Varlık içinde yokluk...

Ve sunu da soylemek istiyorum,dunyanın en olanaklı adamıyla dahi evlenseniz muhakkak kıyıya koseeye paranızı ayırın ve onu unutun..İnanın kaç senelik evliliklerde bile ben malesef bu para konusunun ne kadar çirkin boyutlara gelebileceğini bizzat gordum,insanlar hakikaten çok maddiyatcı olmus en yakınlarınız bile gozunu kırpmadan sizi harcayabiliyor..Bende eşime çoook güveniyodum,gozum kapalı kefildim her hareketine ama ne zamanki o imza atıldı ne zamanki durumu garantiledi malesef çok değişti herşey..

Arkadaşlar lutfen yukarıda yazdıgım iş tanımına uyan pozisyonlarla ilgili yardımda bulunabilecekler özelden veya burdan haber versin..gerçekten çok önemli lütfen rica ediyorumm

kızlar bir de işin garibi nedir biliyomusunuz,benim yaptıgım saflık boyutundaki salaklığı sanırım benim dışımda kimse yapmamış..ben nasıl bu kadar saçmaladım gerçekten inanamıyorummm:43:

Kızlar,
özelden sağolsun bir kaç arkadaş mesaj attı,iş konusuyla ilgili..
olsun yada olmasın ben bir kez daha anladımki kadınlar klubu gerçekten kadınlar
arasında dayanışma ve sanal ortamda gerçek ilişki yaşanabilecek tek yer!!
Gerçekten suanda ailemden,eşimden destek gormezken burdan bu tip bir yaklaşım olması
ne kadar mutlu etti,ne kadar onore etti bunu anlatamam..
hepinizi çok seviyorumm,çok teşekkur ederim!

Ayrı odalarda ,ayrı ayrı oturuyoruz ..ne bir özür diledi eve geldiğinde,ne de dunya umrunda..
Tv sini açtı koltukta serilmiş yatıyo,umrunda bile değil..
Babam arıyo,cuma gunu yemege gelicekmisiniz diyo,yok gelmiycez dediğimde seviniyo masraf yapmıycak diye,sesinden herşey anlaşılıyo..Ya allahım,hayatta bazı insanlar için hersey o kadar kolay ki,diyorum keşke bende o insanlar kimi kimseyi düşünmeden,sadece kendi çıkarlarımı düşünüp,sadece kendim için yaşayıp kesinlikle diğerlerini düşünmeden yaşasaymışım..Ama bundan sonra bu olucak benimde hayat felsefem,ne babam ne annem ne kocam(şimdilik kocam) hayatımla ilgili kararlarımı etkileyemecek..işime gücüme kariyerime kendi hayatıma bakıcam bende!
Şu hayatta bunu gordum ve anladım ki,bir daha asla ama asla kimseyi kendimden fazla dusunmıycem bu insan kendi kanımdan dahi olsa,çunku bana en buyuk kazıkları ailem canım cigerim dediğim insanlar attı malesef...

Bugun iş basvurularımla ilgili bir kaç geri donus oldu,onun dışında kendi iş projemle ilgilide sponsorluk adına bir kaç önemli adım atıldı..umitliyim,mutluyum ama bir yandanda belirsizlikler kafamı çok yoruyor..bakalım neler getiricek ilerleyen gunler..Hiç desteksiz,birde sömürülmüş ve ihanete uğramış şekilde bu yola devam etmek gerçekten çok zor :(

cnm yasatıkların kolay deıl tabıkı ama bız sana hep destek ve yanında oluruz merak etme yeterkı ümidini yıtırme saglık onemlı bosver ınsanları kım olursa olsun degmez cunku bende cok seyler yaptım aılem ıcın ama haketmedıler ve kendımı gerı plana attım boyle hem ben mutluyum hemde aılem takma hersey olucagına varır

Öncelikle okurken çok üzüldüm ve şaşırdım size böyle bir babaya rağmen hiç bir kötü söz çıkmadı ağzınıda babamdır deyip merhamet edip üstünüze düşenden fazlasını yapmışsınız ve bana göre mükemmel bir evlat olmuşsunuz umarım seninde senin gibi bir evladın olsun Rabbim sana bir İmtihan vermiş ve sen bu imtihanı geçmişsin tebrikler:71:

Angelfbf arkadaşım ve diğer arkadaşlarımın ailelerin ile yazdıklarını okudum. Okurken bazı yerlerde nefesimin gerçekten sıkıştığını hissettim.Ama sonuçta her evde her ailede kapaılar kapandığında bambaşka yaşamlar yaşanıyor.Sadece biz karşılaşmadığımız sorunlarda nasıl olur ,bunu bir baba,koca,anne nasıl yapar diyoruz…Hayattaki her şey biz insanlar için..Ben artık hele ki burayı okudukça hiçbir şeye şaşırmıyorum..
Benim hiçbir zaman aklımdan çıkarmadığım bir söz vardır:”İYİLİKLER BİR SÜRE SONRA GÖREV HALİNİ ALIR.” İyi olan insanın mantık çerçevesinde iyiliklerinin karşılık bulması,en azından takdir edilmesi gerekir.ama maalesef ki tam tersi düşüncelerle yaklaşılıyor.çok şüpheci bir yaklaşımım var belki ama hayatta her şey olur mantığı ile eşim de olsa çok güvenerek yaklaşamıyorum.
Ve arkadaşlar gözlemlerime dayanarak kesin olarak şunu söyleyebilirim.”bir kadının arkasında eğer ailesi yoksa maddi olması şart değil,manevi olarak eşi onun kıymetini bilmiyor ve kesinlikle eziyor ve önemsemiyor.Angelfbf canım senin eşinin sana bu konudaki tamamen bu sebeptendir.ama yaptığı çok büyük bir terbiyesizliktir.Evlilikte ,aile içinde böyle şeyler olmamalı,o zaman ne anlamı var evli olmanın.Senin ve diğer arkadaşlarımın sahip olduğu çok değerli bişrey var.Meslekleriniz.sen su anda çok üzgün olduğun için diyorsun “hani eğitim,hani Marmara ,hani master ne işe yarıyor.Asla ama Asla umudunu kaybetme.Sadece derin nefes al ve bugünlerin geçeğini düşün.Ve şu aşamada çocuk olayını askıya al..Eşin anca artık ne kadar verdiysen o kadarını alır artık.Söylediği sözlerle ,takındığı tavırla daha fazlasını almasına izin verme ama bu aşamadan sonra.Kar mı etti Eşin sanki senden aldığı parayla seni ve güvenini kaybetmekten başka …
İş konusunda İstanbul dışında olduğum için en çok sana ve iş konusunda fikirleri olan arkadaşlarıma önerim İş-Kur’un –kobilerle yapmış olduğu bir ortaklık var.İşkur sayfasında detaylar olmalı.İş- kur’un açmış olduğu kursa katılıp (sanırım kurs girişimcilik,iş nasıl kurulur,proje nasıl hazırlanır konularını içeriyor)daha sonra yapmayı düşündüğün işi kurup Kobilerden bir kısmı karşılıksız bir kısımı karşılıklı kredi veriliyor.detaylı araştırma yapmadım ama aklımda kalan bu…

Öncelikle okurken çok üzüldüm ve şaşırdım size böyle bir babaya rağmen hiç bir kötü söz çıkmadı ağzınıda babamdır deyip merhamet edip üstünüze düşenden fazlasını yapmışsınız ve bana göre mükemmel bir evlat olmuşsunuz umarım seninde senin gibi bir evladın olsun Rabbim sana bir İmtihan vermiş ve sen bu imtihanı geçmişsin tebrikler:71:

canım allah senden ragzı olsun,su 4 gundur hayatımın belkide en kotu gunlerini yaşıyorum,ve bunu sendn duymak ne kadar moral oldu anlatamam..benim arkadaşlarımda hep aynısını der biliyomusun:)
ya baban bu kadar yapıyo ediyo ama sen hala babamda babam diyosun,diyorum neden mi,cunku o benim belkide hayatta hep en çok takdirini kazanmak istediğim kişi..hayatım boyunca ne adım atarsam atiim hep aklımın bir kosesinde acaba babam bunu yaparsam beni takdir edermi,acaba ona yakışır bir evlat olurmuyum,bak 28 yaşındayım halaa bunu dusunurum hep..anneyle olan ilişkim farklı tabi,annem malesef kızı olarak bana destek olmak yerine hep kostek oldu,takdirsiz gecen bir lise donemim,universitede kaybetmiş senem,işsiz olarak geçirdiğim bir donem yada aileme laf getiricek herhangi bir hareketim olmamasına ragmen sevmedi beni,veya sevdiyse bile gostermedi..inanın bunları kendimi acındırmak için soylemiyorum,zaten hyat boyu burası dısında hiç bir yerde paylaşmadım..Ama en ağırı kendim seçip,inanıp guvenddiğim kocamdan bu hakaretleri işitip,bu kadar mağdur bırakılmak oldu..ama dediğiniz gibi allah buyuk,dusmez kalkmaz bir allah,illaki en yakın zamanda iş bulucam,kocam dahi olsa muhtaç olmıycam ve birgun o çok inandıgım işimi kurucam..Sizden tek ricam nolur benim için dua edin....

Angelfbf arkadaşım ve diğer arkadaşlarımın ailelerin ile yazdıklarını okudum. Okurken bazı yerlerde nefesimin gerçekten sıkıştığını hissettim.Ama sonuçta her evde her ailede kapaılar kapandığında bambaşka yaşamlar yaşanıyor.Sadece biz karşılaşmadığımız sorunlarda nasıl olur ,bunu bir baba,koca,anne nasıl yapar diyoruz…Hayattaki her şey biz insanlar için..Ben artık hele ki burayı okudukça hiçbir şeye şaşırmıyorum..
Benim hiçbir zaman aklımdan çıkarmadığım bir söz vardır:”İYİLİKLER BİR SÜRE SONRA GÖREV HALİNİ ALIR.” İyi olan insanın mantık çerçevesinde iyiliklerinin karşılık bulması,en azından takdir edilmesi gerekir.ama maalesef ki tam tersi düşüncelerle yaklaşılıyor.çok şüpheci bir yaklaşımım var belki ama hayatta her şey olur mantığı ile eşim de olsa çok güvenerek yaklaşamıyorum.
Ve arkadaşlar gözlemlerime dayanarak kesin olarak şunu söyleyebilirim.”bir kadının arkasında eğer ailesi yoksa maddi olması şart değil,manevi olarak eşi onun kıymetini bilmiyor ve kesinlikle eziyor ve önemsemiyor.Angelfbf canım senin eşinin sana bu konudaki tamamen bu sebeptendir.ama yaptığı çok büyük bir terbiyesizliktir.Evlilikte ,aile içinde böyle şeyler olmamalı,o zaman ne anlamı var evli olmanın.Senin ve diğer arkadaşlarımın sahip olduğu çok değerli bişrey var.Meslekleriniz.sen su anda çok üzgün olduğun için diyorsun “hani eğitim,hani Marmara ,hani master ne işe yarıyor.Asla ama Asla umudunu kaybetme.Sadece derin nefes al ve bugünlerin geçeğini düşün.Ve şu aşamada çocuk olayını askıya al..Eşin anca artık ne kadar verdiysen o kadarını alır artık.Söylediği sözlerle ,takındığı tavırla daha fazlasını almasına izin verme ama bu aşamadan sonra.Kar mı etti Eşin sanki senden aldığı parayla seni ve güvenini kaybetmekten başka …
İş konusunda İstanbul dışında olduğum için en çok sana ve iş konusunda fikirleri olan arkadaşlarıma önerim İş-Kur’un –kobilerle yapmış olduğu bir ortaklık var.İşkur sayfasında detaylar olmalı.İş- kur’un açmış olduğu kursa katılıp (sanırım kurs girişimcilik,iş nasıl kurulur,proje nasıl hazırlanır konularını içeriyor)daha sonra yapmayı düşündüğün işi kurup Kobilerden bir kısmı karşılıksız bir kısımı karşılıklı kredi veriliyor.detaylı araştırma yapmadım ama aklımda kalan bu…

canım yorumların için çok teşekkur ederim..içinde bulundugum psikolojiyi gerçekten çok çok iyi anlamışsın..ben herseye ragmen bırakmadım kendimi,evet kendime kızıyorum neden bu kadar saf oldum nasıl bu kadar kendimi dusunmeden davranmısım dedim ama iş işten geçmiş oldu bende gormus olun neyin ne oldugunu..diğer arkadaşların soylediği gibi belkide tanrı beni sınadı ve ben allah çok şukur yeniden ayaga kalktım herseye ragmen..inanın 3 gundur oturma odasından dışarı çıkmıyorum,onunla konusmuyorum evle ilgili zorunlu yapılması gerekenler dışında tum vaktim araştırmalarla ve cv gondermekle geçiyor..Şimdi guzel olan bir kaç yerden donus oldu,fakat kotu olan bir durum var ben kendi iş projemle ilgili (IT sektoru) micro macro tum devlet kredilerini araştırdım,ne yazıkki bu sene teknolojik girişimler için ankara butun desteği kesmiş,daha bugun konustum TTGV,Teknoloji Girişim AŞ ve tubitakla..diğer kurumlarla da gorustum ve bana verilen cevap bu micro yatırımcılık desteklerinin çok dusuk gelir seviyeli insanlar için 700 tl gibi bir destek payı oldugu soylendi..dolayısla bu girişimlerin malesef olumlu sonuc vermedi..ben buna rağmen inanın pes etmiycem,guclu bir ortak bulana kadar çalışmaya devam edicem,zaten bu proje geliştirme donemimdede illaki bir işe giricem ve maaşımı kazanıcam,artık o kadar lafı ve hakareti yedikten sonra inanın tek kuruşunu istemiyorum eşimin,aşırı derecede kırgınım ve goruyosunuz bu anlık bir sinir yada ofke degil..Allah hepimizin karşısına hayırlı,kıymet bilen insanlar çıkartsın inşallah..Evliliğe olan inancım tukendi resmen,kendimi sakinleştirmeye calışıyorum,kafamda sureli o kadar guzel gun var yıkmak kolay yapmak zor diyorum,diyorum da diyorum amma velakin bu kadar kırılmış durumdayken bir daha herşey nasıl eskisi gibi olur onuda bilemiyorum..

Tatlım bizde kapalı kapılar ardında ne kırgınlıklar yaşıyoruz ama öyle ama böyle yaşamımıza devam ediyoruz..bir süre sonra üzüntünün biraz daha azaldığını göreceksin..şu anda kendini hedefine kilitle..ve geri adım atma.iyi geceler

teşekkur ederim canım..evet biliyorum her evde,her ailede olur ama 3 senedir birlikteyiz,:1 bucuk senedir de evliyiz ilk defa bu kadar buyuk hakaret ve ihanet olunca işin içinde çok ağrıma gitti...:58:

teşekkur ederim canım..evet biliyorum her evde,her ailede olur ama 3 senedir birlikteyiz,:1 bucuk senedir de evliyiz ilk defa bu kadar buyuk hakaret ve ihanet olunca işin içinde çok ağrıma gitti...:58:

Canım...bazı mesajlarını atlamış olmamdan olabilir mi bilmiyorum ama(bu kadar büyük hakaret ve ihanet) göremedim dersem kırılma sakın.Evet..şuanda canın çok sıkkın...dolayısıyla da olayların olumsuz taraflarını kafanda olduğundan fazlasıyla büyütmüş olamazmısın?

BIR MARANGOZ USTASIYIM ADETA,BIR AYAGI MUTLAKA KISA MASA YAPAN.BIR ELIMDE CEKIC BIR ELIMDE CIVI,KENDIMI BIR RESIM GIBI CAKACAGIM HAYATI ARIYORUM YILLARDIR...

bilirim hepsini maaleseff .. coookkk da iyi anlarımm.. umarımm mutlu olursun dualarım seninle..:16:

babanın ve eşinin bu kadar bencil olmalarına sana destek olmamalarına çok üzüldüm canım
kırgınlığında çok haklısın seni anlayabiliyorum
umarım hatalarının farkına varıp bundan sonra senden desteklerini esirgemezler

Canım...bazı mesajlarını atlamış olmamdan olabilir mi bilmiyorum ama(bu kadar büyük hakaret ve ihanet) göremedim dersem kırılma sakın.Evet..şuanda canın çok sıkkın...dolayısıyla da olayların olumsuz taraflarını kafanda olduğundan fazlasıyla büyütmüş olamazmısın?

evet canım sanırım haklılık payı var sozlerinin..Dun eşim gozleri dolu dolu ilk defa özur diledi benden..bana manevi olarakta maddi olarakta sonuna kadar destek olmaya çalışacagını soyledi..ilk baştaki tepkisini tamemen kendini bana karşı suçluluk hissettiğ için,beni mağdur bıraktıgını dusundugu için verdiğini itiraf etti..işler buara biraz durgun ve birikinti yapıyo anladıgım kadarıyla..Ama işime 4 elle sarıldım bakalım ilerleyen gunler ne getirecek:26::26:

Back
X