Yani lisede fiziği çok sıkıcı ve karmaşık gibi anlatıyor hocalar.ya çünkü bizde anlatılan fizik ile global anlamdaki fizik bir değil, o kadar zevkli ki dinlerken insan hayran kalıyor biraz da öyle manyak bir insanım
saçları ağartmaya kararlıyım ben
utanma bence hatta bu bölümü bitirdikten sonra da başlayabilirsin iki diploman olur yarım da kalmamış olur
Öyle mi yaptım.Psikolojiyi son yıllarda tercih eden sayısı arttı baya. Hevesiniz varsa güzel bir meslek.
Tm 3 den alıyor. 370 380 en düşük devlet üniversitesi diye biliyorum. Ama değişmiş olabilir. İşinize katkısı oluyorsa daha iyi o zaman.meslek olarak yapmayı düşünmem de kendi gelişimim ve şuanki mesleğime katkısı olabilir diye düşünmekteyim
ama lys kaçla kazanılıyor araştırmam lazım
senin yerinde olsam da hali hazır okulda okurken tıp çalışırım
Tm 3 den alıyor. 370 380 en düşük devlet üniversitesi diye biliyorum. Ama değişmiş olabilir. İşinize katkısı oluyorsa daha iyi o zaman.
Okul derslerim çok zorlamadıgi için çalışma fırsatı bulabiliyorum.
Özel dersle falan halledebilirsiniz. Ben de pek içli dışlı değilim matematikle. Ama şuan onun öğretmenliğini okuyorum. Tıp için de ona çalışmak zorundayım.en düşüğü olmazen iyilerinden biri olmalı madem yaptık tam yapalım da kafam matematiğe çalışmaz ki benim. sözelciyim ben, psikolojide matematiğin ne işi var onu da anlamadım
öğretmenlik rahat okunur genelde
o yüzden onu okurken tıp için hazırlanabilirsin
Tıp mı okuyorsunuz?25 yasindayim.Hayatimda beni destekleyen insanlar var fakat ben bile bıkmıs durumdayim
Tip bitti calisiyorum fakat istifa edip ders calisma planim var mutlu degilimTıp mı okuyorsunuz?
İlahi, güldürdün beniYaşım baya geçti. 21
En son sınava girdiğinizde kaç binde kaldınız?Derdim sevdiğim mesleğe ulaşamamak. Şuan başka bir bölümde okuyorum. Bu bölüme girmeden önce istediğim yer için birkaç kez çabaladım olmadı. Ben de boşta olmamak için şuan ki bölümüme girdim. Bu meslekle ilgili hiçbir hedefim, isteğim yok. Hayalim de yok. İş imkanı diğer mesleklere göre daha iyi diye girdim. Para için bu işi yapacağım başka amacım yok bu meslekte.
Okurken denemeyi düşündüm. Öyle yapıyorum şuan. Hem okul hem sınava çalışma ikisini bir arada götürmeye çalışıyorum. Bu sene puanım düşeceği için fazla umutlu değildim. Ama yükselmesini umut etmiştim. Seneye daha kendime güvenli olarak çalışabilmek için. Planladığım gibi olmadı. İstediğim seviyede değil. Ben çalışmaktan vazgeçmiş değilim. Ama ailem nasibinde bu meslek varmış artık kendini yorma diyorlar. Zaman geçiyor, yaşın geçiyor, hayatını yaşa kendini yıpratma falan diyorlar. Çok iyi netlerim olsaydı belki babam beni desteklemeye devam ederdi. Şimdi hiç boşa çabalama diyecek biliyorum. Ama ben vazgeçemiyorum.
Sizler ne düşünüyorsunuz? Ne olursa olsun hayallerim mi dersiniz yoksa nasibim böyle deyip kendinize başka bir yön mi çizersiniz? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Mutlu değilseniz ve çevreyi önemsemiyorsanız deneyin bence de. Sizin diğer bölümleri kazanma olasılığınız benden daha yüksek.Tip bitti calisiyorum fakat istifa edip ders calisma planim var mutlu degilim
Çok geç kalmışım gibi konuşmalar yapılınca kendimi 40'a yaklaşmış ve hiçbir şeyi becerememiş gibi hissediyorum.İlahi, güldürdün beniBen de yaşım geçti deyince çok bir şey zannettim. Aynı durumu ben de yaşıyorum şu an, seneler önce çok isteyerek bitirdiğim bölümden iyi puanlar almama rağmen atanamadım. Bu yaştan sonra ben de öğretmenliğe başladım, gittikçe de sevdim bölümü. Zaten sevmeden yapılacak bir iş değil, ciddi anlamda hak meselesi.
35.bin maalesef.En son sınava girdiğinizde kaç binde kaldınız?
Bir tane biyoloji hocam vardı. Teorik bilgisi bir doktorun ki kadar fazlaydı. En ayrıntılı ve zor bölüm biyoloji oluyor zaten biliyorum. Ama benim alanım matematik. Fen ile ilgili sadece 2. sınıfta fizik dersi var. Sevdiğim dersler yok. o yüzden kendimi bu bölüme ait hissedemiyorum bir türlü.Ben de tip istiyordum ama ogretmenlik oldu. Pisman miyim peki? Hayir degilim. Arkadasin da dedigi gibi belki insanlarin hayatlarini kurtarmaya vesile olamiyorum ama onlari kurtaracak nesiller yetistirmeye calisiyorum. Ve meslegimi seviyorum. Bu arada bransim biyoloji oldugu icin ogrenciler genellikle saglikla ilgili sikintilarinda bana gelirler. Soru sorarlar danisirlar. Bu sekilde de tıp istegimi de tatmin etmis oluyorum. ☺
Evet matematik sevmeyen biri icin bu bolumu okumak gercekten zordur.Bir tane biyoloji hocam vardı. Teorik bilgisi bir doktorun ki kadar fazlaydı. En ayrıntılı ve zor bölüm biyoloji oluyor zaten biliyorum. Ama benim alanım matematik. Fen ile ilgili sadece 2. sınıfta fizik dersi var. Sevdiğim dersler yok. o yüzden kendimi bu bölüme ait hissedemiyorum bir türlü.
İyi bir rol model olmak senin elinde. Bu mesleği yapmak isteyip istemediğine hemen karar vermelisin çünkü zaman akıyor. Bölümü bitirdiğin gün "ben bu mesleği yapmak istemiyorum" demek için çok geç olacak. Ya bu mesleği hakkıyla yapabileceğine inanacaksın ya da bırakıp hayalindeki bölümün peşinde koşacaksın çünkü bu kararsızlıkla hem zamanın hem emeklerin boşa gidecek. Motivasyonunu artıracaksa eğer ben 29 yaşımdayım ve hayallerimin peşinde koşmaya devam ediyorum. Birçoğu ergen olan sınıf arkadaşlarıma rağmenÇok geç kalmışım gibi konuşmalar yapılınca kendimi 40'a yaklaşmış ve hiçbir şeyi becerememiş gibi hissediyorum.
Evet istemeyerek mesleğini yapan insanlar negatif enerji yayıyor. Öğretmenlik de model alınıp benimsenen ya da ömür boyunca nefret edilen bir tip oluyorsunuz. Alanım da matematik. Öğrencilerin pek ısınamadığı bir ders. Benim yüzümden daha da soğumasın kimse.Doktor olabilirsem suratı asık hastaları azarlayan olmayacağım inşallah.
Tamamen bırakmayı cesaret edemiyorum. Ama ikisini birlikte götürmeye kararlıyım. Fazla zaman kaybetmeden.İyi bir rol model olmak senin elinde. Bu mesleği yapmak isteyip istemediğine hemen karar vermelisin çünkü zaman akıyor. Bölümü bitirdiğin gün "ben bu mesleği yapmak istemiyorum" demek için çok geç olacak. Ya bu mesleği hakkıyla yapabileceğine inanacaksın ya da bırakıp hayalindeki bölümün peşinde koşacaksın çünkü bu kararsızlıkla hem zamanın hem emeklerin boşa gidecek. Motivasyonunu artıracaksa eğer ben 29 yaşımdayım ve hayallerimin peşinde koşmaya devam ediyorum. Birçoğu ergen olan sınıf arkadaşlarıma rağmen
Desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım ben de sevdiğim işi yapabilirim bir gün.Merhaba,
Bence kesinlikle hayalerinizin peşinden gitmelisiniz.
Ben üni sınavında eczacılık bölümünü kazanmıştım ama hayalimde hep moda tasarım okumak vardı.
Ailem moda okumama karşı çıktılar ama ben hayalerimin peşinden gittim hem moda tasarım okudum hemde aynı zamanda çağrı merkezinde çalıştım. Çok zor bir dönem geçirdim ama şimdi mutluyum.
Bence sizde hayallerinizin peşinden koşmalısınız, yapabilirsiniz.
Sevgilerimle,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?