Vasi nin yapacağı işlemler

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Merhaba hukuk bölümünde çok kişi olmadığını gördüğüm için buraya yazıyorum başından buna benzer şeyler geçmiş arkadaşların yardımına ihtiyacım var değiştirmezseniz sevinirim
Sorun şu alzheimer hastası bi tanıdığım var eşi vasi tayin edildi. Uzun zamandır satamadığı tarlaya ise alıcı çıktı. Fakat satılamaz satılsa bile paranın tamamını alamazsın denilmiş aileye. Böyle bir şey var mı? Karşılaşan oldu mu böyle bişeyle? Aileden kimsenin üyeliği yok onların adına açtım burayı. Tavsiyelerinşzş ileteceğim

Satilir fakat hastanin banka hesabina gecer para harcanirsada hastaya harcanir faturali bir sekilde ileride itiraz dogarsa odemek zorunda vasi.

Vasi satış işlemini gerçekleştirebilir. Borcun tamamının alınamaması nedenmiş onu anlamadım.

Satilir fakat hastanin banka hesabina gecer para harcanirsada hastaya harcanir faturali bir sekilde ileride itiraz dogarsa odemek zorunda vasi.
Peki bi yere borçları varmış ama elden
hastanın sağlıklı olduğu zamandan kalma. Satıp borcu ödemek istemiş o zaman niyeti öyleymiş. Fakat satış için müşteri o zaman çıkmamış hastalıkta aniden ilerlemiş. 1.5-2 yıllık bir süre bu tabii. Şimdi müşteri çıkmış satıp aile borcunu ödemek istiyor. Dekont yok ama. Bu mümkün mü biliyor musunuz

Merhaba hukuk bölümünde çok kişi olmadığını gördüğüm için buraya yazıyorum başından buna benzer şeyler geçmiş arkadaşların yardımına ihtiyacım var değiştirmezseniz sevinirim
Sorun şu alzheimer hastası bi tanıdığım var eşi vasi tayin edildi. Uzun zamandır satamadığı tarlaya ise alıcı çıktı. Fakat satılamaz satılsa bile paranın tamamını alamazsın denilmiş aileye. Böyle bir şey var mı? Karşılaşan oldu mu böyle bişeyle? Aileden kimsenin üyeliği yok onların adına açtım burayı. Tavsiyelerinşzş ileteceğim

Satış işlemi, mahkemenin belirlediği genelde 3 teklif verilerek en karlı hangisiyse ona göre belirleniyor. Satıştan elde edilen para ise banka hesabına yatırılmak zorunda , satış işlemi gerçekleştiğinden itibaren bankada bloke oluyor. Eğer bu parayı kullanacaksanız ise, geçerli bir gerekçe ile tekrar mahkemeye başvurarak bunu talep ediyorsunuz ama bu da tipik bürokratik işlemlerden uzun surebiliyor.

Peki bi yere borçları varmış ama elden
hastanın sağlıklı olduğu zamandan kalma. Satıp borcu ödemek istemiş o zaman niyeti öyleymiş. Fakat satış için müşteri o zaman çıkmamış hastalıkta aniden ilerlemiş. 1.5-2 yıllık bir süre bu tabii. Şimdi müşteri çıkmış satıp aile borcunu ödemek istiyor. Dekont yok ama. Bu mümkün mü biliyor musunuz
Soyle belirteyim bildigim kadariyla en saglikli bilgiyi alaniyla ilgili avukat verir.
Istenirse o para dibine kadar harcanir ama olum halinde verasetciler itirazda bulunursa vasi o parayi odemek zorunda yani cocuklari varsa babaya dava acabilir ancak belgeli bir sekilde hasta icin harcanirsa sorun olmaz ama sizin bahsettiginiz elden borc sanirim bu durumda noterde satisi dusuk gostererek parayi fazla alarak halledilebirmi bilemem.

Back
X