Varlık içinde yokluk...

Valla diyecek söz bulamadım. Ama diğer arkadaşlarında yazdığı gibi eşinizden gelen darbe hem şaşırttı hem daha çok üzdü beni. İlk mesajın sonunu okuyunca kötü oldum. Allah size sabır ve kolaylık versin.

Kızlar yalnız olmadıgımıza sevindim desem ne garip olur degil mi? :)

Ama biz 3 kız kardeş bunları birbirimizden başkasına anlatamazdık. bir de tabi eşlerimize. Sagolsunlar bir gün de olsun başımıza kakmadılar. Sizin aileniz şöyle böyle diye...

Etrafımıza bakardık asgari ücretle herkes çocugunun her şeyini yapardı, biz ise onlardan daha kötü durumdaydık :( Nasıl zorumuza giderdi :(

ecz.sn ben de Ankara'da okudum ve yaşananlar aynı :(

Yine de seviyorum onları. Sonuçta annemiz babamız.

cnm bilemiyorum yani ailemin bana yaptıklarından snra sevmek değilde ancak onlara saygı duyuyorum. ben ünv.yi bitirdiğimde babam eve ne kadar para gircek hesap yapıyordu. benim bir yatağım bile yoktu çekyatta yatıyordum...

benim bir kızım var ve şu anki yatakodamı ona vereceğim kendime yeni alacağım. aslında ona da yeni alacaktık fakat tek kişilik yatakta rahat yatamaz diye çiftkişilik yatağımı ona vereceğim. kendime 10 liralik alıyorsam kızıma daha pahalısını alıyorum beğendiğini. şu an 2,5 yaşında ve o benim dünyam herşeyim...

geçen markette satılan bisiklete binmiş ben market alışverişini öderken babası da yanında ona göz kulak oluyor. dedim ki alacaksın bu bisikleti kızına. onun şu an yüzünde gördüğüm mutluluğu dünyaya değişmem dedim

canım dikkat edersen ben de yazdım en başta babamı çok severim onun için canımı veririm ama bu konuda yaptıkları ve yaşattıkları ne yazıkki çok onur kırıcıydı.Sen ne guzel eşinle paylaşabiliyosun derdini anlıyo,bense dun eşimden onun için yaptıgım onca fedakarlık onca odemeye destege ragman ne cevap aldım biliyomusun "baban haklı neden para versinki,bende vermem" aa dedim oylemi,o zaman rica etsem hadi sattıgım arabayıeve yaptıgım butun masrafları vs leri geçtim,en azından dugunde bana takılan altınların parasını ver lutfen cunku kendi işimi kurucam dedim,onunsa bana tek soylediği"Terbiyesiiiz,sen ne işe yarıyosun burda,git çalış tekrar başkasının yanında"dedi..Kızlar 6 sene başkalarının yanında çalıştım,yine çalışırım iyeminle bundanda gocunmam ama salaklıgıma kızıyorum,ben eşime sorgusuz sualsiz bir karşılık beklemedem verdim ne verdiysem,onuda kendim gibi sandım ama diilmiş sağolsun gosterdi bana 2 kuruş için gerçek yuzunu...

Son düzenleme:
cnm bilemiyorum yani ailemin bana yaptıklarından snra sevmek değilde ancak onlara saygı duyuyorum. ben ünv.yi bitirdiğimde babam eve ne kadar para gircek hesap yapıyordu. benim bir yatağım bile yoktu çekyatta yatıyordum...

benim bir kızım var ve şu anki yatakodamı ona vereceğim kendime yeni alacağım. aslında ona da yeni alacaktık fakat tek kişilik yatakta rahat yatamaz diye çiftkişilik yatağımı ona vereceğim. kendime 10 liralik alıyorsam kızıma daha pahalısını alıyorum beğendiğini. şu an 2,5 yaşında ve o benim dünyam herşeyim...

geçen markette satılan bisiklete binmiş ben market alışverişini öderken babası da yanında ona göz kulak oluyor. dedim ki alacaksın bu bisikleti kızına. onun şu an yüzünde gördüğüm mutluluğu dünyaya değişmem dedim

Evet aslında sevmek degil de saygı duymak diyelim. Dogru söylüyorsun :(Ben de çocuklarıma karşı öyleyim. Birdediklerini iki etmiyorum.

canım dikkat edersen ben de yazdım en başta babamı çok severim onun için canımı veririm ama bu konuda yaptıkları ve yaşattıkları ne yazıkki çok onur kırıcıydı.Sen ne guzel eşinle paylaşabiliyosun derdini anlıyo,bense dun eşimden onun için yaptıgım onca fedakarlık onca odemeye destege ragman ne cevap aldım biliyomusun "baban haklı neden para versinki,bende vermem" aa dedim oylemi,o zaman rica etsem hadi sattıgım arabayıeve yaptıgım butun masrafları vs leri geçtim,en azından dugunde bana takılan altınların parasını ver lutfen cunku kendi işimi kurucam dedim,onunsa bana tek soylediği"Terbiyesiiiz,sen ne işe yarıyosun burda,git çalış tekrar başkasının yanında"dedi..Kızlar 6 sene başkalarının yanında çalıştım,yine çalışırım iyeminle bundanda gocunmam ama salaklıgıma kızıyorum,ben eşime sorgusuz sualsiz bir karşılık beklemedem verdim ne verdiysem,onuda kendim gibi sandım ama diilmiş sağolsun gosterdi bana 2 kuruş için gerçek yuzunu...

Canım eşinin bu tarz hakaretlerde bulunmasına izin verme. Benim anladıgım eşin de parayı görünce degişenlerden...

cnm konu sahibi arkadaşım. belki eşin özünde ii insan ama babanın sana olan davranışlarını görüp bu hareketleri yaparken sana babanın yaptıklarından cesaret alıyor benim fikrim yani. mesela işte para konusu baban sana ne kadar kötü davranıyorsa kocan da muhtemelen(babası böyle davranırken ben neden ii davranmaya çalışıyım ki) diye düşünüyor olabilir

işte belki bizim bu tip şeyleri yaşamamızın sebebi ilerde anne oldugumuzda bunları kendi çocuklarımıza yaşatmamamız..insanlar tutumlu olur,parasına dikkat eder vs..bunlar tabiki hayatın içinde olan seyler ama hem olanaklı olup hemde en temekinsani ihtiyacları karşılamamak bana gerçekten çok çirkin geliyo..
hersey bir yana,eşimi affedemiyorum su yaptıgı nankörluğu ve çiğliği..dışardan gorseniz o da çocu erkek gibi delikanlılıgın kitabını yazıyor ama iş uygulamaya geldiğinde dun gece malesef ben en acı sekliyle gordum onun gerçek yuzunu..

işte belki bizim bu tip şeyleri yaşamamızın sebebi ilerde anne oldugumuzda bunları kendi çocuklarımıza yaşatmamamız..insanlar tutumlu olur,parasına dikkat eder vs..bunlar tabiki hayatın içinde olan seyler ama hem olanaklı olup hemde en temekinsani ihtiyacları karşılamamak bana gerçekten çok çirkin geliyo..
hersey bir yana,eşimi affedemiyorum su yaptıgı nankörluğu ve çiğliği..dışardan gorseniz o da çocu erkek gibi delikanlılıgın kitabını yazıyor ama iş uygulamaya geldiğinde dun gece malesef ben en acı sekliyle gordum onun gerçek yuzunu..

ya cnm keşke eşin anlayışlı olsaydı . çok üzüldüm ya senin bu halini okuyunca gerçekten..

insan evet bu yaşadıklarından des çıkarıp çocuğuna yapmıyor. ancak benim annem de çok sıkıntı çekmiş hiçbişeyi olmamış hep dedemden dayak yemiş falan filan ama maalesef o ders çıkaramamış.. mesela bana kırk yılda bir kıyafet alınacağında bi sürü tafra yapardı neden bana alınıyormuş. ayrıca kendinin sahip olmadığı şeylere çocuklarının da sahip olmasını istemiyordu..

babamın beni dövmesi için annem elinden geleni yapıyordu. mesela lisedeyken kaşlarımı almıştım bikaç tel işte çok kalınlar çünkü,hemen gitmiş babama yetiştirmiş babam bana bağırsın kızsın diye. ayrıca bunun gibi bi sürü şey..yok kedi sevdiler derdi babam bize bi ton dayak. neler neler

şimdi eşim bana sağolsun herşeyimi alıyor ne istesem. geçen araba aldı bana allahım ailem kıskançlıktan çatladı anlatamam ya. böyle birşey olabilir mi.. neyseki kocam ii bir insan. beni de seviyor.

cnm konu sahibi arkadaşım. belki eşin özünde ii insan ama babanın sana olan davranışlarını görüp bu hareketleri yaparken sana babanın yaptıklarından cesaret alıyor benim fikrim yani. mesela işte para konusu baban sana ne kadar kötü davranıyorsa kocan da muhtemelen(babası böyle davranırken ben neden ii davranmaya çalışıyım ki) diye düşünüyor olabilir

hayatım madem karakteri buydu neden istemeye gelince avuc avuc istedi,tamam babamda vermezdi etmezdi ama insanlıgıyla adamlıgıyla yinede gurur duyardım cunku en azından elimdekine goz dikmezdi..bu noktada ise kocam sağolsun evlenirken çok ciddi meblagda paralar aldı benim üstümden ve utanmadan suanda bu miktarları kucumsuyor,baban bana çok daha fazla destek olabilrdi diyo,kızına buugne kadar çöp yapmamış sana daha ne yapsın dediğimde yine o meblağları aşağılayan,kendi delikanlılıgını savunan bağıra çağıra konusmalara giriyo..dun en son nişanlıyken gittiğimiz tatili başıma kaktı..inanılmaz ağrıma gitti,ben ona çalışırken ne hediyeler ne jestler yaptım bir kere ağzımı açmadım.Neyse yine diyorum ALLAH BUYUK..Madem bu işide kurmak nasip değilmiş,bende kurmam yine girer başkasının yanında çalışırım,yine kendimi mahcup etmem! Evden ve kocamdan sogudum resmen!KIZLAR YİNE TEKRARLIYORUM LUTFEN YUKARDA YAZDIGIM NİTELİKLERDE İŞÇİ ARAYAN KURUMLAR VARSA BİLDİGİNİZ YADA CALIŞTIGINIZ LUTFEN AMA LUTFEN BENLE BAĞLANTIYA GEÇİN...

hayatım madem karakteri buydu neden istemeye gelince avuc avuc istedi,tamam babamda vermezdi etmezdi ama insanlıgıyla adamlıgıyla yinede gurur duyardım cunku en azından elimdekine goz dikmezdi..bu noktada ise kocam sağolsun evlenirken çok ciddi meblagda paralar aldı benim üstümden ve utanmadan suanda bu miktarları kucumsuyor,baban bana çok daha fazla destek olabilrdi diyo,kızına buugne kadar çöp yapmamış sana daha ne yapsın dediğimde yine o meblağları aşağılayan,kendi delikanlılıgını savunan bağıra çağıra konusmalara giriyo..dun en son nişanlıyken gittiğimiz tatili başıma kaktı..inanılmaz ağrıma gitti,ben ona çalışırken ne hediyeler ne jestler yaptım bir kere ağzımı açmadım.Neyse yine diyorum ALLAH BUYUK..Madem bu işide kurmak nasip değilmiş,bende kurmam yine girer başkasının yanında çalışırım,yine kendimi mahcup etmem! Evden ve kocamdan sogudum resmen!KIZLAR YİNE TEKRARLIYORUM LUTFEN YUKARDA YAZDIGIM NİTELİKLERDE İŞÇİ ARAYAN KURUMLAR VARSA BİLDİGİNİZ YADA CALIŞTIGINIZ LUTFEN AMA LUTFEN BENLE BAĞLANTIYA GEÇİN...

canım sen bence işe girip bir miktar biriktirip daha snra işyerini açabilrsin inşallah. allah istedi mi olmayacaklar olur,olacaklar olmaz...allahın dediği olur...
sen bir ümitsizlikle yola çıkıyorsun belki ama her şerde bir hayır,her hayırda bir şer vardır belki bilemezsin.

başkasının yanında çalışmak bazen daha ii olabiliyor. en azından male sorumluluğun borcun olmuyor. maaşını alıyorsun sigortan yapılıyor. ben işyerim varken çok sıkıntım oluyordu.. keşke işveren değil de çalışan olsaydım dediğim günler olduu

ya cnm keşke eşin anlayışlı olsaydı . çok üzüldüm ya senin bu halini okuyunca gerçekten..

insan evet bu yaşadıklarından des çıkarıp çocuğuna yapmıyor. ancak benim annem de çok sıkıntı çekmiş hiçbişeyi olmamış hep dedemden dayak yemiş falan filan ama maalesef o ders çıkaramamış.. mesela bana kırk yılda bir kıyafet alınacağında bi sürü tafra yapardı neden bana alınıyormuş. ayrıca kendinin sahip olmadığı şeylere çocuklarının da sahip olmasını istemiyordu..

babamın beni dövmesi için annem elinden geleni yapıyordu. mesela lisedeyken kaşlarımı almıştım bikaç tel işte çok kalınlar çünkü,hemen gitmiş babama yetiştirmiş babam bana bağırsın kızsın diye. ayrıca bunun gibi bi sürü şey..yok kedi sevdiler derdi babam bize bi ton dayak. neler neler

Sana çok komik bir sey soylicem,aynı olayı aynı yaşta bende yaşadım:)
annem babam bana ceza versin diye şikayet etmişti ve babam tabiki para konusuyla alakalı bir durum olmadıgı için o konuya gülüp geçmişti:))))yıllar sonra annemin benim kaşlarımı aldıgım yaştaki genç kızlık resmini buldum kaşlar incecikk bir ip ,sordugumda o zaman modaydı dedi :D
ya çevremdeki herkesin annesi çocugunu korur kollardı değilki boyle surekli babaya gammazlamaya çalışmak..Neyse suanda mutlu evde yokum,damada binbir yalakalık sırf ben eve geri donmiim rahatını bozmiim diye,hoş zaten allah umarım o gunleri gostermezde boşanmam ama boşansam bile o eve donmem ...

şimdi eşim bana sağolsun herşeyimi alıyor ne istesem. geçen araba aldı bana allahım ailem kıskançlıktan çatladı anlatamam ya. böyle birşey olabilir mi.. neyseki kocam ii bir insan. beni de seviyor.

Canım allah kazasız belasız guzel gunlerde kullanmayı nasip etsin..Ben bırak bana araba almayı sattırmak zorunda kalmasa bile razıydım,neyse dedim hep neyseeee..
Dediğin gibi tekrar çalışırım tekrar yaparım bugun itibariyle deli gibi iş bakıcam,eski sisteme geri donucem..Kimsenin inan bir kuruşunda gözüm yok ne annem ne babam nede kocamdan.Bende bundan sonra aynı onlar gibi kuruş koklatmıycam kimseye varsa yoksa kendim diyicem,evliliğim konusundada ciddi ciddi şapkamı onume alıp dusunucem o kadar..
dünyanın sonuda değil boşanırsam boşanırım artık inanın su üzüntüyle gozum dondu resmen!

Arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki :( Ben de sadece benim ailem böyle sanıyordum :(

Aynı şeyleri yaşadık tek farkla eş kısmı hariç. Allah'a şükür eşimle çok mutluyuz. para falan hiç sorun olmaz aramızda.

Giyim, üniversite konusu hepsi ama hepsi senin hikayenle aynı. biz 4 kardeşiz. 3 kız 1 erkek. babam üç kızını evlendirirken de aynı tavrı sergiledi. 3'müz de her şeyimizi kendimiz yaptık. 1 bilezikle gelin etti bizleri :( maddi durumu çok çok iyi olmasına ragmen :( eşim ve eşimin ailesi hiç bir şey demediler. yatak, yorgan nevresim takımı vs. hepsini kayınvalidem yaptı. hala yüzlerine baktıkça utanırım :(

Çalışmaya başladık aldıgımız maaşın hesabını yapardı babam. Allah var yine de hakkını yemiyeyim üniversitede okurken harçlıgımızı verirdi, özel yurtta kaldırdık ama yaptıkları unutulacak şeyler degil.

Biz de yatak odasını kız tarafı alır öyle konuşuldu, düğüne 1 hafta kaldı hala ses seda yok babamdan. Eşime söyledim beraber aldık sonra da borcunu ödedik.

Evlendik araba aldık hiç yardım etmedi. Kaldı ki istemedik de. Ev aldık içini yaptırdık istemedik. Eşim ölürüm de babandan para istemem dedi. Halbuki bu kadar varlıgın için de insan formaliteden de olsa bir sorar degil mi? Bir şeye ihtiyacınız var mı diye.

Oglum oldu kreşe başladı o zamanlar 350 lira idi kreşi. Bizi ziyarete gelmişlerdi, kreş parasını vermiş. sonra da ben başkasından duydum, o kadar maaş alıyorlar çocugun bir kreş parasını dahi veremiyorlar demiş :(

Ne kadar üzüntü verici degil mi?

Daha çok şey var anlatılacak ama senin sayfanı işgal etmeyeyim.

Ne yaparsak degişmiyorlar işte. Yine de eşim de ben de bize geldiklerinde saygı da kusur etmeyiz.

Senin baban yine iyi diğer evlatlarına yapmış bir şeyler. Benim babam hiç biririmize yapmadı :(

Evde bir çöpü dahi yok. Ogluma ve kızıma aldıgı giysiler, oyuncaklar hariç.

Ya madem lafını edecek, neden veriyor ki kreş parasını..:26::26:
Gerçi benzerini de benim babacım yaptı.
Kızım doğdu, ona bir bebek takımı aldı. O zamanın parası ile 1000 TL.
E tabi böyle büyük bir hediye alınca, bebeğe kıyafet, altın vs başka bişey yapmadı, kimse beklemedi de.
Herkes tabi takdir etti babamı ve üvey annemi, ne kadar cömertler diye..
Aradan 2 ay geçti, gelen giden azaldı.
Babam birügn telefon açtı, İpek bana acil 1000 TL gönder postaneden, acil..:23:
Hiç uyanmadım önce, tamam dedim, gittim postaneye, 2 aylık bebek kucağımda.. O sıcakta dünyanın sırasını bekledim, parayı babama gönderdim.
Aradan seneler geçti, o paradan hala ses seda yok..
Karısı bir ara "ay İpek, sana da borcumuz var biliyorum, ama şu an hiç verecek halde değiliz" dedi..
Uyanık babam böylece torununa da hiçbir hediye almamış ve bedavaya getirmiş oldu. Üstüne bir de sağdan soldan takdir topladı, bebek odası aldık biz diye.
:47:

ipekçim işte ben bunların hepsini yaşadıgım ve gördüğüm için artık kimsenin ne iyilik yapmasını istiyorum ne de bir beklenti içine giriyorum..Ne ki allah aşkına,para insanın elinin kiridir varsa gerektiği kadar harcar kalp kırmazsın,yoksa da ayağını yorganına gore uzatır o şekilde yaşarsın..inanın bana durumu olmayan insanlardan bile çoook daha düşük paralarla kendimi çekip çevirdim ben hep ve bir kere olsun gocunmadım hep sukrettim allah beni kimseye mahcup etmedi kimseye tek kuruş borcum olmadı diye..ama kaderde kocamdan beni nişanlıyken goturdugu tatil parasının suratıma vurulması da varmış..ilk maaşıkmlada onu ödiycem zaten,madem bu kadar içine oturmuş..
yazık gerçekten çok yazık...
onu için arabamı satıp dugun yapmamada,altınlarımı verip işine yardım etmek istememede annemlerden tek kuruş almadan duzdugum çeyizimle hiç bir konuda kendimi mahcup etmemeye çalışmaklada çooook ama çok buyuk bir hata yapmışım.değmezmiş!

Ben ilk başta eşinize nasıl bu kadar güvenip de her şeye ona verdiğiniz anlamadım. Sonuçta resmen babanızdan kazık yemişsiniz kendi öz babanızdan tam tersi sizin çevreye başka erkeklere karşı bizden daha güvensiz gelecek için kendini daha çok düşünen biri olması gerekirken aynı hatayı nasıl iki kere yapabildiniz hiç anlamadım doğrusu. Bakın 2. kez zor durumda kalmışsınız lütfen bundan sonra kendiniz için insanlara gerektiği kadar değer verin ve hiç kimseye güvenmeyin kendi geleceğinizi düşünün. 3. bir yıkımı daha yaşamayın kesinlikle bunları hak etmiyorsunuz biraz kendi değeriniz farkında olun ne baba ne eş hiçbrinden hayır yok insana sadece kendinden ve Allah'tan başka.

Son düzenleme:
Ben ilk başta eşinize nasıl bu kadar güvenip de her şeye ona verdiğiniz anlamadım. Sonuçta resmen babanızdan kazık yemişsiniz kendi öz babanızdan tam tersi sizin çevreye başka erkeklere karşı bizden daha güvensiz gelecek için kendini daha çok düşünen biri olması gerekirken aynı hatayı nasıl iki kere yapabildiniz hiç anlamadım doğrusu. Bakın 2. kez zor durumda kalmışsınız lütfen bundan sonra kendiniz için insanlara gerektiği kadar değer verin ve hiç kimseye güvenmeyin kendi geleceğinizi düşünün. 3. bir yıkımı daha yaşamayın kesinlikle bunları hak etmiyorsunuz biraz kendi değeriniz farkında olun ne baba ne eş hiçbrinden hayır yok insana sadece kendinden ve Allah'tan başka.

Cok haklısın arkadaşım hemde yerden goge kadar haklısın..Evet babam sağolsun vermezdi etmezdi ama elimdekinede goz dikmezdi..Nedendir bilmiyorum bu çöp koklatmayan insan,eşile ilgili konulara gelince annemle birlikte ustume yuruyup altınları birikimleri kocana ver,o ailenin reisi çocuk baba parası yemiyo etraftaki züppeler gibi,kendi parasını kendi kazanıyo dediler bende hak verdim ,dedim yazık hakikaten kimseden para almıyo bari çeyizimi ev eşyalarını vs birikmişlerimle aliim,altın paraları gelen paralar vs hepsinide ona veriim işte kullansın..İnanın babamın yaptıgından da buyuk kazıgı yiyeceğim aklımın ucundan geçmezdi! Dediğim gibi insan bu hayatta babaya,anneye, eşine guvenmeyecek kime guvenecek???Ben bugune kadar kimseye anlatmadım bunları kimsenin gururu incinmesin,kimseyi zor durumda bırakmiim diye ama artık psikolojim bozuldu sinirlerim alt ust oldu napıcagımı sasırdım..AMA ÇOK HAKLISIN ARKADAŞIM BU SAATTEN SONRA BENDE KİMSE İÇİN NE BİR İYİLİK NEDE BİR YARDIM YAPICAM..İYİLİKTEN MARAZ DOĞARMIS MALESEF BENİDE BU RADDEYE GETİRDİLER...

kötü bir durum:( dini vecibelerimi yerine getiremesemde allahın adaletine ve varlıgına her zaman inanmışımdır. eminim allah yaptıklarınızı karşılıksız bırakmıcaktır. ayrıca kimsenin hakkı hiç kimsede kalmaz.

kötü bir durum:( dini vecibelerimi yerine getiremesemde allahın adaletine ve varlıgına her zaman inanmışımdır. eminim allah yaptıklarınızı karşılıksız bırakmıcaktır. ayrıca kimsenin hakkı hiç kimsede kalmaz.

Amin canım..ama yılmıycam,kaderime aglayıp kendimi bırakmıycam ,en az 1-2 hafta içinde yeni iş bulurum diye tahmin ediyorum,allah izin verirse tabi..onu dışında hamile kalmak için aylardır kendimi hırpalıyodum,bunada değmezmiş cunku benim çocugum olsada bu insanların yapıları değişmiycek heleki eşime bu kadar guvenim sarsılmışken suanda gerçekten istemiyorum mutsuz bir ailede buyuyecek bir çocuk dunyaya getirmek..Herşeyin hayırlısı,eskiden hep takardım insanlar ne der,evlilik hayatta bir ekre olur boşanmak olmaz vs diye ama artık ozihniyeti ve onyargıyıda attım..allah kimsenin ailesini bozmasın,hepimiz mutlu aileler kuralım tabiki ama daha 28 yaşındayım allaha çok sukur eğitimim var sevenim cevrem coktur allah razı olsun,her dusus bir çıkışa sebep olur ASLA AMA ASLA KENDİMİ BIRAKIP ONLARI MUTLU ETMİYCEM..SİZLERLE BURDAN YAZIŞIRKEN BİR YANDAN DA FİRMALARA CV Mİ GONDERİYORUM,DEDİĞİM GİBİ YILMAK YOK YOLA DEVAM..HAK YİYENLER,PARA İÇİN KENDİNİ REZİL EDENLER DUSUNSUN HESABINI NASIL VERECEKLER...

Amin canım..ama yılmıycam,kaderime aglayıp kendimi bırakmıycam ,en az 1-2 hafta içinde yeni iş bulurum diye tahmin ediyorum,allah izin verirse tabi..onu dışında hamile kalmak için aylardır kendimi hırpalıyodum,bunada değmezmiş cunku benim çocugum olsada bu insanların yapıları değişmiycek heleki eşime bu kadar guvenim sarsılmışken suanda gerçekten istemiyorum mutsuz bir ailede buyuyecek bir çocuk dunyaya getirmek..Herşeyin hayırlısı,eskiden hep takardım insanlar ne der,evlilik hayatta bir ekre olur boşanmak olmaz vs diye ama artık ozihniyeti ve onyargıyıda attım..allah kimsenin ailesini bozmasın,hepimiz mutlu aileler kuralım tabiki ama daha 28 yaşındayım allaha çok sukur eğitimim var sevenim cevrem coktur allah razı olsun,her dusus bir çıkışa sebep olur ASLA AMA ASLA KENDİMİ BIRAKIP ONLARI MUTLU ETMİYCEM..SİZLERLE BURDAN YAZIŞIRKEN BİR YANDAN DA FİRMALARA CV Mİ GONDERİYORUM,DEDİĞİM GİBİ YILMAK YOK YOLA DEVAM..HAK YİYENLER,PARA İÇİN KENDİNİ REZİL EDENLER DUSUNSUN HESABINI NASIL VERECEKLER...

hassas oldugunuz kadar güçlü bir insansınız. dediğiniz gibi eğitiminizde var, bir yer olmazsa bir yer muhakkak olacaktır. işallah güzel bir yer olur! işiniz size maddi manevi dahada güç katacaktır. şimdi eşinizden ayrılsanız baba evide farksız gibi:( kendi ayaklarınız üzerinde durdugunuz zaman her şeyi yeniden düşünüp taşınırsınız. artık yaşanmışları düşünmeyin! geçti,bitti... tekrarlanma fırsatını vermeyin. siz kendinizi düşünmezseniz, başkası hiç düşünmez. verici olmanız cok güzel ama hakedene olmalı bundan sonrası için!

hassas oldugunuz kadar güçlü bir insansınız. dediğiniz gibi eğitiminizde var, bir yer olmazsa bir yer muhakkak olacaktır. işallah güzel bir yer olur! işiniz size maddi manevi dahada güç katacaktır. şimdi eşinizden ayrılsanız baba evide farksız gibi:( kendi ayaklarınız üzerinde durdugunuz zaman her şeyi yeniden düşünüp taşınırsınız. artık yaşanmışları düşünmeyin! geçti,bitti... tekrarlanma fırsatını vermeyin. siz kendinizi düşünmezseniz, başkası hiç düşünmez. verici olmanız cok güzel ama hakedene olmalı bundan sonrası için!

Aynen oyle arkadaşım..çok doğru bir tespit olmus,"ağlamayana meme vermezler"derler ya ben hep insanları kendimden önce dusundum,hep başkalarını kırmamak için didinip durdum ama yetti artık!
eminim allah yardım edicek işimi bulucam,eminim birkimimi yapıp bir gun o çok istediğim işi kurucam..ha başarılı olurum olamam onu tanrı bilir ama en azından ben denedim kendim yaptım diyeceğim..Burdanda yeni evlenecek olanlara,karar aşamasında olanlara butun okumuş okumamış kadınlara benim yaşadıklarım ders olsun,asla ve asla karşınızdakinden aldıgınızdan fazlasını vermeyin heleki o karşı cinsiyet erkekse,cunku inanın ne takdir ne kıymet biliniyo..ben arkadaşlarımı dinlemedim ailemin kafasına uydum ne yazıkki şuanda anlıyorumki çok buyuk hata yapmışım,değmezmiş..bazen sanırım dost dediğin insanlar ailenden de çok senin iyiliğini düşünebiliyormus bunu bir kez daha çok iyi anladım....

Son düzenleme:
Back
X