Ve Sezeryan Yasaklandı!

ŞU işaretlediğim kısma coşkuyla katılmakla birlikte, konuyu japon kadınlarının idrar kaçırma problemine getirmeyi başaranları tebrik ediyorum, nerden nereye gelmiş konu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi :9: Bir de madem konu buraya geldi ufak bir dip not olarak japon kadınlarının cinselliği rahat yaşayamama, idrar kaçırma gibi problemlerinin olmamasının sebebinin o bölgedeki kasları kuvvetlendiren kegel egzersizleri olduğunu söyleyeyim, belki deneyip, işine yarayan olur, basit birşey zaten.

Onun dışında devlet elini bedenimizden, tercihlerimizden, yaşam tarzımızdan çek diyorum peşin peşin ama sezeryanın bireysel olarak yasaklandığına dair bir açıklama bulamıyorum hiçbiryerde. Bulan varsa benimle de paylaşabilir mi? Benim okuduğum kadarıyla sezaryan oranı fazla olan doktorlara eğitim, hastaya sezeryanın tüm risklerini açıklayan zorunlu bilgilendirme formu, sezaryan oranı fazla olan özel hastanelere yaptırım gibi uygulamalar konuşuluyor, bunlar da sırf doktorun keyfi öyle istiyor diye hastayı yönlendirdiği sezaryanın önüne geçmek için fena yöntemler değil gibi. İçimde iyimser bir taraf devletin gündemi dağıtabilmek için ortaya böyle beylik, normal bir insanın aklının mantığının almayacağı boş laflar atıp, sonra alttan alttan işe yarar kararlar geçireceğini umuyor.

Dileklerine katılıyorum canım.

Her nekadar birilerinin kadınların kararlarına müdahale etmesinden rahatsız olsamda,bazı doktorların sezeryanı yanlızca kazanç kapısı olarak görmesinden de rahatsızım.

Ben iki doğumumuda sezeryanla yaptım ama,o kadar çok normal doğum yapmak istediği halde doktorunun son günlerde bir bahane bulup sezeryana aldığı tanıdığım varki.Çoğu doktor keyfi istemediği ve daha pahalı olduğu için normal doğum isteyen kadınları bile sezeryanla doğurtuyor.Bunun önüne geçebilmelerini umuyorum,tabiiki kesin yasaklarla değil sınırlamalarla.

Çok doğru ,bireysel değil bu yasaklar..Anlaşılamayan bu malesef..Yasaklar tabiiki çözüm değil...Yasakların altında yatan nedenler önemli...Keyfi sezaryane yönlendiren doktorlara sınırlandırma getirmek düşüncesi gibi..........

Son düzenleyen: Moderatör:
eminim ki fuchsie sezaryenin mi normal dogumun mu daha iyi oldugunu tartışmak isteseydi konu başlıgını o şekilde açardı veya gidip o başlıklardan birine yazabilirdi. Buradaki konumuz istege bagli sezaryenin yasaklanmış olmasıdır! Elbette ki sezaryen dogumu da normal dogumu da desteklemek normal ama kalkıp da bunu bu başlıgın altına yazmak ya okudugunu anlamamakla ya da daha kötüsü 'ben senin adına düşündüm ve dogrusuna karar verdim, sen de itiraz etmeden uygulayacaksın.' düşüncesinin tezahürüyle açıklanabilir. Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz, böylece ortam gerilmez, gereksiz kırgınliklar dogmaz, münakaşa yerine münazara edilir.

eminim ki fuchsie sezaryenin mi normal dogumun mu daha iyi oldugunu tartışmak isteseydi konu başlıgını o şekilde açardı veya gidip o başlıklardan birine yazabilirdi. Buradaki konumuz istege bagli sezaryenin yasaklanmış olmasıdır! Elbette ki sezaryen dogumu da normal dogumu da desteklemek normal ama kalkıp da bunu bu başlıgın altına yazmak ya okudugunu anlamamakla ya da daha kötüsü 'ben senin adına düşündüm ve dogrusuna karar verdim, sen de itiraz etmeden uygulayacaksın.' düşüncesinin tezahürüyle açıklanabilir. Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz, böylece ortam gerilmez, gereksiz kırgınliklar dogmaz, münakaşa yerine münazara edilir.

Normal doğumu yeren mesajlar geldiği için tepkiler geldi....Normal doğumda şöyle olur,böyle olur vs vs....Etkiye tepki olayı yani... Değilse kim nasıl isterse öyle doğursun... Sadece yasak tartışılsa sorun çıkmazdı...Yeterki anneler bebeklerini zamanında ve sağlıkla kucaklarına alabilsinler.........Zaten hamile biri olarak bu zamanda çocuk mu doğrulur demeniz pek tutarlı olmazdı..........

burası bunun yeri değil ama siz çeşitli nedenlerle kürtaj olmuş olanlara katil diyemezsiniz. siz başkalarına hakaret ederseniz, misli hakareti de göze almış olmanız lazım ki bence fazlasıyla hakediyorsunuz. kürtaj tartışmak istiyorsanız gidin başka başlık açın insanların sinirini oynatmayın.
ayrıca kürtajla ilgili karar çıktı. 10 hafta olarak kalacak, eskisi gibi. cinayetin cezası belli, dolayısıyla devlet bunu kabul ederken size mi kaldı insanlaraa katil deyip yargılamak?[/QUOT

ben burda defalarca yazdım ne sezaryanı ne kürtaj yasasını destekliyorum diye....
ne hakimim ne yasayım bende bir insanım..
herkez aynı fikirde olmak zorunda değil..
bana göre GAYRİMEŞRU İLİŞKİDEN MEYDANA GELEN BİR GEBELİKTE ALDIRLAN BEBEK KATİLLİkten başka birşey değil
ister siniriniz oynasın ister oynamasın ..

Gayrimeşru olmaması için imam nikahı kıysak olur mu?

bencede konu cok dagıldı ılk basta normal dogum yapanlar sezaryencılerı kötüledi sonra sezaryencılerde kendını savunmaya basladı otomatık olarak bır arkdas demıs kadınlar 20-30 yıl önce sezaryenmı bılıyodu dıye benım abım 38 yasında sezaryenle dogdu demekkı annme bılıyomus :52: bukdarda abartmayın yanı ayrıca bu konu burda acıldıysa sezaryen yasaklanmıs dıye bence normla dogum savunucuları degılde bırda bu yasadan memnun olmaanlar paylasımda bulunsa tartısmada cıkmaz

Arkadaslar;
Avrupa ülkesinde yasiyoruz ve " ben normal dogumdan korkuyorum, ben yapamam" deme gibi bir hak yok.
Hamileyken gidiyorsun yapiyorlar kontrolleri " normal dogum yapabilir" denilince seni kimse sezeryan yapamaz, yapan olursada kanuni islem uygulanir.
Yani sadece Türkiye de olan birsey degil.
Ayrica 1. cocugunu bebegin ters gelmesi yada baska bir sorun sonucu sezeryanla yapan anne 2. hamileliginde tekrar kontrol edilir ve normal dogum yapabilir denilirse, kesinlikle normal yapar.
Yani bu siyasetin yatak odasina girmesi ise Avrupa da bu kanun 20-30 senedir böyle:)
Bu kadar büyütülecek birsey yok, dünya üzerinde kac bin yildir hayat var ve kadinlar hep normal dogum yapmislar, sezeryan denen birsey icad edilmeseydi normal yapmayacakmiydiniz?
Sorunlu gebeliklerde sereryan tamam ama normal yapabilecek kadini burdada kimse sezeryan yapamaz.

Dunden beri cok sey yazilmis burada. Birbirinize hakaret etmektense guzelce ' benim fikrim bu ' diyen olmamis. Bana ' sen normal dogur! ' kelimesi saldirmali bir sozdur. Ancak; dogrusu ' Sen istedigin gibi normal dogum yapabilirsin ' dir.
Sizin sezaryen dogum istemenize laf dedim mi? ben sadece yasadigim ulkede 50 yilin ustunde bu yasagin oldugunu ve bu bayanlarin, kafa yapisi biz beyaz irklara gore daha buyuk bebekler dunyaya getirdiklerini yazdim. Hic birinden 'saatlerce dogum sancisi cektim' diyeni duymadim. Burada her hamile bayan icin ucretsiz annelik ve dogum alistirma dersleri var. burada egitiliyorlar. nasil nefes kontrolu yapariz,doguma nasil hazirlaniriz bunlar videolarla ve alistirmalarla yapiliyor. devlet her hamile bayana para ve hastane yardimi yapiyor. alisverislerde bile oncelik benim oldugu gibi yuzde 20 indirim bile var. otobusler ve metrolar ne kadar kalabalik olursa olsun ben bindigimde hamilelere ait bolumde gidip oturuyorum.Neyse simdi ulkemle burayi karsilastirmak degil sadece turkiyede de boyle egitimler ve ayricaliklar taninsa demek istiyorum.

Burada bir arkadasim rahim agzi acilmadigi icin mecburen sezaryen oldu. Suan cok hasta hala duzelebilmis degil. Belki doktor hatasi belki sanssizlik orasini kimse bilemez.
Ama soyle birsey varki, bu ulkede sezaryen 1500 yil once bulunmus ve uygulanmaya baslanmis. akupunktur igneleriyle bel asagisi uyusturularak yapilirmis. ayni sekilde bagirsak ve mide ameliyatlari da bu sekilde gerceklesirmis. Tib konusunda ileri olmalarina ragmen neden 70-80 yildir sezaryen yasak anlamis degilim.
Bu arada annelik duygusu ister normalle ister sezaryenle olsun kisiden kisiye degisir. bazilari bar koselerinde normal dogum yapip cope atiyor bazilari sezaryenle dogum yapip gunlerce uykusuz kalip bebegiyle ilgileniyor. Lutfen kimseye boyle seyler demeyin. Evlat sevgisi icten gelen bir duygudur ve kisiden kisiye degisir. ben bebegimi operek severim baska bir anne bebegini sadece koklayarak sever. ama ikiside anneliktir.

Ve rica ediyorum bundan sonra bana hakaret etmeyin. Ben size hakaret etmiyorum. herkes kendi gorusunu yaziyor. Hepimiz hamileyiz ve hepimiz hassasiz. Biraz dikkatli yazalim

İyice saçmaladılar artık. İnsanların özgürlüğü kısıtlanıyor resmen. İsteyen istediği gibi dogursun herkez normal dogum yapamayabilir. Ben şuan hamile değilim bebek istiyorum fakat hamile kalırsam asla normal dogurabileceğimi sanmıyorum daha hastane ortamına girince bile panik olan ben o şekilde doğuramam. Tıbbi zorunluluk şartı dışında insanların korkusunu düşünen yok. Ama istediklerini yapsınlar millet bi şekilde yine bi yolunu bulup istediği şekilde doğurur. Paradan haber ver sen.

basit bir mantik hatasi yapiyorsunuz, uzakdogulular minyon insanlar oldugu icin tabii ki bebekleri de minyon doguyor, sangun da bunu bilir ki, öyle 3,5-4kg falan çıkartmıyorlar yani dagina göre kar meselesi:) yani uzakdogulu kadınların maharetinde degil iş, bebekleri kucuk. Idrar kacirma meselesine gelince de Japon ninelerden ziyade bizimkilere bakmakta yarar görüyorum, benim cevremde ve ailemdeki tüm yaslilar kahkahadan sonra tuvalete zor yetisir. Doktorum programinda bile geçende bu konu tartışıldı yaygınlıgıyla. Istatistik verilere bile gerek yok herkes cevresine bir baksa bana hak verir zaten. Bir de eskiden sezaryen mi vardi, dogumun normali bu diyenlere, sezaryen de Sezardan beri var, diyorum, eskiden lazer epilasyon da balyaj da yoktu ama dogallık adına kimse saçının akıyla bacagının kılıyla oturmuyor degil mi? Demem o ki, dünya degisiyor, ya kendine uyanı alırsın ya da almazsın, ister ipe asılarak dogur, ister suda dogur beni ilgilendirmez, ama benimki de seni/devleti ilgilendirmemeli. Şu başbakanın söylediklerinin yarısını kendi kaynananız söylese size, kadını kazana atar iki kere kaynatırsınız ama ferman büyük yerden gelince padişahım çok yaşa!

dagina gore kar mi? Arkadasim ben asyadayim. burada cocuklar 3-5 kilo arasi dogar tipki beyaz irklarin bebekleri gibi. Gorumcem(turk degil) 2 yil once normal dogum yapti cocuk 3,8 gram di. burada da kilolu bebek olunca sezaryenle yapiliyor dogumlar. ama gorumcem diyorki ben hastaneye gittigimde zaten 8 cm olmustu. biraz daha bekleyip girdim dogum yapmaya. ve inanmicaksiniz ama tek ikinmada cikti bebegim dedi. bu kadar kolay olmus. bebegin kafasi gercekten buyuk. benimle ayni neredeyse. saka degil. resim eklemek isterim ama kotu amacli kullanilabilir diye eklemiyorum. cocuk 2 yasinda ben 29 yasindayim (ayrica bu ulkede kres ogretmeniyim).. cocuklarin hepsinin kafasi bedenlerine gore buyuk.
Japonlara kadar gitmis ,idrar sorunu bile yazilmis demissin. Ben asyada yasadigim icin bu ulkeninde kanunlarinda sezaryen hasta istegine gore yapilmiyor yazdim. Cinsellik ve idrar kacirmayi bir arkadas yazmis. eger normal dogum yapilirsa ileride cinsellik ve idrar kacirma problemleri cikiyor diye.ona cevap yazmistim.
kayinvalidem(turk degil) 4 normal dogum yapmis. 73 yasinda. ne gulerken ne de hapsururken idrar kacagi yok. sordum onlara herhangi bir egzersiz yada spor bu idrar meselesi icin. sadece dogum sirasinda kesilen bolge icin yaptiklari bitkisel tedavi varmis. etrafima bakiyorum suan bizim ailede de boyle bir sorun yok cok sukur. Annemde 2 normal dogum yapmis.teyzelerim keza oyle. Ben Daha doktorumla dogum nasil olacak meselesini bile konusmadim. sormadim. Zaten burada belli 'normal dogum' aksi bir durum olmadikca...

Çok doğru ,bireysel değil bu yasaklar..Anlaşılamayan bu malesef..Yasaklar tabiiki çözüm değil...Yasakların altında yatan nedenler önemli...Keyfi sezaryane yönlendiren doktorlara sınırlandırma getirmek düşüncesi gibi..........

evet cnm kesinlikle

bi takip sistemi oluşturulmalı doktorların doğum şeklini gösteren bi tablo gibi

belki de vardır bilemiyorum

mesela bu listeye göre sezaryen sayısı normal doğumdan fazla olan doktorların

aylık gelirinin bir miktar azaltılması ya da başka yaptırımı olabilecek bişeyler

bi de normal doğum yaptıran doktorlara da ek ödenek verilecekmiş bu yasa taslağında

bu da teşvik edici olacaktır muhakkak

sangun, sana hakaret falan etmedim, japonların idrar sorunundan bahsettigin lafı da bana ait degil, 2012 ekim annelerinden yine yurtdışında minik insanlar ülkelerinden birinde yasayan bir anne gebelik kontrollerini yapan hastane personelini bebişin bir Türk bebek icin normal gelisimiyle şaşırttıgını yazmıştı, hatta amerikalı gibi falan demişler, belki hatırlarsın iste ben onu sen sandim. Yine insanlar 'çatır çatır şu kadar kiloyu normal dogurdum, hiç de birşeycik olmadı' hikayelerine başladıgına göre benim de sezaryeni tercih etme nedenlerimi yazdım, normal dogumun yol açtıgı cinsellik ve ileri yaştaki idrar kaçırma problemlerine deginerek. Sen de bana cevaben 40-45kgluk uzakdogu kadınlarını örnek verdin, ırkı, iklimi, beslenmesi, anatomisi ağrı eşiği ve yaşam tarzıyla teget bile geçmedigimiz ülkelerin insanlarını. Dogrudur belki o minyon kadınlar da bizimkiler kadar doguruyordur, ama yogasını yapıyordur hayat boyu, kilo almiyordur yaslandiginda da, bizim 70 yaş 70kg teyzelerle kıyaslayıp sonuca varılamaz bence.
Sözün özü, paragöz doktoru tarafından sezaryene ikna edilerek 'kesilmiş' magdur kadın degilim, kısmetse ekimde genel anesteziyle 3. kez sezaryen olacagim. Araştırıp, inceleyip kendi tercihimle. Ben nasıl ki elime neşter alıp normal dogum isteyen kadınlara yok bak sezaryen daha iyidir, sonra bana dua edeceksin diyip girismiyorsam devletin veya hicbir şahsin bir digerini 'normal' dogurmaya yahut sezaryeni icin mazeret uydurmaya zorlamasıni kabullenemiyorum.
Yasayı destekliyorum ne demek, ben senin kendin için sezaryen istemeni istemiyorum demek! Peki kardeşim sen git normal dogur, yoook öyle ayrı gayrı ben normal doguruyorsam sen de normal doguracaksın!

Hızımı alamadım devam edeyim, doktorlarin sezaryen/normal istatistikleri çıkartılsın, buna göre sezaryen agırlıkli dogum yaptiranlar incelemeye alınsın, yaptırım uygulansın diyen arkadaslar merak etmeyin yeni yasada bu da var. Hicbir doktor sorusturulma riskini goze alamayacagindan uysa da uymasa da normal doguma girisecekler ve bu da normal dogum kaynakli herhangi bir komplikasyon halinde hastayla doktoru girtlak girtlaga getirecek yasa koyucular yine 40 korumayla ortalarda dokunulmaz ve gorulmez olacak. Her firsatta demokrasi ve insan haklari martavallari okuyanlar normal dogumu tercih etmeyip bilincli ve sizin deyiminizle keyyyfiii olarak sezaryen isteyen annelerin vucut butunlugunu ihlal edecek yasa cikartiyorlar, uygulanmasi halinde bu bir insan hakki ihlalidir!

Arkadaslar;
Avrupa ülkesinde yasiyoruz ve " ben normal dogumdan korkuyorum, ben yapamam" deme gibi bir hak yok.
Hamileyken gidiyorsun yapiyorlar kontrolleri " normal dogum yapabilir" denilince seni kimse sezeryan yapamaz, yapan olursada kanuni islem uygulanir.
Ayrica 1. cocugunu bebegin ters gelmesi yada baska bir sorun sonucu sezeryanla yapan anne 2. hamileliginde tekrar kontrol edilir ve normal dogum yapabilir denilirse, kesinlikle normal yapar.
Yani bu siyasetin yatak odasina girmesi ise Avrupa da bu kanun 20-30 senedir böyle:)
Bu kadar büyütülecek birsey yok, dünya üzerinde kac bin yildir hayat var ve kadinlar hep normal dogum yapmislar, sezeryan denen birsey icad edilmeseydi normal yapmayacakmiydiniz?
Sorunlu gebeliklerde sereryan tamam ama normal yapabilecek kadini burdada kimse sezeryan yapamaz.
soyleneceklerin hepsini soylemissin aslinda, Allah herkesin evladini sag saglim kucagina aldirmayi nasib eylesin.

Son düzenleme:
Konu artık özünden çıkıp kişiliklere saldırıya yönelmiş yazık valla şunun şurasında heppimiz kadınız kimimiz anne kimimiz anne olmak için can atıyoruz sonuçta bir canlı dunyaya getırmek degılmı o duyguyu tatmak degılmı lutfen yaaa güzel tartışamıyorsak bır bırımıze saygılı olmak zorundayız..Bakın ayetı kelıme var kafirun suresı acıklamasını buyrun okuyun dıyorkı bunu konumuzla bagdastırarak yazıyorum ben sizin ınadıklarınıza ınanmak zorunda degılm sizde benim inandıklarıma ınanmak zorunda degılsınız o halde senın inandıkların sana benım ınandıklarım bana...bu kadar basıt neden daha fazla bırbırınızı kırıyosunuz...!!!Hadi gelin daha iç açıcı şeylerden bahsedelim mesela annelikten anne olan tecrübeli kadınlarımız bıze bahsedın neler hissettiklerinizi bizde çok heves ediyoruz bebek özlemimizi sizlerle giderelim çokmu şey istiyorum acaba...:14:

aman yarabbi ben asla normal doğum yapmam büyük konuşmayayım ama, ben bi kere normal doğum yaptımda noldu başım göğemi erdi az kalsın geberiyodum kan kaybından, kadınların nasıl doğum yapacağınada karıştılar yavvv çoooook enteresan........

Konu artık özünden çıkıp kişiliklere saldırıya yönelmiş yazık valla şunun şurasında heppimiz kadınız kimimiz anne kimimiz anne olmak için can atıyoruz sonuçta bir canlı dunyaya getırmek degılmı o duyguyu tatmak degılmı lutfen yaaa güzel tartışamıyorsak bır bırımıze saygılı olmak zorundayız..Bakın ayetı kelıme var kafirun suresı acıklamasını buyrun okuyun dıyorkı bunu konumuzla bagdastırarak yazıyorum ben sizin ınadıklarınıza ınanmak zorunda degılm sizde benim inandıklarıma ınanmak zorunda degılsınız o halde senın inandıkların sana benım ınandıklarım bana...bu kadar basıt neden daha fazla bırbırınızı kırıyosunuz...!!!Hadi gelin daha iç açıcı şeylerden bahsedelim mesela annelikten anne olan tecrübeli kadınlarımız bıze bahsedın neler hissettiklerinizi bizde çok heves ediyoruz bebek özlemimizi sizlerle giderelim çokmu şey istiyorum acaba...:14:

Annelikten daha haz verici,daha mutlu edici,daha hayata bağlayıcı başka bir kariyer daha olmadığını anne olunca anladım.....Yavrunuzun size bakışı,gülümseyişi dünyalara bedel...Allaha her an şükredişiniz onlar...Yeniden doğmak,hayata yeniden başlamak gibi bir şey..Hayat onlarla daha çekilebilir...İnsanın hayata bakış açısı değişiyor...

Allah anne olmayı isteyen ve bu sorumluluğu alabilecek her kadına bu duyguyu yaşatsın inşallah...

ister kendi doğurduğumuz olsun,isterse yüreğimizde büyüttüğümüz yavruların annesi olalım..:16:

Annelikten daha haz verici,daha mutlu edici,daha hayata bağlayıcı başka bir kariyer daha olmadığını anne olunca anladım.....Yavrunuzun size bakışı,gülümseyişi dünyalara bedel...Allaha her an şükredişiniz onlar...Yeniden doğmak,hayata yeniden başlamak gibi bir şey..Hayat onlarla daha çekilebilir...İnsanın hayata bakış açısı değişiyor...

Allah anne olmayı isteyen ve bu sorumluluğu alabilecek her kadına bu duyguyu yaşatsın inşallah...

ister kendi doğurduğumuz olsun,isterse yüreğimizde büyüttüğümüz yavruların annesi olalım..:16:

AMİİİİİNN canımcım rabbim en yakın zamanda özlemini çeken butun kadınlarımıza nasıp etsin tabikide banada:9: bende hazıran topıgındeyım bu ay ne olur bılmıyorum ama şunu çok iyi biliyorumkiiiii temmuz topiğine geçmek istemiyorum yaaa bananeeee:63:

AMİİİİİNN canımcım rabbim en yakın zamanda özlemini çeken butun kadınlarımıza nasıp etsin tabikide banada:9: bende hazıran topıgındeyım bu ay ne olur bılmıyorum ama şunu çok iyi biliyorumkiiiii temmuz topiğine geçmek istemiyorum yaaa bananeeee:63:

Aminn canım.Allah gönlünüzdeki güzellikleri gerçek eder inşallah...

Arkadaslar;
Bunun sebebi guzel arkadasim, Avrupalinin insan sevgisi yahut insan sagligini dusunmesi degildir nufus karakterinin yaşlı nüfus olmasıdır. Oralarda 1 çalışan başına 3 emekli düşer sosyal güvenlik harcamalarinda, avrupali devletler de maaşlardaki sosyal güvenlik prim kesintilerini arttırıp vatandaslarini ayaklandirmaktansa -ki onlar bize benzemez ekmegin fiyatıni arttırsan yollara dökülür- sosyal güvenlik harcamalarını azaltma yoluna gittiler. Bu yüzden bazi avrupa ülkesinde gebelik boyunca 3 kez ultrasona girmeye ve sezaryene göre daha ucuz olan normal doguma izin verilir. Olay sadece insan sagligi olsa sezaryene gelene kadar tirnişin ve kolesterol yuvası domuz etini yasaklarlardi oralarda, sonuçta dinleri de onlara bilhassa domuz yiyiniz diye emretmiyor, ama saglıksızlıgına ragmen kolay üretilir ve tavuga göre oralarda daha ucuz oldugundan bolca tuketilir.
Demem o ki anan baban degilse kimse salt senin yararina birsey yapmaz. Bu ugurda yasa bile çıkartılıyorsa bir durun da gözü kapalı atlamadan önce bayram degil seyran degil başbakanım beni neden öptü diye sorun. Ha evet bizi çok seviyor!

karar 10 numara cok yerınde normal dğum doğanın bı parcası nenenız sezoslamı doğurdu bızım hatun mılletı zora gelmıcek az bı yerını sıkıp doğurmıcak.aman yat masaya alsın dr amcan.anne kanındakı her bebek kendını normal doğuma hazırlar sezeyana deıl.herseyın kolayına kaçın ne guzel.sonra devlet suclu.kımse zorlamıyo kımseyı yasayı anlamamısınız sız eger normal doğm yaupacak fızıksel sartlaar sahıp olmadıgına dr karar verırse sezeryan olacaksın.ama gayetde msaısen cattır catır doğuracan dıyo ne guzelde soluyo

Back
X