ve işte vakit geldi...

sabah sabah gözlerim doldu.. annemi özledim daha dün beraberdik ama yanındayken bile özlüyorum onu çok seviyorum. ayrılık zor şey ama üniversiteyi kazanmış ne güzel okusun daha da mutlu olun inşaallah.

Sabah sabah gözlerim doldu ya
Sizi çok iyi anlıyorum bende
Hiç kolay değil evlattan ayrı olmak
Helede kız çocuğuysa
Daha bir farklı gelir insana
Anneye daha yakındır çünkü
Benim kızımda bizden uzak ama ne yapalım
Allah sabrını veriyor sesini duyuyoruz en azından
Şu an yanımda ama bir süre sonra okuluna geridönecek
Unutmayın bu günlerde geçecek kızınız yanınıza geri gelecek
Sevgiyle kalın kızınıza başarılar diliyorum

canım benim yazdıklarını okurken gözlerim doldu.ne çok şeyler başarmşsın kızınla..ve şimdi o senin gibi güçlü bi annenin kızına yakışır biçimde okuyacak..kendi kanatlarıyla uçmayı öğrenecek...
annemden biliyorum kardeşimi okurken yolcu etmeye giderken ağlamayacağına söz verir..ama sözünü hiç bizaman tutamazdı..ama zaman çok çabuk geçiyor.göz açıp kapayana kadar zaman geçecek..birlikte başardığınız güzelliklere bi tane daha ekleyeceksiniz...
allah kavuştursun..sevgiyle kalın.....

Canım benim hayırlı olsun :1hug:

Gurbet cok zordur :çok üzgünüm: Bir yanın hep eksik kalır

Ama aynı gökyüzünün,yıldızların altında olduğunu düşünüp avunursun :1rolleyes:

Allah hayırlı,sağlıklı ömürler versin tüm sevdiklerimize :Saruboceq:

a.s.

annelik budur cinsi latif. annelik ebedi, boyun eğmeden, vakarla göğüs germek, ayakta durmaktır. zor bir ayrılık belli. yalnızlığa yeni bir başlangıç. hemde öylesine alışmışken, öylesine iki kişiden bir kişi olmuşken. ama yine annelik yapmalısın. yine sapasağlam ayakta durmalısın. kızını bugünelere getirmişsin.sen yapmışsın bunu allahın izniyle. ama bu bir bitiş değil başlangıçtır canım. bir fidanı büyütmüş bir ağaç haline getirmişsin, o küçücük yüreğinle yapmışsın. şimdi devasa bir çınarsın. yalnız değilsin. asla umutsuzluğa yalnızlığa kapılma canım. başka ne denir bilmiyorum. :teselli:

teselli cümleleri duymak istemem ben..
söylemem de zaten..
işe yarayan, duygu yanındalığı hissettiğine inanmadığımdan belki de.. bilmem..
birsürü cümle, kelime, harf gelir, boğazımda da dürter durur beni,, hadi çıkar iştee diye feryat eder sanki... çıkarabilsem içim boşalıcak sanki, öyle yüklü işte.. ama çıkamıyorlar işte....
suskunlaşıp, köşeme çekilip, Allahım onu koru sıkıntısından.. diyebiliyorum sadece... böyle sessiz bi fısıltı ile...
yaşattığın çok yoğun.. çok yüklü.. çok hisli...
her evlat taşıyamaz.. boşverir... umarsız olur... ve her kadın da veremez zaten..

cinsilatif...
en zorlandığım zamanlarda, üstümü başımı yırttığım zamanlarda,,
dayandığım hep ama hep,, zamandı...
zamana dayandım hep,, dostluğuna inandırdı beni çünkü... bak şimdi, birsürü noktalardan biraraya gelmiş bi top düşün, denize attığını sonra onu... bekleyip, yumuşayıp, zamanla, ayrı ayrı dağılıp kaybolduklarını... öyle bişe işte... denize at sende... uzaktan da bak onlara... kaybolup gidicekler... zamanda tüm o duygu basıncını, yutkunurken ki, yutkunamazlığını.. iç sıkışmanı...
inan ki alıyor.... evet... çok zor oluyor... çünkü yaşıyorsun... iliklerine kadar hemde... ama madem ki zamana dayanıyorsak, ve zamanda inadına geçmek bilmiyorsa,
bak, bol bol uyuyorum ben... ve de düşünebilecek baskın bişeler bulmaya çalışırım... aza indirgemiş olursun bu yoğunluğunu...
ama şu da var...
bu hissi yaşamak ta güzel... güzel işte.. nasıl güzel olur diye sorma sakın bana...
konuşmak istiyorum ama susuyorum işte...
başka bişe diyemiyorum güzel anne... güzel insan... güzel herşey....

sevgili akasyam
ben de susuyorum.kendime bile itiraf etmiyorum içimin neden yandığını
sanki 2 günlük bi tatile gitmiş gibi bi oyun uynuyorum
banyodan havlusunu kaldırmıyorum.
üzülmekten korkuyorum bi de ağlamaktan
rabbimin gücüne gider diye
insanın içini deşmesi bitmiyormuş.ne kadar yerli yerinde sansam da herşeyi
değil oluyormuş
şimdi kendime düştüm.yoksa kuzumun yokluğu değil mi asıl derdim
kendimi mi dert ediyorum.bencillik mi yapıyorum
bak işte ne yalnızım mı diyorum
diyorum ve itiraf ediyorum
sonra utanıyorum sonra kızıyorum kendime
geçecek...

[COLOR="Red"]Onu tanıdığımda 6 yaşındaydı.bense 25[/COLOR]burayı anlamadım ben
yani evlatlık mı aldınız.güçlü bir kadın olduğunuzu bir kez daha kanıtlayın
bunun da üstesinden gelirsiniz inşallah

değil gizemcim.ben doğurdum
şartlar gereği 6 yaşına kadar anne olamadım,annelik yapamadım
o da annesi bilmedi beni zaten ve anne de demedi o yaşına kadar

herhalde annelik dünyanın en zor işi senin şu anda yaşadığın duyguların aynısını tam üç kez yaşadım ama en önemlisi onların sağ ve mutlu olması inan, allah başka ayrılıklar vermesin mesafeler sizi ayırmaya yetmez ilk aylar çok güç geçiyor ama bir müddet sonra insan bu duruma alışmaya başlıyor sana bu süre içinde sabır diliyorum canım

Çok güzel anlatmışsın duygularını,diline sağlık. Kızını tebrik ederim. Senin de gözün aydın kızının başarısından dolayı.Anne-kız oluşunuzdaki gecikmeyi telafi edecek güçlü bir kadın ve anne sunmuşsun kızına.Güçlü bir model görmüş. Ne kadar şanslıymış. Üniversitede okumak güçlenmek ya da gücünü kullanmak için en doğru zamandır. Bu kadar güçlü bir model olduğuna göre gözün kapalı gönderebilirsin onu başka şehire, sağlam durur ve kendine güveni artar. Sen de bir anne olarak özlemek,düşünmek ve ağlamak haklarını yapayalnızken kendi kendine kullanma özgürlüğüne sahipsin. Ağla ağlayabildiğin kadar rahatlamak için. Bağımsız yaşayabilen güçlü bir kız için iyi bir yatırım yaptığınızı düşün. Allah sabır versin demeyeceğim zaten bu güce sahip gibisin. Herşey gönlünce ve hayırlısıyla olsun.

duygudaşım benim.biliyorum beni ne kadar anladığını
desteğin için çok teşekkür ederim
hepimizin evladının canı saolsun
işte senin de dediğin ilk günleri yaşıyorum ben de ve sabrediyorum

şimdi ağlıyorum, o kadar duygulandım o kadar etkilendim ki, allah herkese sizin gibi bir anne olmayı nasip etsin...

Nasıl gidiyor ayrılık, kızının durumu nasılmış? Onun iyi haberlerini aldıkça rahatayacaksın diye düşünüyorum.:)

sizi ve duygularınızı elbette ki bir anne olmadığım için anlayamam bende ailemden uzakta okudum bu bağlamda olaya bakmaya çalışıyorum..anne olarak muhakkak üzülürsünüz ama olaya iyi taraflarından bakalım birazda..insanların yıllarca uğraşıp yapamadığı birşeyi sizin kızınız yapmış.o artık kadınların eğitim seviyesinin bukadar düşük olduğu bir ülkede eline eline ekmeğini almış.kendi başına hareket edebilen bir birey,ilerde de eğitimli bir anne olacak,kocam para versinde harcayayım diye bakmayacak.çok yeni biribirinden farklı ortamlar görecek görgüsü bilgisi artacak..hayatı insanları öğrenecek kaldı ki kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üstünde durma sırasının kendine geldiğinin farkına varacak...en önemlisi de buraya kadar sizin çabalarınızla gelmesi..zaman okadar çabuk geçiyor ki sınavdı okuldu derken ne zman bıtmıs gelmiş anlayamazsınız bile...allah yar ve yardmcınız olsun..üzülecegınıze sevınıp gurur duymalısınız onla...nacizane haddimi aştıysam k.bakmayın..sayglarımla

Nasıl gidiyor ayrılık, kızının durumu nasılmış? Onun iyi haberlerini aldıkça rahatayacaksın diye düşünüyorum.:)

fena gidiyor ve galiba bu hiç geçmeyecek bi durum
kızım iyiymiş aylacım.her gün konuşuyoruz.
şimdilik halasında kalıyor.10 güne kadar yurda geçecek
dediğin gibi iyi olması, memnun olması halinden beni rahatlatıyor
teşekkkür ederim ilgine,desteğine

rica ederim had aşmak ne demek
sadece faklı bi açıdan bakmaya teşvik sizinki
ama ben o açıdan şimdilik bakamayacak kadar üzgünüm
zaten o açı bizim amacımızdı.
elbette amaca ulaşmanın zevkini yaşıyorum ancak ayrılıklar da üzüyor işte
desteğiniz için teşekkür ederim

Canimm biliyormusunn seni tanidğim için çok şansli hissediyorum kendimi..
Sen herşeyinle dört dörtlük bir insansin...
Kuzucuğunu da o şekilde yetiştirdiğine eminim..
Ağladim,ağliyorumm yazacağim kelimeleri toparliyamiyorum şu anda...senağlamasenağlama
Okadar şeyler yaşiyoruz ki...buda neymiş diyoruz bazenn...
Diyorumm ben şimdiii hemde çokkk........
Hiçbirşey anne sevgisi gibi değill....
Hiçkimse onun gibi sarmiyor...
Ne mutlu ki istediği birşeyi haketmiş kazanmişş...
Inş..çok başarili olur..
Bir an önce anneciğinin yanina gelir...
Rabbim ayirmasinn sizi birbirinizdenn...hiçkimseyi......
SENİ ÇOK SEVİYORUM BENNN....
BELKİ YARDIMCI OLAMAM AMA DİNLERİMM....

Son düzenleme:
Naptin ablam yaa senağlama
Yeni gordum konuyu, kafa mi var ki bende
Kaldi kuçucuk kisacik 4 haftam anamin evinde, oyle çok tutuyordum ki kendimi aglamicam artik kinada aglarim diye...
Okudum simdi perisan oldum senağlama

Bal damliyor agzindan ablacigim, bal !
Allahim bana senin gibi bir anne olmayi nasip etsin bir gun :Saruboceq:
Kizinla da ayrica gurur duyuyorum, ne mutlu ki verdigin onca emegin karsiligini en guzel sekilde vermenin çabasina girmis aferin ona !

Ah ah..ana gibi yar olurmu ? Belki 4 - 5 kez okudum yazilarini
Anacigim geldi gozumun onune, tartismalarimiz, kavgalarimiz, benim bu essek kafaligim yuzumden agladigi anlar geldi gozumun onune...meger bugune kadar yaptigi hersey bana olan sevdasindanmis :çok üzgünüm:

Parmakla gosterilecek bir Annesin ablam...Helal olsun sana
Allah tez zamanda kavustursun kuzunu sana,
Allah hiç ayirmasin :teselli:

Yorum yapamıycam şu an......

Sadece boğazım düğümlendi ..........Bunu söylemek istedim arkadaşım.............................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…