Ya yazılanların yarısını kahkahalarla okudum. Tespit, değerlendirme ve yorumlar şahane. Traji komik bir hikaye bu, milyonlar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Sevgiliniz kendisini kafası karışık rahmetli ( yakında eski sevgili kontenjanında yerine alacak gibi) moduna almış. hem içerim hem giderim yarin parmağında yüzüğümü görünce şarabı ben artık neyleyim demiş. yetmemiş tek sevdiğim severim ama ailem olmadan asla demiş. ya bunlara karşı

köle savar geliştiremediler hala. Eşiniz olur onun ailesi sizin aileniz gibi olur tabi boşayana kadar anlarım ihtiyaç olur; ekonomik kriz, geçinemezler, ticaret yapar batarlar bi süre yaşamak zorunda kalırsınız, hastalık olur, bakım gerekir bir süre birlikte yaşarsınız ya da tüm kardeşler toplanır kesenin ağzını açar ve bir hasta bakıcı tutarsınız evinde rahat eder sizinde aklınız kalmaz, çok yaşlanmıştır yanımızda yaşasın dersiniz hepsi bir seçenek. ancak herkes hayatta sağ, sağlıklı niye birlikte yaşayasınız?! ekonomik bir darboğazda yok sanırım ya da sevgilinizin parası mı yok? ev geçindiremeyeceğini mi düşünüyor? Niye ailesinin yanına taşınasınız ki? Kurulu bir düzen üzerine sonradan gelen ve ayak uydurmak zorunda kalan olasınız ki? Kendi adıma içen ya da içmeyi öneren biri olmasamda evlendikten sonra içmiyoruz nedir? yani bırakabilir tabi ki insan inançları gereği, sağlık açısından ancak niye imzayı atınca? noluyor imzalar atılınca hiç anlayamadım. Hayatta kendi için kararlar almayı başkalarına ya da olaylara bağlayarak mı başarıyor acaba? Ne saçma. evlilik kurumu ya da uğruna alışkanlıklarından vazgeçtiğin insan gidince ( ölünce, terk edince, terk edilince) yine her şeyi serbest durumuna mı alacak? Akıl nasıl çalışıyor anlayamadım. Ayrı dünyaların insanlarıyız deyin ve kaçın.