- 10 Nisan 2017
- 2.424
- 13.597
- 208
- 30
- Konu Sahibi birkusolsam
Bunu bu ülkede hadi bu ülke islam ülkesi değil, herhangi bir islam ülkesinde uygulayan kim var ? bu laflar kadınlar arasında hep dolaşır hangi müslüman erkek uyguluyor ki? islam coğrafyasında kadın ezilir en ağır işleri yapar. Aksine dair tek bir erkek dahi görmedim.
Bu İslam'ın getirdiği bı yaklaşım değildir bu eskilerden gelen İslam'la alakası olmayan yetiştirilme tarzının bi sonucudur.
Benim çevrem,kendi ailem,şuan kendi eşim dahil. Hepimiz gayet dindar insanlarız ve bu şekilde yetiştirildik. Kimse eşini ezmez Allah'ın emaneti olarak görür. Eğer gerçekten İslam'a uygun yaşamaya çalışan insanlarsa zaten kadına olan yaklaşımı hadislerden öğrenmiştir ona göre davranir. Ama yok taklidi bı sekilde yaşıyorsa eskilerden kalma davranışlarla kadını ezer bunu İslam'a yamamaniz hiç hoş değil.
Bende hamileyken hep kustum mesela ayni şeyi bende yaşadım ordan örnek vermek istiyorum. Bende dışardan midem bulanarak geldim banyoya yetişemedim her yer battı. Ben çok üzüldüm ağladım eşim elimi bile sürdürmedi kendisi temizledi hiç gocunmadan bunun böyle olması gerekir vicdan merhamet sahibiyse bı insan bunlarin lafını etmez.
Demek istediğim bu böyledir yaşamak isteyen gerçekten bilerek yaşar istemeyen ne gördüyse onu yapar sonuç böyle olur.