• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikoselde Basari Hikayeleri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet tutanlar var tabiki ayni ameliyati olup 3.ayda da hamile kalanlar var insallah Allah bekleyen herkese nasip eder.
Ama bize Doktor varikosel ameliyatinda arkadasimiz olmasina ragmen oyle umut verici konustu ki anlatamam bekledikki hakkaten artis olsun nitekim dustu.
Maslak acibamde prof. Ismini vermiyim dediki olmasaydiniz bazilarinda sayilari dusuruyor.
Kimide iyi ki oldunuz tup bebek sansimiz artti diyor.
Ben sasirdim kaldim artik. Kime hangi doktora nereye basliyalim ona bile kime inanacagimizi bilmiyorum.
Bize hatta forever living urunleri fln kullandirdi ari poleni balik yagi protein fln artar diye...
Ama sonuc husran simdi git evet yardimci ureme teknikleri diye doktor agziyla konusuyor bide...
Bu olaylar okadar umut tacirligi olmus ki artik, arkadaslik iliskinde bile ticaret yapiyorlar gercekten.
En iyi doktor vs de bu sekilde tavsiyelerle bulunduguna inaniyorum artik...

bizimde ameliyat oldu fakat ocak gelirse 2 yıl olacak henüz bebeğimiz yok ..
aşılamam da tutmadı cnm .. ama arkadaşım 6 ay sonra hamile kaldı aynı durumda ..
nasip ,kısmet .. umarım bizlerde anne oluruz birgün ..
Asilama varikosel ameliyatindan sonra mi yapildi? Ve nerede yaptirdiniz?
Bize de doktorlar asilama ile vakit kaybetmeyelim yorulursunuz diyor.
Direk tup bebek diyor.
Sizin sayilar artmisti o zaman asilama sansi varsa...
Tup bebek denediniz mi peki?

Asilama varikosel ameliyatindan sonra mi yapildi? Ve nerede yaptirdiniz?
Bize de doktorlar asilama ile vakit kaybetmeyelim yorulursunuz diyor.
Direk tup bebek diyor.
Sizin sayilar artmisti o zaman asilama sansi varsa...
Tup bebek denediniz mi peki?

varikosel ameliyatından 1 yıl sonra asılama olduk ..
116 milyon sayımız ileri hız % 12 bizim ..
bize tüp bebek demedi doktorumuz henüz ..

varikosel ameliyatından 1 yıl sonra asılama olduk ..
116 milyon sayımız ileri hız % 12 bizim ..
bize tüp bebek demedi doktorumuz henüz ..
Bence umidini kaybetme hala olabilme ihtimali normal yolla oldugu icin dememistir.
Bizim ileri hizli varikoselden sonra %60 oldu oncesi de %23 du.
Ama sayi oncesinde 7.5 milyonken simdi 3 milyona dustu. Ileri hizli artmisken hemen tup bebek yapalim diyorlar.
Sizin sansiniz sayi fazla ve normal yolla sansiniz daha cok...
Allah tez vakitte hamile haberlerini almayi nasip eder insallah...

herkese yorumlari icin tesekkur ederim arkadaslar. ama su an duymak istediklerimiz kotu seyler degil, aksine moralimizi duzeltecek seyler. gebelikle biten hikayelere ihtiyacimiz var. onerilerinize acigiz elbette, ama gercekten sonu belli olmayan bir yoldayiz zaten, bu belirsizlik de insani gerdikce geriyor.
herneyse, gelelim bana..
sayimiz son testte total 18ml, ml'de 3
mlyon. morf %2, hareketlilik fena degil tam sonuclar aklimda degil. baska bir dr. a gittik, varikoselimiz 1. derece old hemen ameliyat olmaz dedi. lokosit cikti testte antbytkle onu toplaralyip sonra tekrar gidicez. hepimizin hakkinda hayirlisi. umarim herkes bebegine kavusur beklemeden..
dedigim gibi topic hala basari hikayeleri icin acik arkadaslar...

Bence umidini kaybetme hala olabilme ihtimali normal yolla oldugu icin dememistir.
Bizim ileri hizli varikoselden sonra %60 oldu oncesi de %23 du.
Ama sayi oncesinde 7.5 milyonken simdi 3 milyona dustu. Ileri hizli artmisken hemen tup bebek yapalim diyorlar.
Sizin sansiniz sayi fazla ve normal yolla sansiniz daha cok...
Allah tez vakitte hamile haberlerini almayi nasip eder insallah...
insallah cnm 2 sene olcak ama halen olmadı ..
nasip insallah bizlerde anne oluruz :)

3 Yıllık eviliyiz 1 yıl korunduk,sonra çoçuğumuz olsun istedik 2-3 ay sonra hamile kaldım testler falan derken çok sevinmiştik ve 5 haftalık iken boş gebelik ve düşük ile sonuçlandı.
Sonra doktor kontrollerde 2 adet kistim olduğunu söyledi ve biri çikolata kisti imiş.moral olarak tamamen çökmüştük ve çocuğumuz olmuyordu.
Bi gün doktor hanım eşinde sperm testi versin dedi ve bizi yönlendirdi,test sonucunu aldığımızda tekrar yıkıldık.
testte 12 milyon sperm,morfoloji yüzde 2 ileri hızlı sperm hiç yoktu.
doktorumuza gittik bu değerler çok düşük bu şekilde olmaz anlamına getirdi,tabi biz bu arada hem doktoru dinliyoruz hemde moralman dipteyiz.Ama siz şanlısınız bu zamanda tedavi şekilleri çok dedi,bu zamanda insanların %99 unun çocuğu oluyor %1 ise Allah nasip etmez ise dedi.
ve bizi anlıyacağınız tüp bebeğe yönlendirdi.
Eşim kendine baktırma kararı aldı ve doppler falan derken varikosel tespit edildi.
sonra ben özel hastaneye gidicem dedi ve ve teşhis doğru çıktı.
doktorla konuştuktan sonra acilen ameliyat kararı aldık.mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat oldu
doktorumuz doruk tıp merkezinde Dr Cevdet Karataş,başarılı bir ameliyat geçirmiş eşim.
hemen bir şey kullanmadık sonradan eşimin araştırmaları ile bir sürü şey kullandı, doktorumuzda hiçbir ilaç vermemişti
19-12-2013 ameliyat tarihimiz ve üzerinden 4 ay geçmişti Allah cc hala nasip etmemişti.
ve tekrar test verdik sonuçlar 4 ayda 12 milyondan 35 milyona çıkmış,ileri hızlı hareket oluşmuş ama morfoloji hala aynı idi.
Biz yinede buna sevinmiştik,eşim hala bazı şeyleri kullanıyordu.
7 aya girmiştik ameliyat olalı be ven tüplerim açık mı kapalı mı diye rahim filmi çektirecektim.
sabah stres ile uyandık ve ayaklarımız gitmiyordu hastaneye ve rahim filmi çektirdik.
tam odadan çıkacak iken eşim girdi açıkmış tüplerim dedim ve birbirimize bakarak gözlermiz doldu sarıldık.

Ve ramazan ayı başlamıştı ve Yüce Allah ımın büyük mucizesinin haberini aldık ve hamileydim!
sahur vakti öğrendik tesi yanlış görüyorum zannettim eşimi çağırdım ama doğruydu.
şu an 8 hafta 4 günlük hamileyim.

Allah herkeze sizlerede en kısa zamanda nasip etsin inşallah.
çok zor günler ama moralli olmak zorundasınız.
ve son olarak rahim filmi sadece bir deney değil bana göre,bir anlamda tedavi şekli,tıkanık olan kılcak yerlerin o yağlı sıvı ile geçişi kolaylaştırdığı söyleniyor.

En çok yapacağınız şey dua etmek.
KUN FE YEKUN ''OL DER VE OLUR''
ALLAH a emenet olun...
canım varikosel dereceniz neydi yani kaç mm di.

merhaba emakinef,
cevabin icin tesekkurler oncelikle. insallah guzel haberler verirsin bize ve umut olursun.. bakalim bizim de ameliyatimiz olsun, sonuclarini gorucez, insallah ben de guzel haberler vericem burdan, bi olsun...:)
hadi arkadaslar yok mu guzel haberler verebilecek birileri???
Merhaba canım. doktora gittik biz ve mutlu ayrıldık. Ameliyat olalı 4 ay oldu. Ameliyattan önce 15-18 milyon arasındaydı sayılarımız. Ama şimdi 44 milyon olmuş:) Henüz bebiş yok ama inşallah gelecek artık daha umutluyuz. 5 aydır eşime çeşitli vitaminler verdim ve yine kullanmaya devam edicez bebek gelinceye kadar:) inşallah bebek haberimide veririm:anneadayı::anneadayı::anneadayı::KK46::KK46::KK46::KK46:

Merhaba canım. doktora gittik biz ve mutlu ayrıldık. Ameliyat olalı 4 ay oldu. Ameliyattan önce 15-18 milyon arasındaydı sayılarımız. Ama şimdi 44 milyon olmuş:) Henüz bebiş yok ama inşallah gelecek artık daha umutluyuz. 5 aydır eşime çeşitli vitaminler verdim ve yine kullanmaya devam edicez bebek gelinceye kadar:) inşallah bebek haberimide veririm:anneadayı::anneadayı::anneadayı::KK46::KK46::KK46::KK46:
merhabaa:)
ne güzel haberler bunlar:) inşallah hayırlısıyla biran önce bebeğiniz de gelir, kucağınız dolar:)
biz henüz olmadık ameliyat, derecesi çok düşük diye dr. acele etmeyin dedi, proxeed plus verdi, onu kullanıyoruz. yılbaşına kadar hala olmazsa o zaman olucaz sanırım ameliyat.
hadi bakalım güzel haberlerinizi de okuyalım burdan biran önce inşallah:anneadayı:

merhabaa:)
ne güzel haberler bunlar:) inşallah hayırlısıyla biran önce bebeğiniz de gelir, kucağınız dolar:)
biz henüz olmadık ameliyat, derecesi çok düşük diye dr. acele etmeyin dedi, proxeed plus verdi, onu kullanıyoruz. yılbaşına kadar hala olmazsa o zaman olucaz sanırım ameliyat.
hadi bakalım güzel haberlerinizi de okuyalım burdan biran önce inşallah:anneadayı:
Teşekkür ederim canım :) inşallah tamamına ererrizde bizimde yüzümüz güler. derecesi düşükse ameliyat gerekli olmuyo zaten. Bizim 2 idi. en kötüsü dört galiba...Proxeed plus ı burdan duyup araştırmıştım faydalı olacaktır mutlaka ama sabırlı olup 3-4 ay beklemeniz lazım. Biz önce keçiboynuzu kürü yaptık ortalama 3 ay ve kür dışında multivitamin,çinko ve lcarnitin kullandı eşim. Şimdi çinko ve arginmax kullanıyo.bunlar bitince yine multivitamin ve çinkoya devam etcez. Proxeed plus gerekli herşeyin olduğu kombin bi ilaç.Ama fiyatı pahalı. kaç aydır bir sürü paralar harcadığımız için biz aynı işi gören ve daha ucuz olan çinko ve multivitamine devam etmeye karar verdik. Ayrıca yer fıstığı,ceviz,badem,fındık,incir her gün yiyoruz:) Beklemek çok zor ama dönüp bakıyorumda uzunca bi zamanı geride bırakmışız biz... Herke için dualar ediyorum. Allah kimseyi böyle evlat hasretiyle sınamasın:(

Teşekkür ederim canım :) inşallah tamamına ererrizde bizimde yüzümüz güler. derecesi düşükse ameliyat gerekli olmuyo zaten. Bizim 2 idi. en kötüsü dört galiba...Proxeed plus ı burdan duyup araştırmıştım faydalı olacaktır mutlaka ama sabırlı olup 3-4 ay beklemeniz lazım. Biz önce keçiboynuzu kürü yaptık ortalama 3 ay ve kür dışında multivitamin,çinko ve lcarnitin kullandı eşim. Şimdi çinko ve arginmax kullanıyo.bunlar bitince yine multivitamin ve çinkoya devam etcez. Proxeed plus gerekli herşeyin olduğu kombin bi ilaç.Ama fiyatı pahalı. kaç aydır bir sürü paralar harcadığımız için biz aynı işi gören ve daha ucuz olan çinko ve multivitamine devam etmeye karar verdik. Ayrıca yer fıstığı,ceviz,badem,fındık,incir her gün yiyoruz:) Beklemek çok zor ama dönüp bakıyorumda uzunca bi zamanı geride bırakmışız biz... Herke için dualar ediyorum. Allah kimseyi böyle evlat hasretiyle sınamasın:KK43:

evet evet biz de sanırla bekliyoruz işte bakalım, proxeed içiyoruz, 3 ay dolsun bakalım değişmiş mi değerler bakıcaz. proxeedle beraber her gün z.yağında bekletilmiş 1 incir, çakşır suyu, keçi boynuzu özü de içiyor eşim. kahvaltısında balına ceviz, fındık ve tuzsuz badem koyuyorum. bakalım hayırlısı. Allah dualarımızı kabul etsin inşallahh... amin arkadaşım amin...

Eşim 8 ağustosta ameliyat oldu 2,5 ay klomen ve 1 kutu proxeed plus kullandı şu an 5 haftalık hamileyim

Eşim 8 ağustosta ameliyat oldu 2,5 ay klomen ve 1 kutu proxeed plus kullandı şu an 5 haftalık hamileyim
Ne güzel bi haber canım Maşallah. Sağlıkla kucağına al miniğini inşallah. Ameliyat en erken 3 ayda etki gösteriyo.Çünkü spermler 3 ayda yenileniyo. sanırım sizin minik kuşun gelesi varmış. maşallah:) sayınız kaçtı merak ettim. Birde klomeni neden verdi doktor hormaonlarında bir düzensizlik varmıydı?

evet evet biz de sanırla bekliyoruz işte bakalım, proxeed içiyoruz, 3 ay dolsun bakalım değişmiş mi değerler bakıcaz. proxeedle beraber her gün z.yağında bekletilmiş 1 incir, çakşır suyu, keçi boynuzu özü de içiyor eşim. kahvaltısında balına ceviz, fındık ve tuzsuz badem koyuyorum. bakalım hayırlısı. Allah dualarımızı kabul etsin inşallahh... amin arkadaşım amin...
az önce açtığın konulara baktım da izmirde doktor tavsiyesi istemişssin canım. Ben şu anda Baküdeyim ama İzmirden buraya gelen iyi bir ürolog var burda. Adı Aykut kefi. Eşimin ameliyatını o yaptı. Biz çok memnunuz. İnşallah gerek kalmaz ama aklında olsun canım:)

canım merhaba,
ben mi göremedim acaba kusura bakma, eşin ne vitaminler kullandı acaba? ben bugün-yarın keçiboynuzu özü (meyvesini alıp kaynatmaktansa böylesi daha iyiymiş, ısıl işlem görmüyormuş, dolayısıyla karamelizasyon olmuyormuş, meyvesini kaynatmaktan daha etkliymiş) bi de çakşır suyu alıcam. z.yağında beklemiş incir hazırlicam her gün. bi de azcık daha soğusun havalar katı meyve sıkacağı alıp havuç suyu, karışık meyve suyu falan içiricem. inşallah faydası olur. sizin hikayeniz durup durup okumalık, moral bulmalık tam... Allahım nasip etsin bize de inşallah en kısa sürede...

mrb kızlar varıkosel baslıgını gorunce bende yazmak ıstedım,cünku bende esımle aynı durumları yasayanlardanım...bende 2.bucuk senelık evlıyım 6 ay kadar korunduk sonra bebek ıstedık ama olmuyodu,senemız dolunca doktora gıttım ultrasona ve rahım fılmıne gırdım cok şükür temız cıktı benım sonuclarım.Ama esımın ıı degıldı malesef.sol tarfta varıkosel cıktı.3 ay kadar ılaç kullandı tekrar gıttık bı duzelme olmayınca amelıyat dedı doktorumuz ve 3 martta amelıyat oldu esım.3 ay sonra kontrole gıttık sonucumuz kotu cıkmıstı sarılıp agladık bırbırımıze,ben o kadar cok aglıyorum üzülüyorumkı anlatamam,cevremde benden sonra evlenen herkesın ya cocugu oldu yada hamıle bunu takmamak elde olmuyo malesef...Ve gecen ay esım ıcın tekrar kontrole gıttık bu sefer cok güzeldı sonucu cok sevındık.amelıyattan once %34 olan sayımız amelıyattan sonra %84 e cıkmıstı. Doktorumuz aşılama olmadan 1 ay kendınız gün asırı deneyın olması lazım dedı bakalım adetım 1 gun gectı su an için beklıyorum Allah ısteyen herkese evlat nasıp etsın gercekten çok zor ancak yasayan bılır bunu... :( bıraz uzun oldu kusura bakmayın)

merhaba kızlar dolanırken gördüm topiği
benim eşimde varikoselden ameliyat oldu.başta sayımız yüksekti ama hareket ve morfoloji kötüydü morfoloji %5 di harekette %14 falandı dr.baştan sayı yüksek oldugu için ilaçla tedavi verdi proxed plus kullnadık 3 ay ama morfolojiyi ve hareketi pek değiştirmedi sonra aniden ameliyata karar verdik.ameliyat olduk 4.ayda dr.kontrole çağırdı ve ben kontrole gideceğimiz ay hamile olduğumu öğrendim.şuan bebeğim 15.ayında
mevlam en yakın zamanda sizlerede nasip etsin inşallah biraz sabır ve emek isteyen stresli süreçler bunlar.
bu arada keçi boynuzu kürünüde bir ara uygulamıştım ameliyat sonrası

mrb kızlar varıkosel baslıgını gorunce bende yazmak ıstedım,cünku bende esımle aynı durumları yasayanlardanım...bende 2.bucuk senelık evlıyım 6 ay kadar korunduk sonra bebek ıstedık ama olmuyodu,senemız dolunca doktora gıttım ultrasona ve rahım fılmıne gırdım cok şükür temız cıktı benım sonuclarım.Ama esımın ıı degıldı malesef.sol tarfta varıkosel cıktı.3 ay kadar ılaç kullandı tekrar gıttık bı duzelme olmayınca amelıyat dedı doktorumuz ve 3 martta amelıyat oldu esım.3 ay sonra kontrole gıttık sonucumuz kotu cıkmıstı sarılıp agladık bırbırımıze,ben o kadar cok aglıyorum üzülüyorumkı anlatamam,cevremde benden sonra evlenen herkesın ya cocugu oldu yada hamıle bunu takmamak elde olmuyo malesef...Ve gecen ay esım ıcın tekrar kontrole gıttık bu sefer cok güzeldı sonucu cok sevındık.amelıyattan once %34 olan sayımız amelıyattan sonra %84 e cıkmıstı. Doktorumuz aşılama olmadan 1 ay kendınız gün asırı deneyın olması lazım dedı bakalım adetım 1 gun gectı su an için beklıyorum Allah ısteyen herkese evlat nasıp etsın gercekten çok zor ancak yasayan bılır bunu... :KK43: bıraz uzun oldu kusura bakmayın)

ryry06 merhaba,
varikoseliniz kaçıncı dereceydi acaba? bizim 1. derece olduğundan dr. ameliyatla çok da değişmeyebilir dedi. işte biz de bikaç kür uyguluyoruz, keçiboynuzu özü, çakşır suyu, proxeed plus, z.yağında bekletilmiş incir falan.. bakıcaz artık, aralık gibi hala yoksa ya ameliyat ya da başka yollara bakıcaz artık.. sizin 1 gün geçmiş, belirtiniz falan varsa test yapsanıza:) inşallah hamilesinizdir:) evet yaşayan bilir gerçekten çookk zor bir süreçmiş bu, her ay her ay bir umut sonra hayal kırıklığı falan... Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah:) rica ederim, yazın ki biz de bilgilenelim :KK52:

az önce açtığın konulara baktım da izmirde doktor tavsiyesi istemişssin canım. Ben şu anda Baküdeyim ama İzmirden buraya gelen iyi bir ürolog var burda. Adı Aykut kefi. Eşimin ameliyatını o yaptı. Biz çok memnunuz. İnşallah gerek kalmaz ama aklında olsun canım:)

çok sağol canım keşke ihtiyacımız kalmasa... :) sizin için çok sevidnim:) hayırlı haberler olsun hepimize inşallah...

merhaba kızlar dolanırken gördüm topiği
benim eşimde varikoselden ameliyat oldu.başta sayımız yüksekti ama hareket ve morfoloji kötüydü morfoloji %5 di harekette %14 falandı dr.baştan sayı yüksek oldugu için ilaçla tedavi verdi proxed plus kullnadık 3 ay ama morfolojiyi ve hareketi pek değiştirmedi sonra aniden ameliyata karar verdik.ameliyat olduk 4.ayda dr.kontrole çağırdı ve ben kontrole gideceğimiz ay hamile olduğumu öğrendim.şuan bebeğim 15.ayında
mevlam en yakın zamanda sizlerede nasip etsin inşallah biraz sabır ve emek isteyen stresli süreçler bunlar.
bu arada keçi boynuzu kürünüde bir ara uygulamıştım ameliyat sonrası

bizim sayı, morf kötüydü, hız işte fena değildi. morf ilk seferde %2, sonra %1 çıktı. sayımız da önce 18 mly, sonra 30 mly çıktı (arada aşağı yıkarı 3 hafta-1 ay vardı), hız da normale yakın sayılır. morf. düzelse sorun kalmicak da, sayıyı yükseltirz her türlü, işte o morf ahhh...:KK43:
yukarda yazdıklarımı kullanıyoruz işte, bakalım hayırlısı olsun hakkımızda.
ayy ne güzel yaa bayılıyorum böyle haberlere, Allah bağışlasın, Allahım bize de nasip etsin öyle çok istiyorum ki...

canım varikosel dereceniz neydi acaba? bizim 1. derece, dr. ameliyat çok değiştirmeyebilr sonuçları dedi..
ne güzel yaa:) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahh:))

ryry06 merhaba,
varikoseliniz kaçıncı dereceydi acaba? bizim 1. derece olduğundan dr. ameliyatla çok da değişmeyebilir dedi. işte biz de bikaç kür uyguluyoruz, keçiboynuzu özü, çakşır suyu, proxeed plus, z.yağında bekletilmiş incir falan.. bakıcaz artık, aralık gibi hala yoksa ya ameliyat ya da başka yollara bakıcaz artık.. sizin 1 gün geçmiş, belirtiniz falan varsa test yapsanıza:) inşallah hamilesinizdir:) evet yaşayan bilir gerçekten çookk zor bir süreçmiş bu, her ay her ay bir umut sonra hayal kırıklığı falan... Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah:) rica ederim, yazın ki biz de bilgilenelim :KK52:

çok sağol canım keşke ihtiyacımız kalmasa... :) sizin için çok sevidnim:) hayırlı haberler olsun hepimize inşallah...

bizim sayı, morf kötüydü, hız işte fena değildi. morf ilk seferde %2, sonra %1 çıktı. sayımız da önce 18 mly, sonra 30 mly çıktı (arada aşağı yıkarı 3 hafta-1 ay vardı), hız da normale yakın sayılır. morf. düzelse sorun kalmicak da, sayıyı yükseltirz her türlü, işte o morf ahhh...:KK43:
yukarda yazdıklarımı kullanıyoruz işte, bakalım hayırlısı olsun hakkımızda.
ayy ne güzel yaa bayılıyorum böyle haberlere, Allah bağışlasın, Allahım bize de nasip etsin öyle çok istiyorum ki...

kacıncı derece oldugunu tam bılmıyorum canım ya esıme sormam lazım.insallah sızlerınde duzelır Allah kımseyı kucagı bos bırakmasın cok zorlu sabır ısteyen bı sürec cunku...

Back
X