Ve Sezeryan Yasaklandı!

ha suda varkı özgu bı ulkede yasıyosak isetyen ıstedıgı gıbı doğursun ama karar da yerınde valla ılk gebelıgımde 2 ay erken oldğu ıcın ıkızlerımde sezeryan oldum ve lanet ettım çektıgım acı ızdıarp anlatılmazdı ve bu kez normal yapmak ıcın druma yalvarabılırım

Son düzenleme:
Bunun sebebi guzel arkadasim, Avrupalinin insan sevgisi yahut insan sagligini dusunmesi degildir nufus karakterinin yaşlı nüfus olmasıdır. Oralarda 1 çalışan başına 3 emekli düşer sosyal güvenlik harcamalarinda, avrupali devletler de maaşlardaki sosyal güvenlik prim kesintilerini arttırıp vatandaslarini ayaklandirmaktansa -ki onlar bize benzemez ekmegin fiyatıni arttırsan yollara dökülür- sosyal güvenlik harcamalarını azaltma yoluna gittiler. Bu yüzden bazi avrupa ülkesinde gebelik boyunca 3 kez ultrasona girmeye ve sezaryene göre daha ucuz olan normal doguma izin verilir. Olay sadece insan sagligi olsa sezaryene gelene kadar tirnişin ve kolesterol yuvası domuz etini yasaklarlardi oralarda, sonuçta dinleri de onlara bilhassa domuz yiyiniz diye emretmiyor, ama saglıksızlıgına ragmen kolay üretilir ve tavuga göre oralarda daha ucuz oldugundan bolca tuketilir.
Demem o ki anan baban degilse kimse salt senin yararina birsey yapmaz. Bu ugurda yasa bile çıkartılıyorsa bir durun da gözü kapalı atlamadan önce bayram degil seyran degil başbakanım beni neden öptü diye sorun. Ha evet bizi çok seviyor!

avrupa ülkelerinde sezeryanın sıradısı olmasını nufusun yaslılığına bağlayan ilk defa görüyorum :) canımcım bu arada dikkat et 20.30 yıldır böyle diyo 20-30 yıl önce orda suan ki gibi yaşlı nufus fazlalıgı yoktu..nasıl bizde suan genc nufus varsa ama 30 yıl sonra bizdede genc nufus olmuyca gibi..
ve avrupa ülkerinde ben hiç sağlıktan kısıtlama görmedim ki benim halam doktor yanında calısır tlefonla aranır halk, sizin 2-3 aylık olan kontrolunuz gelmiştir nezaman geliyosunuz diye :)
ayrıca siz hayatınızda kaç domuz büyüttünüz de domuzun tavuga göre bakımının zor oldugundan yada zor üretildigini biliyosunuz

Son düzenleme:
Bunun sebebi guzel arkadasim, Avrupalinin insan sevgisi yahut insan sagligini dusunmesi degildir nufus karakterinin yaşlı nüfus olmasıdır. Oralarda 1 çalışan başına 3 emekli düşer sosyal güvenlik harcamalarinda, avrupali devletler de maaşlardaki sosyal güvenlik prim kesintilerini arttırıp vatandaslarini ayaklandirmaktansa -ki onlar bize benzemez ekmegin fiyatıni arttırsan yollara dökülür- sosyal güvenlik harcamalarını azaltma yoluna gittiler. Bu yüzden bazi avrupa ülkesinde gebelik boyunca 3 kez ultrasona girmeye ve sezaryene göre daha ucuz olan normal doguma izin verilir. Olay sadece insan sagligi olsa sezaryene gelene kadar tirnişin ve kolesterol yuvası domuz etini yasaklarlardi oralarda, sonuçta dinleri de onlara bilhassa domuz yiyiniz diye emretmiyor, ama saglıksızlıgına ragmen kolay üretilir ve tavuga göre oralarda daha ucuz oldugundan bolca tuketilir.
Demem o ki anan baban degilse kimse salt senin yararina birsey yapmaz. Bu ugurda yasa bile çıkartılıyorsa bir durun da gözü kapalı atlamadan önce bayram degil seyran degil başbakanım beni neden öptü diye sorun. Ha evet bizi çok seviyor!

Haklilik payin var kesinlikle, dedigin gibi cok fazla para tutacagi icinde sezeryan standart olmamis..ama bu verdigin ornekler biraz garip..o zaman sigarayi, alkolu ve bilumum sagliga zararli olan seyleri yasaklamalari gerek.
Ulkemizde cogu zaman bastiriyorsun parayi ve istedigin yerde muayne oluyorsun ya da dogumunu yapiyorsun, ama yurt disinda boyle degil. Paranin gecmedigi yerler var.
Buarada dogumdan once turkiyede sorduklari zaman, zengin dogumumu fakir dogumumu diye soruyorlar…Acaba diyorum,.. normal dogumu gozumuzde oculestiren bu duzen olmasin?

avrupa ülkelerinde sezeryanın sıradısı olmasını nufusun yaslılığına bağlayan ilk defa görüyorum :) canımcım bu arada dikkat et 20.30 yıldır böyle diyo 20-30 yıl önce orda suan ki gibi yaşlı nufus fazlalıgı yoktu..nasıl bizde suan genc nufus varsa ama 30 yıl sonra bizdede genc nufus olmuyca gibi..
ve avrupa ülkerinde ben hiç sağlıktan kısıtlama görmedim ki benim halam doktor yanında calısır tlefonla aranır halk, sizin 2-3 aylık olan kontrolunuz gelmiştir nezaman geliyosunuz diye :)
ayrıca siz hayatınızda kaç domuz büyüttünüz de domuzun tavuga göre bakımının zor oldugundan yada zor üretildigini biliyosunuz

canim bazi ulkelerde sagliktan kisitlama var bunu biliyorum...bi hastaneye sevk ettirmek icin bazi ev doktorlarini neredeyse dovmek gerekiyor. ama bu her ulke icin gecerli degil tabii. ayrica saglik pirimleri akil almaz derecede pahali..

Yani söyle bilmiyorsunuz ama sadece zanlarinizi yaziyorsunuzya bazen birsey söylemek dahi istemiyorum.
Avrupa da saglik icin yapilmiyormusmus.
Yahu adamlarin hamile bir kadin icin neler yaptigini biliyormusunuz.
Yeter ki sen hamile kal neredeyse adamlar kendi doguracak.
KAdinlarin hamile kalmasi icin yapmadiklari iyilastirme yok.
Siz cikmis para icin diyorsunuz.
Elbette ki sezeryana giden parada önemlidir ama adamlar sözkonusu dogum ise parayi asla düsünmezler.
Daha gecen sene kadinlar hamile kalsin diye dogum sonrasi verilen parayi arttirip süresinide 14 aya cikardilar en az.
Yani adamlar o kadar para dökecek hamilelik icin sonrada cikip para icin sezeryani yasakliyacak.
Domuz etine gelince, adamlarin tercih etme sebebinin basinda lezzetli bulmalari geliyor.
Yoksa adamlarin yasam tarzlarini biz görüyoruz.
Yemek sözkonusu olunca asla paradan kacmazlar.
Bilmiyorsunuz bari susun!

Artık bir çok hastanede normaldoğum sezaryanden daha pahallı arkadaşlar..Sezaryanin daha ucuz olduğu günler geride kalmış............

Artık bir çok hastanede normaldoğum sezaryanden daha pahallı arkadaşlar..Sezaryanin daha ucuz olduğu günler geride kalmış............

suan ıcın sez.daha pahalı bnm gıttıgım hast.nomal 600 sez.1000 tl ama bu yasadan sonra normal doğum çooook yukselır gıbı
ılk doğumumda nrmal 280 sez.145 di 2 sende fırladdı valla

Son düzenleme:
suan ıcın sez.daha pahalı bnm gıttıgım hast.nomal 600 sez.1000 tl ama bu yasadan sonra normal doğum çooook yukselır gıbı
ılk doğumumda nrmal 280 sez.145 di 2 sende fırladdı valla
Çok makulmuş o fiyatlar...

Sanırım hastaneden hastaneye değişiyor bu fiyatlandırma...

karar 10 numara cok yerınde normal dğum doğanın bı parcası nenenız sezoslamı doğurdu bızım hatun mılletı zora gelmıcek az bı yerını sıkıp doğurmıcak.aman yat masaya alsın dr amcan.anne kanındakı her bebek kendını normal doğuma hazırlar sezeyana deıl.herseyın kolayına kaçın ne guzel.sonra devlet suclu.kımse zorlamıyo kımseyı yasayı anlamamısınız sız eger normal doğm yaupacak fızıksel sartlaar sahıp olmadıgına dr karar verırse sezeryan olacaksın.ama gayetde msaısen cattır catır doğuracan dıyo ne guzelde soluyo
Sen çok güzel anlamışsın yasayı bravo, dalga gecmiyorum yasa tam olarak da bunu söylüyor işte tıbbi bir zorunluluk yoksa ÇATIR ÇATIR doguracaksin. Kendinle tutarli olmak adına arkadaşım, dişini çektirecegin zaman en yakın berbere gitmelisin, kerpetenle hallediversin çatır çatır, eh nenen anesteziyle mi çektirirdi dişini! Bak dogum degil, diş diyorum insaflıyım yani:) Belli ki bir degil birkac normal dogumun olmus Allah bagışlasın, eger yeni bir dogum daha yapmak istersen sana önerecegim bir hastane ya da ebe yok ama tarla var köyde, bir de paslı bir bağ bıçağı, çatır çatır doğurup kesiver göbeğinin bagını, sonra da bebegini sırtına baglayıp çalısmaya devam, nenem zamanında epidural de yokmus ağzına bez parçası tıkmış sesi duyulmasın diye sonra da agac dalına tutunup çıkartıvermiş bizim büyük teyzeyi, çatır çatır!

Sen çok güzel anlamışsın yasayı bravo, dalga gecmiyorum yasa tam olarak da bunu söylüyor işte tıbbi bir zorunluluk yoksa ÇATIR ÇATIR doguracaksin. Kendinle tutarli olmak adına arkadaşım, dişini çektirecegin zaman en yakın berbere gitmelisin, kerpetenle hallediversin çatır çatır, eh nenen anesteziyle mi çektirirdi dişini! Bak dogum degil, diş diyorum insaflıyım yani:) Belli ki bir degil birkac normal dogumun olmus Allah bagışlasın, eger yeni bir dogum daha yapmak istersen sana önerecegim bir hastane ya da ebe yok ama tarla var köyde, bir de paslı bir bağ bıçağı, çatır çatır doğurup kesiver göbeğinin bagını, sonra da bebegini sırtına baglayıp çalısmaya devam, nenem zamanında epidural de yokmus ağzına bez parçası tıkmış sesi duyulmasın diye sonra da agac dalına tutunup çıkartıvermiş bizim büyük teyzeyi, çatır çatır!

sadece gulerek okudum kızamadım bıle :))))) yasa 10 numaa hala soluyorum.hıc normal doğumum olmadı bu arada.hırsını benden al sanada yazık.rnormal doğum yaparken mazallah bagırmakatn yuzun muzun kırrısır yazık olur.:))))) bende sana hastane yerıne bızınm kasabı onereyım kasabın satırıylada kesersın gobegının bagını :)))) sankı normal doğum sonradan cıkma bı adetmıs gıbı konusmayın allah senı yarattırken normal doğurma ozellıgıyle yaratmıs.demıyorsunuzkı nasıl doğurursam doğurayım yeterkı saglıklı olsun dıye.vay bee ne kadar asalık bısıymıs normal doğum yapmak.

Sezeryan yasagina karsi olanlardanim.Bir kadin,bir anne istedigi gibi dogurabilmeli.Kendini nasil rahat hissedecekse oyle gerceklestirmeli dogumunu.Su var ki, bu isi ticarete dokmus butun doktorlarin gerekli cezayida almalarindan yanayim.Normal doguran her kadinida ayakta alkislarim ama konunun ozu kadinin bedeni uzerinden siyaset yapilmasi.Bunlar bence iyi gunlerimiz.Daha kadinlarimiza ne yasaklar gelicek ben isin bu kismindayim.

Ben bazi insanlarin tabiriyle bir tarafimi zorlayipda normal dogum yapamayanlardanim.KORKTUM ve sezeryani tercih ettim.Ne oldu simdi?
Anneligimden biseymi kaybettim.Lutfen olaylara bu sekilde bakmayin.
Normal dogursaydim belkide ameliyathaneye gidemeden olucektim.Sezeryanda dogum sirasinda atoni olmus bir anneyim.Doktorumun soylemesi" eger normal yapsaydin cok sikinti cekicektik" oldu.
Sunuda soyliyim son ana kadar doktorum hep normal yapmami istedi.Sezeryan benim kararimdi.
Demem o ki annede bebeklerde saglikli olsun.İster sezeryan ister normal olsun.Ben yasaklanmasina karsiyim,ticarete dokenlerinde cezalandirilmasindan yanayim.

yazdıklarının son cümlelerını okuyunca dehsete düştüm sankı bı dogum degıl de işkenceden bahsedıosun bende epiduralsiz dogurdum çatır çatır nasıl da mutluyum.... neyse tmm sezeryanı ıstıosunuz gönullu olarak kendinizcede haklı sebeplerınız var hanı baskalarının sezeryanı kötülemesınden yakınıodunz ya simdi sankı aynı seyı siz yaptınız gibi...amacım kimseyle polemiğe girmek fln degıl bunu da söyleym..

yazdıklarının son cümlelerını okuyunca dehsete düştüm sankı bı dogum degıl de işkenceden bahsedıosun bende epiduralsiz dogurdum çatır çatır nasıl da mutluyum.... neyse tmm sezeryanı ıstıosunuz gönullu olarak kendinizcede haklı sebeplerınız var hanı baskalarının sezeryanı kötülemesınden yakınıodunz ya simdi sankı aynı seyı siz yaptınız gibi...amacım kimseyle polemiğe girmek fln degıl bunu da söyleym..

bunlar zamane anaları 2012 de yasayan moderen sahıslar :)))) onlar ıcın n.doğum ıskence ınsanlık dısı ve barbarca.bı ınsan bagıra bagıra doğurmamalı.ne kadar barbarca degılmı? ole komıkkı sunları yazan ınan mhatap almaya degmez

orneklerin cok garip, eskiden dis doktoruna mi gidiyorlarmis nenelerimiz dedelerimiz. gunumuzde bir cok dis doktoru dolgu yapmaktan kacindigi icin millete protez dis takiyor gencecik yasinda…bu protez daha iyi oldugu anlamina mi geliyor? tabiikide hayir, protez taktiklari zaman daha cok para alacaklar..yani bu is standart olmus gibi gibi. Halbuki sen 20 yasinda protezlerinle basina bela almis oluyorsun, kimin umrunda? Halbuki dolgu yapsalar sen 50-60 yasina kadar kendi dislerini kullanabilirsin.
Birde tarlada dogum yapmayi neden kiyasliyorsunki? O zamanlar imkanlar o sekildeymis ve o sekilde olmus. Ekmek davasi kadin ne yapsin?

Kaldiki hastanede dogum yapmayi pilanlayip evde acil dogum yapanlarda var suanda…

Ne diyeyim yeterki yavrularimiz sag saglim dogsunlar, kucaklarimiza alalimda…sezeryan normal dogum unutulur gider herhalde.

orneklerin cok garip, eskiden dis doktoruna mi gidiyorlarmis nenelerimiz dedelerimiz. gunumuzde bir cok dis doktoru dolgu yapmaktan kacindigi icin millete protez dis takiyor gencecik yasinda…bu protez daha iyi oldugu anlamina mi geliyor? tabiikide hayir, protez taktiklari zaman daha cok para alacaklar..yani bu is standart olmus gibi gibi. Halbuki sen 20 yasinda protezlerinle basina bela almis oluyorsun, kimin umrunda? Halbuki dolgu yapsalar sen 50-60 yasina kadar kendi dislerini kullanabilirsin.
Birde tarlada dogum yapmayi neden kiyasliyorsunki? O zamanlar imkanlar o sekildeymis ve o sekilde olmus. Ekmek davasi kadin ne yapsin?

Kaldiki hastanede dogum yapmayi pilanlayip evde acil dogum yapanlarda var suanda…

Ne diyeyim yeterki yavrularimiz sag saglim dogsunlar, kucaklarimiza alalimda…sezeryan normal dogum unutulur gider herhalde.

Bu verdıgı ornekler delı sacmasııı

bakın ilk defa ben de sizi aydınlatmış olayım işte:) Avrupa'da 20-30 yıl önce de yaşlı nüfus fazlalığı vardı, bunun için de 1960lardan itibaren (ki yaklaşık 50 yıl eder) Avrupa yabancı GENÇ işçi alımına gitmiştir, bizim üreme böyle devam ettikçe hiç endişen olmasın aç olur açıkta olur, Hindistan, Somali gibi olur ama bizden Avrupaya daha çooook yol olur, ucuz ve niteliksiz iş gücü olur, Avrupa'nın b.kunu temizlemeye gideriz, NATO'da bedava KELLE oluruz gerekince, böyle tabir etmişti başbakanımız şehitlerimizi oradan alıntıladım bana çemkirmeyin.

Gelelim tavuk meselesine, aynı emekle pişirilen ürünleri Avrupa'da menüde bir kıyaslayın fırsatınız olduğunda, tavuk şiş domuz şişe göre,tavuk pirzola da domuz pirzolaya göre ucuzdur. Bunu bilmek için domuz yetiştirmeye de gerek yoktur.

Vallahi bunları okuyunca hem karşı çıkanları hem yasaya hak verenleri,inanın şoke oldum,ne kadar cahilsiniz,hiç m yv ,kitap,gazete okumuyorsunuz.....

Bu yasanın çıkması en başından beri o kadar saçmaydı ki;sezeryanın yasaklanmsı demek ne demek yahuuu?
Buna nasıl haklı görürsünüzzz,normal doğum hak olduğu gibi,sezeryanda en doğal haktır,bunun devlet eli denetlenmesi traji komik....sağlık ocaklarından telefon geliyor gelin diye çağırıyorlar,madem öyle devletin il sağlık
müdürlerinde yada devlet kurumlarında kadınlara normal doğumun önceliğinin olması konusunda kadınlar bilinçlendirilsin ve yine seçme hakkı kadına verilsinnnnnnn!!!

Vallahi bunları okuyunca hem karşı çıkanları hem yasaya hak verenleri,inanın şoke oldum,ne kadar cahilsiniz,hiç m yv ,kitap,gazete okumuyorsunuz.....

Bu yasanın çıkması en başından beri o kadar saçmaydı ki;sezeryanın yasaklanmsı demek ne demek yahuuu?
Buna nasıl haklı görürsünüzzz,normal doğum hak olduğu gibi,sezeryanda en doğal haktır,bunun devlet eli denetlenmesi traji komik....sağlık ocaklarından telefon geliyor gelin diye çağırıyorlar,madem öyle devletin il sağlık
müdürlerinde yada devlet kurumlarında kadınlara normal doğumun önceliğinin olması konusunda kadınlar bilinçlendirilsin ve yine seçme hakkı kadına verilsinnnnnnn!!!

senın gıbı dusunmeyene cahıl dıyosran asıl cahıl sensın demektır

Yani söyle bilmiyorsunuz ama sadece zanlarinizi yaziyorsunuzya bazen birsey söylemek dahi istemiyorum.
Avrupa da saglik icin yapilmiyormusmus.
Yahu adamlarin hamile bir kadin icin neler yaptigini biliyormusunuz.
Yeter ki sen hamile kal neredeyse adamlar kendi doguracak.
KAdinlarin hamile kalmasi icin yapmadiklari iyilastirme yok.
Siz cikmis para icin diyorsunuz.
Elbette ki sezeryana giden parada önemlidir ama adamlar sözkonusu dogum ise parayi asla düsünmezler.
Daha gecen sene kadinlar hamile kalsin diye dogum sonrasi verilen parayi arttirip süresinide 14 aya cikardilar en az.
Yani adamlar o kadar para dökecek hamilelik icin sonrada cikip para icin sezeryani yasakliyacak.
Domuz etine gelince, adamlarin tercih etme sebebinin basinda lezzetli bulmalari geliyor.
Yoksa adamlarin yasam tarzlarini biz görüyoruz.
Yemek sözkonusu olunca asla paradan kacmazlar.
Bilmiyorsunuz bari susun!

Diyorum ki domuz eti tirnişin yuvası ve yüksek kolesterol ihtiva ediyor, beyinde ve vücudun çeşitli yerlerinde ciddi hasar yaratabilecek bir hayvani ürünün üstelik o bölgelerde de tavukla, koyunla ve danayla ikamesi mümkünken, domuz yemek için dini bir zorunlulukları da yokken bunu yasaklamamış olmalarını "E çünkü lezzetliiii, adamlar lezzet için yaşıyor, asla paradan kaçmaz!" diyorsunuz, size bu "sağlıklı" ülkenin insanlarının kararı çok makul geliyor, lezzet söz konusu zira. Ben kalkıyorum diyorum ki, benim sezaryen için tıbbi zorunluluk kabul edilmeyen gerekçelerim var, söylemesi ayıp parası neyse hadi onu da verecem, aldığım cevap YASSAH! OTUR! SUS! Yani bir tutarsızlık sezmiyormusunuz gerçekten de?

Back
X