Ve dedii oldu

keşke annesi anne gibi olsa bende ona göre davranırım arkadaşlar hani kötü değilimdir merhametliyimdir yoldan geçene bile acırım ama onlarda annelik yokki ya ben anlatsam dünya kadar olay var bakın en azında şunu söyleyeyim rahmetli görümcem ölümdöşeğinde yatıyor hastanede kapkaç olayından ben kadını hiç görmedim benim evlendiğimde nişanlanmamda görüşmüyorlardı eşime görümcemin kocası telefon açıyor kardeşin yoğunbakımda diyorlar eşim gidiyor oraya üzülüyor doğal olarak kaynıma anlatıyor herşeyi 2 kardeş perişan olmuşlardı annelerine nasıl söyleyeceklerini düşünüyorlardı hastanede falan dediler ama yoğun bakımda değil dediler kaynanam ise bana ne ölsün allah bilir ne yapmıştır dedi bende onları dinliyorum ve 9 aylık hamileyim 2 kardeş kıvranıyor kadını hastaneye götürmek için bende dayanamadım oturdum önune bak dedim sende annesin evlat bu geçmişi unut kızın ölüm döşeğinde gel gidelim gör dedim ne dese beğenirsiniz banane umurumda bile değil ölsün 2 gün için yanar en fazla dedi şok olduk sonra komsusu zorla götürmüş görümcem ölünce ise bir ağlamalar sızlanmalar ama ben inanmıyordum hiçbirine birde üstüne üstelik annanem ameliyat olmuştu bizimkiler gelmemişti zaten görüşmüyorlardı beni aradılar kaynanamdaydım gelicez diye bende tamam dedim onlara söyledim yanlış hatırlamıyorsam 2 gün oldu bu olay eşimle öğleden sonra sıkıldım diye yürüyüşe çıktık eve bir geldim kadın annemler geliyor diye sofralar kuruyor yemekler yapmış hangi anne evladının ölümün ardından bu kadar rahat olur bu nebiçim anne siz söyleyin derya çok abartıyorsun diyin bende anlayayım bu kadın için bunlar yapılır mı ?düzgün biri olsa tamam diycem anne işte yapılamz mı ? bende anneyşm ve benimde bir annem var

keşke annesi anne gibi olsa bende ona göre davranırım arkadaşlar hani kötü değilimdir merhametliyimdir yoldan geçene bile acırım ama onlarda annelik yokki ya ben anlatsam dünya kadar olay var bakın en azında şunu söyleyeyim rahmetli görümcem ölümdöşeğinde yatıyor hastanede kapkaç olayından ben kadını hiç görmedim benim evlendiğimde nişanlanmamda görüşmüyorlardı eşime görümcemin kocası telefon açıyor kardeşin yoğunbakımda diyorlar eşim gidiyor oraya üzülüyor doğal olarak kaynıma anlatıyor herşeyi 2 kardeş perişan olmuşlardı annelerine nasıl söyleyeceklerini düşünüyorlardı hastanede falan dediler ama yoğun bakımda değil dediler kaynanam ise bana ne ölsün allah bilir ne yapmıştır dedi bende onları dinliyorum ve 9 aylık hamileyim 2 kardeş kıvranıyor kadını hastaneye götürmek için bende dayanamadım oturdum önune bak dedim sende annesin evlat bu geçmişi unut kızın ölüm döşeğinde gel gidelim gör dedim ne dese beğenirsiniz banane umurumda bile değil ölsün 2 gün için yanar en fazla dedi şok olduk sonra komsusu zorla götürmüş görümcem ölünce ise bir ağlamalar sızlanmalar ama ben inanmıyordum hiçbirine birde üstüne üstelik annanem ameliyat olmuştu bizimkiler gelmemişti zaten görüşmüyorlardı beni aradılar kaynanamdaydım gelicez diye bende tamam dedim onlara söyledim yanlış hatırlamıyorsam 2 gün oldu bu olay eşimle öğleden sonra sıkıldım diye yürüyüşe çıktık eve bir geldim kadın annemler geliyor diye sofralar kuruyor yemekler yapmış hangi anne evladının ölümün ardından bu kadar rahat olur bu nebiçim anne siz söyleyin derya çok abartıyorsun diyin bende anlayayım bu kadın için bunlar yapılır mı ?düzgün biri olsa tamam diycem anne işte yapılamz mı ? bende anneyşm ve benimde bir annem var

cnm senin kaynanan tamamen sorunlu ve hatta insanlığını kaybetmiş biri bu belli oldu :olmaz:
ama sen onunla diil oğluyla evlisin üstelik çocuğunuz var..
bizim demek istedğimiz eşini kendi tarafına çekmeye çalış kadın isterse yapar..
inan buna pes etme a.s.

cnm senin kaynanan tamamen sorunlu ve hatta insanlığını kaybetmiş biri bu belli oldu :olmaz:
ama sen onunla diil oğluyla evlisin üstelik çocuğunuz var..
bizim demek istedğimiz eşini kendi tarafına çekmeye çalış kadın isterse yapar..
inan buna pes etme a.s.

kesinlikle katılıyorum.

hiç abartmıyosun herkes ne yasadıgını bilir
boyle annelerde var malesef
:sinifsinif:
allah sabır versın
eşin de herseyın farkında ama işin içinden cıkamıyo belkıde :sinifsinif:
ben kurtarılabılır bı evlılık oldugunu dusunuyorum sahsen

kişisel bı sorun yok cunku aile faktoru var :sinifsinif:
belkı eşininde kafasına dank eder ne bılım mafoldumben

sizin kayınvalidenizde evlat sevgisi yok bir kere. size karşı iyi davranışlarda bulunmasını beklemeyin.
hırs yapmış, amacına ulaşmış.

eşinizin onları tanıyamaması, onları size tercih etmesi çok büyük bir yanlış. yanlışını en kısa sürede fark edip düzeltir umarım.
eğer düzeltmezse de siz düşünmeyin arkadaşım. tercihini yapmış, siz kendi yolunuzu çizersiniz. mutlaka zorlanırsınız ama bu sıkıntıları yaşamazsınız bir daha.
siz güçlü olmaya çalışın. eşinizin kaybı daha büyük olacak.
bir süre ayrı kalmanız iyi olur. sakince düşünüp kararlarınızı verirsiniz.

bizim evet şahsi sorunlarımız yok hep ailesi aramızda daha doğrusu eşim ailesiyel mukemmel olalım diyor ama olmuyor işte kafasındakiler olmayınca onlarla oturup tartışmak yerine bana bulaşıyor resmen evet ben oğluyla evliyim ama oğlu benimle evli değil sanki... bende bunu değiştirmeye çalışıyorum ailen biziz diyorum ama anlamıyor sırf ailesiyle ii olalım diye hep onları savunuyor onların konusu açılınca aslan gibi kükrüyor sinirden ne yapacağını bilemiyor sakin anlarında bende işin içinden çıkamıyorum diyor ama hep bana yükleniyor uzun zamandır evlerine gitmiyorum çünkü onlarda gelmiyorlar
doğum yapmışım 1 hafta olmuş hamileliğimde hatta evlendiğimden beri hep sorun çıkardı doğum yaptım hastaneye geldi vay efendim eşime çok kızmış boğazlıycakmış nerdeyse hastane odasında söylendi eşm sordu neden diye sebep ne biliyormusunuz kızım odaya gelince hemşire herkes dışarı çıksın anne rahat emzirsin ayrıca çok kalabalık burası bebek için ii değil dedi teyzemde evet çıkalım hadi dedi vay efendim teyzem nasıl onu çıkartırmış o mikroplumuymuş diye bir kavga etti benim doğumum çok zordu eve geldikten sonra bile nerdeyse bir ay ağrı çektim normal doğum yapmama rağmen ilk gelişimde vay efendim neden ona isim koyarken sormamışız kızının ismini koyacakmış eskiden büyüklere sorulurmuş isim bende sinirlendim eskiden kaynanalar gelinlerinin herşeyiyle ilgilenirmiş evlat gidi gelinde sorarmış isim için sen nerdeydin peki dedim ayrıca ben kızıma ölmüş birinin adını koymam içim rahat etmez dedim
aradan 2-3 gün geçti aradı evi gelicem diye bende tamam dedim komşusunu ve eşimin halasıyla beraber geldi bende inanınki yürüyemiyorum bile hiç yerinden bile kalkmadı benden hizmet bekledi sesimi çıkarmadım sofra kurayımmı dedim yok biz pasta börek yaptık çay bile içmiycez çok içtik diyerek gülüştüler bende yinede zor bela kalkarak onlara çay verdim kızım kucağımda bir elimde çaydanlık hizmet ediyorum insan utanır ya o ise evi gezdiriyor bir ara bebeği emzirmeye gittim geldimki kaynanamın çayı boş doldurdum kendi bardağını bile doldurmuyor düşünün sesimi çıkarmadım gittiler 2 hafta sonra geldi yemek yedik başladı sen o gün neden bize sofra kurmadın diye kavga etti eşim ilk defa orda beni savundu lahusa kadından hizmet beklemeye utanmıyormusun diye ama işlte eşim bunları bile bile onları savunuyor ne konuşsam boş gibi çünkü bana tamam diyor haklısın diyor ama hep onlar için bizi eziyor onlara laf bile söylemiyor çok dedim çözüm yolunu bul diye tek çözümü benim gitmemmiş 3 yıl boyunca gittim geldim ama hergelişimizde kavga ettik tek benden beklemesi haksızlık değilmi

geçmişle yaşıyarak geleceğe emin ve mutlu adımlar atılmaz ..
umarım herşey gönlünce olur cnm a.s.

keşke yalnız olsaydım hiç kimseye bişeyler anlatmak zorunda kalmazdım ve kimse eleştirmezdi boşandım diye....
insanlara bişeyler anlatmak zor geliyor bana ailem dahi olsa buralardan uzaklaşıp gidecek bir yerimde yok ki gideyim veee en çok kzıma üzülüyorum ben annemin kaderini kızım benim kaderimi yaşıyor işte ençok buna üzülüyorum

keşke yalnız olsaydım hiç kimseye bişeyler anlatmak zorunda kalmazdım ve kimse eleştirmezdi boşandım diye....
insanlara bişeyler anlatmak zor geliyor bana ailem dahi olsa buralardan uzaklaşıp gidecek bir yerimde yok ki gideyim veee en çok kzıma üzülüyorum ben annemin kaderini kızım benim kaderimi yaşıyor işte ençok buna üzülüyorum

keşkeler hiçbir zaman geri gelmez canım.
bu konudada keşke... dememek için sakin kafayla düşün.
tekrar söylüyorum canım aşılamayacak problemler değil bunlar.

Canım yaa belli ki eşin iyi bir insan, senin değerini de biliyor.
Sen çok mu söyleniyorsun acaba ailesiyle ilgili?
Bak sen sustuğun zaman senin yerine cevabını da veren bir eş.. Kadının niyeti sizi ayırmaksa istediğini verme derim, eşin sana saygısızlık yapıyor olsa, değerini bilmese vs kesinlikle boşan derim ama kaynana yüzünden boşanılmaz canım yaa. Bence eşini bir kalemde silip atma, sakinleşmesini bekle, daha sonra olumsuzluklar karşısında da sessiz kal ve eşin anlasın sana kötü davranıldığını derim..

Canım yaa belli ki eşin iyi bir insan, senin değerini de biliyor.
Sen çok mu söyleniyorsun acaba ailesiyle ilgili?
Bak sen sustuğun zaman senin yerine cevabını da veren bir eş.. Kadının niyeti sizi ayırmaksa istediğini verme derim, eşin sana saygısızlık yapıyor olsa, değerini bilmese vs kesinlikle boşan derim ama kaynana yüzünden boşanılmaz canım yaa. Bence eşini bir kalemde silip atma, sakinleşmesini bekle, daha sonra olumsuzluklar karşısında da sessiz kal ve eşin anlasın sana kötü davranıldığını derim..

hayır canım söylenmiyorum evet evliliğimizin ilk zamanlarında çok söyleniyordum o zamanlar oda istemiyordu onları ama ben nezaman sustum umursamadım ilgilenmedim işler değişti canım hatta eşime ara anneni ayıptır diye zorla aratıyordum söyleniyordum ama eşim küsmüştü ailesi ve onun arasındaydı sorun kendisiyle ilgili olunca hemen küstü ama beni ve kızını önemsememesi savunmaması korumaması yanlış değilmi ki ben ona bir çözüm bul böyle olmazama çözümü ben değilim benden bekleme çünkü ben çok adım attım diye hep söylüyorum ailesine bayramda zorla kavga ede ede ailesinin evine götürdüm sonunda ben kötüyüm onlar ii keşke hiç barıştırmasaydım onları daha ii olurdu belki

Arkadasim sen yerden göge kadar haklisin....isin icine para girdimi isler degisir...kimse coluk cocugunun rizkini ona buna yedirmek istemez!

Zaten kitkanaat geciniyorken, aman 1 kurusu 2 kurus yapmak icin ugrasiyorken birde böyle kene gibi yapisanlar yokmu?? Allah bildigi gibi etsin...Evladinin mutlu yuvasini bile bozmak pahasina sirf el kizi yemesin biz yiyelim diye ne koparirsam kar zihniyeti iste....yaziklar olsun...:kızgın:

Senin simdi yapacagin tek sey esini al karsina adam akilli sakin ve kararli bir sekilde konusmaktir güzelim.....Eger cidden gözlerinin icine bakarak evet senden bosanmak istiyorum derse def et gitsin....hicbirseyden korkma...kendi ayaklarinin üstünde durabilecek kadar güclüsün sen.

Ama yok hayir bosanmak istemiyorsa, oturun beraberce bir cözüm bulun. Icindekileri ona anlat!:delphin:

Allah yardimciniz olsun:teselli:

Eşinle bence oturup sakin sakin konuşun.Düşüncelerini,yaşadıklarını,sana yanlış gelen herşeyi anlat güzellikle.Kendini küçük gösterme güçlü ve kendinden emin konuş.Eğer sana karşı ılımlı konuşuyorsa senin bir ailen var o aile biziz her ne olursa olsun bi bebeğin var kafana göre çekip gidemezsin de.Tam tersi sana sinirlenip hala onları savunuyorsa gözünü korkut.Zaten ayrılmayı düşünüyorsun sanırım annemle konuşucam demişsin."Böyle yürümüyor" diyen zaten eşin, sende bunu kabul et bu evde kalacağını ve yüksek miktarda nafaka istediğini söyle ona.Biraz aklı başına gelsin sizin kim olduğunuzu anlasın bence..

canm cok uzuldum durumna :1no2: ama senin kaynana basta belli etms kendni yani nasl bi laf öle ya dier oglunu snin esinden daha cok kayirio yada sen varsn diye böle yapio yazik ama onun insanligina hcmi torununu düsünmüo :sm_confused: anlamadim gitti sonucta daha kucucuk bi cocuk var ortada insan yapici olur biraz dicek bisi bulamadim ole kaynanaya ben allah senin ve ailen hakk1nda hayirlisini versin insallah esinde yaptigi hatayi anlar bi an önce

Bu kayınvaliden insanlığını kaybetmiş sadece evlat sevgisini değil.:tomato:şu aileler ne isterki bizden biz mutsuz olunca onlar nasıl mutlu oluyorlar bilmem nasıl böyle insanlığını kaybediyorlar.artık rahat bırakın bizleri öyle değilmi.şöyle eşinle birdaha etraflıca bi konuş baktın akıllanıyor.boşanma

Eğer evliliğin bu duruma geldiyse suç kaynanandan önce eşindedir. Şimdiye kadar bir şey yoktu da şimdi ne oldu evini yuvasını dağıtıyor. Valla eşini kusurlu buldum ben. Ama yapacağın tek şey var eşini karşına alıp, her şeyi ortaya koyup konuşmak.

ya ben bu kaynanaları hiç anlamam önce harıl harıl ogullarına kız ararlar evlendirirler aradan 2 - 3 ay geçer yada geçmez geçerler enselerine boşanda boşan ..e be kadın derdin ne bırak insanlar iki gün görsünler ..boşanma kız boşanma hele senin annene o lafı demişya sakın boşanma yengeç burcununda dedigi gibi sıkı sıkı sarıl eşine onlara inat görsünler günlerini boşanacaksanda donlarına kadar soy öyle boşan benim kaynanam yok ama bir derdim var sayesinde bende nefret ediyorum artık böyle kaynanalardan ya ..allah hakkıhda hayırlısını versin canım ..ben biraz sinirlendimde ..

arkadaşlar hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum beni dinleyip fikirlerinizi paylaştığınız için...sağolun..
sizce konuşsam değişirmi ? çünkü birkaçgün önce eşimle hiç yere kavga ettik ama öyle basittiki durdu durdu konuyu benim aileme getirdi ben onun ailesine gitmediğim için oda benim aileme gitmeyecekmiş bulduğu çözüm buymuş ama konunun ailelerle hiç alakası yoktu içinde dert etmiş ama bugune kadar bişey söylememişti bana bende rest çektim ailesiyle ilgili benden bişey beklememesini çözümü onlarda aramasını söyledim sonra yalvardı haklısın biliyorum onları ama napıyım falan dedi bu son dedi katmıycam onları aramıza ama inanınki tam 2 gün sonra annesi aradı ve geldiimiz duruma bakın ben parada değilim adam gibi olsalardı bende bulur buluşturur veriridim ama bize hiç değer vermeyen önemsemeyen hatta eşim kapılarına gittiğinizde kavga ettiler eşimle yok diye ama o arada kaynıma kredi çekmişler gizli gizli onu ödüyorlarmış 15 milyar şimdide arabalarını satsınlar paraya ihtiyaçları varsa yada kaynanam altın yapmıştı kendine onları bozdursun kayınpederim emekli kaynanam ise çalışıyor kaynım ise askerden geleli 1.5 yıl oldu hala çalışmıyor geziyor onların evine 2 maaş giriyor bize ise tek maaş neden ben zorluk çekeyim ki..

Back
X