- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
ŞU işaretlediğim kısma coşkuyla katılmakla birlikte, konuyu japon kadınlarının idrar kaçırma problemine getirmeyi başaranları tebrik ediyorum, nerden nereye gelmiş konu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdiBir de madem konu buraya geldi ufak bir dip not olarak japon kadınlarının cinselliği rahat yaşayamama, idrar kaçırma gibi problemlerinin olmamasının sebebinin o bölgedeki kasları kuvvetlendiren kegel egzersizleri olduğunu söyleyeyim, belki deneyip, işine yarayan olur, basit birşey zaten.
Onun dışında devlet elini bedenimizden, tercihlerimizden, yaşam tarzımızdan çek diyorum peşin peşin ama sezeryanın bireysel olarak yasaklandığına dair bir açıklama bulamıyorum hiçbiryerde. Bulan varsa benimle de paylaşabilir mi? Benim okuduğum kadarıyla sezaryan oranı fazla olan doktorlara eğitim, hastaya sezeryanın tüm risklerini açıklayan zorunlu bilgilendirme formu, sezaryan oranı fazla olan özel hastanelere yaptırım gibi uygulamalar konuşuluyor, bunlar da sırf doktorun keyfi öyle istiyor diye hastayı yönlendirdiği sezaryanın önüne geçmek için fena yöntemler değil gibi. İçimde iyimser bir taraf devletin gündemi dağıtabilmek için ortaya böyle beylik, normal bir insanın aklının mantığının almayacağı boş laflar atıp, sonra alttan alttan işe yarar kararlar geçireceğini umuyor.
Dileklerine katılıyorum canım.
Her nekadar birilerinin kadınların kararlarına müdahale etmesinden rahatsız olsamda,bazı doktorların sezeryanı yanlızca kazanç kapısı olarak görmesinden de rahatsızım.
Ben iki doğumumuda sezeryanla yaptım ama,o kadar çok normal doğum yapmak istediği halde doktorunun son günlerde bir bahane bulup sezeryana aldığı tanıdığım varki.Çoğu doktor keyfi istemediği ve daha pahalı olduğu için normal doğum isteyen kadınları bile sezeryanla doğurtuyor.Bunun önüne geçebilmelerini umuyorum,tabiiki kesin yasaklarla değil sınırlamalarla.
Çok doğru ,bireysel değil bu yasaklar..Anlaşılamayan bu malesef..Yasaklar tabiiki çözüm değil...Yasakların altında yatan nedenler önemli...Keyfi sezaryane yönlendiren doktorlara sınırlandırma getirmek düşüncesi gibi..........
Son düzenleyen: Moderatör: