Ve Sezeryan Yasaklandı!

Arkadaşlar bu yasayla birlikte annenin neden sezeryan olduğu belgelendirilecek tıpkı geçmiş dönemler gibi ama sezeryanda oluşabilecek olumsuzluktanda bireysel olarak hekim sorumlu tutulacak oda artık imza atacak.medyada sıkça yer tutmasada sezeryandada inanılmaz sıkandallar yaşanmakta.ığdırda bulunduğum dönemde özel hastahanede sezeryanda sapasağlam gencecik bir bayanın komplikasyon olarak tüpleri alınan bir bayanın eşiyle tanışmıştık ne kadarda üzgündü asla çocuğumuz olmayacak derken olay normaldoğumun günümüz hekimlerince yok oksijensiz kalır,omzu takılır,sıkışır,kalbi durur vs gibi sebeplerle bayanları normaldoğumdan uzaklaştırıp sezeryana yönlendirmesi arkadaş cesur olamadım yapamadım dedi fakat ben eben olsaydım yanmıştın :1: Olur olur dedim şefkatle davranılan bir anne adayıda cesaretli olur..

Tamamen benim fikrim,

Annem beni sezaryenle doğurmuş, ben de doktorumun bu yasadan evvel söylediğine göre sezaryen olacağım. Umarım yasa bunu değiştirmemiştir. Çünkü söylediğim gibi tamamen benim fikrim, normal doğum bana eskiden beri çok itici geliyor. Tercih eden ve savunanlara sonuna kadar saygı duyarım o ayrı ama ben asla yaşamak istemiyorum.

Bana çok ilkel geliyor, evet doğal doğum bu ama illa ki doğal diye doğadaki hayvanlar gibi doğurmak zorunda değilim başımda bir ebeyle.

Bir yandan acıyla cebelleşirken, diğer yandan ıkınmaya çalışıp, ya bebek sıkışırsa, ya kordon dolanırsa, ya oksijensiz kalırsa, ya rahim ağzı açılmazsa, ya bebek özürlü doğarsa gibi bana göre travmatik duyguları yaşamak istemiyorum. Doktor steril bir ortamda ben uyutulduktan sonra sağlıkla sıhhatle çıkarsın bebeğimi karnımdan, zaten çıkarması 5 dk sürdüğü için anesteziden etilenmiyor bebek. Ha ameliyat çok mu kolay diyenlere, sonrasında ağrı sızı olacak tabi ama ben normal doğumdansa sezaryeni tercih ederim. Bu benim tercihim, buna da herkesin saygı göstermesi gerekir, ben nasıl onların normal istemesine saygı gösteriyorsam...Allah ne şekilde olursa olsun herkesin doğumunda kolaylık versin.

Bu yasağa sonuna kadar karşıyım.

Son düzenleme:
Tamamen benim fikrim,

Annem beni sezaryenle doğurmuş, ben de doktorumun bu yasadan evvel söylediğine göre sezaryen olacağım. Umarım yasa bunu değiştirmemiştir. Çünkü söylediğim gibi tamamen benim fikrim, normal doğum bana eskiden beri çok itici geliyor. Tercih eden ve savunanlara sonuna kadar saygı duyarım o ayrı ama ben asla yaşamak istemiyorum.

Bana çok ilkel geliyor, evet doğal doğum bu ama illa ki doğal diye doğadaki hayvanlar gibi doğurmak zorunda değilim başımda bir ebeyle.

Bir yandan acıyla cebelleşirken, diğer yandan ıkınmaya çalışıp, ya bebek sıkışırsa, ya kordon dolanırsa, ya oksijensiz kalırsa, ya rahim ağzı açılmazsa, ya bebek özürlü doğarsa gibi bana göre travmatik duyguları yaşamak istemiyorum. Doktor steril bir ortamda ben uyutulduktan sonra sağlıkla sıhhatle çıkarsın bebeğimi karnımdan, zaten çıkarması 5 dk sürdüğü için anesteziden etilenmiyor bebek. Ha ameliyat çok mu kolay diyenlere, sonrasında ağrı sızı olacak tabi ama ben normal doğumdansa sezaryeni tercih ederim. Bu benim tercihim, buna da herkesin saygı göstermesi gerekir, ben nasıl onların normal istemesine saygı gösteriyorsam...

inşalla canım gönlune göre olur bende kızımda korkudan dolayı sezeryan oldum 3 saat sonra ayaktaydım maşalla cok sağlıklı dunya tatlısı kızım var drum 2 ablaıda normal doğum yaptırmış bırı olarak bana bu kadar fazla korkuyla doğum suremın uzayıp daha da zorlaşacağını belırtıp sezeryana onayladı inşalla senınde gönlune göre olur bu arada bende ekım sonu doğum yapacagım hayırlı doğumlar dileırm

benımde burada ıfade etmek ıstediğim budur canım zaten doğum şeklı annennın evladına olan annelını sorgulamaya yönelık bışey olmamalı bı arkadaşımız sezeryan ıle anne olacağınıza hıc olmayın dedı ne kadar acı değilmı bu duşunceyle yargılanmak

tabikide saçma insanlar yaşamadığı duygular hakkında sadece zandadırlar oysaki zannın büyük bir kısmı yanlıştır buyurulur ayette.ben sezeryan olmadan evvelde hiç böyle düşünmemiştim doğumdan sonra illaki hormonel farklılıklar olur ne şekilde yaparsan yap sütün gelmezmi gelir.tartışılcak bir mevzu bile değil anneliği tartışmayalımda bilerek sezeryan olma fikrinden caydıralım bence yaza yaza bitmez bu olayın boyutları gelin kolay olsun normal olsun:)

ABD'de bulunan Boston Çocuk Hastanesi uzman doktorlarından Susanna Huh'un üç yıl boyunca tam bin 255 anne ve çocuğunu gözlemleyerek hazırladığı rapora göre, sezaryen yoluyla doğan çocuklar obeziteye, normal doğumla dünyaya gelen çocuklardan iki kat daha meyilli oluyor. Normal doğan çocuklarda obez tanımına girenlerin oranı yüzde 7.5'te kalırken sezaryenlilerde bu oran iki kat artışla yüzde 15.7'ye çıkıyor.
Anne normal doğumdan sonra daha kısa sürede iyileşir. Sezaryenden sonra ise iyileşme süreci daha fazla zaman alır. Ayrıca normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon kapma, organ ve doku hasarı riskinin sezeryana göre daha düşüktür

Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA’sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Planlı bir sezaryen sonrası solunum sıkıntısı ve yenidoğan sık solunumu hastalıklarının oranları, normal doğuma göre yedi kat fazladır. Sezaryen doğum sonrası çocuklarda daha fazla astım gelişmektedir
Öldürücü yenidoğan sorunları, sezaryen doğum sonrası genel olarak iki kat kadar daha yüksektir. Sezaryen doğumda rahim duvarı kesilirken bebekte küçük kesiler olabilir

tabikide saçma insanlar yaşamadığı duygular hakkında sadece zandadırlar oysaki zannın büyük bir kısmı yanlıştır buyurulur ayette.ben sezeryan olmadan evvelde hiç böyle düşünmemiştim doğumdan sonra illaki hormonel farklılıklar olur ne şekilde yaparsan yap sütün gelmezmi gelir.tartışılcak bir mevzu bile değil anneliği tartışmayalımda bilerek sezeryan olma fikrinden caydıralım bence yaza yaza bitmez bu olayın boyutları gelin kolay olsun normal olsun:)

inşalla herkesın mutlu olduğu bıcımde en rahat bıcımde doğumu olsun

hanımlarr bz doktora gittiğim,izde hakkımızda en iyi olanı yapacağına emin olarak gidiyoruz ama kadın doğumcuların büyük bir kısmı hakikaten para manyağı olmuş durumda. ikili testler 3 lü testler gen tahlilleri betahacg değerleri habire para ödüyoruz farkındamısınız psikolojimiz kesinlikle bunları yapmazsak sakat çocuğumuz olur yönünde değiştirildi. durumu kanıksadık.labaratuarlara tonlarca para akıtıyoruz. kim kazanıyor sizce. ben size bişi diyimmi dilenci mantığı nedir biliyormusunuz allahla aramızdaki psikolojik bağın kırıldığı noktada ödediğimiz kendimizi rahatlattığımız yakınlaştığımızı hissettiğimiz nokta nasılda sömürülürüz duygularımız nasılda istismar edilir değilmi. bebeklerimizde bizim hassas noktamız kendi sağlığımıza para dökmeyiz ama herkes karnındaki sabi için can verir. eeeeee bu durumu suistimal eden kesime yazıklar olsun

Tamamen benim fikrim,

Bir yandan acıyla cebelleşirken, diğer yandan ıkınmaya çalışıp, ya bebek sıkışırsa, ya kordon dolanırsa, ya oksijensiz kalırsa, ya rahim ağzı açılmazsa, ya bebek özürlü doğarsa gibi bana göre travmatik duyguları yaşamak istemiyorum. Doktor steril bir ortamda ben uyutulduktan sonra sağlıkla sıhhatle çıkarsın bebeğimi karnımdan, zaten çıkarması 5 dk sürdüğü için anesteziden etilenmiyor bebek. Ha ameliyat çok mu kolay diyenlere, sonrasında ağrı sızı olacak tabi ama ben normal doğumdansa sezaryeni tercih ederim. Bu benim tercihim, buna da herkesin saygı göstermesi gerekir, ben nasıl onların normal istemesine saygı gösteriyorsam...Allah ne şekilde olursa olsun herkesin doğumunda kolaylık versin.

hayvanlar gibi mi?
ne kadar kaba bi tabir bu?
normal doğum yapanlar da sezaryenlilere başka tabir kullansınlar oldu olacak tövbe tövbe yaa.:ssz::ssz:

bencded bi kadın kendi isteğiyle illada sezaryan diyora hiç bir problem yokken..
saygı duyulmalı....istemeyerek bağıra çağıra ağlayarak bi doğum yaşamak anneyi son derece yıpratır..
ben sezaryan yaşadım ama zorunluydum..
normal doğumu çok istediğim için de doğuma çok moralsiz girdim ve bunu nerdeyse 1 ay etkiledi..
hep norml olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu soruları yedi bitirdi beni..
bu yüzden annenin kararı çok önemli DOKTORUN değil....

Son düzenleme:
Uydurma değil arkadaşım. Daha az riskli derken "bebek" açısından daha az riskli. amniyon sıvısı sıkıntısı var ama bu büyük bir risk değil normal doğumda yaşananlara göre. bak bir özel çocukların eğitmeni bir arkadaş da paylaşmış ben de biliyorum, annem gönüllü annelik yapıyordu. engelli çocuk okullarındaki çocukların yarısından fazlası normal doğum komplikasyonları yüzünden özürlü olmuş. ama aralarında hiç sezeryan yüzünden özürlü olana rastlayamazsın. Ki bebek ölümleri de en çok normal doğumda gerçekleşiyor.
Bunları bilmek için illa ki doktor olmaya gerek yok. Birçok doktordan da duydum, dinledim, internetten de nereyi açsan, bebek açısından normal doğum komplikasyonları ile sezeryandakileri kıyaslayabiliyorsun...

hipoksik kalarak engelli olan çocukların olduğu yerde bulunursanız tabi ki çoğu doğumdan öyle olmuştur.
ne alakası var ya.
pediatristler bile nsvy daha iyidir derken bir de
ben de yemeği aspire edip hipoksik kalan çok çocuk gördüm o zaman yemek yemek de zararlı bu mantıkla :ssz::ssz:

hayvanlar gibi mi?
ne kadar kaba bi tabir bu?
normal doğum yapanlar da sezaryenlilere başka tabir kullansınlar oldu olacak tövbe tövbe yaa.:ssz::ssz:

Israrla sataşıyorsun ama bir daha oku istersen. Hayvan diye normal doğum yapanlara demiyorum arkadaşım. Doğada yaşayan insan dışı canlılara hayvan deniyor, başka bir ismi yok, anladın?

hipoksik kalarak engelli olan çocukların olduğu yerde bulunursanız tabi ki çoğu doğumdan öyle olmuştur.
ne alakası var ya.
pediatristler bile nsvy daha iyidir derken bir de
ben de yemeği aspire edip hipoksik kalan çok çocuk gördüm o zaman yemek yemek de zararlı bu mantıkla :ssz::ssz:

hipoksik kalarak engelli olan çocukların ayrı tutulduğu bir yerden bahsetmedim. genel olarak engelli olan çocukların eğitim gördüğü bir okuldan bahsettim. yarısı normal doğum komplikasyonlarından dolayı özürlü olmuştu dedim az önce o okullarda eğitmen olan bir arkadaşımızın söylediği gibi.

da...ben neden her yazdığımı sana ikinci kez anlatmak zorunda kalıyorum? yazdıklarımı anlayamıyorsan iki kere oku arkadaşım, yorma beni.

Son düzenleme:
inşalla canım gönlune göre olur bende kızımda korkudan dolayı sezeryan oldum 3 saat sonra ayaktaydım maşalla cok sağlıklı dunya tatlısı kızım var drum 2 ablaıda normal doğum yaptırmış bırı olarak bana bu kadar fazla korkuyla doğum suremın uzayıp daha da zorlaşacağını belırtıp sezeryana onayladı inşalla senınde gönlune göre olur bu arada bende ekım sonu doğum yapacagım hayırlı doğumlar dileırm

İnşallah canım :) Oooo aynı tarihlerde doğum yapacağız desene sen de Ekim annesisin :) Ekim anneleri topiğine gelsene ;)

İnşallah canım :) Oooo aynı tarihlerde doğum yapacağız desene sen de Ekim annesisin :) Ekim anneleri topiğine gelsene ;)

bak olayın ucu yıne sezeryana dayancak ama benım beklenen doğum tarıhım 6 kasım ama sezeryandan dolayı ekımın son haftaında olacak o yuzden kasım 2012 topiğinden başladım nasıp olursa 29 ekım dulşunuyoruz bende bılememdım ne annesı olacagımı ama haftam kasım annelerınde ılerlıyo arada bakıyorum ama bızden öndesınız dıe neler olduna bu arada cınsıyet bellımı

bak olayın ucu yıne sezeryana dayancak ama benım beklenen doğum tarıhım 6 kasım ama sezeryandan dolayı ekımın son haftaında olacak o yuzden kasım 2012 topiğinden başladım nasıp olursa 29 ekım dulşunuyoruz bende bılememdım ne annesı olacagımı ama haftam kasım annelerınde ılerlıyo arada bakıyorum ama bızden öndesınız dıe neler olduna bu arada cınsıyet bellımı

29 Ekim çok güzel bir tarih. Sezeryanda tarih seçebilmek de güzel bir şey.

E sen de ekim annesinisin işte, bizim topik çok makara kukara, arada uğra ;)

Benim doğumum 16 Ekim görünüyor ama doktorrum 38. haftaya kadar dayanabilirsen (bazı risklerim var) 38. hafta alırız demişti. Ekim başı yani inşallah. Benimki erkek , seninki? :)

Son düzenleme:
Sezeryan ve normal dogum ne kadar abrtilmis insan dr ile ne isters o yolu secmeli bence ben sezeryani sectim ve oylede abrtilacak bir durum yok yok rahmimi hissetmiyorum yok oyle oldu filan benim oglan 9 aylik karnimda iz bile kallmadi nerdeyse .herkes cani ne isterse onu secer devlet hastanesinde devlet guvenceinde dogurmak isteyene zaten her zaman oncelik normal doguma verildi buna ben ablamla sahit oldum ikiz bebekleri 8 aylik zorla erken dogurtmaya calistilar once altini kestiler birini ciakrdilar diger bebek olmek uzereyken hastene ayaga kalakti ve sezeryan yaptlar ne oldu ablamin piskoloji tamamen bozuldu bagirta bagirta canina okudular.O yuzden arkadsim devlet guvencesinde isen normalini yap kise kimseye karismaz ama parasini odeyipte sezeryan yapmak isteyenlerede laf soyelemeyin.Ayrica sunu hicbir zaman untmayin dogum sans isidir bunuda unutmayim .Bir arkadsim ingterede de boyle dogum olayi. mecbur kalmadikca yok ama sagolsun dr larin salakligi yuzunden illa normal demisler kilolu yasi buyuk bayani bekletmisler ve bir gun once cocuk karninda oldu bunun hesebini kim vericek peki .o yzuden herkeisn hakkina saygim var ama bu yasa zaten cok uzun suzrmez buda degisir.

bir annenin normal yollarla doğum yapması bence tabiki çok güzel bir mucize! ama bunu direterek yapmak ne kadar doğru??
bir kadın eğer genç kızlığından beri dinlediği vahşet dolu normal doğum hikayelerini dinlediyse ve bunlarla beyni doluysa, bütün bu korkuları, endişeleri, can korkusu ve birde karnında bir canla onu baş başa bırakmak hiçbir insanın ''''devletbüyüğünün'''' (!) elinde olmamalı...
çocuğunu nasıl doğuracağına kendisi ve doktorundan başkasının karar vermesi ne akıl almaz bir durum??? asıl canilik bence budur...
sen bir anne adayına gerekli eğitimi ver, normal doğumun nasıl kolaylaştırılacağına ilişkin onun korkularını yenmesini sağlayacak seminerler düzenle, kısacesı her anne adayını bilinçlendirecek düzenlenmelerle meclis komisyonununa git bakalım; o zaman sezeryanla doğum oranının yüksekliğiyle başedebiliomusun edemiyormusun?
bunun yolu yasaklar koymak değil, insanları bilinçlendirmektir, yoksa kalp ameliyatlarının bile artık koltuk altından 1-2 cm lik bir kesi ile yapıldığı bu çağda, hiç bir kadın karnında bir karışlık yarık ile ameliyat olma meraklısı değildir bence.
zaten bir doktor hastasının normal doğuma hazır olmadığını düşünüyorsa ne annenin nede yavrusunun canını tehlikeye atmaz herşeyin bir yolu, bir kılıfı mutlaka vardır.
neler neler görüyoruz neler yaşıyoruz sağlık sektöründe...
bunlar nacizane benim görüşlerimdir, yüce allah tüm kadınların yardımcısı olsun...

29 Ekim çok güzel bir tarih. Sezeryanda tarih seçebilmek de güzel bir şey.

E sen de ekim annesinisin işte, bizim topik çok makara kukara, arada uğra ;)

Benim doğumum 16 Ekim görünüyor ama doktorrum 38. haftaya kadar dayanabilirsen (bazı risklerim var) 38. hafta alırız demişti. Ekim başı yani inşallah. Benimki erkek , seninki? :)

hımmm orayada gelirım ozman arada bızım topik arkadaşlarımızda ıyıler guzel paylaşımlar var cnm ınşalla sağlıkla alırsın evladını kucagına benımde bı oğlum olcak ınşalla ARAS ımız geliyo

ABD'de bulunan Boston Çocuk Hastanesi uzman doktorlarından Susanna Huh'un üç yıl boyunca tam bin 255 anne ve çocuğunu gözlemleyerek hazırladığı rapora göre, sezaryen yoluyla doğan çocuklar obeziteye, normal doğumla dünyaya gelen çocuklardan iki kat daha meyilli oluyor. Normal doğan çocuklarda obez tanımına girenlerin oranı yüzde 7.5'te kalırken sezaryenlilerde bu oran iki kat artışla yüzde 15.7'ye çıkıyor.
Anne normal doğumdan sonra daha kısa sürede iyileşir. Sezaryenden sonra ise iyileşme süreci daha fazla zaman alır. Ayrıca normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon kapma, organ ve doku hasarı riskinin sezeryana göre daha düşüktür

Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA’sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Planlı bir sezaryen sonrası solunum sıkıntısı ve yenidoğan sık solunumu hastalıklarının oranları, normal doğuma göre yedi kat fazladır. Sezaryen doğum sonrası çocuklarda daha fazla astım gelişmektedir
Öldürücü yenidoğan sorunları, sezaryen doğum sonrası genel olarak iki kat kadar daha yüksektir. Sezaryen doğumda rahim duvarı kesilirken bebekte küçük kesiler olabilir

çok korkutucu:18:

çok korkutucu:18:

Bence bunlar daha korkutucu,yukardakilerin gerçekliği tartışmaya açık. Yok obeziteymiş, normal doğumda % 7, sezeryanda %15, çok mu fark var, yok sezeryanda dna değişirmiş, gerçekçiliği tartışılacak, havada şeyler. Bunlar da normal doğumun herkes tarafından kabul edilen Dezavantajları :

Normal doğumun dezavantajlarının en önemlisi her an problem geliştirmeye müsait olmasıdır.Herşey yolunda giderken birden bebek strese girebilir, kalp atımları yavaşlayabilir, hatta kaybedilebilir. Bu nedenle normal doğum mutlaka hastane koşullarında ve en kısa sürede sezaryene gecilebilecek bir ortamda yapılmalıdır. Özellikle ülkemizde her yıl binlerce kadın evde doğum yapmakta ve pek çoğunda sorun yaşanmamaktadır. Ancak topluma günümüzde pek yansımayan doğum sırasında anne ve bebek ölümleri hala daha büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

Bunun dışında normal doğumda en çok korkulan komplikasyonlardan biri de bebeğin omuzunun taklılmasıdır. Burada bebeğin başı doğduktan sonra, omuzları annenin kemiklerine takılmakta ve büyük olasılıkla bebek kaybedilmektedir. Nadir görülen bu komplikasyon son derece üzücü bir durumdur.

Ayrıca doğum esnasında eylemin fazla uzaması bebeğin oksijensiz kalmasına ve daha sonra gerek zeka gerekse motor fonkisyonlarında geriliğe neden olabilmektedir.

anne açısından önemli bir risk ise doğum esnasında oluşabilen yırtıklardır. Bu yırtıklar dikişli tabir edilen doğumlarda bile nadiren de olsa görülebilmekte ve ileride dışkı tutmada sorunlara yol açabilmektedir. Annenin barsakları ile vajinası arasında açılabilecek milimetrik pencereler bile vajinadan dışkı gelmesine neden olabilmekte ve bu durumun tedavisi aylarca sürebilecek uzunlukta ve birden fazla sayıda ameliyat ile mümkün olabilmektedir.

Normal doğuma bağlı olarak gelişebilecek mesane sarkması ileride ancak bir ameliyat ile düzeltilebilecek idrar kaçırma şikayetlerine yol açabilir.

Son düzenleme:
Back
X