- 10 Kasım 2016
- 196
- 287
- 23
- Konu Sahibi cuytherock
dedenizin 15 yıllık eşi nasıl aileden olmuyor onu anlamadım
dedenizin 15 yıllık karısı daha ne olsun
dedenizin 15 yıllık karısı daha ne olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ortada geçerli olup olmadığı net olmayan bir vasiyet ve yüklü miras var. Paylaşımda muhtemel bir anlaşmazlık olacak ve ihale usulü satılacak. En kötüsü de bu çünkü hatırası var hepsinin. Çocuklar satmak istemiyordu ama eş satmak isterse satılacakmış kanun gereği. Maddi değer yüksek olduğundan tüm malları kardeşlerin alması zor. Belki birkaçı...
Dr raporu vs ugraşabilirler .Dedenin vasiyet sirasindaki yaşida önemli .Tapuların tamamı dede adına.
Vasiyet noterden alındı ancak açılması için mahkemeye başvuruluyormuş hakim tüm hak sahiplerini çağırarak okuyacakmış. Henüz bu aşamadalar. Dede henüz 10gün önce vefat etti maalesef böyle şeylerle uğraşılmak zorunda kalındı.
Iyide apartman benim çıkın deme gibi bir hakkı yok kadınınTapuların tamamı dede adına.
Vasiyet noterden alındı ancak açılması için mahkemeye başvuruluyormuş hakim tüm hak sahiplerini çağırarak okuyacakmış. Henüz bu aşamadalar. Dede henüz 10gün önce vefat etti maalesef böyle şeylerle uğraşılmak zorunda kalındı.
Zaten yaşlı adamlarla evlenen kadınların nihai amacı bu benceKocası 10 gün önce ölmüş de sizin kapiniza evden çıkın diye mi dayanmış ? Daha kimin olduğu kime kalacağı bile belli değilken?
15 senelik eşi toprağa gireli 10 gün olup torununun kapısına, burası miras benim çıkın, diyen bir örnek olunca önümde, dediğinize katılmadan edemeyecegimZaten yaşlı adamlarla evlenen kadınların nihai amacı bu bence
Zaten biz evlerin birinde oturuyoruz. 10-12milyn tl ilk ev var. Bize bulaşmak için geldi. Amacı huzursuzluk çıkarmak. Şimdi gurur yaptı çıkacağım diyor.Iyide apartman benim çıkın deme gibi bir hakkı yok kadının
Sakın bu oyuna gelip evi boşaltmayin gideriz mahkemeye herkes kendine ne pay düşerse alir deyin
Nasıl adamin tüm mallari kadının üstüne olsun
Boşanma durumunda sizin dediğiniz doğru.hani evlilik sonrası edinilen mallar ortaktı?
şimdi adamın 70 yıllık malının tamamına nasıl ortak olmuş bu hanım?
hakkı neyse alsın tabi ama böyle daha adam öleli 10 gün olmuş evden çıkın demeye gelmiş olmaz ki.
15yıllık eşi. Kadının hakları var elbet. Ama huzursuzluk çıkarıyor. Evliliği boyunca ayda 25bin civarı gelirleri vardı ama bankada hiç para yokmuş. Hepsini harcamışlar.Bizim bir komşumuz 60 yaşından sonra evlenmiş öldüğünde ikinci eşi hiçbirşeyden hak talep edemedi belli bir yaşın üzerindeki evliliklerde çocukların haklarını korumak amacıyla beş yıl evli kalmak gerekiyormuş ikinci eşle ortalama hatırladığım buydu dede kaç Yıl evliydi bu kadınla bence avukata danışmadan haraket etmeyin asıl eşinizin hakkı o ev bi ev sahibi olmak kolay mı neden çingenenin birine vereceksiniz
Tapuların tamamı dede adına.
Boşanma durumunda evlilik içindeki mallardan bahsediliyor ama vefat durumunda hak iddia edebiliyor.Allah rahmet eylesin dede yeni vefat etmiş. Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır, evlilik öncesi değil. Bu durumda kadın gene de hak iddia edebiliyor mu? Bahsi geçen bu mallar evlilikten önce alınmıştır diye düşünüyorum ama.
Benim senin demekle olmuyo o işler. Madem öyle dede vasiyet etmeyecekti herkesin malının tapusunu ölmeden üzerlerine verecekti. Kimse de mağdur olmazdı. Kadın aileden değil demişsin ama tam da ailenin içinde.Aileden biri değil derken kötü niyetli bir yaklaşımım yok. 70yaşında evlendi dedesi çocuklar eşi ile görüşmüyordu. Onlar açısından 50yıldır bizim dedikleri yerlere el giriyor.
Ben şimdi başka eve mi tayimin çıktığı yere mi geçmeliyim onu bilmiyorum. Çünkü eşim hayatta durmaz bu evde.
Merhaba, önce özet geçmem gereken yerler var Eşimin dedesi eşi vefat ettikten sonra evleniyor. Evlenmeden önce çocuklarına mallarını adil bir şekilde pay ederek noterde vasiyetname hazırlamış. Evlendikten sonra da bir ev ve araba alıyor. Bu evde yaşıyor ve arabayı kullanıyor. Diğer mallardan alınan kirayı da yine kendi almaya devam ediyor. Dedemiz vefat etti. Herkes yaşadığı ev ve arabayı eşinin kullanmaya devam etmesi gerekli payı alması gerektiğini düşünüyordu. Evlenmeden önceki vasiyet edilen malların değeri yaklaşık 10-12milyon tl. Biz de şu an dedenin bir evinde oturuyoruz.
Sorunum şurda başlıyor. Eş tüm mallara ortak olduğunu söyleyerek aileden başka şehirde olan apartmana geldi ve bizim evden çıkmamızı istedi. Diğer kiracıların önünde tartışma yaşandı. 8aylık bebeğim var eşim sinirlendi ya karakolluk olacağız ya çıkacağız uğraşamam ben diyor. Tamam çıkayım da ücretsiz izindeyim ve tayinim çıktı. Ücretsiz izin sonunda zaten 1600km uzakta bir ile yerleşecektik. Ben şimdi napayım? Eşimin üzerine gitmek istemiyorum 1yıl daha bu evde kalmamız lazım. Taşınacak olursak tayinimin çıktığı ile gitmek istiyorum ama eşim de henüz gitmek istemiyor. Ben hala emin değilim vasiyet varken neden böyle oluyor anlamadım.
Siz olsanız napardınız? Tayin olduğum yerde bakıcı bulabilir miyim bilmiyorum hadi buldum diyelim daha küçük geliyor. İçim sıkıldı. Neye üzüleceğimi şaşırdım.
Olay kira vermek vermekten ziyade gurur meselesi aslında. Oturduğunuz kadının evi olduğu bile belli değil. Apartmanda diğer kiracıya da çık diyebilir örneğin. Olay can acıtmak.
Eşimin de gururu incindi dedesini çok severdi adını dedesinden almış. Eli ayağı titredi kadın bu apartman benim diyince. Belki hakkıdır ama 30yıldır oturduğun evden aileden olmayan biri çık diyince koydu ona.
Bakın benim sorum ben nereye taşınmalıyım şeklinde. Ben de onların ailesine sonradan dahil oldum dedenin eşi ile görüşmüyorlardı. Onlara göre el di dedim düzelttim. Eşi evde olmadığında gider dede ile görüşülürdü. Benlik bir durum yok ortada. Kadına evliliği süresince aylık 25bin değerinde gelir geldi. Evlenirken kadının üzerine bir ev bir araba verildi. Kimse niye alındı demedi zaten. Siz beni yanlış anladınız diye düşünüyorum. Eşim yıllardır yaşadığı yerde küçük düşürüldü. Bu da zoruna gitti. Kadın dayanışması diyoruz tamam da bu nedir? Ben kadına küfür mü ettim beddua mı?Benim senin demekle olmuyo o işler. Madem öyle dede vasiyet etmeyecekti herkesin malının tapusunu ölmeden üzerlerine verecekti. Kimse de mağdur olmazdı. Kadın aileden değil demişsin ama tam da ailenin içinde.
Özür dilerim dede ne iş yapıyordu.Bayağı zenginmişMerhaba, önce özet geçmem gereken yerler var Eşimin dedesi eşi vefat ettikten sonra evleniyor. Evlenmeden önce çocuklarına mallarını adil bir şekilde pay ederek noterde vasiyetname hazırlamış. Evlendikten sonra da bir ev ve araba alıyor. Bu evde yaşıyor ve arabayı kullanıyor. Diğer mallardan alınan kirayı da yine kendi almaya devam ediyor. Dedemiz vefat etti. Herkes yaşadığı ev ve arabayı eşinin kullanmaya devam etmesi gerekli payı alması gerektiğini düşünüyordu. Evlenmeden önceki vasiyet edilen malların değeri yaklaşık 10-12milyon tl. Biz de şu an dedenin bir evinde oturuyoruz.
Sorunum şurda başlıyor. Eş tüm mallara ortak olduğunu söyleyerek aileden başka şehirde olan apartmana geldi ve bizim evden çıkmamızı istedi. Diğer kiracıların önünde tartışma yaşandı. 8aylık bebeğim var eşim sinirlendi ya karakolluk olacağız ya çıkacağız uğraşamam ben diyor. Tamam çıkayım da ücretsiz izindeyim ve tayinim çıktı. Ücretsiz izin sonunda zaten 1600km uzakta bir ile yerleşecektik. Ben şimdi napayım? Eşimin üzerine gitmek istemiyorum 1yıl daha bu evde kalmamız lazım. Taşınacak olursak tayinimin çıktığı ile gitmek istiyorum ama eşim de henüz gitmek istemiyor. Ben hala emin değilim vasiyet varken neden böyle oluyor anlamadım.
Siz olsanız napardınız? Tayin olduğum yerde bakıcı bulabilir miyim bilmiyorum hadi buldum diyelim daha küçük geliyor. İçim sıkıldı. Neye üzüleceğimi şaşırdım.
Dede sadece doğru zamanda doğru yerlerde arsa almış öyle söyleyebilirim.Özür dilerim dede ne iş yapıyordu.Bayağı zenginmiş
Oranları bilmiyorumBenim bildiğim çocuklu eş vefat ettiğinde malların sekizde biri eşine kalır. İnşallah vasiyet geçerli kabul edilir yazık günah ya daha toprağı soğumadan...
Merhaba, önce özet geçmem gereken yerler var Eşimin dedesi eşi vefat ettikten sonra evleniyor. Evlenmeden önce çocuklarına mallarını adil bir şekilde pay ederek noterde vasiyetname hazırlamış. Evlendikten sonra da bir ev ve araba alıyor. Bu evde yaşıyor ve arabayı kullanıyor. Diğer mallardan alınan kirayı da yine kendi almaya devam ediyor. Dedemiz vefat etti. Herkes yaşadığı ev ve arabayı eşinin kullanmaya devam etmesi gerekli payı alması gerektiğini düşünüyordu. Evlenmeden önceki vasiyet edilen malların değeri yaklaşık 10-12milyon tl. Biz de şu an dedenin bir evinde oturuyoruz.