Vaz mı Geçmeliyim?

Yani lisede fiziği çok sıkıcı ve karmaşık gibi anlatıyor hocalar.
Şimdi bile çatlak gözüyle bakıyorlar. Artık derler gözün diplomalara doymuyor diye.

Öyle mi yaptım. Psikolojiyi son yıllarda tercih eden sayısı arttı baya. Hevesiniz varsa güzel bir meslek.

meslek olarak yapmayı düşünmem de kendi gelişimim ve şuanki mesleğime katkısı olabilir diye düşünmekteyim
ama lys kaçla kazanılıyor araştırmam lazım

senin yerinde olsam da hali hazır okulda okurken tıp çalışırım

Tm 3 den alıyor. 370 380 en düşük devlet üniversitesi diye biliyorum. Ama değişmiş olabilir. İşinize katkısı oluyorsa daha iyi o zaman.
Okul derslerim çok zorlamadıgi için çalışma fırsatı bulabiliyorum.

en düşüğü olmaz en iyilerinden biri olmalı madem yaptık tam yapalım da kafam matematiğe çalışmaz ki benim. sözelciyim ben, psikolojide matematiğin ne işi var onu da anlamadım

öğretmenlik rahat okunur genelde
o yüzden onu okurken tıp için hazırlanabilirsin

Özel dersle falan halledebilirsiniz. Ben de pek içli dışlı değilim matematikle. Ama şuan onun öğretmenliğini okuyorum. Tıp için de ona çalışmak zorundayım.
Evet rahat oluyor hele ilk sene baya azdı derslerim.

25 yasindayim.Hayatimda beni destekleyen insanlar var fakat ben bile bıkmıs durumdayim

Yaşım baya geçti. 21
İlahi, güldürdün beni Ben de yaşım geçti deyince çok bir şey zannettim. Aynı durumu ben de yaşıyorum şu an, seneler önce çok isteyerek bitirdiğim bölümden iyi puanlar almama rağmen atanamadım. Bu yaştan sonra ben de öğretmenliğe başladım, gittikçe de sevdim bölümü. Zaten sevmeden yapılacak bir iş değil, ciddi anlamda hak meselesi.

En son sınava girdiğinizde kaç binde kaldınız?

Ben de tip istiyordum ama ogretmenlik oldu. Pisman miyim peki? Hayir degilim. Arkadasin da dedigi gibi belki insanlarin hayatlarini kurtarmaya vesile olamiyorum ama onlari kurtaracak nesiller yetistirmeye calisiyorum. Ve meslegimi seviyorum. Bu arada bransim biyoloji oldugu icin ogrenciler genellikle saglikla ilgili sikintilarinda bana gelirler. Soru sorarlar danisirlar. Bu sekilde de tıp istegimi de tatmin etmis oluyorum. ☺

Çok geç kalmışım gibi konuşmalar yapılınca kendimi 40'a yaklaşmış ve hiçbir şeyi becerememiş gibi hissediyorum.
Evet istemeyerek mesleğini yapan insanlar negatif enerji yayıyor. Öğretmenlik de model alınıp benimsenen ya da ömür boyunca nefret edilen bir tip oluyorsunuz. Alanım da matematik. Öğrencilerin pek ısınamadığı bir ders. Benim yüzümden daha da soğumasın kimse. Doktor olabilirsem suratı asık hastaları azarlayan olmayacağım inşallah.

Bir tane biyoloji hocam vardı. Teorik bilgisi bir doktorun ki kadar fazlaydı. En ayrıntılı ve zor bölüm biyoloji oluyor zaten biliyorum. Ama benim alanım matematik. Fen ile ilgili sadece 2. sınıfta fizik dersi var. Sevdiğim dersler yok. o yüzden kendimi bu bölüme ait hissedemiyorum bir türlü.

Evet matematik sevmeyen biri icin bu bolumu okumak gercekten zordur.

İyi bir rol model olmak senin elinde. Bu mesleği yapmak isteyip istemediğine hemen karar vermelisin çünkü zaman akıyor. Bölümü bitirdiğin gün "ben bu mesleği yapmak istemiyorum" demek için çok geç olacak. Ya bu mesleği hakkıyla yapabileceğine inanacaksın ya da bırakıp hayalindeki bölümün peşinde koşacaksın çünkü bu kararsızlıkla hem zamanın hem emeklerin boşa gidecek. Motivasyonunu artıracaksa eğer ben 29 yaşımdayım ve hayallerimin peşinde koşmaya devam ediyorum. Birçoğu ergen olan sınıf arkadaşlarıma rağmen

Merhaba,

Bence kesinlikle hayalerinizin peşinden gitmelisiniz.
Ben üni sınavında eczacılık bölümünü kazanmıştım ama hayalimde hep moda tasarım okumak vardı.

Ailem moda okumama karşı çıktılar ama ben hayalerimin peşinden gittim hem moda tasarım okudum hemde aynı zamanda çağrı merkezinde çalıştım. Çok zor bir dönem geçirdim ama şimdi mutluyum.

Bence sizde hayallerinizin peşinden koşmalısınız, yapabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Tamamen bırakmayı cesaret edemiyorum. Ama ikisini birlikte götürmeye kararlıyım. Fazla zaman kaybetmeden.
Ne güzel kazanıp devam etmişsiniz.

Desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım ben de sevdiğim işi yapabilirim bir gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…