Ve Sezeryan Yasaklandı!

hımm çok enteresan...normal doğum eğitimi alamamış da ondan mı müdahele edemiyor acaba :ssz: doktorluk doktorluk olmaktan çıkmış, tüccarlık olmuş...

Belkide..Zaten geçmişi hakkında çok söylentiler olan bir dr... Ben de sayesinde erken doğum yapmıştım ilk hamileliğimde..Bana herşey yolunda çok paniklemeyin demişti.. 3 gün sonra beklenmedik bir anda doğum yaptım..Bu yüzden sonraki hamileliğimin tamamını İzmir de geçirdim...

ben bunu saygısızlık olarak düşünüyorum neden mi?
düşün bir anne karnındaki varlığının son haftalarını kendisini doğum için hazırlıyor
heleki sancının geldiği dakikalarda o, kendine ögretilmiş olan bu süreci tamamlamak için ilk eylem içerisine giriyor
hopppppppppppp anlamsız bir oksijenle karşılaşıyor aniden ciğerlerine inanılmaz bir hava basıncı giriyor oysaki o buna hazır değil
o kendi başaracaktı bu yolu tamamlamayı ve kendi istediği dakikada yavaş yavaş alacaktı hayatın ilk nefesini
ya ağzına dolan aminios sıvısımıdır nedir ya o suyun ne işi var ağzında,ciğerlerinde
diğer bir konu ikinci sezeryanda 1 haft önce alınan bebekler
oysaki ne bir haftası tam 15 ile20 gün önce alınıyor bıraksınlar Allah aşkına o doğum çizelgesi dedikleri anlamsız tabloyu
benim 2 doğumumda dr söylediğinden 10gün sonra doğdu yani onların değil kendi tahminlerim tuttu:)
işte bu erken alınan bebekler içinde tam bir haksızlık olduğunu düşünüyorum
kimbilir anne karnında son haftalarda hangi durumlar gelişiyodur nerden bileceğizbunu?
ARKADAŞLAR İNANIN SEZERYAN OLMAK ÖZELLİKLEDE KENDİ İSTEĞİNİZLE
BİR KADIN İÇİN OLDUKÇA OLUMSUZLUKLAR TAŞIR BUNU AYRI BİR TOPİKTE TARTIŞABİLİRİZ
KENDİNİZEDE SAYGILI DAVRANIN VE BU SÜRECİN KENDİ BEDENİNİZİDE YENİLEMESİNE ŞANS VERİN

düşün bir anne karnındaki varlığının son haftalarını kendisini doğum için hazırlıyor
heleki sancının geldiği dakikalarda o, kendine ögretilmiş olan bu süreci tamamlamak için ilk eylem içerisine giriyor
hopppppppppppp anlamsız bir oksijenle karşılaşıyor aniden ciğerlerine inanılmaz bir hava basıncı giriyor oysaki o buna hazır değil
o kendi başaracaktı bu yolu tamamlamayı ve kendi istediği dakikada yavaş yavaş alacaktı hayatın ilk nefesini
ya ağzına dolan aminios sıvısımıdır nedir ya o suyun ne işi var ağzında,ciğerlerinde
oysaki ne bir haftası tam 15 ile20 gün önce alınıyor bıraksınlar Allah aşkına o doğum çizelgesi dedikleri anlamsız tabloyu
benim 2 doğumumda dr söylediğinden 10gün sonra doğdu yani onların değil kendi tahminlerim tuttu:)
kimbilir anne karnında son haftalarda hangi durumlar gelişiyodur nerden bileceğizbunu?
KENDİNİZEDE SAYGILI DAVRANIN VE BU SÜRECİN KENDİ BEDENİNİZİDE YENİLEMESİNE ŞANS VERİN
sölenen saygısızlık cumlesı benım hıc mı hıc hoşuma gıtmdı helekı evlatlarımıza dıye nıtelendırılen yanı öle bı yere cektınız kı konuyu sezeryan şle doğum yapan annelerı sucluıluk duygusuna ıtmek ıcın elınızden gelenı yapıyosunuz demekkı sız bızden daha guclu yada daha sağlam bı psıkolojıye sahıpmışınız kı bunu yapabılmısınız ama bızler yanı benım gıbı ıstek uzerıne sezeryan doğum gercekleştıren annelere sarfedılen sözler hıc hoş değil

anladığım kadarıyla szeryan yanlısı bir anlayışın var ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BU KANDIRMACA DÜZEN GEÇDE OLSA DEĞİŞTİ
evet sezeryan doğum yapmak isteyen korkak bayanlar var ama kurunun yanında yaşta yanmasın
düşün
1.doğumunm sezeryan oldu ve iş oya bebekken vefat etti
2.doğumunda sezeryan oldu oda vefat etti
3 olurmu olur oda vefat etti
4 yasakmış ya ne olacak ozaman hee 5 sezeryan olan yokmu var tabi ama bu nasıl bir vicdan
kaç defa sağlık bakanlığına artan sezeryanlar hiçde masum değil.........demiştim şükür bitti artık
hiçbirşeyden habersiz üç kuruş bıçak parası kurbanı olmayacak arkadaşlar
o bebeği istiyorsan arkadaşım bir sorunda yoksa DOĞURACAKSINIZ
TABİATIN KANUNU BU
anne sıf kendini düşünüyor diye bebeğe yapılan bu ilk saygısızlık kararıda ortadan kaldırılmış olacak
o minik beden kendi çabasıyla ilk başarısını elde edebilecek artık....SIRA GELDİ SEZERYAN SONRASI NORMAL DOĞUMUN DESTEKLENMESİNE:)

bunun olmasını ben de çok isterim

ilk bebeğim normal oldu

ikinci zorunlu sezaryen oldu ve ben 3. bebeği de çok istediğim halde

sırf yine sezaryen olacak diye vazgeçtim :19:

acaba sezaryen sonrası normal doğum için belli bir yıl aralığı var mı:26:

ilk bebeğim normal oldu

tatlım sure ne kadar gecerse gecsın uzde 3 luk bı kayıp sözkonusuymuş yanı ımzalanan bı belgeyle ancak normal doğuma gırebılıyosun ve herhangıbı bı komplıkasyon yaşandığında mudahele sansı olmuyomuş kaan kocatepede dınlemıştım

ilk bebeğim normal oldu

İzmirden bir kadın doğum dr.u Ahmet Suphi Toprak, bana en az 2 sene geçmiş olması gerek dedi..Ve nasıl bir kesi yapıldığı önemliymiş...Ona göre sezaryan sonrası normal doğum olup olmayacağına karar veiliyormuş ki kendisi normal doğumu destekleyen bir dr...

kızımı normal doğumla dünyaya getirdim hiç düşünmedim sezeryanı ben
2.bebişim olursa onuda normal yapmak isterim
ama en büyük korkum doktor istiyor diye sezeryan olmak
eğer gerekliyse yapabilicek bişey yok
ama sırf doktor istiyor diye olmamalı bence
yasa bu yönden beni pek etkilemedi açıkçası
ama tabi her anne kendi doğum kararını kendi verebilmeli

kızımı normal doğumla dünyaya getirdim hiç düşünmedim sezeryanı ben
2.bebişim olursa onuda normal yapmak isterim
ama en büyük korkum doktor istiyor diye sezeryan olmak
eğer gerekliyse yapabilicek bişey yok
ama sırf doktor istiyor diye olmamalı bence
yasa bu yönden beni pek etkilemedi açıkçası
ama tabi her anne kendi doğum kararını kendi verebilmeli

tebrık ederım tatlım cesaretınden dolayı ama dediğin gibi keske herkez kendı karaını kendı verse dımı

Kendimize saygılı davrandığımız için bedenimizle ilgili kararları biz vermek istiyoruz.

[video]http://www.vidivodo.com/video/sezeryandan-sonra-normal-dogum/236526[/video]

Son düzenleyen: Moderatör:
[video]http://www.vidivodo.com/video/normal-dogum-ve-sezeryan-dogum-oranlari-hamilelik-ve-dogum-video/896468[/video]
video eklemeye çalıştım ama olmadı sanırım....

sen de git yurtdışında doğur o zaman..
dr. ların hepsinden bahsetmiyorum ben..
aralarında sırf hastayı düşünen ve onun için çırpınan binlerce dr. kardeşim var elbette...
rabbim onlardan binlerce kez razı olsun.
özellikle sezaryan meraklısı+ para meraklısı olanlardan bahsediyorum..
asıl sizin gibi lere herşey müstehak...ne yani sezaryanı normal doğumdan üstün görmek iyilikmi oluyor bana....(mecburi olmadan)
sana göre bn saçma olabilirim..ama bana görede sen çok saçmasın.....ayrıca ben hiçbir hastalığımda kimseye yük olmuyorum..
aylık 6,7 milyarla işe başlayan ben değilim dr.ların ta kendisi..

doktorum ve aylık maaşım 1500 lira :27::27:

Ben normal doğumu bizzat yaşayıncaya dek asla ben normal doğuramam,kesinlikle sezaryan olucam diyordum..Şimdi de bir daha hamile kalırsam keşke normal doğum yapabilsem diyorum...Kendimden hiç ummazdım ama 180 derece düşüncelerim değişti yani normal doğumu yaşayınca....:))

doktorum ve aylık maaşım 1500 lira :27::27:

Ben yazmak istemedim..Dr.lar onca yıl okumaya,dirsek çürütmeye malesef ki sanıldığı gibi öyle abartılı maaşlar almıyorlar...:(

Son düzenleyen: Moderatör:
bir de bişey söyleyeyim normal doğumu zaten ebeler yaptırır, doğal olan bu zaten
hiçbir yerde doktorlar normal doğuma girmezler
türkiye'de nedense millet iyice meraklı buna.
avrupada filan ebeler doğurtur kesinlikle:51:

Ben normal doğumu bizzat yaşayıncaya dek asla ben normal doğuramam,kesinlikle sezaryan olucam diyordum..Şimdi de bir daha hamile kalırsam keşke normal doğum yapabilsem diyorum...Kendimden hiç ummazdım ama 180 derece düşüncelerim değişti yani normal doğumu yaşayınca....:))

narmikcim inşallah 3. bebişinde normal doğum yapabilirsin.
zaten en az 3 sene geçmiş olacak üzerinden ne güzel :1::1:

Ben yazmak istemedim..Dr.lar onca yıl okumaya,dirsek çürütmeye malesef ki öyle abartılı maaşlar almıyorlar...:(

sorma yaa çok zengin zannediyorlar ya bizi ona yanıyorum ben de :27::27:

Back
X