sonrası 1 yılı beklemedik vakit kaybetmek istemedim yani
Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸
allaha şükür bende bi problem çıkmadı rahim filmi ve 1 kere aşılama olmak üzere gerekli tüm kontrollerımı yaptırdım ben yaşım daha 25 benimde rabbim ne zaman nasip edecek bakalım bu çabalarımız ben inanıyorum ki olumlu sonuçlanıcak hepimiz inşallah.

Amh yada adetliyken yumurta sayınızda baktırın mutlaka
Bende hormon vs sorun çıkmıyordu ama adetliyken hiç muayne etmediler ağustos ayında bakıldı sayı az görüldü amh baktırdım hemen 0.69 çıktı öyle olunca ameliyat sonrası 1 yılı beklemedik vakit kaybetmek istemedim yani
Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸
amh ve diğer hormonlar aynı zamanda adet dönemimdeykende yumurta sayımı yaptırdım çok şükür bi sorunumuz yok onlarda ama tedbiri elden bırakmıyorum ara ara gidip kontrollerimi yaptırtıyorum. inşallah sizde kısa zamanda güzel haberler alırsınız

Süper canım o zman ☺️ inş canım 3 ocakta transferim var benimde bakalım 🤲
amh ve diğer hormonlar aynı zamanda adet dönemimdeykende yumurta sayımı yaptırdım çok şükür bi sorunumuz yok onlarda ama tedbiri elden bırakmıyorum ara ara gidip kontrollerimi yaptırtıyorum. inşallah sizde kısa zamanda güzel haberler alırsınız

Back
X