• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vazgeçilmek

ben 25 ımde evlendım ve bız hemen cıktıktoktan sonra evlendık kısa bır sürede. hadı onu gectım 3 sene once bu adam 37 yasında ne dıye 3 yıl beklıyor o yaşta? bır yıl tanısmak yeterlı ... evlenesı yoktu

Maddi sıkıntılarından dolayı bekledik,işlerinin bozuk olduğu dönemdi,bende bekledim sabırla,maddi destek oldum...hazırdım ben tanıstıktan ilk 3 ayda karamız netti...
başka kişilerde çıktı kısmetim o varken ,olmaz dedim ona bunu yapmamam.(vicdanım çok rahat onu ben yüzüstü bırakmadım)

adam zayıf bir adanmış evlilik kurumuna girmeye cesaret edemeyip son anda yoldan donmus adamı suclayamiyorum çünkü isteyerek yaptığı bişey olsa kendini mutlu etmek için yapsa o kadar kilo vermezdi yipranmazdi adamin karakteri oluşu zayifmis. Sende kendini toparlamalisin onu asla beklememelisin kendini şu şekilde telkin edebilirsin "bu adam evliliği nasıl yurutebilirdi, bu adam baba olma sorumlulugunu nasıl kaldirirdi?" . benCe gelinliği dolabında tutma birine ver bi yere bağışla gördükce için acir bu bir ikincisi de ilerde yapacağın evlilikte giyersin diyenler olmuş sen o gelinliği diktirirken o adamla olan düğününde giymek için bunu hayal ederek diktirdin bu öbür adama haksızlık olur kendimizi karsimizdakilerin yerine koyarak konuşmamız hareket etmemiz lazim. bi insanı unutmaya aslında onu düşünmemeye çalışarak başlamıyoruz ondan kalan anilardan kurtularak unutmaya başlıyoruz. ona dair herseyi sil at fotoğraf hediye vb... zaten bunları yaparken çektiğin acı sana unutmak yolunda bir değil iki merdiven atlatacak sonra da önüne bak

Yorum için teşekkürler...

İlk gün sildim hersey,telini,mesajlarını herseyi...

Allah büyüktür...Şuan acılı ve zor dönemi geçirdim,şükür ki...çok agladım çok

doğrudur canım ama Allah verdiği acının gücünü de veriyor işte
Bunların hepsi test,imtihan...sabır derecesi yükseliyor

Evlenip ayrılmak daha zor Allah yardımcıları olsun...Kul kul ile imtihan oluyor işte...

Onun son cümleleri içimi yaktı öyle bir gidiş gitti ki,

Uzulme. Bekleme. Bekleyerek hayatini bosyerede gecirebilirsun. Hayat avi da olsa oyle boyle geciyor. Yasadiklarin kolay degil ama sukret ki evliyken gitmemis. Bazen basimiza gelenler hosumuza gitmese de oluyor idte. Hayat boyle boyle buduyor bizi, olgunlastiriyor. Yasadiklatimizdan ders alip devam etmekten baska care yok. Onu da bekleme. Beklersen gelmez. Enerjini baska seylere cevir. Biliyorum zor ama hangi aci gecmiyor ki.

Adam kaç yaşına gelmiş,bide şöyle böyleymiş,diyorsun..iyiki evlenmemişsin.bence git sadaka ver.üçte göbek at...evlenseydin bu adamın nazı cazı mı çekilir..mırr mırr mııırr.agzı başka beyni başka..çocuk yapcaktın,,ben hazır değilim derdi..yoluna bak hayrına ver o gelinligi,bakıp durma lütfen...

Merhaba;

Dualar olmasa ne yapardım bilmiyorum...

3 yıldır tanısıyorduk.Evlilik arefesi düğüne 20 gün kala terkedildim.Sorunlar üstüste geldi,onun maddi ve ailevi problemleri birde düğün stresi,bu koşturmada bende dırdır ettim(keske daha sabırlı olsaydım),bitsin gitsin dedim(benim dilimde tabiki kalbimde değil bu laf)...sonra nişanlım depresyona girdim dedi,kalbimde sana karşı hiçbir heyecan kalmadı dedi,yapma etme dedim,yalvardım ama dinlemedi.düğün olmadı.ben yıkıldım.Dedi ki görsel olarak değil ahlaken ve mantiken seni istemiştim ama son dönemde senden soğudum.çok fedakarlıklarım oldu ona maddi ve manevi,dedi ki evlenmek için sadece fedakarlık yetmez,çok iyisin ama kalbimde hareket yok ...bu laflarda ayrıca yıktı beni...son konuşmada zaman herşeyin ilacı,birgün biraraya gelirsek bizi hiçbirsey ayıramaz dedi,dua et ,sağlığım yerine gelsin dedi...Ne ümit verdi ne bitirdi,öylece kalakaldı herşey...en son gördüğümde onu 10 kilo vermiş,zombi gibi uykuları kaçmış,kötü görünüyordu...

Allah'tan ümit kesilmez...

Çok çok üzüldüm,ne çalışabildim,ne yemek yiyebildim çok mutsuzdum,çok dualar okudum,biliyorum asla boşa gitmiyor.Hayırlısı ise Rabbim verecek onu,ama bazen diyorum adam seni sevmemiş ne ısrar ediyorsun,dua etmeye devam edeceğim. Taktir Rabbimden O(c.c) nasıl uygun görürse öyle olsun,razıyım...

Allah öyle bir imtihandan geçiyor ki benimde çok hatalarım oldu,bu musibet bana kendimi muhasebe etme fırsatı verdi..Kibir,riya,para,kariyer illetine bende tutulmuştum,şuan sevdiğim adamı kaybedince dünyayı verseler mutlu olamıyorum..

Yinede sevmek,karşılığında terkedilmek,gelinliğimin dolapta kalması, çok üzücü.Düğün salonu vs hepsi iptal oldu...

Aradan 7 ay geçti,unuttum dersem yalan olur,hala merhametli olup sadece iyi anıların aklıma gelmesi,hala onu iyi hatırlıyorum...

Birde 35 yaşındayım o da benden 6 yaş büyüktü...

Bu forumu çok okudum,birçok benzer hikaye okudum,izledim,bugüne de kendi hikayemi yazmak kısmetmiş.
öncelikle geçmiş olsun..
emin olun şimdi bitmesi evlendikten sonra bitmesinden kat kat daha iyi böyle telkin edin kendinizi lütfen..
çünkü bazı şeyler kişilik meselesi, 3 yıldır evlilik hazırlığı yaptığı insandan düğüne 20 gün kala vazgeçebiliyorsa, düğünden sonra yada hamileyken bile yapabilirdi.
7 ay olmuş, hala içiniz acıyorsa, düşündüğünüzde iyi anılarınız aklına geliyorsa emin olun bu sadece zihninizin oyunu. düşündüğünüz kadar iyi biri olsaydı, size bunu yapmazdı.
bunu yapmasının sebebi esasen kendine güvensizliği, onu kendi haline bırakın. biliyorum hiç olmamış gibi yapmak çok zor, ama bunu yapmanız gerekiyor. her şeyi yakmış yıkmış olan o. giderken bile kararlı davranamamış ki, belki gelirim belki gelmem nedir zaten. böyle gidiyorsan gelme zaten, gelse kim ona güvensin.

başka sorunlarla olsa,maddi konular, ev eşya aile olsa vazgeçmeyin derdim de, kalbimde bir şey yok diyen adamı düşünmek bile haksızlık olur size. öyle biri çıkacak ki karşınıza iyiki vazgeçilmişim diyeceksiniz ben inanıyorum. ve bu onun yanına da kalmaz, görmeseniz de illa duyarsınız.

Kısmet böyleymiş kaç yıllık evlilikler bitiyor çocuklar ortada kalıyor. İnşallah mutlu bir evlilik yaparsınız.

öncelikle geçmiş olsun..
emin olun şimdi bitmesi evlendikten sonra bitmesinden kat kat daha iyi böyle telkin edin kendinizi lütfen..
çünkü bazı şeyler kişilik meselesi, 3 yıldır evlilik hazırlığı yaptığı insandan düğüne 20 gün kala vazgeçebiliyorsa, düğünden sonra yada hamileyken bile yapabilirdi.
7 ay olmuş, hala içiniz acıyorsa, düşündüğünüzde iyi anılarınız aklına geliyorsa emin olun bu sadece zihninizin oyunu. düşündüğünüz kadar iyi biri olsaydı, size bunu yapmazdı.
bunu yapmasının sebebi esasen kendine güvensizliği, onu kendi haline bırakın. biliyorum hiç olmamış gibi yapmak çok zor, ama bunu yapmanız gerekiyor. her şeyi yakmış yıkmış olan o. giderken bile kararlı davranamamış ki, belki gelirim belki gelmem nedir zaten. böyle gidiyorsan gelme zaten, gelse kim ona güvensin.

başka sorunlarla olsa,maddi konular, ev eşya aile olsa vazgeçmeyin derdim de, kalbimde bir şey yok diyen adamı düşünmek bile haksızlık olur size. öyle biri çıkacak ki karşınıza iyiki vgeçilmişim diyeceksiniz ben inanıyorum. ve bu onun yanına da kalmaz, görmeseniz de illa duyarsınız.
Çok teşekkür ederim.guzel yorumlariniz için...
Allah hic bir kiza bunu yasatmasin...inaniyorum güzel olacak Insallah

İki taraf da hatalı.
Siz artık 15 yaşında ne istediğini bilmeyen bir çocuk değilsiniz ki tartışınca orta yolu bulmak yerine bitsin gitsin diyesiniz.
Öte yandan nişanlınız ben seni fiziksel olarak sevemedim ahlaken ve mantıken bana uygundun diyerek çok kırıcı konuşmuş,böyle birinin iyi anısı diye bir şey olmamalı bence. Geri dönmesi için dua etmeyin hakkınızda en hayırlı olan kişiyle karşılaşmak için dua edin,Allah gönlünüze göre versin.

Back
X