VW, Bosch, Siemens, Profilo, Arçelik, Gucci, Prada, Chanel bile üretimlerini Çin'de yapıyor, googlelayın yeter görürsünüz. Hoş, uyuyordum ya, rüyamda(!) görmüş de olabilirim tabii. Bir şey yooooook, öyle değildir demeden evvel biraz araştırsanız ya, inanın doğru anahtar kelimelerle daha aramamın ilk sayfasında denk geldim bunlara,1 dakika sürmedi yani!
Beyin göçü konusunda söyledikleriniz ile de ancak benim ekmeğime yağ sürüyor, beni destekliyorsunuz, farketmediniz mi? Sonuçta kim ister kendi insanının elin adamı tarafından aşağılanmasını? Bu kadar kolejler, üniversiteler bitirip giden bilimadamlarımıza birkaçı dışında yapılan muameleyi! Neden, çünkü verdiğimiz eğitimin itibarı yok, devlet politikalarımızın bir itibarının olmadığı gibi! Üçer beşer doğurunca da daha iyi olmayacak, çünkü sen elindekine nitelik kazandıramıyorsan üstüne yenilerini eklemenin bir anlamı yok! "Oooo Almanya'da avukatlar, doktorlar, mühendisler var artık, öyle b.k falan temizlemiyorlar" diyen sendin zaten, işte bak dediğime geldin mi? Kendi mesleğimden örnek vereyim, sen anlarsın ben Türkiye'de lise olarak bir Gymnasiumu bitirdim, hani dünyanın her yerindeki Deutsche Schule'lerden birini, sağlam bir Abitur yaptım, bağımsız kurulda. ÖSS ve ÖYS de girerek Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesini kazandım ve başarıyla bitirdim, stajımı da tamamlayarak avukat oldum. Şimdi Almanya'ya gidip diplomalarımı ve diğer belgelerimi sunsam benden katip yapmazlar inan! Okuduğumu önlisans olarak kabul ediyorlar ve üstüne tekrar okutuyorlar bir de yeterlilik sınavları cabası! Sonra birgün bir forum kadının teki (seni tenzih ederim) saçı uzun aklı kısa diyor, insan Türkiye adına üzülüyor o zaman. Çünkü o insan da bu ülkenin verdiği değerlerle yetişmiş, ben de. O o kadarını almış işte ve bana acıyor

İnan bana bunları gördükçe ben de bana acıyorum, ama başkasına değil!