Vasiyet iptali ve evden çıkma

cuytherock

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
4.341
10.847
408
Merhaba, önce özet geçmem gereken yerler var Eşimin dedesi eşi vefat ettikten sonra evleniyor. Biz de şu an dedenin bir evinde oturuyoruz.

Sorunum şurda başlıyor. Eş tüm mallara ortak olduğunu söyleyerek apartmana geldi ve bizim evden çıkmamızı istedi. Diğer kiracıların önünde tartışma yaşandı. eşim sinirlendi ya karakolluk olacağız ya çıkacağız uğraşamam ben diyor. Tamam çıkayım da ücretsiz izindeyim ve tayinim çıktı. Ücretsiz izin sonunda zaten taşınacaktık. Ben şimdi napayım? Eşimin üzerine gitmek istemiyorum. Taşınacak olursak tayinimin çıktığı ile gitmek istiyorum ama eşim de henüz gitmek istemiyor.

Siz olsanız napardınız? Tayin olduğum yerde bakıcı bulabilir miyim bilmiyorum. İçim sıkıldı. Neye üzüleceğimi şaşırdım.

Son düzenleme:
Kadına kira vermeyi teklif edin eğer ev onunsa. En iyisi sizin bir avukata danışmanız gibi duruyor.
Olay kira vermek vermekten ziyade gurur meselesi aslında. Oturduğunuz kadının evi olduğu bile belli değil. Apartmanda diğer kiracıya da çık diyebilir örneğin. Olay can acıtmak.
Eşimin de gururu incindi dedesini çok severdi adını dedesinden almış. Eli ayağı titredi kadın bu apartman benim diyince. Belki hakkıdır ama 30yıldır oturduğun evden aileden olmayan biri çık diyince koydu ona.

Olay kira vermek vermekten ziyade gurur meselesi aslında. Oturduğunuz kadının evi olduğu bile belli değil. Apartmanda diğer kiracıya da çık diyebilir örneğin. Olay can acıtmak.
Eşimin de gururu incindi dedesini çok severdi adını dedesinden almış. Eli ayağı titredi kadın bu apartman benim diyince. Belki hakkıdır ama 30yıldır oturduğun evden aileden olmayan biri çık diyince koydu ona.

O kadın dedesi ile evliymiş sonuçta. Aileden biri değil gözü ile bakmayın. Kadın iyi niyetli değil kesinlikle o anlaşılıyor.

O kadın dedesi ile evliymiş sonuçta. Aileden biri değil gözü ile bakmayın. Kadın iyi niyetli değil kesinlikle o anlaşılıyor.
Aileden biri değil derken kötü niyetli bir yaklaşımım yok. 70yaşında evlendi dedesi çocuklar eşi ile görüşmüyordu. Onlar açısından 50yıldır bizim dedikleri yerlere el giriyor.

Ben şimdi başka eve mi tayimin çıktığı yere mi geçmeliyim onu bilmiyorum. Çünkü eşim hayatta durmaz bu evde.

Vasiyet nerde .Belge varmı .Kadin haklı olabilir eger belge yoksa .Kanun bunu gerektirir .Dedeniz ne zaman öldü .Mal paylasımı oldumu

Keşke tapularını da evlatlarının üzerine yapsaymış mallarının.Sadece vasiyet bırakmakla olmuyor çünkü eşi tüm malların yarısına sahip şu anda.Ancak yeni eşle evlenmeden vasiyet yapıldıysa belki mahkeme vasiyeti geçerli kılabilir.

Anladığım kadarıyla sözlü bir vasiyetten bahsediyorsunuz ki bunun kanunen geçerliliği olmaz zaten. Cici babannenin de hepsini alma hakkı yok zaten.Yani devlet kime ne verirse öyle olur. Tabi dede bey üzerine yapmamışsa kadının. Yapmışsa da geçmiş olsun denilir ancak

Tapu kimin adına?
Tapuların tamamı dede adına.
Vasiyet nerde .Belge varmı .Kadin haklı olabilir eger belge yoksa .Kanun bunu gerektirir .Dedeniz ne zaman öldü .Mal paylasımı oldumu
Vasiyet noterden alındı ancak açılması için mahkemeye başvuruluyormuş hakim tüm hak sahiplerini çağırarak okuyacakmış. Henüz bu aşamadalar. Dede henüz 10gün önce vefat etti maalesef böyle şeylerle uğraşılmak zorunda kalındı.

Anladığım kadarıyla sözlü bir vasiyetten bahsediyorsunuz ki bunun kanunen geçerliliği olmaz zaten. Cici babannenin de hepsini alma hakkı yok zaten.Yani devlet kime ne verirse öyle olur. Tabi dede bey üzerine yapmamışsa kadının. Yapmışsa da geçmiş olsun denilir ancak
Kadının üzerine alınan bir ev var. O konu dışı zaten. Noterde yapılmış vasiyet.

Tapuların tamamı dede adına.

Vasiyet noterden alındı ancak açılması için mahkemeye başvuruluyormuş hakim tüm hak sahiplerini çağırarak okuyacakmış. Henüz bu aşamadalar. Dede henüz 10gün önce vefat etti maalesef böyle şeylerle uğraşılmak zorunda kalındı.

Oha. Kadin ama da hizli cikti

Aileden biri değil derken kötü niyetli bir yaklaşımım yok. 70yaşında evlendi dedesi çocuklar eşi ile görüşmüyordu. Onlar açısından 50yıldır bizim dedikleri yerlere el giriyor.

Ben şimdi başka eve mi tayimin çıktığı yere mi geçmeliyim onu bilmiyorum. Çünkü eşim hayatta durmaz bu evde.

Anladım. Madem taşınacaksınız tayin olduğunuz yere gidin. Taşınmak da kolay değil. Bir sürü masraf, yorgunluk.

Daha 3 ve 7 hayrını yapıp yeni dönmüştük eve. (3ü 7si yoktur polemiği olmasın bana bağlı değil) Ertesi gün damladı.
Allah gözünü doyursun dedenizin eti bir bedeninden ayrılsaydı bari 10 günlük ölünün arkasından bu ne hız,belliki 70 yaşındaki adamla malları için evlenmiş zaten,

İyi de bu bayanin rahmetlinin eşi olmasi tüm malların ona kalacağı anlamına gelmiyor ki!!Sonuçta evlatlar da mirastan payına düşeni alacaklar,resmi süreci baslatsin evlatları,herkes malına kavuşur.

Allah gözünü doyursun dedenizin eti bir bedeninden ayrılsaydı bari 10 günlük ölünün arkasından bu ne hız,belliki 70 yaşındaki adamla malları için evlenmiş zaten,
15yıl birliktelerdi az bir süre değil tabi hakkı yok diyemem ama malların tamamına bu denli girmesi ve kadının tavrı çok can sıktı.

İyi de bu bayanin rahmetlinin eşi olmasi tüm malların ona kalacağı anlamına gelmiyor ki!!Sonuçta evlatlar da mirastan payına düşeni alacaklar,resmi süreci baslatsin evlatları,herkes malına kavuşur.
Ortada geçerli olup olmadığı net olmayan bir vasiyet ve yüklü miras var. Paylaşımda muhtemel bir anlaşmazlık olacak ve ihale usulü satılacak. En kötüsü de bu çünkü hatırası var hepsinin. Çocuklar satmak istemiyordu ama eş satmak isterse satılacakmış kanun gereği. Maddi değer yüksek olduğundan tüm malları kardeşlerin alması zor. Belki birkaçı...

Back
X