Ve Sezeryan Yasaklandı!

ben oğlumu sezaryanla doğurdum kendim istedim çünkü normal doğumdan korkuyorum..şimdi 5 yıl geçti ne olucak 2 inci bi çocuk yaparsam normal doğumamı zorlanıcam bu devletin işi gücü kalmadı nelerle uğraşıyor yaa hergün asker ler ölüyor insanlar açlık sefalet içinde yaşıyo bide doğur diyor gerçekten anlamıyorum herşeyi halletiler sezaryan kalmıştı geriye

çoğunluğu alıyor ama..
daha geçen katıldığım bir seminerde..
dr.ların en iyi maaş aldığından bahsedildi...
bölüm olarak değişiyorsa bilemem tabi..

Yeni mezun olmuş dr.lar kesinle öyle büyük rakamlı maaşlar almıyorlar...

Anca kendi özel muaynanesini kurmuş,hastası bol olan ya da özel hastanede çok revaçta olan bir branşı olan dr. sa....

Bazı dr.lar da aynı anda bir kaç hastanede çalışıyorlar..Geceleri nöbetçi dr.olarak ek iş yapıyorlar mesela hastanenin birinde....

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni mezun olmuş dr.lar kesinle öyle büyük rakamlı maaşlar almıyorlar...

Anca kendi özel muaynanesini kurmuş,hastası bol olan ya da özel hastanede çok revaçta olan bir branşı olan dr. sa....

konuyla alakasız olacak ama çok merak ettim, yeni mezun olmuş dr.lar ne kadar maaşla başlıyorlar ?

bende sezeryana karşıyım şahsi fikrim tabi kimseye karışma hakkım yok iki doğumum da normal oldu ilk doğumumda o kadar sorun yaşmama rağmen yinede normali tercih ettim ben sezeryandan korkuyorum yaptıranlarda iyi cesaret var valla :18:
yasağa gelince şimdiye kadar nasıl doğurmuş analarımız eskiden sezeryan mi varmış kızalar en iyisi doğal olanı
:

Sezeryana karşıyım ne demek ya? Sezeryan bir doğum tekniği yahu !! Hayatımda bu kadar anlamsız ve kof bir kelam duymadım. Bu "Ağızdan nefes almaya karşıyım." demeye benziyor. "Bence herkes burnundan nefes almalı. Hem burun havayı filtreleyip akciğerlerimize temiz bir hava dolmasını sağlar bla bla .." Sanane derler adama.

Sezeryan bir tercihtir, bir düşünce şekli veya inanış değil. Neye karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum ki.

Sezaryen nedir?

Sezaryen; yolunda gitmeyen doğum eylemine yapılan müdahalenin adı olup batın boşluğunun doktor tarafından açılarak bebeğin doğurtulmasıdır. Başka bir deyişle bir “ karın ameliyatı” , bir cerrahi hemşiresinin söylediği üzere “görkemli bir kurtarma ameliyatıdır.

alıntı...

En iyisi bu ulkeden gitmeli diyen arkadaslara sozum
Fransada, almanyada vede ingilterede kesinlikle keyfi sezryan olayi yok
Hastanin istegine asla bakilmiyor normal olanida bu zaten ..
Turkiyede her konuda avrupa standartlarini yakalamaya calisiyor iste .. Bu yaygara niye ?
Anneleriniz sizleri nasil dogurdu ? Annanneleriniz annelerinizi nasil dogurdu ? Bi sorun arastirin lutfen .. heralde sizi ancak amerika paklar !

Annem beni sezeryanla doğurdu canım.

anladığım kadarıyla szeryan yanlısı bir anlayışın var ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BU KANDIRMACA DÜZEN GEÇDE OLSA DEĞİŞTİ
evet sezeryan doğum yapmak isteyen korkak bayanlar var ama kurunun yanında yaşta yanmasın
düşün
1.doğumunm sezeryan oldu ve iş oya bebekken vefat etti
2.doğumunda sezeryan oldu oda vefat etti
3 olurmu olur oda vefat etti
4 yasakmış ya ne olacak ozaman hee 5 sezeryan olan yokmu var tabi ama bu nasıl bir vicdan
kaç defa sağlık bakanlığına artan sezeryanlar hiçde masum değil.........demiştim şükür bitti artık
hiçbirşeyden habersiz üç kuruş bıçak parası kurbanı olmayacak arkadaşlar
o bebeği istiyorsan arkadaşım bir sorunda yoksa DOĞURACAKSINIZ
TABİATIN KANUNU BU
anne sıf kendini düşünüyor diye bebeğe yapılan bu ilk saygısızlık kararıda ortadan kaldırılmış olacak
o minik beden kendi çabasıyla ilk başarısını elde edebilecek artık....SIRA GELDİ SEZERYAN SONRASI NORMAL DOĞUMUN DESTEKLENMESİNE:)

Anne sırf kendini düşünüyor diye mi? :) Öncelikle sezeryan anne için bebeğe göre daha riskli bir şeydir bunu bi bilelim. Bebek için ise normal doğumdan daha risklidir çünkü her an her türlü komplikasyona açıktır. Bunu hangi doktora sorarsan sor onaylayacaktır. Sezeryan bebek için daha az risklidir arkadaşım.

Bu nasıl bir şey ya? Ne demek o bebeği istiyorsan doğuracaksın? Sana ne benim doğum şeklimden?

Son düzenleme:
Kanununu yasasını bilmemde gerçekten bebeğin ve annenin sağlığını tehdit etmiyorsa normal doğum en güzeli, bebişin o ilk anları kaçırıyor insan.Sonuçta her ameliyatın bir riski var narkoz alıyorsun, narkoz atması yaraların düzelmesi çok zaman alıyor, sütün gelmesi problem. Ama normal doğumda bir iki gün sonra toparlanabiliyorsun.

Bizim aileye 2 tane bebek geldi bu hafta çok mutluyuz bu arada:))) normal doğum.Aaa eskiden amaliyathaneler nasıl dolu olurdu, şimdi doğum odalarında yoğunluk.Yani isteyince oluyormuş.En fazla çekeceğin yarım gün sıkıntı.Doktorlarda artık kasap olmuştu geleni kes gideni kes.Hele özel hastaneler,tavuk kesiyorlar sanki bak oluyormuş işte.

Canım özel hastanede bir arkadaşıma doktor eğer doğuma benim gelmemi istiyorsan gün belirleyelim,yani sezaryan için..Ben normal doğuma gelmiyorum demişti...Kaldı ki arkadaşımın ne psikolojik ne de fiziksel hiç bir rahatsızlığı ,korkusu yoktu..Sırf doğumunda dr. bulunsun diye sezaryan oldu.... Bulunduğumuz yerin en iyi hastanesinde üstelik... 3 kadın doğum dr erkek vardı..üçü de sezaryanciydi ....

Eeee başka doktora gitseydi o zaman, bile bile kabul etmiş kimse zorlamamış ki.

Benim haberlerde ve gazetede okuduğum daha önceden sezeryanla doğum yapmış yada piskolojik açıdan normal doğum yapamayacak anne adaylarına sezeryan engellenmiş değil bakanın yaptığı açıklama bu yani bu kadar panik yapacak tepki gösterecek bir durum yok sadece doktorların boş yere sezeryana yönlendirmesini yada teşvikçi olmasını yasaklıyor... Bu arada iki kere normal doğum yapmış bir anne olarak Allah nasip ederse bu bebeğimide normal doğum yapmak istiyorum ben hiç pişman olmadım bunu tercih ettiğim için :40:

sen de git yurtdışında doğur o zaman..
dr. ların hepsinden bahsetmiyorum ben..
aralarında sırf hastayı düşünen ve onun için çırpınan binlerce dr. kardeşim var elbette...
rabbim onlardan binlerce kez razı olsun.
özellikle sezaryan meraklısı+ para meraklısı olanlardan bahsediyorum..
asıl sizin gibi lere herşey müstehak...ne yani sezaryanı normal doğumdan üstün görmek iyilikmi oluyor bana....(mecburi olmadan)
sana göre bn saçma olabilirim..ama bana görede sen çok saçmasın.....ayrıca ben hiçbir hastalığımda kimseye yük olmuyorum..
aylık 6,7 milyarla işe başlayan ben değilim dr.ların ta kendisi..

haa derdin bu yani doktorlarla çekemiyorsun..
merak etme aldıkları 1.400 falan.. dönerden para alma hakkı da çoğunun elinden alınmış durumda..
hükümetin siyasi projesi bu doktorlara karşı halkı kışkırtmak.. askere de aynı şey yapılıyo, öğretmene de
yiyin siz bunları hep..
senin sezeryanından ekstra ne alıyo sanıyorsun ki doktor..
özel doktora ödeme yaparsın devlettekine öyle bi şansın yok..

diğer konuda da ben jübilemi yaptım..
yobaz kesim haklarımızı kaybetmemize alkış tutar, buna şaşırmıyorum artık..

Son düzenleme:
Konu açıldığından beri takip ediyorum, çevresi ve kendisi normal doğum yapmış kişiler "herkes normal doğum yapsın" diyor.
Sezeryanlı olduğu halde normal doğum daha iyi diyenler de var, ama onlar da sezeryanda sorun yaşamış kişiler.

Sezeryan veya normal bu benim kararım diyenlere katılıyorum. Elbet o sırada nasıl bir doğum olacağını doktorlar daha iyi bilir ama bir anne adayı normale hazır değil ise nasıl olacak, ben onu anlayamadım hala. Bebek annenin karnında kalacak galiba.

Ya da zorla da olsa üstten alttan bastırıp da bebeğin kafasını mı vakumlayacaklar, hani öyle bir alet var ya.

Buradaki istisna nedir onu tam anlayamadım, herhalde bu durumda olan bir doğum mecburen sezeryan olacaktır. Sonuçta anne adayının o süreçteki acıları ve korkuları yanına kalacak.

Ben normal doğuracağım diyen birine zorla sezeryan uygulanmasın diye galiba bu yasa...

Konu açıldığından beri takip ediyorum, çevresi ve kendisi normal doğum yapmış kişiler "herkes normal doğum yapsın" diyor.
Sezeryanlı olduğu halde normal doğum daha iyi diyenler de var, ama onlar da sezeryanda sorun yaşamış kişiler.

Sezeryan veya normal bu benim kararım diyenlere katılıyorum. Elbet o sırada nasıl bir doğum olacağını doktorlar daha iyi bilir ama bir anne adayı normale hazır değil ise nasıl olacak, ben onu anlayamadım hala. Bebek annenin karnında kalacak galiba.

Ya da zorla da olsa üstten alttan bastırıp da bebeğin kafasını mı vakumlayacaklar, hani öyle bir alet var ya.

Buradaki istisna nedir onu tam anlayamadım, herhalde bu durumda olan bir doğum mecburen sezeryan olacaktır. Sonuçta anne adayının o süreçteki acıları ve korkuları yanına kalacak.

Ben normal doğuracağım diyen birine zorla sezeryan uygulanmasın diye galiba bu yasa...

söylediğiniz gibi bu yasanın amacı herşey yolunda olduğu halde normal doğum yapmak istiyorum diyen bir anne adayına sezeryan uygulanmaması için... yakın zamanda bir tanıdığım 3ay önce (özel hastane) doğum yaptı... :40: herşey yolunda olmasına rağmen normal doğum yapabileceği halde ve ısrarla normal doğum istediği halde doktoru sezeryanla bebeğini aldı... malesef böyle bencil doktorlarda karşımıza çıkabiliyor :31: bu arada vakum yasaklandı bebeğin beynine hasar verme olasılığı çok yüksek olduğundan dolayı artık vakumla doğum yaptırılmıyor:40:

Son düzenleme:
haa derdin bu yani doktorlarla çekemiyorsun yani..
merak etme aldıkları 1.400 falan.. dönerden para alma hakkı da çoğunun elinden alınmış durumda..
diğer konuda da ben jübilemi yaptım..
yobaz kesim haklarımızı kaybetmemize alkış tutar, buna şaşırmıyorum artık..

Yobaz kesim normal doğum yapar, modern kesim sezeryanmı.
Şimdi o yobaz dediğiniz kişiler tavuk bile kesemiyor, ama o tıp yemini etmiş 7 yıl eğitim almış kişiler Özel Hastanelerde kasap dükkanından çok kesim yapıyorlar rant için öcü gibi gösterdiler normal doğumu, en hassas anında sömürdüler insanları. (Birçok değerli doktorumuzu tenzih ediyorum bu arada)

Son düzenleme:
Şimdi o yobaz dediğiniz kişiler tavuk bile kesemiyor, ama o tıp yemini etmiş emek 7 yıl eğitim almış kişiler kasap dükkanından çok kesim yapıyorlar rant için öcü gibi gösterdiler normal doğumu, en hassas anında para için sömürdüler insanları. (Birçok değerli doktorumuzu tenzi ediyorum bu arada)
benim cümlemi yorumlamışsın da yorumlama gücüne hayran kaldım valla.. dön dön oku o cümleyi ne demek istediğimi anlarsın belki...
sen kimseyi tenzih etmiyorsu ayrıca doktora say söv yumrukla hangi kesimi tenzih ettin anlamadım şimdi... : ))
çok komiksiniz ya.. valla..
dediğim gibi siz (doktora laf eden kesime de siz diyip kibarlaştırıyorum ya durumu neyse) doktora gitmeyin.. ya da gittiğiniz doktorlara da düşüncenizi söyleyin helallik alın falan : ))
böyle konuşanlara hakkını helal etmeyen emektar doktorlar tanıyorum çünkü..
kasaba gidin siz doğru cümleyi kullanmışsınız da zaten bakın : ))
:51:

Son düzenleme:
benim cümlemi yorumlamışsın da yorumlama gücüne hayran kaldım valla.. dön dön oku o cümleyi ne demek istediğimi anlarsın belki...
sen kimseyi tenzih etmiyorsu ayrıca doktora say söv yumrukla hangi kesimi tenzih ettin anlamadım şimdi... : ))
çok komiksiniz ya.. valla..
dediğim gibi siz (doktora laf eden kesime de siz diyip kibarlaştırıyorum ya durumu neyse) doktora gitmeyin.. ya da gittiğiniz doktorlara da düşüncenizi söyleyin helallik alın falan : ))
böyle konuşanlara hakkını helal etmeyen emektar doktorlar tanıyorum çünkü..
kasaba gidin siz doğru cümleyi kullanmışsınız da zaten bakın : ))
:51:

Bende o doktorlara hakkını helal etmeyen çok hasta tanıyorum, Benim okuma sorunum yokta yalnız size bir sorum olacak diplomalı kasaplara mı gideyim orayı anlayamadım:))))))) Ve yine çok değerli tıp adamlarımızı tenzih ediyorum.

Mesela birgünde 10 anne doğum yaptı 3 ü sezeryan 7 si normal.
Ama bu 10 doğumun 7 si sezeryan 3 ü normalse burada dengesizliği hala savunuyorsanız (bakın bende size siz diyorum ) siz matematik hiç okumamışsınız.

Son düzenleme:
Yeter artık ya, bu neyin kafası böyle, ne diyorsun sen? Allah senin gibi gönüllülere nasip etsin inşallah şehit anası olmayı.

Konu sezeryan arkadaşım konuyu saçma sapan fikirler üzerinden yaptığın siyasete çekip durma. Git başka mecralarda deşarj ol. Sezeryanın yasaklanmasından bahsediyoruz burda. Sezeryan yasaklandı diye hangi gafil 10 çocuk doğuracak? Mantıksız mantıksız fikirlerinle meşgul etdip germe burda insanları. Siyaset konuşmak istiyorsan git başka başlık aç.

internete girecek kapasiteye erismissin ama aklina 1 cumle alacak kapasiteye erisememissin.adi ustunde bu normal dogum.normal dogum dururken anormal dogum neden?ben sana burda siyaset yapmiyorum.sezeryan yasaklandi,israilin dogum kontrol yontemi icin kullandigi sezeryandan kurtulduk diye fikrimi soyledim.ha sen buna katilmazsin o ayri.katilmazsan katilma.zaten katilsan ustun zeka olurdun :) sehit anasi olmayi ALLAH senin gibilere nasip etsin demissinde,ben nufusumuzun ilerleme hizi yavasladi,20 sene sonra durma noktasina gelecek diye tedbir almak istedim.nufusun cogalmasi sadece askerle mi alakali?uretim yapamaz misin? bilim adami cikartip yeni icatlar teknolojik cihazlar kesfedemez misin?savas durumu olursada savasirsin o ayri.oyle bi durumda benim oglum zaten gonullu gider cepheye.madem bana sehit anasi olmayi layik gordun,o zaman sanada vatansiz,dislanmis,ulke ulke surulen biri olmayi nasip etsin ALLAH.sezeryan yasaklandi diye kimse 10 cocuk dogurmuyacak ama dogurmak isterse dogurma gucunu elinde bulunduracak.sezeryanla belli bi sayiya kadar dogurabilirsin ve normal doguma gore bedenini cok zorlar.keske anlasanda anlatsam sana.akp bi kanun cikardi diye tum nefretiniz ondan zaten.iyide olsa kotude olsa kabul etmezsiniz.chp cikarsaydi ohooo dunyanin en guzel kanunuydu dimi?olayi degilde olayi cikaran kisilerden oturu nefret ediyorsunuz.sizin bu kin kusmanizi anliyorum.onun icin anlatmaya gerek duymuyorum.merak eden olursa ozelde konusuruz.hadi simdi anca gidersin...

Sezaryen nedir?

Sezaryen; yolunda gitmeyen doğum eylemine yapılan müdahalenin adı olup batın boşluğunun doktor tarafından açılarak bebeğin doğurtulmasıdır. Başka bir deyişle bir “ karın ameliyatı” , bir cerrahi hemşiresinin söylediği üzere “görkemli bir kurtarma ameliyatıdır.

alıntı...
iyi ki açıklık getirdin cnm ama bu açıklığı kabul etmeyecek onlarca insan çıkacaktır :1:

ben normal de yaptım sezaryen de...

sezaryende bir problem yaşamadığım halde herkese normal doğumu tavsiye ediyorum:51:

Şimdi o yobaz dediğiniz kişiler tavuk bile kesemiyor, ama o tıp yemini etmiş 7 yıl eğitim almış kişiler Özel Hastanelerde kasap dükkanından çok kesim yapıyorlar rant için öcü gibi gösterdiler normal doğumu, en hassas anında sömürdüler insanları. (Birçok değerli doktorumuzu tenzih ediyorum bu arada)
:46::46::46::46::46::46::46:

Back
X