Ve işte geldik bir pazar akşamının daha sonuna

Feslegen Kokulu Nane

Durmak, yıkılmaktan önceki son adımdır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
16.162
36.780
528
Hayatındaki her şeyi sürekli erteleyenler var mı? Bugün olmazsa yarın , yarın olmazsa öbür gün, öbür gün olmazsa haftaya, haftaya olmazsa bir dahaki aya, bir daha ki ay olmazsa seneye......
Bunlardan biri de benim maalesef. Her şeyi hafta sonuna erteler ve sonrasında bomboş bir hafta sonu geçiririm.

Sizlerden de benim gibi yapanlar varsa , neyi ne zamana ertelediğini yazsın, bu haliyeti ruhiyeden kurtulmanın yollarını arayalım.

Not: aslında yapmak istediğiniz ama hep ertelediğiniz güzel şeyler var mı demek istemiştim. Mesla kızımla rafadan tayfanın sinemasına gidecektik, bu hafta sonu olmadı bir dahakine derken gösterimden kalktı:KK43:
Yaz gelsin pikniğe gidelim deyip o bir türlü fidilemeyen piknikler,
Çocuklar biraz büyüsün diye ertelenen hayaller,
Ertelediğiniz güzel şeyler var mı merak ettim
Ya da hayatı ertleyen sadece ben miyim?

Son düzenleme:
Hayatındaki her şeyi sürekli erteleyenler var mı? Bugün olmazsa yarın , yarın olmazsa öbür gün, öbür gün olmazsa haftaya, haftaya olmazsa bir dahaki aya, bir daha ki ay olmazsa seneye......
Bunlardan biri de benim maalesef. Her şeyi hafta sonuna erteler ve sonrasında bomboş bir hafta sonu geçiririm.

Sizlerden de benim gibi yapanlar varsa , neyi ne zamana ertelediğini yazsın, bu haliyeti ruhiyeden kurtulmanın yollarını arayalım.
Ev işlerini sürekli ertelerdim, haftalık yardımcı alarak çözdüm sorunu. Bu ara yemek yapmayı sürekli erteliyorum, en kötü dısarıda yiyoruz. Fatura kira ödemeleri hariç diger her seyi ertelerim genelde.

Bende işi gücü hiç ertelemem ama canımı sıkan seyleri cok erteliyorum =( Mesela biriyle bir konusma yapmam gerek ve sevimsiz seyler söyleyeceğim, bunu erteleyebiliyorum. Mutsuz olma korkusu sanırım bu. Daha dogrusu belki kafamın huzursuz olmasını engellemek için erteliyorum. Dogru bir anlayıs olmadıgının farkındayım, engel oldugum da söylenemez.

Ev işlerini sürekli ertelerdim, haftalık yardımcı alarak çözdüm sorunu. Bu ara yemek yapmayı sürekli erteliyorum, en kötü dısarıda yiyoruz. Fatura kira ödemeleri hariç diger her seyi ertelerim genelde.
Aslında yapmak istediğiniz güzel şey olup da ertelediniz mi anlamında sormuştum. Mesela ben hafta ici esik çalıştığı için gezmeyi tozmayı hafta sonuna bırakırım. Gezip tozuyor muyum? Hayır. Yani pazar akşamları yine ben ve yine elimde ertelenmiş hayaller.

Bende işi gücü hiç ertelemem ama canımı sıkan seyleri cok erteliyorum =( Mesela biriyle bir konusma yapmam gerek ve sevimsiz seyler söyleyeceğim, bunu erteleyebiliyorum. Mutsuz olma korkusu sanırım bu. Daha dogrusu belki kafamın huzursuz olmasını engellemek için erteliyorum. Dogru bir anlayıs olmadıgının farkındayım, engel oldugum da söylenemez.
Ilginçmis . Peki pişman oluyor musun?

Aslında yapmak istediğiniz güzel şey olup da ertelediniz mi anlamında sormuştum. Mesela ben hafta ici esik çalıştığı için gezmeyi tozmayı hafta sonuna bırakırım. Gezip tozuyor muyum? Hayır. Yani pazar akşamları yine ben ve yine elimde ertelenmiş hayaller.
Pek ertelemem. Hava güzelse kızımı parka çıkarmayı ertelemem ama yemek olmasa da olur. Gezmemizi ertelemeyiz.

Merhaba arkadasim.
Bu bahsettiginiz durum bana da olur zaman zaman. Ama benimkinin sebebi fiziki veya ruhi sikintilarimdan kaynaklanir. Vucudumda bir güçsüzlük halsizlik varsa veya bunalim takiliyorsam kendi gezmemi, kizimi parka götürmeyi vb. ertelerim. Yoksa normalde erteleme huyum yoktur.
Ha es kisisiyle hafta sonu planlari ben de yaparim kafamda (böyle gezen mutlu aile tablolari filan) ama ya beyimiz yorgundur, orali olmaz ya hava biraz kapalidir, cikamayiz. Benim de kendimle icsel konusmalarim olur sizin gibi "2 koca günü bos bos gecirdik" diye...

Can sıkıcı konuşmaları ruh halim kaldirmayacaksa ben de ertelerim. Kendimi guclu hiseettigim bir an olunca o zaman yaparim o konusmalari. Yapinca da hemen üstüne moral verecek bir sey yaparim ya kizimla oyun oynarim ya bi müzik acarim kafam olayi dusunmesin diye :)

Camasırları yıkamayı yemek yapmayı hatta odamdaki kıyafetleri düzeltmeyi sürekli ertelerim
Aa bak montlarıda dün kaldırıcaktım onuda ertelemişim :)
Ama sosyal hayatı ertelemem, seyahatleri ertelemem, şahsi alısverişi ertelemem

Dağınıklık görünce rengi kızaran solumasi değişen surat asan bir kocam var maalesef. Ahhh ahhh

titiz mi.. benimkide öle bazen küçük bi boğaya dönüşüyor ama bnde üste çıkmaya çalışıyorum. diyorum işte bnde çalışıyorum zor oluyor sen evdesi rahatsız oluyosan sende işin ucundan tut gibi :D işede yarıyor bazen de yaramıyor :kızgın:

Back
X