• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

Ben cogu soylenenlere katilmiyorum boyle seyler cogunuzun basina gelmemis tabi boyle yorum yapmak kolay geliyor. Insan aile olunca elbette insan olmanin verdigi ic gudu ile elbette kiyaslama yapar. Benimde kardesim hep simartildi maddi manevi ve hic adil degil bu. Kendisi erkek ve o dogum gunleri yapip eve kiz erkek arkadas cagirirken benim kiz arkadaslarim bile evlerden kovuldu hic dogumgunum kutlanmadi evde.O bilgisayar istedi anneanem sip diye aldi ben evlenirken gelinligim alinacakti acikcasi paramiz cikismadi oysaki gelinligini ben alicam diye soz vermisti ben benim ne zamandir evlenicegimi biliyordun ama kardesime bilgisayar aldin ama bana simdi yardim etmiyorsun deyip hungur hungur agladim. Ustelik annemde agladi cunku elimizdeki herseyi zaten harcamistik. Annem ve ben aglayinca o kadar kavga ettikten sonra evet gelinlik parasi icin yardim etti.Oysaki parasi vardi. Benim isim dusse 5 ytl istesem saatlerce zevkine oyalar beni ama kardesime 40-50 ytl verir erkek o lazim olur derdi. Ustelik babasiz buyuduk bizi hep ayirdi. Yani kardesim ne istediyse o hep yapildi benimkiler geriden geldi.... Ama simdide kardesim gencligin verdigi delilikle psikopat oldu istedigi seyler yapilmayinca cam cerceve indiriyor her gun cekiyorlar kendisinden.Kac kez yapma etme dedigimiz halde annemde anneannemde dayima kredi cekip cekip verdi.. Asla geri odenmedi o krediler tabi... insan konusuyor ama elbette hepimiz ayni evde yasiyoruz boyle seyler elbet koyar. O evde birinin geliri sorumsuzca kullanmasi veya para saklamasi herkesi uzer. Annem bazen faturayi denklestiremezdi aa veremem ben deyip anneanem bizle oturdugu halde bize para vermek istemezsi en son artik tak deyince canimiza soylene soylene verirdi.... Bunlar insana koyan seyler ben cok iyi anliyorum

Ne kadar evlenmis olunursa olsun 600 lira ile ev gecindirilmez deneyin bakalim oluyomu arkadaslar hele birde cocuklari varsa... Elbette annelerine babalarina guvenipte evlenmediler ama orta halli aileler bile yeni evlenen cocuklarina kendilerinden kisip aman cocugum mutlu olsun diyerek gereken yardimi yapiyorlar. Benim cocugum olsaydi paramda olsaydi eger benim evimde yiyecek yemegim oluyorsa cebimde param oluyorsa ve evladimin olamiyorsa asla bogazimdan ne lokmam gecerdi ne rahat uyuyabilirdim.

Evlat ayrimciligi cocuklar uzerinde giderilmesi cok zor olan agir hasarlar birakan bir bozukluktur bendede hala kaldi ki 25 yasindayim. Bunu hic bir ebeveyn yapmasin . Yaziktir gunahtir bu yastan sonra hala atlatamiyoruz iste boyle.

Eside calisiyor iste napsin 600 ytl ile gecinmeye calisiyorlarmis benim duddagim ucukladi bende esimde calismamiza kac kati almamiza ragmen bizim elimizde para kalmiyor borclar odemeler derken kosede bir birikmis paramiz yok bu insanlar nasil karnini doyuruyor acaba dusunuyormusunuz. Bir deneyin 600 ytl ile kira mi verceksiniz yiyecek mi alcaksiniz bebegin ihtiyaclarini mi karsiliycaksiniz yoksa kisisel ihtiyaclarimi giderebilceksiniz.6O0 ytl ile ben gecinmek zorunda kalsaydim 3 kisilik bir aile oturur kalkar aglardim elbette ailemede kizardim elimde olmadan.

Bir arkadas calissin kendide 600 ytl alsa 400 ytl bakiciya verse kendisine 200 kalir demis. Bu hesaplar boyle yapildigi gibi olmuyor arkadasim ... bunun yol parasi var yemek parasi var bakalim heryer karsilicak mi bunu.... hic yoktan ustuen basina giymesi icin bir kac takim elbise almasi gerekicek sacini basini duzeltmesi gerekicek ,yol yemek parasida harcanirsa nerde o 200 ytl ona kaliyor? hem o kadar 1 ay calis elien gece gece 200 lira gecsin psikolojisi bozulur insanin. Allahima sukurler olsun bu durumda degiliz. Bu arkadas resmen fakir yani aclik sinirindalar 3 kisi bu parayla gecinmek zorunda. Bu insanlarin yemek disinda faturalari da olcak ustlerine baslarina bebegin ihtiyaclarina da para harcamak zorunda kalacaklar ... ekstra kendilerine bir corap almaya paralari kalmiyor hesap yapilirsa...

Hele iki ailede zenginse en azindan torunlarina yardim yapabilirler krese gonderip onun parasini odeyebilirler veya ust bas mama yardimlari veya erzak yardimi yapilabilir. Gunahtir bence bu insanlar fakirlik sinirinda yasiyor ve aman dilemisler ailelerinden yardim dilemisler . Vakti durumu yerindeyse ve cocuguda zor durumda ise yardim eli uzatmiyorlarsa bu nasil muslumanliktir onuda bilemiyorum.

Hersey hayatta planlandigi gibi gitmeyebilir adamcagiz calisiyormusta yan gelip yatmiyor ki napsin alabildigi maas bu kadar o da isterdi daha cok alsin... bu durumda daha iyi is bulana kadar yardim edebilirlerdi

bazı arkadaşlar para vermek zorunda değil felanda filan demişler ne saçmaaa
babam o parayı kimin için kazandı sadece kendsi yesin diyemi
bir çocuk dünyaya getriyorlarsa her anında yanında olmamalılar insan bazen zor durumda olabilir böyle durmlarda büyükler ne için var.. üstelik zengin bir elleri yağda bir elleri bağdaysa..çocuklarının zar zor geçinmesine gönlü razı olan anna babaya , anna baba demem ben:kızgın:

eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi

kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.

kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.

bir akıl verin ben ne yapayım.

ben ailelerden para bekleme konusunda seni haklı görüyorum sonuçta yaşlı başlı insanlar ev araba arsa vs vardır...seni zor durumdan kurtaracaklarına hala hesap yapma derdindeyseler çok kötü bi durum bu..
ailelerden yardım beklemekte çok haklısın sonuçta senin de dediğin gibi onlara da atadan miras kalmış ama şu saçma herşeyi biriktirme hastalığı yüünden senin ve ailenin zor durumda kalmasına göz yumuyolar...inşallah herşey güzel olur bi an önce herşey düzelir.

annen ınatcıysa ve sozun gecmıyorsa aslında parayı almak ıcın yapacak hıcbırsey yok.
onlar vermek ıstemıyolarsa vermezler ama kardesınle anlaşabılıyorsan annenı ıkna etmesı ıcın ondan yardım alabılırsın. kac yasındaydı kardesın (hepsını okuyamadım)

bu yazı hala guncel sastım kaldım:D

buraya yorum yazacak arkadaslar lutfen tum sayfaları teker teker okusun...
cunku arkadas annem babam ölsün de mıras kalsın, yok tehdıt varı konustum vs yazmıstı..

bence sen cok sımarıksın, aılene hastalanırsa falan bakmak zorunda degılsın kaldıkı bakma yaaa senın bakacagından ne olcak... kusura bakma aılede ayrım olmaz falan yok evlat var evlat bes parmagın besı bır mı?
senın kalbının kara oldugunun farkındalar, yardım etmıyorlar ıste dus yakalarından..

neyse zaten o topıgı takıp etmıyor heralde... en azından yardım etcez dıye dıdınen bızler ıcın yazıyorum...

eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi

kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.

kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.

slm canım kusura bakma ama ne esının aılesı nede senın aılen bence sana yardım etmek zorunda degıl evlılık yaparken ınsanlar aılelerıne guvenerek yuva kurmazlar sen kendını bosuna paralıyorsun

bazı arkadaşlar para vermek zorunda değil felanda filan demişler ne saçmaaa
babam o parayı kimin için kazandı sadece kendsi yesin diyemi
bir çocuk dünyaya getriyorlarsa her anında yanında olmamalılar insan bazen zor durumda olabilir böyle durmlarda büyükler ne için var.. üstelik zengin bir elleri yağda bir elleri bağdaysa..çocuklarının zar zor geçinmesine gönlü razı olan anna babaya , anna baba demem ben:kızgın:

senı dunyaya getırıp evlendırmıs daha evlendırdıkten sonrada mı baksınlar yanı aamlar zaten omur boyu kendılerı ıcın calısmamıslar sureklı bakmıslar okutmuslar eeee evlendırmısler bundan sonrada bırakta paralarını nasıl harcayacaklarına kendılerı karar versınler lutfen sızde anne baba olacaksınız kendınızı onların yerıne koyun aynı seylerın sıze yapılmasını ıstermısınız

Bu ne bicim düsünce? Aileler yardim etsin, kusura bakmayin ama kimse kimseye yardim etmek mecburiyettinde degil.
Evlenmeyi bilen, hayatinida planlamistir diye düsünüyorum. Böyle kolaymi hayat?

boyle ınsanlara sınır oluyorum aynısı benım basımdada var ben kamu gorevlısıyım ısım var elhamulıllah babam okuttu allah rahmet eylesı babam emeklı bır adamı neyse ben okulu bıtırecegım sene vefat ettı aılem oyle zengın degıl orta hallı ama babam buna ragmen ıstedıgımız herseyı yapmaya calısırı hatta kız kardesıme daha cok ozen gosterırlerdı.babam vefat ettıkten sonra evın reıslıgını ben yuklendım annem halıyle hasta babamdan sonra kotu oldu.neyse bızde okuduk kardesımızde magdur olmasın okusun dıye dersaneye yolladık cebımızde harclık yokken onun cebıne koyduk tam sınava gırecegı zaman ben bırını sevıyorum evlenecegım falan dıye tutturdu anlatamadık adamın ısı yok askerlık falan dayattı ben kuru ekmek sogana razıyım dedı vazgecıremedık evlendı.olaylar ondan sonra basladı oglan tarafı hıc bır sey almadı zaten kaynananın yanına gelın gıttı yatak odasına kadar bız aldık.neyse bende evlendım ve annemı yanıma aldım zaten hasta bırde evde tek basına yasayamaz.bu kardesım basladı para para demeye neyse bır yolladık ıkı yollaık baktık sonu yok yok suna borc var yok buna borc var annem tabı dayanamıyor sureklı yolluyor neyse hamıle kaldı koca askere gıt bebegın butun ıhtıyaclarını annem aldı koca askerden geldı ıse gırdı ıllede ayrı ev falan dedıler annem mın memlekette evı var tatıllerde gıerdık oraya neyse gıttı yerlestı oraya daha da yetmıyor sureklı para sureklı para bunun sonu gelmıyor arkadaslar annem uzuntuden hasta sureklı uzuyor uc yıldır evımız ıcınde onun yuzunden huzur kalmadı bız aıle ıcınde cok mutluyuz ama kardesım sureklı dısardan mudahele annemı uzuyor sureklı arkadasın annesı en dogrusunu yapıyor cunku bır vermeye basladımı sonu gelmıyor bız bu hataya dustuk aman kımse dusmesın artık gecenlerde dayanamadım annem hıc bır sey yıyıp ıcmıyor hergun zayıflıyor seker hastası tansıyon kolestrol artık gozede vurmus hastalık ıkı kere operasyon gecırdı bır gunden bırgune bakmaz sormaz hastalıgını anlamaz sureklı kenı sorunlarını anneme yansıtır uzer dururu bende aradım bak annem senın yuzunden olecek eger o olurse benı de gomersın dedım yanı tatamen yalnız kalırsın zaten babamız yok gel annemızıde yasatalım dedım sımdılık ıyı bakalım kac gun surecek sessızlıgı cok uzun oldu kusura bakmayı kımse o arkadasada hak vermesın boylelerı alıstımı uslanmaz sureklı sureklı ıster

Fatos ne hayirli evlatsin sen öyle, inan cok begendim bu azmini.

Benimde abim öyle cikti, adam bir gün bile calismadi dogru dürüst hayatinda, babamin ölümünü bekledi yani mirasini bekledi ömrü boyunca sonra babamiz vefat edincede geldi eve kuruldu ailesiyle. Annemi zorlayip para istedi, ben erkegim diyip duruyor...
Allah kimseye böyle dert vermesin...Cok sinir olurum böyle haizra konmak isteyenleri.

varya cok sevinmelisiniz.. Cunku "bana, bize neden yardim etmiyorlar" diye anne babaniza kizma hakkinizi kendinizde buluyorsunuz. Turk kulturu aile yapisi iste.. Madem anne baba desteksiz yasayamayacaktiniz ne diye evleniyorsunuz? sonsuza dek sevgili kalsaydiniz boyle bir derdiniz de olmazdi. Ya ben artik kiziyorum boyle insanlara. Konuyu sen actin kusura bakma sanirim sana patlayacagim ama koca koca insanlar olmussunuz, anne baba olmakta bir yere kadar artik kendi basinizin caresine bakin. Hayvanlar aleminde bile yavrular buyudukten sonra artik yapayalnizlardir kendi baslarinin caresine bakmak zorundalardir. Hem bize para verin yardim edin diye arada yipranacagina ne diye kendine ufak tefek bir is bulup calismiyorsun? Gururuna mi yediremiyorsun calismayi? Baskasindan para istemeyi nasil gururuna yediriyorsun o zaman? Ben liseden beri ailemden 5 kurus para almadim anca arada bir harclik verirlerdi - 6 ayda bir falan ozel durumlarda - onlari alirdim. liseden beri calisirim basimin caresine bakarim. okul masraflarimi bile ben oduyorum. Utanirim ben evlensem bana yardim edin para verin demeye. Sizi hic anliyamiyorum. Boyle cok yargiladim ozur dilerim ama benim hayat dogrularim sizinkiyle hic benzemiyor...

evet aynen öyle oldu.o benimle zenginiz diye evlendi ..bende onunla zenginler diye evlendim..senin anlıyacağın mantık evliliği..ama ikimizde avucumuzu yaladık..şimdi ne yapmak lazım sence?

tempo, her ne kadar ilk başlarda kızdıysam da bu dobralığın hoşuma gidiyor arkadaşım:)

Aynı sorun bendede var..Benim ailemin durumu çok çok iyi ama malesef bize yardım etmiyolar..Kızıma harçlık bile verdiklerini bilmem..bayramlarda eline belki 10 lira oda belki...şuanda maddi sıkıntı içindeyiz..hemde çok..Ve ben bu sıkıntılarımı giderebilmek için temizlik işine bile gittim..Bazen oturup ağlıyorum neden diyorum neden..Benim kızım benim durumda olsaydı ben rahat edebilirmiydim diyorum kendi kendime...İmkanım varsa asla kızımı mağdur etmem..AmA nEDEN ailem böyle davranıyor çok üzülüyorum böyle yaptıkça onlarda yavaş yavaş soğudum koptum..:((

Elbette insanların durumları iyiyken çocuklarına sırt çevirmeleri hoş bir şey değil de kusura bakmayın ama yardım bile etseler ne zaman kadar edecekler. İnsanların ona göre planını yapıp bir evi geçindiriebilecek miyiz hele bir de çocuk dünyaya getirsek bakabilr miyiz diye de düşünmesi lazım .Ordan burdan gelecek paraya medet umarak böyle işlere girişilmez yani.Ömür boyu bir çifte aile ne zamana kadar bakabilir? Sonuçta ne olursa olsun her insan kendi geleceğini kendi yaratır yani ama iyi yönde ama kötü yönde.

Son düzenleme:
aileye olan nefret değil benimki;babama yada kızkardeşime değil nefretim...
anneme karşı öfkeliyim ben...küsüs şimdi..içimden barışmak af dilemek gelmiyor.
eğer barışırsam iş olsun diye barışırım zaten...ele güne karşı yani..milletin ağzına sakız olmayalım diye..
kıskançlığımın sebebi evet kardeşime karşı yapılan kayırım...ama ben kardeşimde buna yönelik zerre kadar suç bulmuyorum..onu seviyorum.babamıda öyle..çünkü babam insan gibi insan..cebinde parası olmasada düşküne ihtiyacı olana yardım eder..onu da bir kenara koydum..
benim zorum annemle... para.. ipler.. güç.. herşey onun elinde ..canı sıkıldığında babama çık dükkandan orası benim deyip tek lafıyla babamı kapının önüne koyabilen bir insan..annemi sevmiyorum..ve bundada benim hatam olduğunu sanmıyorum..
mesela,ben üniversitedeyken öğrenci bakan bir kadının tek katlı, salaş, fareli, yerleri tahtadan, iki odalı evinde kaldım..ve inanki kadın bana annemden dada fazla şevkat gösterdi. ..allah ondan razı olsun..oradayken daha mutluydum..annem sadece benim biyolojik annem...bana hiçbir zaman çocukken dahil yavrum, canım, demedi ..hatta kızım bile demedi..daha bunun gibi bir sürü şey..uzun lafın kısası sorun sadece para değil.para sadece patlama noktasındaki bir araç yada sebep..yada bardağın taştığı yer.

madem anneniz evlenene kadar da size maddi anlamda destek olmadı,neden şimdi beklenti içine girdiniz.,
üniversite mezunusuz,neden asgari ücretle çalışacaksınız ki.
oturur çok çalışırsınız KPSS yi kazanır memur olursunuz.en kötü devlet memuru 1800t maaş alıyor.500 bakıcıya verirseniz geri kalan da bir bayan için yeterli bir para.
ama siz niye yerinizden kımıldayacaksınız ki,
herkes size baksın diymi???

sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..

ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...

ya biz cok saftik ya siz cok akilisiniz
zenginin mali zügürdün cenesini yorarmis ayip bir sey yaaaa
baskasinin parasiyla tatil felan ohhhhh
kendinize gelin anne baba bile olsa bir sey beklemeyin
kendiniz calisin kendiniz kazanin gencsiniz sagliklisinizzz allahtan tek dileginiz para oda calisarak olur
ayip ya baskasinda para beklemekkk

Aynı sorun bendede var..Benim ailemin durumu çok çok iyi ama malesef bize yardım etmiyolar..Kızıma harçlık bile verdiklerini bilmem..bayramlarda eline belki 10 lira oda belki...şuanda maddi sıkıntı içindeyiz..hemde çok..Ve ben bu sıkıntılarımı giderebilmek için temizlik işine bile gittim..Bazen oturup ağlıyorum neden diyorum neden..Benim kızım benim durumda olsaydı ben rahat edebilirmiydim diyorum kendi kendime...İmkanım varsa asla kızımı mağdur etmem..AmA nEDEN ailem böyle davranıyor çok üzülüyorum böyle yaptıkça onlarda yavaş yavaş soğudum koptum..:((

belki çocukken farketmiyordun ama demekki bu cimrilikle zengin olmuşlar

insan büyüyünce ana babasını daha iyi tanıyor

ben kimseden medet ummuyorum eşimle 3,4 ay öncesine kadar maddi yönden sıkıntımız yoktu çok rahat koşullarda yaşıyorduk ama birden çöküşe uğradık benim zoruma giden ailemin bana para vermemesi değil kızım sıkıntınız varmı geçinebiliyormusunuz yada diye hiç sormamaları...Anlatabiliyormuyum derdimi şimdi...İnsan anne olunca dahada bir hassas oluyor benin kızım aynı benim durumda olsaydıı ben elimden geleni yapardım..Ama dedim ya halimi birkez bile sormadılar..Abim sordu ama ben yinede çok şükür geçiniyoruz dedim..Medet umsaydım geçinemiyoruz derdim...!!

600 tl ile geçim olmaz olsada yarı aç yarı tok olur.. peygamderimiz bile komşusu açken tok yatan bizden değildir demiş ...
kaldıki sen evlatsınn . ben sonuna kadar hak veriyorum... ama kayınvalidenlere yakışır size göz kulak olmak...

Hönk! :27:
bu konu gerçekmi?

Back
X