Vaz mı Geçmeliyim?

GGsah

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2016
677
903
23
Derdim sevdiğim mesleğe ulaşamamak. Şuan başka bir bölümde okuyorum. Bu bölüme girmeden önce istediğim yer için birkaç kez çabaladım olmadı. Ben de boşta olmamak için şuan ki bölümüme girdim. Bu meslekle ilgili hiçbir hedefim, isteğim yok. Hayalim de yok. İş imkanı diğer mesleklere göre daha iyi diye girdim. Para için bu işi yapacağım başka amacım yok bu meslekte.

Okurken denemeyi düşündüm. Öyle yapıyorum şuan. Hem okul hem sınava çalışma ikisini bir arada götürmeye çalışıyorum. Bu sene puanım düşeceği için fazla umutlu değildim. Ama yükselmesini umut etmiştim. Seneye daha kendime güvenli olarak çalışabilmek için. Planladığım gibi olmadı. İstediğim seviyede değil. Ben çalışmaktan vazgeçmiş değilim. Ama ailem nasibinde bu meslek varmış artık kendini yorma diyorlar. Zaman geçiyor, yaşın geçiyor, hayatını yaşa kendini yıpratma falan diyorlar. Çok iyi netlerim olsaydı belki babam beni desteklemeye devam ederdi. Şimdi hiç boşa çabalama diyecek biliyorum. Ama ben vazgeçemiyorum.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Ne olursa olsun hayallerim mi dersiniz yoksa nasibim böyle deyip kendinize başka bir yön mi çizersiniz? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
 
Öğretmenlik okuyorum. Doktor olmak istiyorum.

Ben de tıp okuyorum. Okula baslamadan önce bu meslek daha ışıltılı geliyordu bana.
Hatta dün aksam arkadaslarımızla konusmustuk, en iyisi ogretmenlik okumak simdi yıllarca çalışıcaz ve cok yıpranıcaz tatili desen az aile hayatı sıkıntılı..

Yani her meslegin muhakkak iyi ve kötü tarafları oluyor. Icine girmedikce göremiyorsun malesef.

Üstelik siz bikac kere de denemissiniz sansınızı, olmamasında bir hayır vardır muhakkak.

Bir de şöyle söyliyim size, benim bikac tane öğretmenim hayatıma girmeseydi asla tip kazanamazdım. Siz de bice doktorlar yetistireceksiniz eminim. Ve sanırım okulunuzun ilk senesi. Çoğu öğrenci ilk yılında bölümünden nefret eder hoslanmaz gitmek ister... ama meslek dersleri basladıkca ısındıgınızı göreceksiniz bence.
 
Zorluğunu biliyorum ama istemediğim şeyi yapmak daha zor geliyor. Sabrım, gücüm var bu meslek için. Tek sorun adımımı atamamak.
Bir senem geçti ısınamadım bir türlü bölümüme. Amaçsız gidip geliyorum.
 
Ben başka bir bölümü bırakıp tıp için çalışmıştım, 1 sene de hazırlık okudum. 21 yaşındayken tıp 1'e başladım. Şu anda 25 yaşındayım, 5. sınıfa geçtim. Sınıfımızda benden büyük insanlar da var. Bence geç değil yaşın, 1 sene daha denemezsen ilerde çok pişman olabilirsin. Kolay bir bölüm değil ama sevince zorluğu da gözünde büyümüyor. Sen de istekli görünüyorsun, bence denemeye değer.
 
Bu konudaki hevesimi aileme pek belli etmeden mi çalışmaya devam etsem sizce? Onları da çok yıprattım.
Aşırı kasıyorum sınavlarda kendimi. Ucuna gelip de yakalayamıyorum. İnşallah sizin gibi başlayabilirim ben de.
 
Çalışmaya devam et okumanın yaşı yok 21 de girdim hukuk fakültesine 24 te mezun oldum 25 te staj bitti.
Şimdi ikinci üniversite için uğraşıyorum denemekten vazgeçmemek gerek
 

Ailen de senin mutluluğunu ister her zaman, sen istediğin yere ulaşınca onlar daha çok mutlu olurlar.
Çalışmaktan vazgeçme bence. Sınavda kendini kasmanın da hiçbir faydası yok. Sınav stresini yenmekle ilgili internette yazılar okuyabilirsin, sınava kadar bu konu üzerine de yoğunlaş, stresi olabildiğince azalt. Bunun dışında yapamaman için bir sebep yok, çalışmayı bırakma :)
 
Umarım azmimi kaybetmeden kendimi kasmadan başarabilirim. Daha fazla yıpratmadan kimseyi. Önerileriniz için teşekkür ederim.
 
Yaşım baya geçti. 21

Aa 21 yaşında misin daha.. ilahi :)

Bence şansını dene yeniden olmazsa okulunu dondur iyice sıkı bir şekilde hazırlan, benim tanidigim vardi özel universitede tıp okuyordu. Babasi evini satmıstı okul ucreti için. Ben mezun olunca sana ev alicam demisti, o kisi de 27 yasindaydi üstelik.

Bence cabala didin kendini dene. 21 yas daha cok genc :)
 
Bundan beş yıl önce yaz tatili stajımı yapmak için bir devlet hastanesi aciline gitmiştim. Tanıştığım doktorların hepsi yol yakınken dön yapılacak meslek değil falan demişti. Ben şaşkın. istemeyerek seçtiklerini düşündüm. Zira ben katiyen böyle düşünmem diyordum. İlkokuldan beri tek istediğim şey doktor olmak. Neyse efenim tıp eğitimi zordu falan ama onada hiç gocunmadım ve aslında bana kalırsa sınıf geçmek bir kaç yıl dışında baya baya kolay. Fakat 6. Sınıfta internlük denen bir hadise var. Hemşireden sekreterden azar giyip şamaroğlanına döndüğün.. Şimdide tus var günüm 8 saati çalışıp kalanında buraya falan takılıyorum. Baya sosyalim yani. Yani ben hayattan zevk almıyorum ve birinci sınıf yazına dönsem o doktorlara hak verebilirm. En güzel yılların geçiyor çalışıp didinirken yaşıtların hayatını kuruyor sen hala tusa çalış doğuya git olmadı ni daha çalış kazandın ilk sene çözmez asistan diye canını okusunlar.yani bana kalırsa arkadaşım öğretmenlik ne güzel meslek
 
Özel tıplar çok pahalı. Keşke biraz daha makul fiyatlarda olsaydı belki düşünebilirdim. Artık bilgimle çabalayacağım başka şansım yok.
Çevrem 21 yaşında işe başlıyorlar. Geç kalma deyip duruyorlar. İnsan etkileniyor bazen. Bu tür örnekler vermeniz iyi oldu. Teşekkür ederim.
 

Ben okuldan 26 yaşında mezun olucam, yani insallah sınıfta kalmazsam

Çalışmanı aksatma, insallah olur :)
 
Kafam hep öğretmenliğin negatif yönleri ile dolu. Konu anlatmak, insan eğitmek de pek benlik bir şey değil gibi geliyor. Okul ortamları bitmiş durumda zaten. Uzaklaşıyorum bu meslekten git gide bunları düşündükçe. Benim de tek hayalim vardı tıp. Hala da öyle. Bütün zorluklarına rağmen. Saplantı mı oldu anlamıyorum.
 
Cok gencsiniz,hos daha ileri bi yasta olsaydiniz da tavsiyem pes etmemeniz yonunde,vazgecmeyin.

30 yasinda tip fakultesini bitirip yurt disinda uzmanlik yapan birini taniyorum,azim ve calismayla yapilamayacak sey yoktur.

Ailenize tekrar hazirlandiginizi soylemeyince daha iyi hissedecekseniz soylemeyin,temeliniz vardir zaten,temmuz gibi baslarsaniz belli bi tempoyla okulla birlikte goturebilirsiniz bence.
 
Ha bu arada hukuk birinci sınıfta daha 28 yaşında tanıdığım var aynı zamanda hemşireliğe devam ediyor.

Bir arkadaşımda 30 yaşında matematik öğretmeni hem mesleğini yapıyor hemde şimdi hukuk 3.sınıfa geçti.

Yani okuyarak içinde kalan meslekleri yapmaya çalışıyorlar yaşımız geç,hem iş hem okul zor demeden sende yaparsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…